Relaxed op vakantie met gehandicapte kinderen

Op vakantie met een gehandicapt kind kan je wel wat hulp gebruiken, zodat je zelf ook een relaxte tijd kunt hebben. Kijk hier voor de leukste aangepaste vakanties, met extra hulpmiddelen en liefdevolle begeleiding voor het hele gezin.

Een leuke vakantie voor het gehandicapte kind EN de ouders

Zelf ben ik een aantal jaren werkzaam bij Ons Tweede Thuis, een organisatie die mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke handicap verzorgt en/of begeleidt.

Eerst op een woning met jong volwassenen met een zware verstandelijke beperking. Daarna op een tienergroep op een dag-activiteiten centrum, met kinderen met een zware verstandelijke beperking.

Nu werk ik als thuisondersteuner bij een gezin die wel wat extra hulp kan gebruiken. Ik werk hier met een kindje met een lichte verstandelijke beperking.

Een vakantie met kinderen plannen vind ik al een hele opgaaf, je wilt toch rekening houden met ieders wil en behoeften.

Met mijn achtergrond in de zorg, kan ik me dan ook wel iets voorstellen hoe het voor ouders met een gehandicapt kind is om een geschikte vakantie te zoeken en te plannen.

Op deze pagina heb ik dus de leukste vakanties voor gezinnen met een gehandicapt kind verzameld.

Heb je nog een goede tip, of ben je zelf eigenaar van een mooie accommodatie of organisator van vakanties met gehandicapte kinderen, neem dan contact met mij op.

Het Reisaanbod

Het reisaanbod voor aangepaste vakanties is niet erg groot. En de leuke mogelijkheden die er zijn, zitten heel snel vol. Wees er dus snel bij, en neem snel contact op met één van deze organisaties.

Je vindt hieronder de volgende categoriën:

Wintersport voor kinderen met een lichamelijke beperking

Ski Uniek, voor een bijzondere wintersport

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en-reizen organiseert voor
mensen met een lichamelijke beperking. Beginner of gevorderde, kinderen en
volwassenen, iedereen kan hier terecht om te (leren) skiën.

Ze organiseren skilessen op een Nederlandse binnenbaan en in maart is er de reis naar Oostenrijk. Kinderen met een beperking kunnen samen met hun ouders,
broertjes en zusjes op vakantie, die zelf ook skilessen kunnen krijgen.

Het hotel ligt aan de piste en is rolstoeltoegankelijk.

Meer informatie? Kijk op www.ski-uniek.nl of mail naar info@ski-uniek.nl.

Wintersport met Stichting Hollandheim

Gehandicapten wintersport met Hollandheim

Hollandheim is een stichting die (wintersport)vakanties voor iedereen mogelijk wil maken. Je kunt meer dan je denkt is het motto en dat laten ze je graag op reis ervaren.

Ze bieden volledig georganiseerde wintersportreizen aan en verhuren een aangepaste groepsaccommodatie in Au in Oostenrijk, aan mensen met een beperking.

Omdat het een stichting is dragen ze aan de kosten bij, zodat het voor zoveel mogelijk mensen in de doelgroep mogelijk wordt te genieten van een (wintersport)vakantie in
Oostenrijk.

Vakanties met professionele begeleiding voor gezinnen

Wigwamvakanties: zorgeloos genieten

Plezier bij Wigwam vakanties

Stichting Wigwam Vallei Nederland organiseert speciaal voor gezinnen met een kind of jongere met een beperking op vier bijzondere locaties in Nederland de Wigwamvakanties.

Met het hele gezin logeren in een aangepaste wigwam of wigwamhuisje, met een avontuurlijk activiteitenprogramma voor alle kinderen. Zodat je ook even tijd hebt voor jezelf en elkaar!

Vijf dagen per week worden er tussen 10.00 en 16.30 uur voor alle kinderen activiteiten georganiseerd, zoals spelletjes, sport, tekenen, knutselen, muziek en toneel. Iedereen kan eraan meedoen, want elk kind met een beperking krijgt een eigen begeleider.

Zo kun je met een gerust hart ongestoord van uw vakantie genieten. Ook staat er een aantal dagen per week een warme maaltijd klaar in de gemeenschappelijke ruimte. Elk gezin heeft er een eigen tafel, net als thuis.

