Het Vakantie met Kinderen Keurmerk, voor bijzondere plekjes

Onder het enorme aanbod wil ik een paar bijzondere plekjes speciaal in het zonnetje zetten.

Dat doe ik met het Vakantie met Kinderen keurmerk. Plekken waar je dit keurmerk ziet, worden door mij extra warm aanbevolen.

Vakantie met kinderen keurmerk 2020

De website vakantie-met-kinderen.com staat vol met tips voor leuke bestemmingen, accommodaties, uitjes, en andere dingen voor een vakantie met kinderen. Deze zijn door mij uitgezocht, en worden alleen geplaatst als ik er zelf heen zou willen gaan met mijn gezin.

Helaas is het echter niet mogelijk om overal persoonlijk een kijkje te nemen. Toch is juist dat noodzakelijk om 100% overtuigd te zijn van het kindvriendelijke karakter van een bepaalde plek.

Om deze reden heb ik het Vakantie met Kinderen keurmerk in het leven geroepen. Dit is een extra aanduiding voor de plekken die we zelf bezocht hebben, en die ons daarbij bijzonder aanspraken. Maar er zijn meer criteria.

Wat zijn de criteria?

Om in aanmerking te komen heb ik een paar criteria opgesteld. Dit is geen lijstje met welke faciliteiten er allemaal moeten zijn. Het gaat veel meer om de sfeer, het gevoel dat kinderen welkom zijn.

De punten waar ik op let zijn:

  • Is er een specifiek kinder-aanbod?
  • Hoe worden kinderen door het personeel benaderd?
  • Is er gelegenheid voor kinderen om (zelfstandig) te spelen?
  • Hoe is de sfeer?
  • Zijn er extra's? Een thema, leuke aankleding, iets bijzonders?

Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Als het ons aanspreekt, en de kinderen hebben het naar hun zin, dan komt het in aanmerking voor ons keurmerk.

Aan wie is het keurmerk uitgereikt?

Hof van Saksen heeft net even meer...

Uitreiken van keurmerk aan het Hof van Saksen

Hof van Saksen heeft net even meer...

Een vakantiepark met alles erop en eraan en nog wat extra. Dat is het Hof van Saksen.

En dat extra zit 'm vooral in de hoeveelheid activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om sportief en creatief bezig te zijn.

De luxe uitstraling en het leuke zwembad met stoere waterglijbanen en het prachtige meer maken het plaatje compleet.

Keurmerk parken bezocht in 2020

Landal Miggelenberg met stoer avonturenhof

Lunchen met zicht op de giraffen bij Safari Resort Beekse Bergen met keurmerk

We hebben er een nog een Landal favoriet bij. Dit keer is het Landal Miggelenberg Miggelenberg die van ons het Vakantie met Kinderen keurmerk verdiend.

Het park is heel mooi aangelegd in een bosrijk en heuvelachtig gebied. Maar de grootste trekpleister is de fantastische speelplaats. Daarnaast komen de kinderen hier dichtbij de dieren en de natuur. Er zijn het hele jaar uiteenlopende activiteiten voor de kids die worden begeleid door een goed en vriendelijk animatieteam.

En dan hebben ze ook nog de meest bijzondere accommodatie staan die Landal rijk is. De Droomboom is een stoer boomhuis met vanaf het terras een coole glijbaan voor de kids.

Keurmerk parken bezocht in 2018

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen

Lunchen met zicht op de giraffen bij Safari Resort Beekse Bergen met keurmerk

Het geweldige vakantiepark Beekse Bergen ligt vlak naast het Safaripark Beekse Bergen heeft alles wat een kinderhart begeert. Lekker spelen in de speeltuinen, zwemmen in het zwembad of zwemmeer en gave uitjes naast de deur. En als je een accommodatie boekt krijg je de attractiepars gratis waarmee je zo naar het Safaripark en Speelland Beekse Bergen kan!

In 2018 is het Safari Resort erbij gekomen. Dit resort ligt leterlijk tussen de dieren. Vanuit je luxe Afrikaanse lodge of safaritent heb je zicht op de leeuwen giraffen, neushoorns of zeehonden. Hoe gaaf is dat!

Europa-Park, het leukste pretpark van Europa

Op de foto met Ed Euromouse bij Europa - Park met keurmerk

Vreemd genoeg is het Europapark niet erg bekend in Nederland. Wij kwamen erachter dat dit het leukste pretpark is waar we tot nu toe geweest zijn.

Uiteraard is er heel veel te doen. Achtbanen voor tieners, en vele verschillende ritjes voor de kleintjes. En nieuw is het Rulantica, het spectaculaire waterpark!

Daarnaast is het een relaxt pretpark, waar je ook rustig een terrasje kan pakken. Het eten is er heerlijk, en wordt bij Food Loop zelfs per achtbaan bezorgd.

Lees ook onze belevenissen in Europapark op de weblog

Keurmerk parken bezocht in 2017

Beerze Bulten, waar kinderen meer dan welkom zijn

Spelen op het Giga Konijnenveld bij Beerze Bulten met keurmerk

Als je bij Beerze Bulten rondloopt, dan zie je overal om je heen mogelijkheden om te spelen. Wij waren zeer onder de indruk van het giga konijnenveld waar je kan klimmen en klauteren over het water.

Is het slecht weer, dan is er het giga konijnenhol, de indoor speelhal waar de kinderen zich ook heel wat uurtjes kunnen vermaken. Het zwembad, de animatie, de voorstellingen en het restaurant met heerlijk eten maken het geheel compleet.

Lekker veilig: Het park is autovrij.

Keurmerk parken bezocht in 2016

Landal Orveltermarke, heel natuurlijk en relaxed

Jump in het natuurbad van Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke heeft voor mij een bijzonder plekje. Het was het eerste weekendje weg na de lange zorg en het overlijden van mijn vader.

