Top Vakantiebestemmingen met kinderen, voor verschillende leeftijden en voorkeuren

Iedereen is op zoek naar de leukste of mooiste vakantiebestemmingen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, en ook afhankelijk van je kinderen.

Daarom noem ik hier de top vakantiebestemmingen voor verschillende leeftijden en voorkeuren. En daarbij ook nog mijn persoonlijke advies.

De beste vakantielanden voor verschillende leeftijden

Van een goede vakantiebestemming wordt iedereen blij, zeker met klimpark in de buurt

Uiteraard dien je bij je keuze sterk rekening te houden met je kinderen. Maar dat betekent niet dat je beperkt bent tot de meest gangbare landen.

Maar welke andere landen geschikt zijn hangt wel sterk af van de leeftijd van je kinderen, en van je eigen instelling. De één neemt haar kinderen immers makkelijker mee naar een verre bestemming dan de ander.

Ik heb daarom voor de verschillende leeftijden een overzicht gemaakt met geschikte vakantielanden.

Hierbij geef ik in verschillende kleuren de geschiktheid van de landen aan, zodat iedereen zelf kan kiezen hoe uitdagend de vakantiebestemming moet zijn:

Mooiste vakantiebestemmingen volgens ons...

Misschien wil je toch eens van een expert (ahum) horen wat die de top vakantiebestemmingen vindt. Welnu, ik heb natuurlijk wel mijn voorkeuren. Maar ik zal die geven voor verschillende categorieën:

Bestemmingen in Nederland

In Nederland zijn er genoeg mooie plekken om een top vakantie te vieren. Mijn favoriete plekken tot nu toe zijn de Achterhoek en bij de attractieparken in Noord-Brabant.

Zonnige landen

Als je van de zon houdt, dan zijn er natuurlijk veel populaire vakantiebestemmingen in Europa te vinden. Maar wil je net even van de gebaande paden af, dan zijn Slovenië en Kroatië leuke bestemmingen met ook wat natuur en mooie steden dichtbij.

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

Hoef je niet persé in de zon, dan is er een schat aan andere mogelijkheden in Europa. Mijn favorieten zijn Tsjechië en Denemarken. Vooral in die laatste is heel veel te doen voor kinderen.

Exotische of tropische bestemmingen

Tycho vlakbij een wilde ringstaart maki op Madagaskar

Voor een vakantie ver weg zijn er natuurlijk vele mogelijkheden. Zuid-Oost Azië heeft daarbij mijn hart veroverd, met natuurlijk Thailand en Maleisië, maar met iets oudere kinderen zijn Laos, Cambodja, en Indonesië eigenlijk nog mooier.

Op de andere continenten zijn Zuid-Afrika, Marokko en Costa Rica favoriet, en staan de Galapagos eilanden en Brazilië nog op het verlanglijstje.

Ondertussen zijn onze kids tieners en hebben we Madagaskar bezocht. Dat was een hele bijzondere reis!

Mijn Favoriete Vakantie aanbieders

De hele dag zit ik met mijn neus in de diverse programma's van reisorganisaties. En met mijn gezin hebben we ook al aardig wat reizen gemaakt van hen. Een aantal favoriete vakantie aanbieders wil ik warm aanbevelen.

Landal kindvriendelijke vakantieparken

Keurmerk voor Landal Miggelenberg

Vakantieparken zijn in Nederland heel populair, en terecht. Want ook met slecht weer is er op een vakantiepark altijd wat te doen.

Zeker als het een park van Landal betreft. Landal parken blinken uit in kindvriendelijkheid, mooie accommodaties en leuke activiteiten. En dat alles voor een redelijke prijs.

Wil je weten welk vakantiepark voor jullie het meest geschikt is? Kijk dan dan in ons overzicht van kindvriendelijke Landal parken.

De leukste Boerderijvakanties bij FarmCamps

Waterpret bij de Stolkse Weide

Eén van de leukste vakanties hebben wij ooit beleeft bij FarmCamps. Zij hebben een uniek concept met heel veel activiteiten voor de kinderen op werkende boerderijen.

Wij verbleven bij FarmCamps de Stolkse Weide met een hele gave waterspeelweide. De kids hadden een konijntje om te verzorgen en hebben zelf ijs gemaakt.

En wij konden heerlijk relaxen en genieten vanuit de luxe tent.

Vakantie bij Beekse Bergen

Beekse Bergen

Een park met alles in huis wat je je maar wensen kan is Vakantiepark Beekse Bergen. Met het Speelland- en Safaripark Beekse Bergen naast de deur is het één groot feest voor de kinderen.

Wij hebben het park bezocht. Het was een zeer geslaagde korte vakantie. De kinderen hadden het super naar hun zin.

Nieuw in 2018 is het Safari Resort, waarbij je vanuit je vakantiehuis uitzicht hebt op de dieren. Fantastisch, zeker voor een weekendje of midweek!

Djoser Family, avontuurlijke groepsreizen

Onze groep tijdens de Griekenland rondreis met Djoser

Wil je graag wat verder weg op vakantie met de kinderen? Dan is een avontuurlijke groepsreis met Djoser een aanrader.

Hoewel je van plek naar plek reist, hebben de kinderen de hele vakantie dezelfde vriendjes. En er wordt rekening gehouden met kinder-activiteiten, terwijl je zelf ook veel van de bestemming ziet.

Djoser Family is de nieuwe naam van Djoser Junior, maar het concept is hetzelfde gebleven.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)