Kies een pretpark met overnachting voor een top-vakantie!

Een vakantie bij een pretpark is voor jong en oud geweldig. Boek een pretpark met overnachting op het attractiepark zelf, of bij een camping, vakantiepark of hotel in de buurt.

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste pretparken, met daarbij de mogelijkheden tot overnachting. Te beginnen met onze favorieten.

Onze favoriete pretparken

Met Lego-fans in huis kan het niet missen, Legoland is DE favoriet. Het naastliggende vakantiepark Lalandia is ook fantastisch.

We kunnen er niet omheen: het grootste pretpark van Nederland is ook onze favoriet. Kende je de verschillende overnachtingsmogelijkheden al?

Het grootste en wat ons betreft ook beste pretpark van Europa. Vanwege de achtbanen, maar ook vanwege de kleine attracties en de heerlijke, vriendelijke sfeer.

Aan de Costa Dorada in Spanje vind je dit mooie pretpark. Wij zijn er inmiddels 2 keer geweest en het is in een woord geweldig!

Pretparken per land

Hier proberen we een overzicht te geven van alle grote, maar ook de kleine pretparken in Nederland. Help jij mee om de lijst compleet te krijgen?

Duitsland kent vele pretparken. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet.

Overige pretparken

Van de andere landen met pretparken hebben we (nog) geen aparte pagina's. Maar de overnachtingsmogelijkheden bij de volgende pretparken in België, Frankrijk, Engeland en Italië willen we niet ongenoemd laten.

Pretparken in Belgiè

Kabouter Plop

PlopsaLand

Plopsaland is een spetterend pretpark met vele attracties en shows voor het hele gezin. Ontmoet kabouter Plop, Mega Mindy of Bumba in Plopsaland de Panne en zwemparadijs Plopsa AquaPlopsa Coo, Plopsa indoor Hasselt, in Nederland Plopsa indoor Coevorden en in Duitsland Holidaypark

Gooi de beentjes los in de K3 disco, vlieg samen met Mega Mindy de boeven achterna in de vliegende fietsen, ga over de kop in Anubis The Ride of stap in de piratenbaan en kijk of je Piet Piraat, Berend Brokkenpap, Stien Struis en Steven Stil in de grot ziet. Kortom in Plopsaland beleef je de tijd van je leven!!

Wil je overnachten, bekijk de mogelijkheden van Holidaysuites


Arrangementen bij Holiday Suites

Holiday Suites biedt arrangementen die je verblijf in een van de comfortabele vakantieverblijven combineert met gratis tickets voor het hele gezin voor een daagje naar Plopsaland, Sealife of Bellewaerde. De vakantieverblijven staan aan de Belgische kust of aan de Noord-Franse kust.

Het arrangement met Plopsaland De Panne geeft je een dag die te kort is om in heel veel leuke en spannende attracties te gaan, de verschillende shows te bezoeken of een meet en greet te hebben met je idool. Dit in combinatie met een vakantieverblijf naar keuze.


Frankrijk: Disneyland Parijs en Puy du Fou

Knabbel en Babbel in Disneyland

Disneyland Parijs

Wil je weten wat de Magie van Disney is, dan moet je beslist een bezoek brengen aan dit Disneyland Parijs. Ontmoet al je geliefde Disney figuren, laat je adrenaline stromen als je in de opwindende attracties zit en geniet van de schitterende shows.

Wij zijn er zelf in Februari 2013 geweest en inderdaad, het is heel speciaal. Wel was het (ook in de winter dus) erg druk, vooral in het weekend. En is het lastig (en duur) om een plekje te krijgen in de restaurants.

Wat ook een beetje tegenviel was het vermaak voor kinderen in de hotels. Ja, de Disney-figuren komen langs om een foto mee te maken. Maar een leuk speeltuintje ontbreekt bij de meeste hotels.

Toch moet je er een keer geweest zijn. En met een beetje planning kan je de grootste ergenissen vermijden en een fantastische tijd beleven. Kijk voor alle mogelijkheden op de speciale pagina over een Vakantie bij Disneyland Parijs. Of bekijk de beste Disneyland Paris aanbieding van dit moment.


De Riddershow bij Puy du Fou

Puy du Fou is na Disneyland het grootste themapark van Frankrijk. Bovendien is het diverse keren verkozen tot beste themapark ter wereld!!

Maar verwacht in dit park geen achtbanen. Hier draait het om grote spektakelshows rond historische thema's.

Het zijn shows zoals je ze nooit eerder gezien hebt. Met gladiatoren, vikingen en ridders. En nog veel meer.

Niet iedere show is even geschikt voor kinderen. Lees daarom onze review over Puy du Fou met kinderen.


Engeland: Legoland Windsor

Uiteraard staat ook de Big Ben in het Miniland van Legoland Engeland

Een beetje hetzelfde als de Legoland parken in Denemarken en Duitsland, maar toch anders.

Als je in Engeland bent, dan is een bezoek met je Lego-fans aan Legoland Windsor Resort zeker een aanrader. En eigenlijk ook als de kinderen geen Lego-fan zijn.

Windsor ligt op 40 km van Londen, en je kent het waarschijnlijk ook vanwege het kasteel. Ook dat is een bezoek zeker waard.

Lees wat je aan attracties kan verwachten op onze pagina over Legoland Engeland in Windsor.


Italië, attracties bij het Gardameer

Gardaland

Rond het Gardameer in Noord-italië liggen verschillende attractieparken.

Het Gardaland bijvoorbeeld is een waterpark met 40 attracties in 4 themadorpen. Het is prachtig aangelegd met veel groene zones. Daarbij biedt het park spectaculair entertainment en leuke shows met artiesten uit de hele wereld.

Camping del Garda is een leuk vakantiepark op nog geen twee kilometer afstand van Gardaland.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!