Wigwam(vakantie)activiteiten
Naast deze vakanties organiseren ze ook Wigwam(vakantie)activiteiten. Het gaat hier om groepsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een beperking, zoals survivalkampen of Weg Wijs Weekenden gericht op invulling van vrije tijd. Ook speciale groepsvakanties op maat behoren tot de mogelijkheden.

Locaties
Je vindt de Wigwamvakanties in Nederland: Dronten, Heel, Nieuwveen en Valkenburg aan de Geul en in Frankrijk, bij Lignac. De Wigwam(vakantie)activiteiten vinden voorlopig alleen plaats in Heel en Valkenburg aan de Geul.

Vakantie zonder ouders voor kinderen met een beperking

Stichting Roos

Oranjefeestje bij Stichting Roos

Stichting Roos organiseert vakantieweken voor kinderen tussen de 8 en 28 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Roos is een vrijwilligersorganisatie die iedere zomer leuke en gezellige vakantieweken organiseert. De vakanties vinden plaats in de periode van half juli tot en met half augustus in recreatiebungalows in Drente en op de Veluwe. Per week viert een groep van maximaal 10 kinderen vakantie met tenminste 6 begeleiders.

De bungalows en het vakantieprogramma zijn aangepast aan de doelgroep. Dit zijn vaak leerlingen van scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen of kinderen die een orthopedagogisch kinderdagverblijf bezoeken.

Heppie maakt kinderen blij!

Stichting Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen die extra aandacht nodig hebben omdat het hen niet mee zit.

Dit kan om zeer verschillende reden zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of moeilijk contact kunnen maken met andere kinderen door een stoornis als autisme of ADHD.

In de vakanties van Heppie draait alles om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht.

De enthousiaste en goed getrainde vrijwilligers van Heppie geven elk kind de aandacht die het nodig heeft, want voor Heppie staat één ding voorop: ieder kind verdient aandacht.

Heppie gelooft dat voor deze kinderen echte aandacht het verschil maakt, nu en later. Kijk voor meer informatie op heppie.nl.

Vakantie met aangepaste voorzieningen in Nederland

Aangepaste huisjes bij Landal GreenParks

Op diverse parken van Landal kan je aangepaste vakantiehuisjes boeken. De breed toegankelijke huisjes zijn voor gasten die minder mobiel zijn. Er is wat meer ruimte in de huisjes.

Extra toegankelijk is voor mensen met een rolstoel. De woning heeft doorgangen van minimaal 85 cm en een douchezitje en verhoogd toilet met extra beugels in de badkamer.Er is de mogelijkheid om een hoog-/laagbed te plaatsen.

De speciaal toegankelijke huisjes is voor gasten in een elektrische rolstoel. In deze woningen zit ook een onderrijdbaar werkblad in de keuken, een tillift, een hoog-/laagbed, een douchestretcher en een berging voor een scootmobiel met oplaadpunt.

Daarnaast hebben ze ook speciale huisjes voor mensen met luchtwegen problemen, gehoorproblemen en zichtproblemen. En kan je via Comfortzorg hulpmiddelen of zorg aanvragen voor op vakantie.

Luxe aangepaste vakantiewoning met bubbelbad

luxe aangepaste woning aan het water

Marco en Sandra van de Lagemaat kochten in 2018 een vakantiehuis op vakantiepark Het Timmerholt in Westerbork Drenthe. Ze hebben het volledig verbouwd en aangepast voor hun zoon en voor alle andere gezinnen met een gehandicapt kind om zo heerlijk luxe vakantie te kunnen vieren.

Het huis is gezellig en sfeervol ingericht en van alle luxe voorzien. Er is een een ruime badkamer met douchebrancard, groot ligbad en plafondtillift op de begane grond. Tegenover de badkamer is de mooie (kinder)slaapkamer met een hooglaagbed met plafondtillift. Naast dat het een aangepast huis is, is het ook een wellnesshuis met een heerlijk bubbelbad, infraroodsauna en sunshower om optimaal te kunnen ontspannen. En of dat allemaal nog niet genoeg is, ligt het huis aan viswater en kan je zo vanaf je eigen steiger een hengeltje uit gooien en samen een visje vangen!
Het huis is geschikt voor 6 personen en 1 mindervalide vakantievierder.

