Pretparken weer open na versoepeling Corona maatregelen

Na de lockdown in de Coronacrisis zijn de pretparken in binnen- en buitenland één voor één weer opengegaan. Ook de pretparken in Nederland zijn weer open, met de nodige aanpassingen.

Coronacrisis: pretparken weer open!!

Na de aangekondigde versoepelingen zijn de meeste pretparken weer open gegaan. Met minder bezoekers en een aantal aanpassingen.

Deze parken zijn open:

De Efteling, op tijd reserveren!

Op een bankje bij Efteling Bosrijk

De Efteling is 20 Mei weer open gegaan. Maar wel met een beperkte hoeveelheid bezoekers, wat lastig is voor zo'n populair pretpark. Je dient daarom ruim van tevoren online je plekje te reserveren.

Het is waarschijnlijk handiger om een overnachting bij de Efteling te boeken. Daar is kort tevoren waarschijnlijk nog ruimte, en de toegang tot het pretpark is erbij inbegrepen.

Overnachten kan bij het Efteling Hotel, bij Vakantiepark het Loonsche Land, of bij Vakantiepark Bosrijk.

Verblijven op Bosrijk is sowieso geen straf. Het is een prachtig park in de bossen en met een groot meer. Bovendien kan je hier het kasteel van Klaas Vaak bezoeken.

Duinrell is open en er is ruimte genoeg

High Five met Rick de Kikker

Bij Duinrell zijn zowel het vakantiepark, het Pretpark en Tikibad weer open. Er zijn aanpassingen bij de attracties. Voor sommige attracties heeft dat weinig invloed. Voor andere attracties zijn er maar een paar plekken per rit beschikbaar. Toen wij er op 7 en 8 juni waren was het er erg rustig, dus ruimte genoeg.

Het Tikibad moet je van tevoren reserveren, en dan kan je er 2 uur vertoeven. De banden glijbanen zijn er gesloten, maar de andere glijbanen zijn gewoon open.

Op het vakantiepark kan je verblijven in de mooie Duingalows, Luxe lodgetenten, en kampeerplaatsen met eigen sanitair. Vanaf 15 juni is ook de gewone camping weer open.

Duinrell ligt in de prachtige duinen bij Wassenaar. Dus als je niet naar het pretpark gaat, heb je hier alsnog een geweldige tijd.

Vakantiepark en Attractiepark Slagharen

Zeb en Tycho met neef Max voor de Gold Rush

Bij het vakantiepark Slagharen kunnen sinds 30 mei dag- en verblijfsgasten weer samen genieten van het attractiepark. (dag-gasten moeten wel reserveren)

In September en Oktober is het park nog iedere dag open, in November alleen in de weekends.

Waterpark Aqua Mexicana is vanwege een beperkte capaciteit en tijdsloten ter plaatse alleen te reserveren door vakantieparkgasten.

Toverland

Zeb en Tycho met neef Max voor de Gold Rush

Toverland was één van de eerste pretparken die openging, en wij zijn er in het Hemelvaartweekend geweest.

Het is ons ook heel goed bevallen. In de wachtrijen wordt 1,5 meter aangehouden waardoor ze langer zijn, maar korter in tijd. Ook natuurlijk omdat er minder bezoekers worden toegelaten.

De meeste attracties kunnen met goede bezetting draaien. Het personeel sluit de beugels met lange stokken. Het afstand houden op het park blijft verder de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers.

Safariresort Beekse Bergen

Op het terras bij de giraffen

Het safaripark Beekse Bergen is op 25 mei weer geopend. Wel moet je van tevoren online reserveren. Het Vakantiepark en het Safari resort waren al langer open, en als je daar verblijft hoef je het safaripark niet te reserveren.

In het Safari resort zit je bovendien al tussen de dieren. Vanuit je vakantiehuisje kijk je zo op de savanne.

Je mag ook op het terrein wandelen, langs de andere bungalows en velden met de dieren. Met andere woorden: je zit hier gewoon midden in de dierentuin, helemaal geweldig.

De restaurants en het terras zijn inmiddels ook open, maar met beperkt aantal plekken en vooraf reserveren. Maar je kan ook maaltijden bestellen die keurig bij je bungalow worden afgeleverd.

Dat waren de pretparken die nu concrete openingsdata hebben. Weet je er nog één? Laat het me weten, dan werk ik de lijst bij.

Onderstaand de "normale" pagina over pretparken in Nederland.

De grote Pretparken, daar moet je geweest zijn

Ik zal eerst maar eens de grote pretparken in Nederland op een rijtje zetten. Hier moet je eens geweest zijn. En kijk vooral eens naar de leuke overnachtingsmogelijkheden die de meesten hebben.

Het grootste en beste pretpark in Nederland, dat is nog altijd de Efteling. Lees er alles over, inclusief overnachtingsmogelijkheden.

Een ponypark is Slagharen al lang niet meer, al zijn er nog wel pony's te vinden. Het is nu veel meer een pretpark, en een vakantiepark bovendien!

