Handboek Verre Reizen met Kinderen, lees mijn review

Wil jij een verre reis maken met je kids, maar weet je niet hoe je het moet regelen of welk land je moet kiezen? Het Handboek Verre Reizen met Kinderen helpt je met al jouw vragen over het reizen met kinderen.

Gezin op Reis, Tikva en haar gezin

Schrijfster Tikva Looijen is zelf een fervent reizigster. Dat deed ze al voordat ze haar dochter kreeg. En dat wilde ze blijven doen toen ze moeder werd. Maar dat wierp een groot aantal vragen op, iets wat ik wel herken.

Maar dat hield Tikva niet tegen. Met haar gezin heeft ze vele landen van de wereld gezien. En daar heeft ze volop over geschreven op haar blog Gezin op Reis.

Om andere gezinnen te helpen met het reizen heeft ze nu het Handboek Verre Reizen met Kinderen geschreven. Met daarin de antwoorden op de vragen die ze zelf had toen ze als jonge moeder op reis wilde.

Het handboek is een handig hulpmiddel voor ouders die de wijde wereld intrekken met hun kroost. Voor het eerst, maar ook bij latere reizen.

Over het Handboek Verre Reizen met Kinderen

Toen het boek bij mij in de bus viel hoorde ik een aardige plof. Dat is een zwaar pakketje dacht ik.

Bij het openen zag ik waarom. Het boek heeft een harde kaft waardoor het wat zwaarder is dan andere boeken. Fijn, want dit boek is ook een goed naslagwerk.

Handboek Verre Reizen met Kinderen

Het boek is mooi vormgegeven, met een afbeelding van een tempel in Birma waardoor ik gelijk zin heb om andere culturen te ontdekken. 

Na het voorwoord volgt het hoofdstuk reisinspiratie.  met tips over landen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld het reizen met baby of peuter. De tips zijn kort en bondig. Wil je wat meer weten over deze landen, dan kan je dat opzoeken bij de wat uitgebreidere informatie over de verschillende landen, verderop in het boek.

Wat mij betreft had die detailinformatie wel direct gegeven mogen worden. En echt jammer vind ik dat van sommige, minder populaire landen de uitgebreidere informatie helemaal ontbreekt.

Sowieso is de keuze van bestemmingen erg persoonlijk. Enkele genoemde landen vind ik nogal verrassend (Taiwan, Mozambique). Graag zou ik horen waarom je deze bestemmingen zou kiezen.

Hoe kies je een bestemming?

Het hoofdstuk over het kiezen van een bestemming vormt de kern van het boek. Hier staan alle overwegingen over gezondheid, het reizen met kinderen in verschillende leeftijden, klimaat en de kosten. Hier kan ik me volledig in vinden, het komt grotendeels overeen met mijn eigen ervaringen.

Handig zijn de lijstjes over bijvoorbeeld dure en goedkopere landen, of welke landen goed te doen zijn in de mei-, herfst- of kerstvakantie.

Keuze gemaakt, en dan...

Het hoofdstuk pakken.

Het volgende hoofdstuk gaat over het inpakken. En daarna het hoofdstuk onderweg. Niet helemaal logisch, vind ik, omdat daarna ook nog (deel-)hoofdstukken volgen over het kiezen van accommodaties, over lang op reis gaan en over alleen op reis met je kinderen. Onderdelen die belangrijk zijn bij de voorbereiding.

De hoofdstukken zelf zijn wel heel nuttig. Zo nemen wij ook altijd veel te veel mee. En herkennen we de tips voor onderweg.

Met echt lang op reis met de kinderen hebben wij geen ervaring. Evenmin met alleen op reis met de kinderen. Ben je dit van plan, dan vormen deze hoofdstukken een belangrijke richtlijn.

Kortom...

Het boek is lekker leesbaar, heeft veel mooie foto's en leidt je door het proces van een keuze maken voor een verre reis met de kids. En als je dan een keuze gemaakt hebt, dan staan er per land nog lijstjes in met niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen.

Van tevoren had ik meer persoonlijke verhalen verwacht in dit boek. Die mis ik wel een beetje.  En van sommige keuzes voor bijvoorbeeld het reizen met baby of peuter zou ik graag wat meer informatie hebben waarom het land daar zo goed geschikt voor is.

Maar het boek is wel echt fijn als hulpmiddel bij het plannen en kiezen van een verre reis met kinderen. En meer tips en persoonlijke verhalen kan je altijd nog vinden op Gezinopreis.nl, de site van Tikva. Of op Vakantie met kinderen natuurlijk.

Handboek Verre Reizen met Kinderen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)