Het vakantiepark is gelegen aan visrijk water en heeft diverse faciliteiten, zoals o.a. een restaurant, midgetgolfbaan, speeltuin, strandje, verhuur van fietsen, skelters en waterfietsen en sportvelden. Kortom er is genoeg te beleven!

Vakantiehuis Sandra in Noord Holland

Vakantiehuis Sandra

Vakantiehuis Sandra is een gezellige accommodatie in Limmen (Noord-Holland). Waar het voor volwassenen of kinderen met een lichamelijke beperking mogelijk is, om samen met het gezin, te genieten van een ontspannen vakantie. Er is plaats voor maximaal 4 personen.

Er zijn diverse hulpmiddelen aanwezig zoals een hoog/laagbed, plafondlift, douchebrancard en zorgtoilet.

In de mooie omgeving is veel te beleven: duinen, strand, Zaanse Schans, Beverwijkse Bazaar, Broeker Veiling, Alkmaar, Haarlem en Volendam.

En voor de kinderen: bezoekerscentrum de Hoep, museum Huis van Hilde, bowlingbaan, zwembaden, kinderboerderij en verschillende speeltuinen.

Onbeperkt vakantie bij Ronald McDonald Vakantie

Ronald McDonald Vakantie zorgt ervoor dat het hele gezin onbeperkt vakantie kan vieren op één van de vier prachtige locaties in Nederland .

Even weg uit de thuissituatie en verblijven in een prachtige, gastvrije vakantieomgeving.

Hulpmiddelen zijn aanwezig, ruimte voor het hele gezin en eventuele extra (zorg-)hulp ook.

En omdat onbeperkt vakantie vieren voor iedereen bereikbaar moet zijn, houden zij door sponsoring en fondsenwerving de tarieven laag. Lees meer...

Gezelligheid met hart en ziel bij Hoeve Heikant

Kindercamping Hoeve Heikant is een minicamping waar met hart en ziel gewerkt wordt aan een prettig verblijf voor alle kinderen, en hun ouders.

De camping is eigenlijk 1 groot speelparadijs voor de kinderen met een leuke skelterbaan, veel klim en klautertoestellen en een zandberg. De tenten en caravans staat rondom dit grote speelveld.

Regelmatig zijn er kinderen met een 'etiketje' of verstandelijk beperkte kinderen te gast. Deze kinderen zijn meer dan welkom!

Ook heeft de camping een douche met aanpassingen voor gehandicapten en kun je er zelfs een vakantiewoning huren, compleet met aanpassingen voor iemand die in een rolstoel zit.

Meer weten? Lees ons verhaal over Kindercamping Hoeve Heikant

Aangepaste huisjes en activiteiten, Het Lorkenbos

Het kindvriendelijke vakantiepark het Lorkenbos ligt in Otterloo op de Veluwe.

Het Lorkenbos heeft een aantal kleinere en grotere rolstoelvriendelijke vakantiehuizen (van 6 tot 16 personen) Alle bungalows liggen vrij en midden in de natuur. Ze zijn per week, midweek en weekend te huur.

Er is veel mogelijk bij het Lorkenbos. Er is de mogelijkheid om hulpmiddelen te huren en ook extra zorg kan geleverd worden. Leuk is ook de huifkartocht die geschikt is voor rolstoelers. Voor de kinderen is er o.a. een zwembad (geen tillift), speeltuin, klimbos en paddenstoelenbos.

Tip: Online krijgt je altijd 5% korting met de code ONLINE. Meer informatie vind je op de website van Het Lorkenbos

Rolstoel toegankelijke Pipowagen

De Pipowagen camping is een rolstoel toegankelijke camping met aanpassingen in de sanitair gebouwen waardoor ook mindervalide ouders of kinderen een heerlijke campingvakantie kunnen beleven.

Nieuw in 2014 is de rolstoel toegankelijke pipowagen Juffertje in 't groen. Je kan er logeren met 6 personen. Heb je een hoog-laag bed nodig, dat kan geregeld worden. De accommodatie is dan nog groot genoeg voor 5 personen.

