Het Vakantie met Kinderen Keurmerk, voor bijzondere plekjes

Onder het enorme aanbod wil ik een paar bijzondere plekjes speciaal in het zonnetje zetten.

Dat doe ik met het Vakantie met Kinderen keurmerk. Plekken waar je dit keurmerk ziet, worden door mij extra warm aanbevolen.

Plekken waar je dit keurmerk ziet, worden door mij extra warm aanbevolen

De website vakantie-met-kinderen.com staat vol met tips voor leuke bestemmingen, accommodaties, uitjes, en andere dingen voor een vakantie met kinderen. Deze zijn door mij uitgezocht, en worden alleen geplaatst als ik er zelf heen zou willen gaan met mijn gezin.

Helaas is het echter niet mogelijk om overal persoonlijk een kijkje te nemen. Toch is juist dat noodzakelijk om 100% overtuigd te zijn van het kindvriendelijke karakter van een bepaalde plek.

Om deze reden heb ik het Vakantie met Kinderen keurmerk in het leven geroepen. Dit is een extra aanduiding voor de plekken die we zelf bezocht hebben, en die ons daarbij bijzonder aanspraken. Maar er zijn meer criteria.

Wat zijn de criteria?

Om in aanmerking te komen heb ik een paar criteria opgesteld. Dit is geen lijstje met welke faciliteiten er allemaal moeten zijn. Het gaat veel meer om de sfeer, het gevoel dat kinderen welkom zijn.

De punten waar ik op let zijn:

  • Is er een specifiek kinder-aanbod?
  • Hoe worden kinderen door het personeel benaderd?
  • Is er gelegenheid voor kinderen om (zelfstandig) te spelen?
  • Hoe is de sfeer?
  • Zijn er extra's? Een thema, leuke aankleding, iets bijzonders?

Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Als het ons aanspreekt, en de kinderen hebben het naar hun zin, dan komt het in aanmerking voor ons keurmerk.

Aan wie is het keurmerk uitgereikt?

Hof van Saksen heeft net even meer...

Een vakantiepark met alles erop en eraan en nog wat extra. Dat is het Hof van Saksen.

En dat extra zit 'm vooral in de hoeveelheid activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om sportief en creatief bezig te zijn.

De luxe uitstraling en het leuke zwembad en het prachtige meer maken het plaatje compleet.


Keurmerken uitgegeven in 2016

De Euromir achtbaan in Europapark

Europapark, het leukste pretpark van Europa

Vreemd genoeg is het Europapark niet erg bekend in Nederland. Wij kwamen erachter dat dit het leukste pretpark is waar we tot nu toe geweest zijn.

Uiteraard is er heel veel te doen. Achtbanen voor tieners, en vele verschillende ritjes voor de kleintjes.

Daarnaast is het een relaxt pretpark, waar je ook rustig een terrasje kan pakken. Het eten is er heerlijk, en wordt bij Food Loop zelfs per achtbaan bezorgd.

Lees ook onze belevenissen in Europapark op de weblog


Keurmerken uitgegeven in 2015

Heerlijk vakantiehuis van Sweeds

Sweeds vakantiehuizen in Zweden

In het Oosten van Zweden ligt de prachtige Tjust Archipel. Hier, op de vele (schier-)eilandjes, verhuurt Sweeds leuke vakantiehuizen.

Wij waren er in de zomer van 2015 en hebben er een geweldige tijd gehad.

Naast de vakantiehuizen, verhuurt Sweeds ook bootjes, en organiseren ze leuke activiteiten. Het keurmerk is dan ook dik verdiend.


Keurmerken uitgegeven in 2014

Landal Land van Bartje met eigen ponyranch

Een heel mooi park met prachtige accommodaties en als pronkstuk de eigen ponyranch. Het Land van Bartje is heerlijk voor ponyliefhebbers!

Maar wat ons vooral opviel was de klantvriendelijkheid en de fijne sfeer die het park heeft wat ons heeft doen besluiten om het Vakantie met Kinderen Keurmerk uit te reiken.


Beerze Bulten, waar kinderen meer dan welkom zijn

Als je bij Beerze Bulten rondloopt, dan zie je overal om je heen mogelijkheden om te spelen. Wij waren zeer onder de indruk van het giga konijnenveld waar je kan klimmen en klauteren over het water.

Is het slecht weer, dan is er het giga konijnenhol, de indoor speelhal waar de kinderen zich ook heel wat uurtjes kunnen vermaken. Het zwembad, de animatie, de voorstellingen en het restaurant met heerlijk eten maken het geheel compleet.

Daarbij is het ook nog veilig omdat het park autovrij is.


koesafari keurmerk vakanti emet kinderen

Koesafari van het Vechtdal Hoeve

Zeer leuk en verrassend uitje voor gezinnen is de Koesafari van het Vechtdal Hoeve.

Eigenaresse Simone vertelt met bijzonder veel passie en enthousiasme de mooiste verhalen over de prachtige Brandrode Vechtdal Runderen.

De kids mogen de trekker besturen en tijdens de stop aan de Vecht is er ruimte om te spelen met zand en water.


