Maleisië met kinderen: ontmoet verschillende culturen

Een vakantie in Maleisië met kinderen is ideaal om ze kennis te laten maken met verschillende culturen. De faciliteiten zijn hier prima, met zelfs pretparken en zwemparadijzen.

Sultan Abdul Samad gebouw in Kuala Lumpur

Maleisië is een smeltkroes van culturen. De bevolking bestaat voor een derde uit Maleisiërs, een derde Chinezen en een derde Hindoestanen (oorspronkelijk uit India).

Naast deze drie culturen vind je ook nog overblijfselen van de Nederlandse en Portugese kolonies. En kan je ook nog een uitstapje maken naar het oerwoud of naar een tropisch eiland.

Voor Oost-Maleisië, de staten Sarawak en Sabah, kijk je op de pagina Maleisisch Borneo met kinderen. Op deze pagina lees je meer over wat je met kinderen kunt doen in de verschillende gebieden van West-Maleisië, oftewel het vasteland.

Met onderaan natuurlijk het

Kuala Lumpur: ontmoet de smeltkroes

Hindoetempel in Little India, Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur vind je direct de hele smeltkroes aan culturen. De kinderen kijken hun ogen uit in de aparte wijken Chinatown en Little India. En bij de koloniale gebouwen en de bijzondere moskees.

En dan is er ook nog de moderne binnenstad, met de enorme Petronas torens bijvoorbeeld. het lijkt wel of je in één dag meerdere werelddelen bezoekt.

Speciaal vertier voor kinderen is er ook. In het Taman Tasik Perdana park vind je kinderspeelplaatsen, een meertje om op te peddelen, de orchideeëntuin, de hibiscustuin, het vlinderpark, het vogelpark en het hertenpark.

De grote winkelcentra hebben ook speelgelegenheden voor kinderen. Berjaya Times Square heeft zelfs een pretpark met heuse achtbaan, inclusief looping.

Andere grote attracties vind je buiten het centrum. Zoals het waterpark Sunway Lagoon. En op een uurtje rijden zit het kinderpretpark Genting Highlands.

Nederlanders overzee in Melaka

Hollandse molen bij het Stadthuys in Malakka

Een deel van Maleisië was in het verleden een kolonie van Nederland. En in Melaka zie je hier nog de restanten van.

Grappig om hier een Nederlandse molen te zien, bij het Stadthuys. Er zijn meer gebouwen met een Hollands tintje. En het is leuk om op zoek te gaan naar Nederlandse teksten op de grafstenen bij de kerk.

Leergierige kinderen vinden het zeker leuk om te horen over de Portugezen, Hollanders en Engelsen die het gebied van elkaar veroverden. Het maritieme museum in een Portugees schip is ook zeker een aanrader.

Bijzonder vonden wij ook om een kijkje te nemen bij de zee waar een soort wad ontstaat bij eb. Hier hebben we veel krabbetjes gezien, maar ook heel bijzondere slijkspringers: vissen die zich op het droge kunnen voortbewegen.

De jungle van Taman Negara

Blaaspijp schieten bij de Orang Asli

In het binnenland van West-Maleisië bevindt zich het oudste oerbos ter wereld: Taman Negara. Je komt er per boot, wat voor kinderen op zich al een hele belevenis is.

In het oerwoud zelf hoef je geen groot wild te verwachten. Dat is er wel, maar laat zich niet bij de mensen zien. In plaats daarvan kun je wel klein wild zien, zoals apen, eekhoorns, hagedissen en veel vogels.

Ook bijzonder is de nederzetting van Orang Asli die je kan bezoeken. Dit is een stam die nog altijd in het oerwoud leeft. Hier kunnen kinderen ook leren om te schieten met een lange blaaspijp, zoals de Orang Asli op jacht gaat.

Kies je tropische eiland

Verlaten stranden op de Expeditie Robinson Eilanden

Maleisië kent een flink aantal eilanden voor de West- en Oost-kust. En dat is handig, want als het regentijd is aan de ene kant, is het droog aan de andere.

Penang is het grootste eiland, toegankelijk via een lange brug. Het stadje Georgetown was hier de eerste Engelse nederzetting. Het is een mooi en interessant eiland, maar een beetje te druk naar mijn smaak.

Pulau Langkawi is een betere keuze aan de westkant. Het heeft een prachtige natuur en mooie stranden. Het veel kleinere Pulau Pangkor is ook een leuk alternatief met mooie stranden.

Aan de Oost-kant is Pulau Tioman een prachtig eiland met jungle in het binnenland. De omringende, kleinere eilanden zijn vaak het decor geweest van de serie Expeditie Robinson. De stranden zijn geweldig, al komen hier wel soms vervelende zandvlooien voor.

De Perhentian eilanden zijn populair bij backpackers. Hier heerst een heerlijke relaxte sfeer.

Pulau Redang, tenslotte, is een beschermd zeegebied. Je kunt hier wel schitterend duiken en snorkelen, het koraal is nog zo goed als onaangetast. Op het eiland kun je mooie jungle wandelingen maken.

Het Reisaanbod

Er zijn diverse aanbieders van gezinsreizen naar Maleisië. Hieronder heb ik de leukste voor je uitgezocht, onderscheid makend tussen individuele reizen, groepsreizen en zonvakanties.

