Het Vakantie met Kinderen Keurmerk, voor bijzondere plekjes

Onder het enorme aanbod wil ik een paar bijzondere plekjes speciaal in het zonnetje zetten.

Dat doe ik met het Vakantie met Kinderen keurmerk. Plekken waar je dit keurmerk ziet, worden door mij extra warm aanbevolen.

Vakantie met kinderen keurmerk 2020

De website vakantie-met-kinderen.com staat vol met tips voor leuke bestemmingen, accommodaties, uitjes, en andere dingen voor een vakantie met kinderen. Deze zijn door mij uitgezocht, en worden alleen geplaatst als ik er zelf heen zou willen gaan met mijn gezin.

Helaas is het echter niet mogelijk om overal persoonlijk een kijkje te nemen. Toch is juist dat noodzakelijk om 100% overtuigd te zijn van het kindvriendelijke karakter van een bepaalde plek.

Om deze reden heb ik het Vakantie met Kinderen keurmerk in het leven geroepen. Dit is een extra aanduiding voor de plekken die we zelf bezocht hebben, en die ons daarbij bijzonder aanspraken. Maar er zijn meer criteria.

Wat zijn de criteria?

Om in aanmerking te komen heb ik een paar criteria opgesteld. Dit is geen lijstje met welke faciliteiten er allemaal moeten zijn. Het gaat veel meer om de sfeer, het gevoel dat kinderen welkom zijn.

De punten waar ik op let zijn:

  • Is er een specifiek kinder-aanbod?
  • Hoe worden kinderen door het personeel benaderd?
  • Is er gelegenheid voor kinderen om (zelfstandig) te spelen?
  • Hoe is de sfeer?
  • Zijn er extra's? Een thema, leuke aankleding, iets bijzonders?

Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Als het ons aanspreekt, en de kinderen hebben het naar hun zin, dan komt het in aanmerking voor ons keurmerk.

Aan wie is het keurmerk uitgereikt?

Hof van Saksen heeft net even meer...

Uitreiken van keurmerk aan het Hof van Saksen

Hof van Saksen heeft net even meer...

Een vakantiepark met alles erop en eraan en nog wat extra. Dat is het Hof van Saksen.

En dat extra zit 'm vooral in de hoeveelheid activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om sportief en creatief bezig te zijn.

De luxe uitstraling en het leuke zwembad met stoere waterglijbanen en het prachtige meer maken het plaatje compleet.

Keurmerk parken bezocht in 2021

Landal het Vennenbos met heerlijk zwemparadijs

Keurmerk voor Landal het Vennenbos

Bollo, Puk & Pelle mochten het keurmerk in ontvangst nemen voor Landal Het Vennenbos. Uit handen van onze eigen ‘keurmeesters’ Duuk en Lara.

Het is een feestje om bij Landal het Vennenbos op vakantie te zijn. Dat komt natuurlijk door het vernieuwde zwemparadijs, de animatie van Bollo en Puck en Pelle, de vele speel- en sportieve mogelijkheden en de prachtige natuur.

Maar ook door de creativiteit in coronatijd om het de gasten naar de zin te maken met buitenactiviteiten en in de eigen bungalow. “Landal het Vennenbos voldoet helemaal aan de criteria voor een heerlijke vakantie met kinderen”

Waterpret bij Camping de Kleine Wolf

Zodra je met je ouders door de slagboom rijdt van Camping de Kleine Wolf in Ommen, dan ben je als kind alles wat daarbuiten ligt, direct vergeten. Hoe dat kan?

Gezinnen worden bij Camping de Kleine Wolf helemaal ondergedompeld in een compleet verzorgde vakantie. Voor je verblijf kies je uit veel verschillende verblijfsopties: van basic kamperen in een tent tot de luxe van een bungalow.

De Kleine Wolf biedt een uitgebreid kinderprogramma, goede sfeer, een natuurrijke omgeving en heeft werkelijk alles binnen handbereik. Vrijheid blijheid!
Wij hadden hier elke dag pret in de (verwarmde) zwembaden, de speeltuintjes, sportvelden en tijdens activiteiten. En niet te vergeten: het is hier elke dag pret met Bob en Babet!