De camping ligt in het gezellige Brabant. Het heeft een eigen stukje bos waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten. Maar ook de waterpomp en de zandbak doen het altijd goed bij de kids.  Voor meer informatie, bezoek de website van Camping Pipowagen

Rolstoeltoegankelijk Chalet in Zuid Limburg

Aangepast chalet in Limburg

Deze mooie 10-persoons rolstoeltoegankelijke chalet staat aan de Brunssummerheide en heeft veel aanpassingen voor (zwaar) gehandicapten. Er is een grote slaapkamer binnen met 2 hoog/laag bedden. En er is een tillift met elektrisch kanteljuk.

Vanuit de slaapkamer kom je in de aangepaste badkamer: een (opklapbare) douchebrancard met douche, een (opklapbaar)douchezitje met douche, een toilet met beugels en een wasbak.

Bio vakantieoord

Leuke activiteiten bij Bio vakantieoord

Het "Bio vakantieoord" is een vakantiepark op de Veluwe bij Arnhem, speciaal voor gezinnen en groepen met gehandicapte kinderen.

Het gehele vakantiepark is volledig rolstoeltoegankelijk en voorzien van vele aangepaste recreatiemogelijkheden. Heel bijzonder is de manege op het terrein waar de kinderen met handicap kunnen paardrijden (NCPG).

Erve Getkot Boerderijbungalow

Erve Getkot

Omdat het voor gezinnen waarvan een of meerdere kinderen een beperking hebben niet altijd gemakkelijk is om op vakantie te gaan, heeft Erve Getkot gemeend hier een oplossing voor aan te bieden.

Bij Erve Getkot verblijf je in een mooie boerderijbungalow aan de rand van het bos.

Daarnaast werken ze samen met Zorgboerderij De Korenschoof, gelegen op 3 km van Erve Getkot. Als je tijdens je verblijf een uitstapje wilt maken waar je kind door zijn/haar beperking niet aan kan deelnemen, kan dat kind in de tussentijd op Zorgboerderij de Korenschoof verblijven.

Thuiszorg op Vakantie

Voor gezinnen met kinderen die een beperking hebben, bestaat nu thuiszorg op vakantie.

Ga je op vakantie in de omgeving Tilburg, Eindhoven of in de Kempenstreek? Dan kan je de hulp inroepen van Zorgbruggen Thuiszorg Kids.

Zij komen naar jullie vakantieadres om ondersteuning te bieden met douchen, wassen en aankleden. Maar ook voor het aansluiten van sondevoeding, het geven van medicatie of om met je bijzondere kindje te wandelen of op te passen zodat de ouders een momentje hebben met de andere kinderen of met elkaar.

Recreatie- en familieverblijf De Maasgaarde

Op loopafstand van de Maas in Megen ligt de Maasgaarde, een vakantieverblijf voor 10 tot 12 personen.

De accommodatie is geschikt voor gezinnen met een gehandicapt kind, ouder of grootouder. De begane grond is geheel rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk. De badkamer beschikt over een douche met douche-stoel, toilet en een wasgelegenheid. Indien gewenst is het mogelijk om een hoog-laagbed te plaatsen in een van de slaapkamers.

De woonkamer grenst aan een bessengaard en heeft een uitloop naar een sfeervol verlicht terras. Grenzend aan het terras is een speelweide met enkele speelattributen en een zandbak. In de omgeving van Megen kun je genieten van de rust en tegelijkertijd is er van alles te beleven.

Bos en Duin 32

aangepaste woning bos en duin

In Oostkapelle staat de 4 persoons geschakelde vakantiewoning Bos en Duin die ook geschikt is voor mindervaliden.

De woning ligt op een klein autovrij vakantiepark dichtbij het strand en is kindvriendelijk ingericht.  Een kinderstoel, kinderbad, box en bolderwagen zijn aanwezig.

Op het park kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin, tafeltennissen of basketballen in de afgeschermde speelkooi. 

In de directe omgeving is genoeg te beleven, o.a. midgetgolf of bezoek Deltapark Neeltje Jans, piraten museum Het Arsenaal in Vlissingen, familiepark Mini Mundi in Middelburg of speelmolen de Jonge Johannes in Serooskerke.