Keurmerken uitgegeven in 2013

De familieweek bij Gasthof Auwirt in Oostenrijk

In de relatief rustige, maar prachtige regio Lungau ligt Gasthof Auwirt. Eigenaressen Thea en Annelies organiseren hier leuke familieweken.

De kinderen volgen hierbij een ochtendprogramma, terwijl de ouders tijd voor zichzelf hebben. In de middag is er dan weer tijd voor het gezin.

De kinderen genieten volop van een bergspeurtocht, het verkleden in een middeleeuwse burcht, een klimpark, enzovoorts. Een heerlijk actieve vakantie!


Camping Chvalsiny in Tsjechië

In het prachtige heuvellandschap van Zuid-Bohemen in Tsjechië ligt deze mooie camping. Ruim opgezet met een leuk zwem- en vismeertje, en een bioliologisch zwembad.

Wat ons met name beviel aan de camping is de heerlijke sfeer die er hangt. En de vele leuke, kleinschalige activiteiten die er georganiseerd worden.


Genieten van het platteland in Tsjechië vanaf Camping Na Venkove

Deze kindvriendelijke camping is een heerlijke plek om het platteland van Tsjechië te ontdekken. Er hangt een gemoedelijke sfeer, er zijn skelters en speeltoestellen, het opzet zwembad zorgt voor verkoeling en het sanitair is super schoon.

Langs de camping stroomt een beekje waar de kinderen in kunnen spelen. En in het  dichtsbijzijnde dorpje zitten twee goede restaurants voor een prima diner.

De Nederlandse fam. Hoek doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. In de zomermaanden komen de drie zoons en een animatieteam helpen om leuke activiteiten te organiseren en voor de gasten te zorgen.

Erg handig is het boekings overzicht waarop je kan zien of er kinderen in dezelfde leeftijdsklasse op de camping zijn als jouw kids.


Herlaeve Vakantiewoningen

Een vakantiewoning waar je met open armen ontvangen wordt en waar de kinderen zich direct thuisvoelen.

Waar ze lekker kunnen spelen op het erf, in de tuin en met de poezen. En als het weer wat minder is, dan staan er dozen speelgoed klaar waar ze zich uren mee kunnen vermaken.

Met uitzicht op de prachtige heuvelachtige omgeving waar zoveel kindvriendelijke uitstapjes mogelijk zijn, dat je zeker nog een keertje terug wil komen.

Deze vakantiewoning is echt een aanrader! Ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel!


Vakantiepark Het Stoetenslagh

Een strandvakantie in Overijssel? Jaha, dat is mogelijk bij Vakantiepark het Stoetenslagh.

Lekker genieten op het strand terwijl de kinderen van de glijbaan of de tubby splash afroetsen of spelen op het eiland.

En als het slecht weer is, neem je een duik in het zwembad welke ook helemaal in strandstijl is. Natuurlijk worden er ook leuke activiteiten georganiseerd in de vakanties.

Extra aandacht is er voor de tieners. Met eigen hangplek zullen zij zich er prima vermaken.

Keurmerk gekregen in 2012

Als eerste is het keurmerk uitgereikt aan speel- en waterpark de Holle Bolle Boom. Op hun website laat Koning Pa-Radijs via één van zijn oogappels weten blij te zijn met het keurmerk:

“Het draait bij ons allemaal om een leuke belevenis voor de kinderen. Om dan de bevestiging te krijgen dat dat lukt, geeft een grote voldoening."


Het kampvuur bij Hoeve Heikant

Kindercamping Hoeve Heikant, gezelligheid met hart en ziel

Wat een verrassend leuk weekend hebben wij beleefd bij Kindercamping Hoeve Heikant.

Een minicamping waar met hart en ziel gewerkt wordt aan een prettig verblijf voor alle kinderen, en hun ouders.

Kindercamping Hoeve Heikant is erg blij met het keurmerk en ziet het als een kroon op hun gezellige camping!

Lees ons verhaal over Kindercamping Hoeve Heikant


Landal Stroombroek

Warm aanbevolen: Landal Stroombroek

Landal Stroombroek is een heel leuk kindvriendelijk park in Braamt, vlakbij Doetinchem. Samen met Opa en Oma en de kids hebben we daar een heerlijk weekend beleefd. Vandaar dat Landal Stroombroek het Vakantie met Kinderen keurmerk verdiend heeft!

Landal was blij verrast met het keurmerk en heeft een weekendje Landal Stroombroek ter beschikking gesteld voor onze bezoekers die meededen aan de Fotowedstrijd op Facebook


Vakantiepark Beekse Bergen

Dit geweldige vakantiepark vlak naast het Safaripark Beekse Bergen heeft alles wat een kinderhart begeert. Er is zoveel te zien en te doen dat je je nooit hoeft te vervelen.

Wij waren zeer onder de indruk van alles, en het keurmerk is dan ook zeer verdiend.


Ook in aanmerking komen?

Als je een gelegenheid hebt waarmee je ook voor het keurmerk in aanmerking wil komen, laat het me dan weten.

Een eerste voorwaarde is dat we zelf een bezoek hebben gebracht, dus een uitnodiging daarvoor wordt zeker gewaardeerd!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!