Kies een pretpark met overnachting voor een top-vakantie!

Een vakantie bij een pretpark is voor jong en oud geweldig. Boek een pretpark met overnachting op het attractiepark zelf, of bij een camping, vakantiepark of hotel in de buurt.

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste pretparken, met daarbij de mogelijkheden tot overnachting. Te beginnen met onze favorieten.

Onze favoriete pretparken

Met Lego-fans in huis kan het niet missen, Legoland is DE favoriet. Het naastliggende vakantiepark Lalandia is ook fantastisch.

We kunnen er niet omheen: het grootste pretpark van Nederland is ook onze favoriet. Kende je de verschillende overnachtingsmogelijkheden al?

Het grootste en wat ons betreft ook beste pretpark van Europa. Vanwege de achtbanen, maar ook vanwege de kleine attracties en de heerlijke, vriendelijke sfeer.

Aan de Costa Dorada in Spanje vind je dit mooie pretpark. Wij zijn er inmiddels 2 keer geweest en het is in een woord geweldig!

Pretparken per land

Hier proberen we een overzicht te geven van alle grote, maar ook de kleine pretparken in Nederland. Help jij mee om de lijst compleet te krijgen?

Duitsland kent vele pretparken. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet.

Pretpark arrangementen van Voordeeluitjes

Overnachten bij een attractiepark, dat willen alle kinderen wel! En voor ouders kan het ook heel fijn zijn om na een dagje plezier, niet vermoeid de auto in te hoeven stappen. Niet elk pretpark ligt namelijk naast de deur.

Bij voordeeluitjes hebben ze hele leuke arrangementen met overnachting bij het attractiepark zelf of in een hotel in de omgeving.

Voordeel is dat een entreekaartje voor het attractiepark of dierentuin vaak bij de prijs inbegrepen is. Dus wil jij een keertje naar de Efteling, Attractiepark Slagharen, Drouwenerzand, Walibi of een ander pretpark, kijk dan even bij Voordeeluitjes of er een leuk arrangement bij zit. Vooral voor Slagharen hebben ze hoge kortingen!

Overige pretparken

Van de andere landen met pretparken hebben we (nog) geen aparte pagina's. Maar de overnachtingsmogelijkheden bij de volgende pretparken in België, Frankrijk, Denemarken, Engeland en Italië willen we niet ongenoemd laten.

Pretparken in Belgiè

PlopsaLand

Kabouter Plop

Plopsaland is een spetterend pretpark met vele attracties en shows voor het hele gezin. Ontmoet kabouter Plop, Mega Mindy of Bumba in Plopsaland de Panne en zwemparadijs Plopsa AquaPlopsa Coo, Plopsa indoor Hasselt, in Nederland Plopsa indoor Coevorden en in Duitsland Holidaypark

Gooi de beentjes los in de K3 disco, vlieg samen met Mega Mindy de boeven achterna in de vliegende fietsen, ga over de kop in Anubis The Ride of stap in de piratenbaan en kijk of je Piet Piraat, Berend Brokkenpap, Stien Struis en Steven Stil in de grot ziet. Kortom in Plopsaland beleef je de tijd van je leven!!

Plopsaland heeft een nieuw hotel waar je nu in kunt overnachten. Ook zijn er m00ie appartementen in de omgeving.

Frankrijk: Disneyland Parijs en Puy du Fou

Disneyland Parijs

Uitzicht op het Disneykasteel in Disneyland Parijs

Wil je weten wat de Magie van Disney is, dan moet je beslist een bezoek brengen aan Disneyland Parijs. Ontmoet al je geliefde Disney figuren, laat je adrenaline stromen als je in de opwindende attracties zit en geniet van de schitterende shows.

Wij vonden het heel speciaal om hier met de kinderen naar toe te gaan. Wel is het er (ook in de winter) erg druk, vooral in het weekend. En is het lastig (en duur) om een plekje te krijgen in de restaurants.

Wat ook een beetje tegenviel was het vermaak voor kinderen in de hotels. Ja, de Disney-figuren komen langs om een foto mee te maken. Maar een leuk speeltuintje ontbreekt bij de meeste hotels.

Toch moet je er een keer geweest zijn. En met een beetje planning kan je de grootste ergenissen vermijden en een fantastische tijd beleven. Kijk voor alle mogelijkheden op de speciale pagina over een Vakantie bij Disneyland Parijs. Of bekijk de beste Disneyland Paris aanbieding van dit moment.

Puy du Fou in Noord Frankrijk

De Riddershow bij Puy du Fou

Puy du Fou is na Disneyland het grootste themapark van Frankrijk. Bovendien is het diverse keren verkozen tot beste themapark ter wereld!!

Maar verwacht in dit park geen achtbanen. Hier draait het om grote spektakelshows rond historische thema's.

Het zijn shows zoals je ze nooit eerder gezien hebt. Met gladiatoren, vikingen en ridders. En nog veel meer.

Niet iedere show is even geschikt voor kinderen. Lees daarom onze review over Puy du Fou met kinderen.

Denemarken, er is meer dan Legoland

Djurs Sommerland

De Riddershow bij Puy du Fou

Denemarken heeft meer pretparken dan alleen Legoland. En Djurs Sommerland, in de "neus" van Denemarken, is een hele mooie.

Dit pretpark heeft 8 themagebieden, leuke achtbanen, een compleet waterpark, en vele kleinere attracties. Je kan ook picknicken met zelf meegebracht eten op een groot grasveld.

Wij vonden het net zo leuk als Legoland. Nou ja, bijna dan ;-)

Tivoli park Kopenhagen

De Riddershow bij Puy du Fou

Midden in de hoofdstad Kopenhagen ligt Tivoli Gardens. Een stadspark, met daarin een pretpark.

Je kan dus beslissen om het park te bezoeken zonder in de attracties te gaan. Dan kan je bijvoorbeeld nog wel genieten van de speeltuintjes.

Wil je wel in een attractie, dan kan je per attractie betalen, of voor de hele dag in alle attracties.

Engeland: Legoland Windsor

Legoland Windsor

Uiteraard staat ook de Big Ben in het Miniland van Legoland Engeland

Een beetje hetzelfde als de Legoland parken in Denemarken en Duitsland, maar toch anders.

Als je in Engeland bent, dan is een bezoek met je Lego-fans aan Legoland Windsor Resort zeker een aanrader. En eigenlijk ook als de kinderen geen Lego-fan zijn.

Windsor ligt op 40 km van Londen, en je kent het waarschijnlijk ook vanwege het kasteel. Ook dat is een bezoek zeker waard.

Lees wat je aan attracties kan verwachten op onze pagina over Legoland Engeland in Windsor.

Italië, attracties bij het Gardameer

Gardaland

Gardaland

Rond het Gardameer in Noord-italië liggen verschillende attractieparken.

Het Gardaland bijvoorbeeld is een waterpark met 40 attracties in 4 themadorpen. Het is prachtig aangelegd met veel groene zones. Daarbij biedt het park spectaculair entertainment en leuke shows met artiesten uit de hele wereld.

Overnachten doe je bij het Gardaland Resort & Adventure Hotel. Maak je keuze uit twee hotels, en waar ga je slapen, in een Jungle kamer of in een sprookjesachtige Arabische kamer?

Is het hotel een beetje te prijzig? Camping del Garda is een leuk vakantiepark op nog geen twee kilometer afstand van Gardaland.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)