Eenoudervakanties, heerlijk genieten zonder zorgen

Zoek je eenoudervakanties waarbij je er eens niet alleen voor staat? Die ook jou plezier en ontspanning bieden?

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende organisaties die een heerlijke vakantie voor alleenstaande ouders aanbieden.

Moeder en zoon op éénoudervakantie

Voor sommige ouders is zo'n éénoudervakantie een hele stap.

Het lijkt net of je in een apart hokje wordt geplaatst, en dat juist na een moeilijke tijd in je leven. En tijdens de vakantie wil je daar liever niet aan herinnerd worden!!

Waarom dan toch op eenoudervakantie?

Omdat een eenoudervakantie het je juist wat gemakkelijker kan maken...

Alle medereizigers zitten in hetzelfde schuitje en dat schept gelijk een band. Moet je naar de wc, dan kan de buurman even op je kinderen letten. En als de buurman even een boodschap moet doen, dan komen zijn kinderen even bij jou spelen. Bekijk het reisaanbod

Activiteiten voor de kinderen

Activiteiten bij EstiFun

Om eens helemaal uit te kunnen rusten, kun je kiezen voor een éénoudervakantie met veel activiteiten voor de kinderen.

Er zijn verschillende mogelijkheden, met meer of minder uitdagende activiteiten.

Op sommige dagen zijn de kinderen dan de hele dag met zo'n activiteit bezig.

Daardoor kan je er zelf op uit trekken, eventueel met andere ouders. Of je komt even helemaal tot rust.

Kies voor een goede organisatie

Estivant duim omhoog

Goed georganiseerde éénoudervakantie organisaties zijn op alles voorbereid. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als jij even niet in de buurt bent.

Een goede organisatie staat altijd voor je klaar om je te helpen. Ze regelen vervoer en als je de taal niet spreekt, dan gaat er iemand mee om je te helpen.

De reisorganisaties die ik hieronder noem bieden dit.

Maar bovenal zijn deze eenoudervakanties hartstikke gezellig. Je ontmoet nieuwe vrienden, en je kinderen ook.

Je kan samen eten, met elkaar van alles beleven en soms zelfs je problemen delen. Ben je liever wat meer op jezelf, ook prima!! Het is tenslotte jouw vakantie en jij bepaalt hoe jij die wilt beleven.

Het Reisaanbod

De hieronder genoemde organisaties bieden specifieke éénoudervakanties. Het is ook mogelijk om met andere éénoudergezinnen op verre reis te gaan. Kijk daarvoor op de pagina groepsreizen met kinderen.

Estivant biedt leuke zomervakanties aan voor eenoudergezinnen in Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Spanje, Kroatië, Italië en Turkije.

Estivant neemt alle zorgen uit handen. Vervoer wordt geregeld, er is 24 uur ondersteuning, en een EstiFun team dat veel activiteiten voor de kinderen organiseert.

Hieronder een aantal hele leuke bestemmingen.

Argelès sur Mer - Zuid Frankrijk

EstiFun bij Argelès sur Mer

In het uiterste zuiden van Frankrijk vind je alle ingrediënten voor een fantastische vakantie. Een camping aan zee, een omgeving met veel natuur en veel bezienswaardigheden. Bovendien nog de mogelijkheid om een uitstapje te plannen naar Barcelona of Aqualand...

Reken maar dat er hier veel te doen is. Je kinderen gaan genieten en jij hebt alle tijd, alleen of met je kinderen, om nu eens écht leuke dingen te gaan doen. Op de camping verblijf je in een luxe bungalowtent of mobile home.

Vakanties in Italie

italie-estivant sardinie 150

Estivant Vakanties heeft in Italië verschillende 1 oudervakanties in hun aanbod.

Zo kun je er op wintersport in Pinzolo, of juist lekker in de zon liggen aan het Gardameer in de zomer. Of wat dacht je van een vakantie op het Italiaanse Elba, bij een groot zwemparadijs?

Er lopen verschillende programma's voor kids in diverse leeftijdscategorieën.

Kijk hieronder verder bij het aanbod of er iets voor jullie bij zit!

La Roche en Ardennes - België

Plezier in la Roche

Zijn de kinderen graag buiten in de vakantie? Dan wordt dit helemaal een topvakantie. Want op en rond camping Floreal II is het elke dag weer moeilijk kiezen uit de vele mogelijkheden.

Voor de jongsten heeft Estivant een speciaal thema, de Middeleeuwen. Natuurlijk gaan ze als echte ridders en jonkvrouwen avonturen beleven in een prachtige omgeving.

Voor de oudere jeugd is er op actief gebied natuurlijk van alles te beleven. Heerlijk in de prachtige natuur, waar geen eind aan lijkt te komen. Hier, in La Roche, zit je bovendien vlakbij een leuk oud stadje.

Rovinj - Kroatië

Lekker grote ijsjes eten in Rovinj

Deze camping heeft veel te bieden. Een groot zwembad, een heldere zee óp de camping, en tal van activiteiten: Met de boot naar Venetië, banaanvaren, zeekayakken... het enige wat je hoeft te doen is genieten.

De zon zorgt voor een aangename temperatuur, het is heerlijk afkoelen in het zwembad of de zee. Een wandeling door Rovinj is zeker de moeite waard, met de gezellige, pittoreske straatjes.

Tomeeto, éénoudervakanties vanuit België

De Vlaamse reisorganisator Tomeeto organiseert actieve éénoudervakanties naar de Ardennen, Frankrijk en de Spaanse Pyreneeën. 

Op het programma staan stoere activiteiten als surfen, klimmen, en canyoning, uiteraard afhankelijk van je bestemming. Je reist samen met de andere éénoudergezinnen. De gediplomeerde begeleiders zorgen voor een super leuke en veilige vakantie en spreken Nederlands.

Overnachten doe je in je eigen tent of in een gehuurde tent. Op de camping is een zwembad aanwezig. Ontbijt is inbegrepen en op 5 avonden het diner ook. Reizen zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 17 jaar!

Tomeeto éénoudervakantie Ardennen

Boerengolf, rit met een stoomtrein, kajakken,  dollen in de rivier, kampvuur, traktor rijden,  pizza’s bakken in houtoven, ... en spelen met je nieuwe vriendjes!

Deze leuke groepsvakantie voor éénoudergezinnen in de Ardennen is voor gezinnen met kleuters tot kids van ongeveer 12 jaar. Logeren doe je in een gîte waar alleen andere éénoudergezinnen logeren. Je slaapt met je eigen gezin op een kamer met sanitair en de maaltijden zitten allemaal inbegrepen.

Op het terras bij de gîte kunnen de ouders elkaar ontmoeten en bijkletsen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)