Top Vakantiebestemmingen met kinderen, voor verschillende leeftijden en voorkeuren

Iedereen is op zoek naar de leukste of mooiste vakantiebestemmingen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, en ook afhankelijk van je kinderen.

Daarom noem ik hier de top vakantiebestemmingen voor verschillende leeftijden en voorkeuren. En daarbij ook nog mijn persoonlijke advies.

De beste vakantielanden voor verschillende leeftijden

Van een goede vakantiebestemming wordt iedereen blij

Uiteraard dien je bij je keuze sterk rekening te houden met je kinderen. Maar dat betekent niet dat je beperkt bent tot de meest gangbare landen.

Maar welke andere landen geschikt zijn hangt wel sterk af van de leeftijd van je kinderen, en van je eigen instelling. De één neemt haar kinderen immers makkelijker mee naar een verre bestemming dan de ander.

Ik heb daarom voor de verschillende leeftijden een overzicht gemaakt met geschikte vakantielanden.

Hierbij geef ik in verschillende kleuren de geschiktheid van de landen aan, zodat iedereen zelf kan kiezen hoe uitdagend de vakantiebestemming moet zijn:

Mooiste vakantiebestemmingen volgens ons...

Misschien wil je toch eens van een expert (ahum) horen wat die de top vakantiebestemmingen vindt. Welnu, ik heb natuurlijk wel mijn voorkeuren. Maar ik zal die geven voor verschillende categorieën:

Bestemmingen in Nederland

In Nederland zijn er genoeg mooie plekken om een top vakantie te vieren. Mijn favoriete plekken tot nu toe zijn de Achterhoek en bij de attractieparken in Noord-Brabant.

Zonnige landen

Als je van de zon houdt, dan zijn er natuurlijk veel populaire vakantiebestemmingen in Europa te vinden. Maar wil je net even van de gebaande paden af, dan zijn Slovenië en Kroatië leuke bestemmingen met ook wat natuur en mooie steden dichtbij.

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

Hoef je niet persé in de zon, dan is er een schat aan andere mogelijkheden in Europa. Mijn favorieten zijn Tsjechië en Denemarken. Vooral in die laatste is heel veel te doen voor kinderen.

Exotische of tropische bestemmingen

Voor een vakantie ver weg zijn er natuurlijk vele mogelijkheden. Zuid-Oost Azië heeft daarbij mijn hart veroverd, met natuurlijk Thailand en Maleisië, maar met iets oudere kinderen zijn Laos, Cambodja, en Indonesië eigenlijk nog mooier.

Op de andere continenten zijn Zuid-Afrika, Marokko en Costa Rica favoriet, en staan de Galapagos eilanden en Brazilië nog op het verlanglijstje.


Mijn Favoriete Vakantie aanbieders

De hele dag zit ik met mijn neus in de diverse programma's van reisorganisaties. En met mijn gezin hebben we ook al aardig wat reizen gemaakt van hen. Een aantal favoriete vakantie aanbieders wil ik warm aanbevelen.

De leukste Boerderijvakanties bij Farmcamps

Nog niet geweest, maar hoog op mijn verlanglijstje staat Farmcamps.Zij hebben een uniek concept met heel veel activiteiten voor de kinderen op werkende boerderijen.

En zelf kan je heerlijk relaxen en genieten vanuit een luxe tent.


Pharos Reizen van de ANWB

Pharos Reizen vind ik een fijne organisatie omdat ze heel divers zijn in hun aanbod voor gezinnen. Aanraders zijn:

Zelf hebben we met Pharos wat Campings en Vakantieparken bezocht. We verbleven dan in stacaravans. Deze waren niet luxe, maar was prima voor een weekje.


Tendi

Tendi.nl

Helaas ook nog niet zelf geweest, maar de organisatie Tendi.nl spreekt mij ook zeer aan. Zij bieden een leuke kampeervakantie vanuit een luxe tendi safaritent. De tenten staan op kleine gemoedelijke campings in Europa.

De campings liggen op bijzondere locaties die iets aparts hebben en een uitstekende service aanbieden. Denk dan aan bijvoorbeeld een ligging in een wijngaard, bij een kasteel, aan een meer of bij een boerderij.

Iedere camping heeft zijn eigen faciliteiten, van riviertje over de camping tot zwembad, restaurant, speeltuin en dergelijke. De safari- lodgetenten staan in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.


Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen

Een park met alles in huis wat je je maar wensen kan is Vakantiepark Beekse Bergen. Met het Speelland- en Safaripark Beekse Bergen naast de deur is het één groot feest voor de kinderen.

Wij hebben het park in 2012 bezocht. Het was een zeer geslaagde korte vakantie. De kinderen hadden het super naar hun zin. Maar wat mij vooral ook bij is gebleven is het uitzicht over het meer die we vanuit het huisje hadden. Zo rustgevend! Beekse Bergen heeft toen het Vakantie met Kinderen Keurmerk gekregen. 


CenterParcs, vakantieparken waar je eigenlijk niet af hoeft

Wij zijn in 2013 een weekje naar CenterParcs geweest. Normaal gesproken wil ik tijdens een vakantie in Nederland al snel wat van de omgeving gaan bekijken.

Maar bij CenterParcs was zoveel te beleven dat we de hele week op het park gebleven zijn. Het was verbazend hoeveel rust dat gaf.

Wij verbleven in een luxe cottage met sauna. Deze accommodatie was erg mooi. Maar er zijn ook wel huisjes die behoorlijk verouderd zijn. Maar de faciliteiten bij CenterParcs en dan vooral het zwembad waren echt top!


Keer terug van Top Vakantiebestemmingen naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?