Aangepaste vakanties in Europa

Hakuna Matata Holidays, Griekenland

woonwagen vlakbij het zwembad

Bij Hakuna Matata Holidays in Messinia op de Peloponnessos in Griekenland verwelkomen ze graag gezinnen met een kind(eren) met een extra zorgvraag op psychiatrisch/mentaal gebied zoals Autisme, ADHD, hoog/laagbegaafdheid en hooggevoeligheid.

Ouders komen volledig tot rust door de unieke Nanny-service.
Je verblijft in een comfortabele houten woonwagen in de olijfgaard. Er zijn 2 woonwagens, voorzien van alle gemakken. Tussen de woonwagens ligt het zwembad met jetstream en het kinderbad met bubbelbad.

De omgeving is geschikt voor actieve maar ook 'lekker-uitrusten-
vakanties! Strand, zee, sport, cultuur, natuur, het is allemaal dichtbij. Meer informatie op de website van Hakuna Matata Holidays

Gezellig aangepast vakantiepark L'Accolade Oléron

L'Accolade Oléron ligt op het mooie eiland Ile d’Oleron aan de westkust van Frankrijk. Kinderen en volwassenen met lichamelijke- of meervoudige beperkingen zijn, samen met partner, familie of vrienden, van harte welkom bij L'Accolade (buiten het hoogseizoen zijn ook niet-gehandicapten welkom).

De voorzieningen op L’Accolade zijn aangepast aan de behoeften van de gasten met- en zonder beperking. Daarnaast zijn er verschillende hulpmiddelen aanwezig waar je –veelal gratis- gebruik van kunt maken. Ook bieden ze assistentie bij een strandbezoek, in- en rondom het zwembad en kunnen ze bijvoorbeeld op je kind passen, zodat je even alleen weg kunt. Het grootste deel van het werk op l'Accolade wordt gedaan door vrijwilligers en stagiaires; ze verwelkomen gemiddeld 20 vrijwilligers per week, meestal uit Nederland.

Het park bestaat uit 8 bungalows ( 4- en 6 persoons), 10 kampeerplekken, 3 safaritenten en een groepsgebouw.

Kijk voor meer informatie, foto’s en filmpjes

Kleinschalige B&B Finca Corasol

Op 30 km van Malaga en de kust ligt Finca Corasol. Een B&B met 4 ruime kamers waarvan er 3 volledig aangepast zijn voor rolstoelen en mindervaliden. 2 kamers zijn familiekamers.

De Finca beschikt over allerhande hulpmiddelen. En de eigenaars Bert en Veerle zijn beide verpleegkundige en bieden ook zorg waar nodig.

Aan speelgoed is er geen gebrek, die mag je gebruiken van hun eigen zoontje. Ook is er een kinderstoel en kinderbedje aanwezig. Het zwembad in de tuin is volledig afgeschermd.

In de regio is veel te beleven : pretparken, waterparken, dierentuin, krokodillenpark, dolfijnenshows, veel speeltuinen...Uiteraard veel cultuur en een mooie kust.

Domaine de Puylagorge met parc de la Brenne

Zoek je een vakantiebestemming dat een bijzonder warm welkom biedt aan gehandicapte kinderen en hun ouders, dan is Domaine de Puylagorge zeker een aanrader.

De sfeer is uniek door de natuurlijke ligging, het adembenemende uitzicht over het dal en het animatieprogramma voor jong en oud, maar vooral door de mensen die er werken.

Bergen en Costa del Sol bij Villa Colina Tropical

Een heerlijk vakantiehuis tussen de bergen en de stranden van de Costa del Sol, helemaal aangepast voor rolstoelgebruikers!

De ligging is geweldig, op een heuvel met magnifiek uitzicht, met allemaal tropisch fruit om je heen, jammie.

Er zijn grote omheinde terrassen om veilig te kunnen spelen. In en om het huis zijn veel speelmaterialen. Er is een zwembad met tillift om het bad in te kunnen en een heerlijk toegankelijk terras. Er is een elektrische rolstoel aanwezig die je kan huren om over het terrein te rijden.

