Alle Pretparken in Nederland, inclusief bijbehorende vakantieparken

Nederland kent diverse leuke pretparken, hebben jullie ze allemaal al bezocht? Hier krijg je een overzicht van de grote, maar ook de kleinere pretparken. Vergeet ik er één? Vul dan de lijst aan!

Voor veel kinderen is een bezoek aan een pretpark het ultieme vakantie-uitje. Maar ze liggen misschien niet allemaal bij je in de buurt. Of je hebt niet aan één dag genoeg. Bekijk dan vooral ook de overnachtingsmogelijkheden die vooral de grote pretparken hebben.

De grote Pretparken, daar moet je geweest zijn

Ik zal eerst maar eens de grote pretparken in Nederland op een rijtje zetten. Hier moet je eens geweest zijn.

Het grootste en beste pretpark in Nederland, dat is nog altijd de Efteling. Lees er alles over, inclusief overnachtingsmogelijkheden.

Een ponypark is Slagharen al lang niet meer, al zijn er nog wel pony's te vinden. Het is nu veel meer een pretpark, en een vakantiepark bovendien!

Het pretpark bij Wassenaar, bekend van de kikker en het Tikibad. Duinrell heeft ook een superleuk vakantiepark vanwege de mooie ligging in de duinen.

Een heerlijk gemoedelijk pretpark in het Overijsselse Salland, met een spectaculair waterpark. Wij hebben ons er uitstekend vermaakt!

Walibi Holland ken je als het pretpark met vele achtbanen in Flevoland. Maar wist je dat je ook kan overnachten met een arrangement in Walibi Village?

Het jongste grote pretpark van Nederland ligt in Noord-Limburg. Toverland biedt grote achtbanen, veel speelgelegenheid en een groot overdekt deel.

Eigenlijk een safaripark, maar met het Speelland erbij zijn er tal van attracties te vinden. Kijk ook eens naar het nieuwe Safari resort voor een fantastisch weekendje weg.

Een dierentuin nieuwe stijl, dat is Wildlands Adventure Zoo. Oftewel een combinatie van pretpark en dierentuin.

Overnachten bij kleinere pretparken

Gezellig vakantiepark en attractiepark Drouwenerzand

Vakantiepark Drouwenerzand ligt in het plaatsje Drouwen direct naast Attractiepark Drouwenerzand.

Dit gezellige attractiepark is leuk voor het hele gezin en het voordeligste pretpark van Europa. Je betaalt voor de entree met een all-in principe. Dat wil zeggen, dat verder bijna al het eten en drinken gratis is.

Op het vakantiepark zijn diverse speel- en sportvelden en tafeltennistafels en in de zomervakantie is er een recreatieprogramma. Je kunt er logeren in bungalows voor 2 tot 8 personen. Ook kun je voor je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper een plekje op de camping reserveren.

Bijzonder zijn de stoere Danny's Lodge, geschikt voor 8 personen, de Woudlodge voor 8 personen, de Kasteellodge voor 7 personen, de Saloonlodge voor 7 personen en de boomhut voor 6 personen.  Houd je van nog meer luxe, dan kun je verblijven in het gezellige familiehotel Drouwenerzand met 2- en 4-persoons (thema)kamers.

Bij boeking op de camping (langer dan drie dagen), in het hotel, de lodges, de boomhut en de vakantiehuizen vanaf vier personen heb je gratis toegang tot het attractiepark.

Natuurlijk is Drouwenerzand ook leuk als dagje uit. Je kunt hier je tickets on-line bestellen.

Pretpark Arrangementen van Voordeeluitjes

Achtbaan in de Efteling

Bij voordeeluitjes hebben ze hele leuke arrangementen met overnachting bij het attractiepark zelf of in een hotel in de omgeving voor diverse pretparken in Nederland.

Voordeel is dat een entreekaartje voor het attractiepark vaak bij de prijs inbegrepen is. Dus wil jij een keertje naar de Efteling, Attractiepark Slagharen, Drouwenerzand, Walibi of een ander pretpark, kijk dan even bij Voordeeluitjes of er een leuk arrangement bij zit. Vooral voor Slagharen hebben ze hoge kortingen!

Help jij me met de kleinere pretparken?

Glijbaan bij de Holle Bolle Boom

Ik wil hier niet alleen de grote, maar zeker ook de leuke kleine pretparken in Nederland belichten.

Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Holle Bolle Boom geweest, een heel erg leuke Binnen- en Buiten-speeltuin plus zwemspektakel Plons:

De Holle Bolle Boom

Omdat we niet ieder pretpark zelf kunnen bezoeken, kan ik jouw input hier goed bij gebruiken.

Vertel over een pretpark die je bezocht hebt, en dat hier nog niet genoemd staat. Of geef jouw commentaar op een hier al genoemd pretpark.

Jouw bijdrage verschijnt op een aparte pagina op Vakantie met Kinderen, en anderen kunnen er op reageren. Gezamenlijk werken we dan aan de lijst met leuke pretparken in Nederland.

Wat vind jij een leuk Pretpark?

Vertel anderen over een leuk pretpark bij jou in de buurt. Of waar je op vakantie in Nederland bent geweest.

Waarom is het een leuk pretpark? Wat is er te doen? Voor welke leeftijden is het geschikt? Heb je nog andere tips? Vertel het ons, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.


De al genoemde Pretparken

Zie hier de pretparken die anderen al genoemd hebben.

Voeg bij de bij jouw bekende pretparken ook jouw commentaar toe, en geef een beoordeling. Zo krijgt iedereen een indruk van de kwaliteit van ieder pretpark.

Met familie naar Kinderparadijs Malkenschoten (ook bekend als Binky)!  
Kinderparadijs Malkenschoten (ook bekend als Binky)! Omringd door de dieren en een mooie groene omgeving konden de kinderen lekker spelen bij Binky. …

Sprookjeswonderland Enkhuizen 
Sprookjeswonderland is een leuk park gebaseerd op sprookjes met een aantal leuke attracties en een grote speeltuin. Het park is over het algemeen meer …

Dippie Doe 
Attracties binnen en buiten geschikt voor het hele gezin maar met name geschikt voor kinderen tot circa 12 jaar.

De Holle Bolle Boom 
Dit is een leuk en gezellig speelparadijs voor kinderen. Er is een binnen en buiten speelruimte. Ook beschikken zij over een binnen zwembad. Er is een …

Billy Bird Hemelrijk 
Is het een pretpark, een speeltuin, of een recreatieplas? Het is gewoon alledrie. In de herfstvakantie kwamen we terug uit België en besloten we een …

Attractiepark Drouwenerzand 
Klein parkje met voornamelijk oude kermisattracties. Overzichtelijk en onbeperkt eten en drinken, ijs en fruit zitten bij de prijs in.

Madurodam 
Het miniatuurstadje Madurodam in Den Haag mag hier natuurlijk niet ontbreken. Het is een must voor iedere toerist, en ook iedere Nederlander. Bovendien …

Klik hier om je eigen bijdrage in te sturen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)