Gaan Pretparken weer open na Corona versoepelingen, inclusief bijbehorende vakantieparken

25 Januari werden er wederom versoepelingen aangekondigd in de Coronacrisis. En daarbij kunnen ook de pretparken weer open. Dat geldt ook voor de bijbehorende vakantieparken.

Update 25 Januari 2022: Ook pretparken mogen weer open

In Januari 2022 blijkt het effect van de Omikron-variant mee te vallen. Er wordt nog wel een hoge piek van besmettingen verwacht, maar ziekenhuisopnamen vallen mee.

Er komen dus versoepelingen, te beginnen voor scholen, winkels, en sporten. En na de persconferentie van 25 Januari mogen ook de horeca, musea en pretparken weer open. En dat geldt ook voor de eventuele bijbehorende waterparken.

Er hangen wel voorwaarden aan die opening. Zo heb je een Corona toegangsbewijs (QR-code) nodig, en is een mondkapje verplicht.

De verschillende pretparken in Nederland hebben maatregelen getroffen om dit in goede banen te leiden.

Hoewel hier inmiddels ervaring mee is, is wel duidelijk dat je een bezoek het best kunt plannen inclusief verblijf op de bijbehorende vakantieparken. Wat ze daarbij te bieden hebben lees je hieronder:

Safariresort Beekse Bergen is open!!

Op het terras bij de giraffen

Het is eigenlijk geen pretpark, maar vanwege de beleving misstaat het hier niet. En bovendien is het Safari Resort de enige attractie die gedurende de lockdown open was, en ook open blijft, mochten de versoepelingen weer teruggedraaid worden!

Het Vakantiepark en het Safari resort zijn als vakantieparken ook dan "gewoon" open. En vanuit het Safari Resort kan je daarbij de dieren vanaf je eigen terras bewonderen. Vanuit je vakantiehuisje kijk je zo op de savanne.

Je mag ook op het terrein wandelen, langs de andere bungalows en velden met de dieren. Met andere woorden: je zit hier gewoon midden in de dierentuin, helemaal geweldig.

De restaurants zijn ook weer open, en je kan ook eten bij de bungalows laten bezorgen.

De Efteling, Bosrijk en Loonsche Land zijn open

Op een bankje bij Efteling Bosrijk

De Efteling is na de persconferentie van 25 januari 2022 bijna direct weer opengegaan. Op het parkeerterrein is een Testen voor Toegang locatie geopend, zodat iedereen het benodigde Corona toegangsbewijs hier kan krijgen!

Om de bezoekers wat te spreiden dien je wel een aankomsttijd te reserveren.

Het is dus handiger om een overnachting bij de Efteling te boeken. Dat kan bij het Efteling Hotel, bij Vakantiepark het Loonsche Land, of bij Vakantiepark Bosrijk.

Verblijven op Bosrijk is sowieso geen straf. Het is een prachtig park in de bossen en met een groot meer. Bovendien kan je hier het kasteel van Klaas Vaak bezoeken.

Toverland vanaf 29 januari 2022 weer open!

Zeb en Tycho met neef Max voor de Gold Rush

Toverland mag ook weer open, en doet dat vanaf zaterdag 29 januari 2022. Ook hier wordt een testen voor toegang locatie geopend.

In 2020 was het één van de eerste pretparken die openging, en wij zijn er toen in het Hemelvaartweekend geweest.

Het is ons ook heel goed bevallen. In de wachtrijen werd 1,5 meter aangehouden waardoor ze langer zijn, maar korter in tijd. Ook natuurlijk omdat er minder bezoekers worden toegelaten.

De meeste attracties konden met goede bezetting draaien. Het personeel sloot de beugels met lange stokken. Het afstand houden op het park bleef verder de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers.

Duinrell vanaf 5 februari 2022 open, Tikibad nu al!

High Five met Rick de Kikker

Ook bij Duinrell mag het pretpark weer open, en daar beginnen ze mee op zaterdag 5 februari 2022! En het overdekte Tikibad is nu al open!