Het is ook mogelijk een zeiltocht van 2 uur te maken met een ervaren zeiler, ook hiervoor zijn voorzieningen aan boord voor mensen met een beperking.

Casa Ametza, voor iedereen nabij Antwerpen!

In het groene park van bruisend Brasschaat, op korte afstand van Antwerpen, staan 6 toegankelijke vakantiehuisjes.

Kinderen met een zorgnood kunnen hier genieten van een deugddoende vakantie. Alle huisjes hebben het toegankelijkheidslabel A+. Rolstoelgebruiker, slechtziend, slechthorend, nood aan prikkelarme ruimtes? Nood aan professionele zorg of gewoon kostbare tijd samen met het gezin? Bij Casa Ametza voorzien ze alles op maat.

Geniet van het zwembad vlak naast de deur, de kinderboerderij, wandel- en fietsroutes, minigolf, speeltuin, … en maak er een onvergetelijke vakantie van. Er valt heel wat te beleven op maat voor ieder gezin.

Rolstoeltoegankelijk Vakantieparkje La Bonne Vie

Vakantiehuisje bij La Bonne Vie

Vakantieparkje La Bonne Vie heeft rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes in Bourgondië, Frankrijk. Het is een paradijs voor gezinnen met kinderen, waar valide en gehandicapte kinderen gemengd met elkaar optrekken.

Het sterke van dit parkje is de kleinschaligheid en kindvriendelijkheid. Het heeft een verwarmd zwembad en diverse dieren die zeer in trek zijn bij de kids.

Het Wauw huis in Bulgarije

Spelen bij Wauw

Het wauw huis is opgezet om gezinnen met één of meerdere kinderen met een beperking een ontspannen en onbezorgde vakantie aan te bieden.

Je verblijft er in een gastenverblijf, welke geschikt is voor rolstoelgebruikers en ruimte heeft voor 4-5 personen. Het verblijf heeft een privétuintje waar je heerlijk kunt genieten van de zon.

Voor de kinderen is er in en om het huis voldoende te beleven. Voor de jongste is er een kids club waar je kan knutselen, spelen en themagericht activiteiten doen. Verder is er een grote zandbak, een schommel, een waterpartij en een trampoline.Voor de oudere kinderen is er een dartspel, tafelvoetbalspel en ping pong tafel.

De tuin is groot genoeg om je eigen groente en fruit te kweken. Voor de kinderen is het leuk om te werken in hun eigen moestuin. Heb je groente of fruit nodig voor het diner, dan mag je dat uit de tuin halen!

Heeft je kindje een bijzondere hulpvraag, dan kun je zorg inkopen zodat je als ouders ook een dag met elkaar op stap kunt gaan. In de omgeving is namelijk genoeg te beleven. Erg leuk is een dagje naar de bergen waar je lekker kan picknicken en vlees braden op de BBQ. Maar ook naar zee is een optie. Aan het strand is de boulevard waar een prachtig park ligt.

Bulgarije is een prachtig land met een rijke cultuur en natuur. De bevolking is vriendelijk en erg gastvrij. Het is 2.5 uur vliegen vanuit Eindhoven, Dortmund, Dusseldorf of Amsterdam. Tickets zijn relatief goedkoop.

Villa Xenofilia - Aangepaste Vakantievilla in Spanje

Villa Xenofilia

Villa Xenofilia biedt luxe aangepaste vakantievilla's aan in Spanje aan de Costa Blanca. De fraaie villa´s beschikken over een privézwembad, tuin en zijn rustig gelegen op enkele minuten rijden van het strand en centrum van Moraira .

De rolstoeltoegankelijk villa´s Xenofilia V en VII beschikken over een aangepaste badkamer waar gemakkelijk met een douchebrancard gemanouvreerd kan worden.

Ze zijn voorzien van hulpmiddelen, zoals een, douchestoel, hoog-laagbed en speciale w.c. Daarnaast heeft het huis vele faciliteiten, niemand hoeft zich te vervelen.

De Gevonden Glimlach, nabij Lourdes

De gevonden glimlach

Vakantie vieren in de gevonden glimlach is genieten van de rust en de prachtige omgeving, Terwijl het huis een heerlijke veilige plek biedt voor een kind of ouder met een beperking.