Individuele reizen met kinderen naar Maleisië

Bij de individuele rondreis reis je met je eigen gezin in een huurauto door Maleisië. Alleen de vlucht, de hotels, eventuele tours en de auto zijn van tevoren geregeld, maar verder kun je je reis invullen hoe je het maar wilt.

Voordeel van deze reizen is dat je ze ook kunt maken met jonge kinderen. Je moet dan alleen wel opletten of het programma niet te druk is. Jonge kinderen hebben ook tijd nodig om te spelen en te slapen.

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Zipline door de jungle in Maleisië

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar Maleisië. Erg populair is deze drieweekse familiereis met alle hoogtepunten van West-Maleisië.

Bij Taman Negara bezoeken jullie de ongerepte jungle met volop mogelijkheden voor boottochten, het spotten van dieren, wildwater raften, wandelingen en grotten om te ontdekken. Daarna bezoeken jullie alle hoogtepunten van deze prachtige bestemming. De reis eindigt op een van de prachtige eilanden voor de oostkust; de Perhentian Islands.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Bekijk hieronder het overzicht van alle Travelnauts reizen naar Maleisië.

Maatwerk van Van Verre Family

Boottocht door de jungle van Maleisië

Azië specialist Van Verre biedt nu ook maatwerk reizen aan voor gezinnen.

Laat de landenspecialisten jouw ideal reis in Maleisië uitstippelen. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar ook voor jezelf en opa en oma, als die meewillen.

Zowel in het vasteland van Maleisië als op Maleisisch Borneo weet Van Verre Family de mooiste plekjes te vinden!

Groepsreizen met kinderen naar Maleisië

Een hele leuke manier om Maleisië te ontdekken is je aansluiten bij een groepsrondreis. Je bezoekt dan de hoogtepunten van Maleisië waarbij vervoer en onderkomen geregeld is.

Na het reizen ben je vrij om te gaan en te staan waar je wil. De groep bestaat meestal uit 4 of 5 gezinnen. Je moet er wel rekening mee houden dat er een minimum leeftijd is voor de kinderen. Dit is per aanbieder verschillend.

Fox Familie groepsreis Maleisië - Taman Negara

Fox familiereis Maleisië

Fox heeft een prachtige 15-daagse rondreis voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Je gaat de vele gezichten van Maleisië ontdekken.

Na aankomst reis je naar Malakka, maak je een riviercruise en bezoek je het historische centrum. Vervolgens verken je Kuala Lumpur, inclusief de Batu Caves en een batikworkshop.

In Taman Negara vaar je per longboat naar de verblijfplaats in de jungle en wandel je over een canopy walk. Via de Cameron Highlands reis je naar Penang en eindigd de reis ontspannen op het tropische eiland Langkawi.

Het verblijf is in viersterrenhotels, en bij de totaalprijs zitten diverse excursies en entreegelden inbegrepen.

Sawadee Familieavontuur

Sawadee in Maleisie

Familieavontuur is onderdeel van Sawadee en heeft reizen met een minimum leeftijd van 8 jaar en soms 12 jaar.

De 18-daagse reis Op avontuur in de jungle is vooral geschikt voor families die het leuk vinden om veel buiten te zijn en spannende dingen willen doen.

Wiebel hoog in de bomen over de langste canopy walk in NP. Taman Negara en op de paradijselijke Perhentian eilanden kun je snorkelen tussen prachtige vissen en koraal.

Heel bijzonder is de overnachting bij een gastgezin op het platte land.

Djoser Family in Maleisië

Met Djoser kan je de landen Singapore, Maleisië en Thailand combineren. Na een avontuurlijke tocht door de jungle van Khao Sok NP kun je ontspannen op de tropische eilanden Koh Lanta, Koh Ngai, Langkawi en Penang.

Vervolgens bezoek je de regenwouden in Taman Negara en de theeplantages op de Cameron Hooglanden, Kuala Lumpur en Malakka. De reis eindigt in het mooiste hotel van Singapore met zwembad op het dak!

Koning Aap familiereizen

Koning Aap Maleisie

Koning aap heeft twee familiereizen naar Maleisie. De 15-daagse reis Maleisie cultuur en strand, brengt je naar koloniaal Melaka, het moderne Kuala Lumpur, de Cameron Highlands en de diepe jungle van Taman Negara.

Relaxen doe je aan het strand van Desaru

De 22-daagse reis Maleisië & Singapore Avontuur gaat naar Kuala Lumpur, De Cameron Highlands, Taman Negara, Penang, Belum NP, Kota Bharu, Cherating, Pulau Tioman en Singapore.

Een reis vol belevenissen met o.a. orang-oetans en zeeschildpadden spotten, mooie witte stranden, snorkelen en indrukwekkende steden.

Zonvakantie met kinderen in Maleisië

ANWB Strandvakanties

Strand bij Maleisië

ANWB Vakanties heeft diverse soorten zonvakanties naar Maleisië.

Bij sommige reizen kan je een zonvakantie combineren met een bezoek aan Kuala Lumpur en/of Penang. Jammer is dat je niet kan zien of er familiekamers zijn.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)