Stichting Droomdag, voor kinderen met zieke ouders

Het leven van een kind met een ernstig of langdurig zieke ouder is niet gemakkelijk. Stichting Droomdag wil deze gezinnen graag in het zonnetje zetten. Een dag aanbieden om nooit te vergeten.

Helaas is een onbezorgde jeugd voor kinderen met een ernstig zieke ouder niet weggelegd. Het leven draait bijna alleen maar om die ziekte, met veel tripjes naar het ziekenhuis.

De onzekerheid of papa of mama zal blijven leven of als misschien zelfs het definitieve afscheid eraan zit te komen is iets wat je je ergste vijand niet gunt. En zeker niet een kind.

Deze gezinnen verdienen het dus dubbel en dwars om een dag helemaal verwend te worden. Een dag vol bijzondere activiteiten, afgestemd op de hobby's en interesses van de gezinsleden. Een dag waarin de dromen van een gezin centraal staan en zo mogelijk uitkomen.

Ondertussen heeft Stichting Droomdag al aan heel veel gezinnen een bijzondere droomdag bezorgd. Maar daar heeft de stichting wel hulp bij nodig.

Steun Stichting Droomdag

Om deze bijzondere dagen te kunnen waarmaken, heeft Stichting Droomdag vele vrijwilligers rondlopen. Maar er is ook hulp van donateurs en sponsoren nodig om de dagen te kunnen financieren.

Ik wil dan ook een oproep doen aan particulieren, bedrijven, scholen en sportclubs.  Om de stichting te helpen met een kleine of grotere bijdrage zodat ze deze bijzondere onvergetelijke droomdagen kunnen blijven aanbieden.

Informatie over de Stichting

Stichting Droomdag is opgericht door Mary van Dueren -van der Meer. Moeder van drie kinderen en zelf ongeneeslijk ziek en inmiddels helaas overleden.

Zij merkte op dat er voor zieke kinderen bijzondere dagen werden georganiseerd door bijvoorbeeld Villa Pardoes en Stichting Doe een Wens.

Voor haar kinderen, voor wie het leven toch ook helemaal op zijn kop staat, bestond geen stichting voor een bijzondere dag. En dus is ze er zelf één gestart.

Het doel van Stichting Droomdag is om voor gezinnen met kinderen onder de zestien jaar, waarvan een ouder een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft, een dag te organiseren vol ontspanning en plezier voor het hele gezin.

Met vele vrijwilligers, waarvan ik met trots mag zeggen dat ik er één ben, gaan we door met waar Mary begonnen is.  Stichting Droomdag is in 2011 opgericht, is geheel zelfstandig en werkt met vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)