Het huis heeft een zorg- slaapkamer met een eigen aangepaste badkamer en kitchenette. Meerdere hulpmiddelen zijn beschikbaar.

Casa Amigo, huiselijke sfeer in de Spaanse zon

Zwembad van Casa Amigo

Heb je ook zin in een verzorgde vakantie in een familiare en huiselijke sfeer in de Spaanse zon, waar je kind met een beperking meer dan welkom is? Dan is Casa Amigo wellicht iets voor jullie gezin!

De deuren van de casa staan in het bijzonder open voor families met kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, speciale of grote gezinnen. Door de rustieke ligging is de casa zeer geschikt voor families met kinderen die weinig prikkels kunnen verdragen.

Casa Amigo ligt in het authentieke dorpje Pedralba in de provincie Valencia. Temidden van vele sinaasappel- en olijfgaarden en biedt fantastische uitzichten op de omliggende bergen.

In de omgeving zijn er vele leuke dorpjes. Het centrum van Valencia, het vliegveld en de prachtige zandstranden vind je op zo’n 30 kilometer afstand.

Het huis is sfeervol ingericht. Het gastenverblijf bevindt zich op de eerste verdieping (helaas niet geschikt voor kinderen in een rolstoel) en beschikt over 4 slaapkamers, een keuken, een gezellige huiskamer, een complete badkamer en twee privé terrassen, waarvan één overdekt is.

Voor vermaak is er een zwembad en speeltoestellen aanwezig. De eigenaressen, Marina en Miriam, en hun zoontje Stijn, heten jullie van harte welkom in hun mooie vakantiehuis.

Casa Mulder aan de Costa Blanca, Spanje

In San Fulgencio la Marina staat een mooie aangepaste 6 persoons villa met airco, 3 slaapkamers, 2 badkamers, open keuken, satelliet TV met nl zenders, dvd speler en playstation. Grote tuin met terras en een prive zwembad. 

Standaard zijn ook een campingbedje, commode, kinderstoel en kinderpo aanwezig.

En de kinderen kunnen zich naast zwemmen ook vermaken met cd`s, dvd`s, speelgoed (oa duplo) en diverse bordspellen.

In de omgeving zijn leuke uitstapjes zoals een Aquapark in Rojales, dierentuin in Elche, pony/paard rijden door de duinen of tussen de sinaasappelplantages of een bezoek aan de parken Terra Natura en Terra Mitica in Benidorm.

Vakantie met nierdialyse

vakantiedialyse.eu

Nierdialyse op vakantie

Vakantiedialyse.eu is een handige website waar je adressen kan vinden voor nierdialyse.

Wil je op vakantie en zoek je een dialysecentrum in de buurt, raadpleeg dan deze website.

Belevenissen van Andere Ouders

De fam. van Ruiten heeft met hun 2 meervoudig gehandicapte kinderen al vele landen bezocht in Europa. 

In een aangepaste caravan met een invalide bus ervoor hebben zij al vele avonturen beleefd in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Griekenland.

Ze zoeken geen campings uit met voorzieningen voor gehandicapten omdat dit vaak niet blijkt te werken. Ze redden zich volledig met hun eigen spullen en kunnen daardoor overal naar toe.

Dat reizen een avontuur is kun je lezen in hun blog. Zo werd in Toledo in Spanje hun bus weggesleept en was het geweldig hoe dit weer goed kwam. De kinderen zijn vaak aanleiding voor bijzondere ontmoetingen en gesprekken met medereizigers.

Ondanks dat Marijke en haar man constant zorgen voor hun kinderen ervaren ze hun reizen als echte vakantie en komen ze altijd volledig uitgerust weer thuis. 

Het reizen doet de kinderen altijd bijzonder goed. Ze genieten van het samen weg zijn en laden helemaal op, zeker qua gezondheid.

Tijdens het reizen loopt niet altijd alles zoals gepland, ze hebben ervaren dat hun kinderen hier goed tegen bestand zijn en dat ze heel erg flexibel zijn. 

Lees hun belevenissen op de weblog van de fam. van Ruiten.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)