Ouders laten hier alles los, en de kinderen? Die gáán los.
Voor Duuk en Lara was het duidelijk: deze camping verdient het Vakantie met Kinderen label. En eigenlijk was dat voor ons ook wel duidelijk.
Daarom, Camping de Kleine Wolf: proficiat!

Puy du Fou, daar moet je geweest zijn!

In de herfstvakantie van 2021 brachten wij een bezoekje aan Puy du Fou in Frankrijk. Dit is een heel bijzonder themapark. Je vind hier geen achtbanen maar allemaal historische shows.

We waren heel erg onder de indruk van de hoge kwaliteit van de spectaculaire shows.  En eigenlijk wil ik het wel van de daken schreeuwen dat je hier een keertje naartoe moet gaan!

En als het in je budget past, blijf dan ook zeker een nachtje slapen. Het maakt je bezoek extra bijzonder! Je stapt dan echt even helemaal terug in de tijd en je kinderen zullen het geweldig vinden!

We willen Puy du Fou dan ook warm aanbevelen.

Duinrell, pretpark, duinen en waterpret

Duinrell is het attractiepark waar wij vroeger op schoolreisje gingen. Een heerlijk park met grote speeltuin, trampolines, manneke pis en sprookjes in Rick's Avonturenburcht.

Sinds die tijd zijn er heel wat attracties bijgekomen. Maar het nostalgische sfeertje is er nog steeds. Ga lekker pannenkoeken eten bij de carrousel, maak een ritje in de minitrein, beleef een hoop plezier in de kikkerachtbaan of durf je al in de Falcon. En dan is er ook nog het Tikibad met spectaculaire glijbanen binnen en buiten.

Afgelopen jaar zijn we er een weekendje geweest. Wat was dat leuk! Lekker op je gemak naar het attractiepark en het Tikibad. Vanaf het park kan je heerlijk wandelen in de bossen en de duinen en je zit ook nog eens binnen 10 minuten aan het strand. Echt een keurmerk adresje dus!! Lees meer over

Keurmerk parken bezocht in 2020

Landal Miggelenberg met stoer avonturenhof

Lunchen met zicht op de giraffen bij Safari Resort Beekse Bergen met keurmerk

We hebben er een nog een Landal favoriet bij. Dit keer is het Landal Miggelenberg Miggelenberg die van ons het Vakantie met Kinderen keurmerk verdiend.

Het park is heel mooi aangelegd in een bosrijk en heuvelachtig gebied. Maar de grootste trekpleister is de fantastische speelplaats. Daarnaast komen de kinderen hier dichtbij de dieren en de natuur. Er zijn het hele jaar uiteenlopende activiteiten voor de kids die worden begeleid door een goed en vriendelijk animatieteam.

En dan hebben ze ook nog de meest bijzondere accommodatie staan die Landal rijk is. De Droomboom is een stoer boomhuis met vanaf het terras een coole glijbaan voor de kids.

Sprookjesvakantie bij Capfun de Sprookjescamping

Vakantie met Kinderen Keurmerk voor de Sprookjescamping

De plek waar sprookjes werkelijkheid worden is Capfun de Sprookjescamping. Deze geweldige camping met veel animatie is een topper voor kids!

Kinderen voelen zich hier echt een koning of koningin. Zij staan in het middelpunt van deze camping. Je kan dus verwachten dat alle faciliteiten kindvriendelijk zijn. Van een speciaal kinderbuffet in het restaurant en een binnenspeeltuin bij de Eeterij. Tot vrolijk kindersanitair, animatie en verschillende kinderclubs voor kids van 0 t/m 10 jaar.

Heel speciaal zijn de sprookjesfiguren die rondlopen op de camping en spelletjes spelen met de kids. En dan worden er ook nog leuke shows gegeven in het theater. Tussen al dit leuks door kan er ook volop gezwommen worden in het binnen en buitenbad. Of kan je lekker zonnebaden aan de Elfenvijver.

Je kan op de sprookjescamping komen kamperen. Ook is het mogelijk om in bijzondere accommodaties te slapen zoals een sprookjes kasteel of een kasteel lodge. Het is dan ook geen wonder dat deze vrolijke camping het Keurmerk verdiend.