Wel zijn er diverse aanpassingen bij de attracties. Vorig jaar had dat voor sommige attracties weinig invloed. Voor andere attracties zijn er maar een paar plekken per rit beschikbaar. Toen wij er waren was het er erg rustig, dus ruimte genoeg.

Het Tikibad moet je van tevoren reserveren, en dan kan je er 3 uur vertoeven. De banden glijbanen zijn gewoon open.

Op het vakantiepark kan je verblijven in de mooie Duingalows, Luxe lodgetenten, en kampeerplaatsen met eigen sanitair. En ook de gewone camping is gewoon open.

Duinrell ligt in de prachtige duinen bij Wassenaar. Dus als je niet naar het pretpark gaat, heb je hier alsnog een geweldige tijd.

Vakantiepark Slagharen vanaf 1 april weer open

Zeb en Tycho met neef Max voor de Gold Rush

Pretpark Slagharen mag ook open, maar is in de winterperiode gesloten. Zij gaan op 1 april weer open. En dat geldt ook voor het waterpark Aqua Mexicana!

Om van het waterpark te genieten moet je wel verblijven op het vakantiepark. En een tijdslot vooraf reserveren omdat er een maximaal aantal badgasten geldt.

Dat verblijf op het vakantiepark is natuurlijk helemaal geen straf. Zeker niet nu er steeds meer versoepelingen zijn.

Dat waren de pretparken waar we informatie over hebben. Weet je er nog één? Laat het me weten, dan werk ik de lijst bij.

Onderstaand de "normale" pagina over pretparken in Nederland.

De grote Pretparken, daar moet je geweest zijn

Ik zal eerst maar eens de grote pretparken in Nederland op een rijtje zetten. Hier moet je eens geweest zijn. En kijk vooral eens naar de leuke overnachtingsmogelijkheden die de meesten hebben.

Het grootste en beste pretpark in Nederland, dat is nog altijd de Efteling. Lees er alles over, inclusief overnachtingsmogelijkheden.

Een ponypark is Slagharen al lang niet meer, al zijn er nog wel pony's te vinden. Het is nu veel meer een pretpark, en een vakantiepark bovendien!

Het pretpark bij Wassenaar, bekend van de kikker en het Tikibad, is ook een superleuk vakantiepark vanwege de mooie ligging in de duinen.

Een heerlijk gemoedelijk pretpark in het Overijsselse Salland, met een spectaculair waterpark. Wij waren er in 2017, lees onze belevenissen!

Walibi Holland ken je als het pretpark met vele achtbanen in Flevoland. Maar wist je dat er ook kan overnachten met een arrangement in Walibi Village?

Het jongste grote pretpark van Nederland ligt in Noord-Limburg. Toverland biedt grote achtbanen, veel speelgelegenheid en een groot overdekt deel.

Eigenlijk een safaripark, maar met het Speelland erbij zijn er tal van attracties te vinden. Kijk ook eens naar het nieuwe Safari resort voor een fantastisch weekendje weg

Een dierentuin nieuwe stijl, dat is Wildlands Adventure Zoo. Oftewel een combinatie van pretpark en dierentuin.

Overnachten bij kleinere pretparken

Gezellig vakantiepark en attractiepark Drouwenerzand

Vakantiepark Drouwenerzand ligt in het plaatsje Drouwen direct naast Attractiepark Drouwenerzand.

Dit gezellige attractiepark is leuk voor het hele gezin en het voordeligste pretpark van Europa. Je betaalt voor de entree met een all-in principe. Dat wil zeggen, dat verder bijna al het eten en drinken gratis is.

Op het vakantiepark zijn diverse speel- en sportvelden en tafeltennistafels en in de zomervakantie is er een recreatieprogramma. Je kunt er logeren in bungalows voor 2 tot 8 personen. Ook kun je voor je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper een plekje op de camping reserveren.