En ik kwam daar in een hele fijne omgeving terecht. Het is een zeer rustgevend park met een hele natuurlijke speeltuin, een natuurbad en vernuverpad waar de kids lekker konden struinen. Bovendien was het personeel heel kindvriendelijk.

Daarbij verbleven we in een huisje met sauna en jacuzzi. Wat een verwennerij...

Keurmerk parken bezocht in 2015 en ervoor

Strandvakantie bij Vakantiepark Het Stoetenslagh

Even chillen bij het meer

Een strandvakantie in Overijssel? Jaha, dat is mogelijk bij Vakantiepark het Stoetenslagh.

Lekker genieten op het strand terwijl de kinderen van de glijbaan of de tubby splash afroetsen of spelen op het eiland.En in 2020 komen daar nog meer spectaculaire waterglijbanen bij!

En als het slecht weer is, neem je een duik in het zwembad welke ook helemaal in strandstijl is. Natuurlijk worden er ook leuke activiteiten georganiseerd in de vakanties.

Extra aandacht is er voor de tieners. Met eigen hangplek zullen zij zich er prima vermaken.

Landal Land van Bartje met eigen ponyranch

Spelen voor Bartjes Boerderij

Een heel mooi park met prachtige boerderij accommodaties en als pronkstuk de eigen ponyranch. Het Land van Bartje is heerlijk voor ponyliefhebbers! Maar ook voor gezinnen die minder van pony's houden.

Maar wat ons vooral opviel was de klantvriendelijkheid en de fijne sfeer die het park heeft. En de uitdagende glijbaan in het zwembad, wat ons heeft doen besluiten om het Vakantie met Kinderen Keurmerk uit te reiken.


Warm aanbevolen: Landal Stroombroek

Lekker spelen met zand op het strand bij Landal Stroombroek

Landal Stroombroek is een heel leuk kindvriendelijk park in Braamt, vlakbij Doetinchem.

Samen met Opa en Oma en de kids hebben we daar een heerlijk weekend beleefd. Het park ligt aan een prachtig recreatiemeer en heeft voor kinderen alles in huis voor een leuke vakantie!

Ouders kunnen er extra relaxen in de sauna waar je gratis toegang tot hebt als je er op vakantie bent.. Voor jonge ouders is het super leuk om het naastgelegen attractiepark "het land van Jan Klaassen" te bezoeken.

De familieweek bij Gasthof Auwirt in Oostenrijk

De kinderen gaan wandelen in de bergen met Annelies

In de relatief rustige, maar prachtige regio Lungau ligt Gasthof Auwirt. Eigenaressen Thea en Annelies organiseren hier leuke familieweken.

De kinderen volgen hierbij een ochtendprogramma, terwijl de ouders tijd voor zichzelf hebben. In de middag is er dan weer tijd voor het gezin.

De kinderen genieten volop van een bergspeurtocht, het verkleden in een middeleeuwse burcht, een klimpark, enzovoorts. Een heerlijk actieve vakantie!

Camping Hoeve Heikant, gezelligheid met hart en ziel

Marshmallows roosteren boven het kampvuur op de camping

Wat een verrassend leuk weekend hebben wij beleefd bij Kindercamping Hoeve Heikant.

Een minicamping waar met hart en ziel gewerkt wordt aan een prettig verblijf voor alle kinderen, en hun ouders. Er is maar 1 veld, maar daar is in het midden één grote speelplaats en kunnen de kinderen lekker crossen op de skelters.

Kindercamping Hoeve Heikant is erg blij met het keurmerk en ziet het als een kroon op hun gezellige camping!

Camping Chvalsiny in Tsjechië

Zwemmen in het buitenbad op camping Chvalsiny

In het prachtige heuvellandschap van Zuid-Bohemen in Tsjechië ligt deze mooie camping. Ruim opgezet met een leuk zwem- en vismeertje, en een bioliologisch zwembad.

Wat ons met name beviel aan de camping is de heerlijke sfeer die er hangt. En de vele leuke, kleinschalige activiteiten die er georganiseerd worden.

Erg leuk zijn ook de excursies die je vanaf de camping kan maken zoals een dagje raften op de Moldau.

Veel speelplezier bij de Holle Bolle Boom

Buiten spelen bij de Holle Bolle Boom

Het allereerste keurmerk die ik ooit uitgereikt heb is aan speel- en waterpark de Holle Bolle Boom. Het is een waar paradijs voor kinderen. En bij elk weertype kun je hier terecht want je kan er binnen spelen, buiten spelen en plonzen in het speelbad.

Wat opvalt aan de Holle Bolle Boom is dat alles zo schoon is. En het personeel is super vriendelijk voor de kinderen. Wat ons betreft één van de leukste uitjes in Nederland!

Koesafari van het Vechtdal Hoeve

Uitreiken keurmerk bij de Koesafari van de Vechtdal Hoeve

Zeer leuk en verrassend uitje voor gezinnen is de Koesafari van de Vechtdal Hoeve.

Eigenaresse Simone vertelt in haar rode regenjas met bijzonder veel passie en enthousiasme de mooiste verhalen over de prachtige Brandrode Vechtdal Runderen.

De kids mogen de trekker besturen en tijdens de stop aan de Vecht is er ruimte om te spelen met zand en water. Zoek je eens iets anders dan een speeltuin of dierentuin, dit is echt een aanrader!!


Ook in aanmerking komen?

Als je een gelegenheid hebt waarmee je ook voor het keurmerk in aanmerking wil komen, laat het me dan weten.

Een eerste voorwaarde is dat we zelf een bezoek hebben gebracht, dus een uitnodiging daarvoor wordt zeker gewaardeerd!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!