Trein- en nijnjekamer bij Stayokay Utrecht Centrum

Treinkamer en nijntjekamer met het Vakantie met Kinderen Keurmerk

Bij Stayokay in Utrecht hebben ze twee hele gave familiekamers. De treinkamer en de nijntjekamer.

En als je daarin gaat logeren dan wordt het een paar dagen helemaal in thema genieten. Want er zit entree bij voor het Spoorwegmuseum of het Nijntjemuseum. Ligt er natuurlijk aan welke kamer je boekt ;-).

Om het feest compleet te maken is het ontbijt ook helemaal in thema! Ideaal voor een paar dagen weg in eigen land en nu bekroond met ons keurmerk!

Keurmerk parken bezocht in 2018

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen

Lunchen met zicht op de giraffen bij Safari Resort Beekse Bergen met keurmerk

Het geweldige vakantiepark Beekse Bergen ligt vlak naast het Safaripark Beekse Bergen heeft alles wat een kinderhart begeert. Lekker spelen in de speeltuinen, zwemmen in het zwembad of zwemmeer en gave uitjes naast de deur. En als je een accommodatie boekt krijg je de attractiepars gratis waarmee je zo naar het Safaripark en Speelland Beekse Bergen kan!

In 2018 is het Safari Resort erbij gekomen. Dit resort ligt leterlijk tussen de dieren. Vanuit je luxe Afrikaanse lodge of safaritent heb je zicht op de leeuwen giraffen, neushoorns of zeehonden. Hoe gaaf is dat!

Europa-Park, het leukste pretpark van Europa

Op de foto met Ed Euromouse bij Europa - Park met keurmerk

Vreemd genoeg is het Europapark niet erg bekend in Nederland. Wij kwamen erachter dat dit het leukste pretpark is waar we tot nu toe geweest zijn.

Uiteraard is er heel veel te doen. Achtbanen voor tieners, en vele verschillende ritjes voor de kleintjes. En nieuw is het Rulantica, het spectaculaire waterpark!

Daarnaast is het een relaxt pretpark, waar je ook rustig een terrasje kan pakken. Het eten is er heerlijk, en wordt bij Food Loop zelfs per achtbaan bezorgd.

Lees ook onze belevenissen in Europapark

Keurmerk parken bezocht in 2017

Beerze Bulten, waar kinderen meer dan welkom zijn

Spelen op het Giga Konijnenveld bij Beerze Bulten met keurmerk

Als je bij Beerze Bulten rondloopt, dan zie je overal om je heen mogelijkheden om te spelen. Wij waren zeer onder de indruk van het giga konijnenveld waar je kan klimmen en klauteren over het water.

Is het slecht weer, dan is er het giga konijnenhol, de indoor speelhal waar de kinderen zich ook heel wat uurtjes kunnen vermaken. Het zwembad, de animatie, de voorstellingen en het restaurant met heerlijk eten maken het geheel compleet.

Lekker veilig: Het park is autovrij.

Keurmerk parken bezocht in 2016

Landal Orveltermarke, heel natuurlijk en relaxed

Jump in het natuurbad van Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke heeft voor mij een bijzonder plekje. Het was het eerste weekendje weg na de lange zorg en het overlijden van mijn vader.

En ik kwam daar in een hele fijne omgeving terecht. Het is een zeer rustgevend park met een hele natuurlijke speeltuin, een natuurbad en vernuverpad waar de kids lekker konden struinen. Bovendien was het personeel heel kindvriendelijk.

Daarbij verbleven we in een huisje met sauna en jacuzzi. Wat een verwennerij...

Keurmerk parken bezocht in 2015 en ervoor

Strandvakantie bij Vakantiepark Het Stoetenslagh

Even chillen bij het meer

Een strandvakantie in Overijssel? Jaha, dat is mogelijk bij Vakantiepark het Stoetenslagh.

Lekker genieten op het strand terwijl de kinderen van de glijbaan of de tubby splash afroetsen of spelen op het eiland.En in 2020 komen daar nog meer spectaculaire waterglijbanen bij!