Het pretpark bij Wassenaar, bekend van de kikker en het Tikibad, is ook een superleuk vakantiepark vanwege de mooie ligging in de duinen.

Een heerlijk gemoedelijk pretpark in het Overijsselse Salland, met een spectaculair waterpark. Wij waren er in 2017, lees onze belevenissen!

Walibi Holland ken je als het pretpark met vele achtbanen in Flevoland. Maar wist je dat er ook kan overnachten met een arrangement in Walibi Village?

Het jongste grote pretpark van Nederland ligt in Noord-Limburg. Toverland biedt grote achtbanen, veel speelgelegenheid en een groot overdekt deel.

Eigenlijk een safaripark, maar met het Speelland erbij zijn er tal van attracties te vinden. Kijk ook eens naar het nieuwe Safari resort voor een fantastisch weekendje weg

Een dierentuin nieuwe stijl, dat is Wildlands Adventure Zoo. Oftewel een combinatie van pretpark en dierentuin.


Overnachten bij kleinere pretparken

Gezellig vakantiepark met attractiepark Drouwenerzand

Vakantiepark Drouwenerzand ligt in het plaatsje Drouwen direct naast Attractiepark Drouwenerzand.

Dit gezellige attractiepark is leuk voor het hele gezin en het voordeligste pretpark van Europa. Je betaalt voor de entree met een all-in principe. Dat wil zeggen, dat verder bijna al het eten en drinken gratis is.

Op het vakantiepark zijn diverse speel- en sportvelden en tafeltennistafels en in de zomervakantie is er een recreatieprogramma. Je kunt er logeren in bungalows voor 2 tot 8 personen. Ook kun je voor je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper een plekje op de camping reserveren.

Bijzonder zijn de stoere Danny's Lodge, geschikt voor 8 personen, de Woudlodge voor 8 personen, de Kasteellodge voor 7 personen, de Saloonlodge voor 7 personen en de boomhut voor 6 personen.  Houd je van nog meer luxe, dan kun je verblijven in het gezellige familiehotel Drouwenerzand met 2- en 4-persoons (thema)kamers.

Bij boeking op de camping (langer dan drie dagen), in het hotel, de lodges, de boomhut en de vakantiehuizen vanaf vier personen heb je gratis toegang tot het attractiepark.

Natuurlijk is Drouwenerzand ook leuk als dagje uit. Je kunt hier je tickets on-line bestellen.


Help jij me met de kleinere pretparken?

Glijbaan bij de Holle Bolle Boom

Ik wil hier niet alleen de grote, maar zeker ook de leuke kleine pretparken in Nederland belichten.

Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Holle Bolle Boom geweest, een heel erg leuke Binnen- en Buiten-speeltuin plus zwemspektakel Plons:

De Holle Bolle Boom

Omdat we niet ieder pretpark zelf kunnen bezoeken, kan ik jouw input hier goed bij gebruiken.

Vertel over een pretpark die je bezocht hebt, en dat hier nog niet genoemd staat. Of geef jouw commentaar op een hier al genoemd pretpark.

Jouw bijdrage verschijnt op een aparte pagina op Vakantie met Kinderen, en anderen kunnen er op reageren. Gezamenlijk werken we dan aan de lijst met leuke pretparken in Nederland.

Wat vind jij een leuk Pretpark?

Vertel anderen over een leuk pretpark bij jou in de buurt. Of waar je op vakantie in Nederland bent geweest.

Waarom is het een leuk pretpark? Wat is er te doen? Voor welke leeftijden is het geschikt? Heb je nog andere tips? Vertel het ons, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.


De al genoemde Pretparken

Zie hier de pretparken die anderen al genoemd hebben.

Voeg bij de bij jouw bekende pretparken ook jouw commentaar toe, en geef een beoordeling. Zo krijgt iedereen een indruk van de kwaliteit van ieder pretpark.

Dippie Doe 
Attracties binnen en buiten geschikt voor het hele gezin maar met name geschikt voor kinderen tot circa 12 jaar.

De Holle Bolle Boom 
Dit is een leuk en gezellig speelparadijs voor kinderen. Er is een binnen en buiten speelruimte. Ook beschikken zij over een binnen zwembad. Er is een …

Billy Bird Hemelrijk 
Is het een pretpark, een speeltuin, of een recreatieplas? Het is gewoon alledrie. In de herfstvakantie kwamen we terug uit België en besloten we een …

Attractiepark Drouwenerzand 
Klein parkje met voornamelijk oude kermisattracties. Overzichtelijk en onbeperkt eten en drinken, ijs en fruit zitten bij de prijs in.

Madurodam 
Het miniatuurstadje Madurodam in Den Haag mag hier natuurlijk niet ontbreken. Het is een must voor iedere toerist, en ook iedere Nederlander. Bovendien …

Klik hier om je eigen bijdrage in te sturen


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!