Leuke pretparken in Nederland, met overnachting of als uitje

Een bezoek aan een pretpark is altijd een feestje. En al helemaal als je er een overnachting bij boekt. Hier heb ik de leukste pretparken in Nederland voor je verzameld, groot en klein.

De grote Pretparken, daar moet je geweest zijn

Ik zal eerst maar eens de grote pretparken in Nederland op een rijtje zetten. Hier moet je eens geweest zijn. En kijk vooral eens naar de leuke overnachtingsmogelijkheden die de meesten hebben.

De nieuwe attractie Symbolica in de Efteling

Het grootste en beste pretpark in Nederland, dat is nog altijd de Efteling. Lees er alles over, inclusief overnachtingsmogelijkheden.

De grote zweefmolen in Slagharen

Slagharen

Een ponypark is Slagharen al lang niet meer, al zijn er nog wel pony's te vinden. Het is nu veel meer een pretpark, en een vakantiepark bovendien!

Het pretpark bij Wassenaar, bekend van de kikker en het Tikibad, is ook een superleuk vakantiepark vanwege de mooie ligging in de duinen.

Leuke attractie het Drakennest in Hellendoorn

Een heerlijk gemoedelijk pretpark in het Overijsselse Salland, met een spectaculair waterpark. Wij waren er in 2017, lees onze belevenissen!

Walibi Holland ken je als het pretpark met vele achtbanen in Flevoland. Maar wist je dat er ook kan overnachten met een arrangement in Walibi Village?

Een dierentuin nieuwe stijl, dat is Wildlands Adventure Zoo. Oftewel een combinatie van pretpark en dierentuin.

Giraffen in het Safari resort

Eigenlijk een safaripark, maar met het Speelland erbij zijn er tal van attracties te vinden. Kijk ook eens naar het nieuwe Safari resort voor een fantastisch weekendje weg


Help jij me met de kleinere pretparken?

Glijbaan bij de Holle Bolle Boom

Ik wil hier niet alleen de grote, maar zeker ook de leuke kleine pretparken in Nederland belichten.

Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Holle Bolle Boom geweest, een heel erg leuke Binnen- en Buiten-speeltuin plus zwemspektakel Plons:

De Holle Bolle Boom

Omdat we niet ieder pretpark zelf kunnen bezoeken, kan ik jouw input hier goed bij gebruiken.

Vertel over een pretpark die je bezocht hebt, en dat hier nog niet genoemd staat. Of geef jouw commentaar op een hier al genoemd pretpark.

Jouw bijdrage verschijnt op een aparte pagina op Vakantie met Kinderen, en anderen kunnen er op reageren. Gezamenlijk werken we dan aan de lijst met leuke pretparken in Nederland.

Wat vind jij een leuk Pretpark?

Vertel anderen over een leuk pretpark bij jou in de buurt. Of waar je op vakantie in Nederland bent geweest.

Waarom is het een leuk pretpark? Wat is er te doen? Voor welke leeftijden is het geschikt? Heb je nog andere tips? Vertel het ons, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.


De al genoemde Pretparken

Zie hier de pretparken die anderen al genoemd hebben.

Voeg bij de bij jouw bekende pretparken ook jouw commentaar toe, en geef een beoordeling. Zo krijgt iedereen een indruk van de kwaliteit van ieder pretpark.

Billy Bird Hemelrijk 
Is het een pretpark, een speeltuin, of een recreatieplas? Het is gewoon alledrie. In de herfstvakantie kwamen we terug uit België en besloten we een …

Drouwenerzand 
Klein parkje met voornamelijk oude kermisattracties. Overzichtelijk en onbeperkt eten en drinken, ijs en fruit zitten bij de prijs in.

Madurodam 
Het miniatuurstadje Madurodam in Den Haag mag hier natuurlijk niet ontbreken. Het is een must voor iedere toerist, en ook iedere Nederlander. Bovendien …

Klik hier om je eigen bijdrage in te sturen


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!