En als het slecht weer is, neem je een duik in het zwembad welke ook helemaal in strandstijl is. Natuurlijk worden er ook leuke activiteiten georganiseerd in de vakanties.

Extra aandacht is er voor de tieners. Met eigen hangplek zullen zij zich er prima vermaken.

Landal Land van Bartje met eigen ponyranch

Spelen voor Bartjes Boerderij

Een heel mooi park met prachtige boerderij accommodaties en als pronkstuk de eigen ponyranch. Het Land van Bartje is heerlijk voor ponyliefhebbers! Maar ook voor gezinnen die minder van pony's houden.

Maar wat ons vooral opviel was de klantvriendelijkheid en de fijne sfeer die het park heeft. En de uitdagende glijbaan in het zwembad, wat ons heeft doen besluiten om het Vakantie met Kinderen Keurmerk uit te reiken.

Warm aanbevolen: Landal Stroombroek

Lekker spelen met zand op het strand bij Landal Stroombroek

Landal Stroombroek is een heel leuk kindvriendelijk park in Braamt, vlakbij Doetinchem.

Samen met Opa en Oma en de kids hebben we daar een heerlijk weekend beleefd. Het park ligt aan een prachtig recreatiemeer en heeft voor kinderen alles in huis voor een leuke vakantie!

Ouders kunnen er extra relaxen in de sauna waar je gratis toegang tot hebt als je er op vakantie bent.. Voor jonge ouders is het super leuk om het naastgelegen attractiepark "het land van Jan Klaassen" te bezoeken.

Camping Hoeve Heikant, gezelligheid met hart en ziel

Marshmallows roosteren boven het kampvuur op de camping

Wat een verrassend leuk weekend hebben wij beleefd bij Kindercamping Hoeve Heikant.

Een minicamping waar met hart en ziel gewerkt wordt aan een prettig verblijf voor alle kinderen, en hun ouders. Er is maar 1 veld, maar daar is in het midden één grote speelplaats en kunnen de kinderen lekker crossen op de skelters.

Kindercamping Hoeve Heikant is erg blij met het keurmerk en ziet het als een kroon op hun gezellige camping!

Camping Chvalsiny in Tsjechië

Zwemmen in het buitenbad op camping Chvalsiny

In het prachtige heuvellandschap van Zuid-Bohemen in Tsjechië ligt deze mooie camping. Ruim opgezet met een leuk zwem- en vismeertje, en een bioliologisch zwembad.

Wat ons met name beviel aan de camping is de heerlijke sfeer die er hangt. En de vele leuke, kleinschalige activiteiten die er georganiseerd worden.

Erg leuk zijn ook de excursies die je vanaf de camping kan maken zoals een dagje raften op de Moldau.

Veel speelplezier bij de Holle Bolle Boom

Buiten spelen bij de Holle Bolle Boom

Het allereerste keurmerk die ik ooit uitgereikt heb is aan speel- en waterpark de Holle Bolle Boom. Het is een waar paradijs voor kinderen. En bij elk weertype kun je hier terecht want je kan er binnen spelen, buiten spelen en plonzen in het speelbad.

Wat opvalt aan de Holle Bolle Boom is dat alles zo schoon is. En het personeel is super vriendelijk voor de kinderen. Wat ons betreft één van de leukste uitjes in Nederland!

Koesafari van het Vechtdal Hoeve

Uitreiken keurmerk bij de Koesafari van de Vechtdal Hoeve

Zeer leuk en verrassend uitje voor gezinnen is de Koesafari van de Vechtdal Hoeve.

Eigenaresse Simone vertelt in haar rode regenjas met bijzonder veel passie en enthousiasme de mooiste verhalen over de prachtige Brandrode Vechtdal Runderen.

De kids mogen de trekker besturen en tijdens de stop aan de Vecht is er ruimte om te spelen met zand en water. Zoek je eens iets anders dan een speeltuin of dierentuin, dit is echt een aanrader!!


Ook in aanmerking komen?

Als je een gelegenheid hebt waarmee je ook voor het keurmerk in aanmerking wil komen, laat het me dan weten.

Een eerste voorwaarde is dat we zelf een bezoek hebben gebracht, dus een uitnodiging daarvoor wordt zeker gewaardeerd!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)