Bijzonder zijn de stoere Danny's Lodge, geschikt voor 8 personen, de Woudlodge voor 8 personen, de Kasteellodge voor 7 personen, de Saloonlodge voor 7 personen en de boomhut voor 6 personen.  Houd je van nog meer luxe, dan kun je verblijven in het gezellige familiehotel Drouwenerzand met 2- en 4-persoons (thema)kamers.

Bij boeking op de camping (langer dan drie dagen), in het hotel, de lodges, de boomhut en de vakantiehuizen vanaf vier personen heb je gratis toegang tot het attractiepark.

Natuurlijk is Drouwenerzand ook leuk als dagje uit. Je kunt hier je tickets on-line bestellen.

Pretpark Arrangementen van Voordeeluitjes

Achtbaan in de Efteling

Bij voordeeluitjes hebben ze hele leuke arrangementen met overnachting bij het attractiepark zelf of in een hotel in de omgeving voor diverse pretparken in Nederland.

Voordeel is dat een entreekaartje voor het attractiepark vaak bij de prijs inbegrepen is. Dus wil jij een keertje naar de Efteling, Attractiepark Slagharen, Drouwenerzand, Walibi of een ander pretpark, kijk dan even bij Voordeeluitjes of er een leuk arrangement bij zit. Vooral voor Slagharen hebben ze hoge kortingen!

Help jij me met de kleinere pretparken?

Glijbaan bij de Holle Bolle Boom

Ik wil hier niet alleen de grote, maar zeker ook de leuke kleine pretparken in Nederland belichten.

Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Holle Bolle Boom geweest, een heel erg leuke Binnen- en Buiten-speeltuin plus zwemspektakel Plons:

De Holle Bolle Boom

Omdat we niet ieder pretpark zelf kunnen bezoeken, kan ik jouw input hier goed bij gebruiken.

Vertel over een pretpark die je bezocht hebt, en dat hier nog niet genoemd staat. Of geef jouw commentaar op een hier al genoemd pretpark.

Jouw bijdrage verschijnt op een aparte pagina op Vakantie met Kinderen, en anderen kunnen er op reageren. Gezamenlijk werken we dan aan de lijst met leuke pretparken in Nederland.

Wat vind jij een leuk Pretpark?

Vertel anderen over een leuk pretpark bij jou in de buurt. Of waar je op vakantie in Nederland bent geweest.

Waarom is het een leuk pretpark? Wat is er te doen? Voor welke leeftijden is het geschikt? Heb je nog andere tips? Vertel het ons, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.


De al genoemde Pretparken

Zie hier de pretparken die anderen al genoemd hebben.

Voeg bij de bij jouw bekende pretparken ook jouw commentaar toe, en geef een beoordeling. Zo krijgt iedereen een indruk van de kwaliteit van ieder pretpark.

Sprookjeswonderland Enkhuizen 
Sprookjeswonderland is een leuk park gebaseerd op sprookjes met een aantal leuke attracties en een grote speeltuin. Het park is over het algemeen meer …

Dippie Doe 
Attracties binnen en buiten geschikt voor het hele gezin maar met name geschikt voor kinderen tot circa 12 jaar.

De Holle Bolle Boom 
Dit is een leuk en gezellig speelparadijs voor kinderen. Er is een binnen en buiten speelruimte. Ook beschikken zij over een binnen zwembad. Er is een …

Billy Bird Hemelrijk 
Is het een pretpark, een speeltuin, of een recreatieplas? Het is gewoon alledrie. In de herfstvakantie kwamen we terug uit België en besloten we een …

Attractiepark Drouwenerzand 
Klein parkje met voornamelijk oude kermisattracties. Overzichtelijk en onbeperkt eten en drinken, ijs en fruit zitten bij de prijs in.

Madurodam 
Het miniatuurstadje Madurodam in Den Haag mag hier natuurlijk niet ontbreken. Het is een must voor iedere toerist, en ook iedere Nederlander. Bovendien …

Klik hier om je eigen bijdrage in te sturen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)