Familiereizen van Sawadee, een geweldig avontuur

Voor de reislustige ouders en avontuurlijke kinderen heeft Sawadee familiereizen naar diverse mooie bestemmingen. Sawadee staat ook voor Puur Reizen, maar wat houdt dat nu in?

Tycho met een ringstaart maki

Met Sawadee maak je bijzondere reizen. Je gaat een andere cultuur ontdekken. Waarbij je de lokale bevolking gaat ontmoeten en zien hoe ze leven. Puur zoals de mensen leven en werken. En daarbij wordt zo af en toe een concessie gedaan aan luxe.

Sawadee Familiereizen is dan ook voor actieve en avontuurlijke ouders en kinderen, die wel van wat uitdaging houden.

Dat betekent niet dat het afzien wordt voor de kinderen. Er is voldoende rust in het programma, de afstanden zijn afgestemd op de leeftijden, en je verblijft meerdere dagen op een plaats.

Op avontuur met leeftijdsgenootjes

Met leeftijdsgenoten op reis

Omdat comfort niet op de eerste plaats komt, zijn de familiereizen alleen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Er zijn ook reizen die pas vanaf 12 jaar en vanaf 16 jaar zijn. Sawadee let er zo op dat er vooral met leeftijdsgenoten gereisd kan worden. En je kan bij iedere reis vooraf de leeftijden al zien van wie er al geboekt hebben.

Eénoudergezinnen zijn natuurlijk ook hartelijk welkom op de familiereizen. Maar voor alleenstaande ouders kan het prettig zijn om te weten of er ook nog andere éénouders meereizen in de groep. Sawadee heeft een overzicht van reizen waarbij al een éénoudergezin heeft geboekt.

Wil je wel op reis maar zijn jouw kinderen nog wat jonger dan 7. Dan kan je via Sawadee een privé rondreis boeken. Deze kun je maken met kinderen vanaf 4 jaar.

De bestemmingen en manier van reizen

Tussendoor is er ook vaak wel een hotel met zwembad

Bij Sawadee is de manier van reizen al een deel van het avontuur. Een eigen bus wordt daarom vaak afgewisseld met een terreinwagen, zeilboot, de trein of een fiets.

De nachten zijn ook vaak bijzonder. Leuke hotels, maar ook onder de sterrenhemel, op een boot of in een afgelegen dorp bij de mensen thuis. Voor iedereen met een flexibele instelling is dat helemaal geweldig.

De gehele reis is er reisbegeleiding aanwezig die helpt met inchecken van de hotelkamers, de pot bijhoudt en fooien geeft (vaak samen met een reisgenoot), excursies organiseert en heel veel tips heeft voor leuke eettentjes of uitstapjes. Mocht er iets niet goed gaan tijdens de reis, dan zal hij of zij dit ook begeleiden.

Het aanbod bestaat uit diverse avontuurlijke bestemmingen in diverse werelddelen. China, Indonesië, Peru, Ecuador of Tanzania, het is allemaal mogelijk. Maar er zijn ook bijzondere reizen naar Spanje, Kroatië, Zweden en enkele andere Europese landen, mocht je niet zo ver willen gaan.

Wat ik heel bijzonder vindt aan deze organisatie zijn de aparte bestemmingen die ze naast de gewone bestemmingen hebben zoals de kleine Sunda Eilanden en Madagaskar. 

In 2019 zijn wij met Sawadee op reis geweest naar Madagaskar. Wil je weten hoe dat was? Lees hier onze belevenissen. Bekijk het complete reisaanbod op


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)