De leukste Kindvriendelijke Landal Parken in Nederland en daarbuiten

Met meer dan 55 kindvriendelijke Landal parken in Nederland, en ook steeds meer parken in andere landen kan je door de bomen het bos niet meer zien. Met dit overzicht kan je voor jezelf kiezen wat het beste, mooiste of leukste Landal park is.

Wat het beste Landal park is, is natuurlijk subjectief.

Objectiever is bij welk park je de leukste kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten voor je gezin kan vinden.

Voordat ik je hieronder onze top 7 geef,  zie je in het kaartje mijn overzicht.

Met in Blauw de parken met subtropisch zwemparadijs. In Oranje de parken met grote indoor speeltuin. En de vierkantjes hebben de meeste kindvriendelijke faciliteiten.

Je kan op de parken klikken voor meer informatie. Of op de provincies, waarbij je een overzicht krijgt van alle Landal parken per regio.

Naast de Landal parken in Nederland, kan je natuurlijk ook nog kijken bij de Landal Parken in

En bij:

Bijzondere accommodaties

Ben je op zoek naar Kinderbungalows of heb je andere bijzondere wensen? Bekijk dan de

Beste Landal parken per leeftijd

Wat het beste, meest kindvriendelijke Landal park is hangt ook af van de leeftijden van je kinderen. Kijk daarom ook voor ons overzicht van

En dan nu, zonder verdere vertraging, presenteer ik hier onze...

Top 7 van beste, mooiste, leukste kindvriendelijke Landal Parken

Hof van Saksen

Vlotvaren op de recreatieplas van Hof van Saksen

Dit is wat ons betreft de absolute nummer één. Hof van Saksen heeft ook een aparte status binnen Landal omdat het grotendeels zelfstandig opereert, onder eigen management.

Het park blinkt uit in activiteiten voor kinderen. Met verschillende zogenaamde Academies is er van alles te doen, voor kinderen met allerlei verschillende interesses. Dat kan Mode zijn, of Techniek, of noem maar op.

Het park was ook de eerste met een enorm grote indoor speeltuin, de Harrewar. En ook buiten is rond de grote recreatieplas heel veel te doen.

En dan is er het zwembad. Die is niet heel groot, maar heeft wel een prachtige wildwaterbaan. En sinds 2017 verschillende grote glijbanen.

Strand Resort Ouddorp Duin

Het speelduin bij Strand Resort Ouddorp Duin

Is het Zuid-Holland of toch Zeeland? Doet er niet toe, het op Goeree-Overflakkee gelegen Landal Strand Resort Ouddorp Duin is geweldig voor iedereen die van het strand houdt.

Op het vakantiepark zelf is ook genoeg te doen. Op het grote speelduin bijvoorbeeld, kunnen kinderen helemaal los gaan.

Het binnenzwembad en de indoor speeltuin zijn niet erg groot, maar wel erg leuk. En de mooie grote villa's waarin je verblijft zijn helemaal geweldig.

Esonstad

Indoor speeltuin van Landal Esonstad

Is het een vakantiepark of een klein stadje? Met de leuke geveltjes van de vakantiehuizen is Landal Esonstad erg leuk aangekleed.

In het straatbeeld zijn bovendien leuke speeltuintjes geïntegreerd. En het straatbeeld komt ook terug in de mooie indoor speeltuin.

Maar bij dit park draait het ook om de watersport. Via het haventje zit je namelijk zo op het Lauwersmeer, op de grens van Groningen en Friesland. En een tochtje naar de Waddeneilanden hoort dus ook tot de mogelijkheden!

Orveltermarke

Zeb springt in het natuurzwembad van Landal Orveltermarke

Een prachtig Vakantiepark in de Drentse natuur, dat is Landal Orveltermarke.

Overal op het park kunnen kinderen spelen in de natuur. Er is een pad over slootjes en door de bosjes, een avontureneiland en een natuurlijk zwembad.

Bij slecht weer is ook genoeg te doen. Knutselen bij de Bollo club natuurlijk. maar er is ook een indoor speeltuin. Het binnenzwembad heeft een brede glijbaan en een apart peuterbad.

Landgoed 't Loo

Low rope parcours bij Landal Landgoed 't Loo

Net onder Zwolle en aan de rand van de Veluwe ligt Landgoed 't Loo.

Dit park ligt om een grote recreatieplas. En daarbij zijn talloze leuke activiteiten voor de kinderen.

Er is een speeltuin, low rope parcours, je kan vlotvaren, en zelfs tokkelen over het water.

Dan is er ook nog een binnenzwembad en een binnenspeeltuin. En een innovatieve tekentafel, waren de eigen tekeningen tot leven kunnen worden gebracht...

Lommerbergen

Op deze lijst mag één van de twee Landal parken met suptropisch zwemparadijs natuurlijk niet ontbreken. Had dus ook het Vennenbos kunnen zijn, maar daar zijn wij nog niet geweest.

Landal Lommerbergen ligt in Noord-Limburg. Met onder andere Toverland, Zoo parc Overloon en Fun Forest Venlo in de omgeving.

Op het park zelf is een avonturen speeleiland, een kinderboerderij en sproojes midgetgolf.

En naast Bollo de Beer kom je op dit park ook Puk en Pelle tegen, die zorgen voor het vermaak voor de kinderen.

Reeuwijkse plassen

Suppen bij de waterwoningen van Landal de Reeuwijkse plassen

Dit park kies ik niet vanwege de vele faciliteiten, maar meer voor de ligging. Het ligt midden in de Reeuwijkse plassen in het Groene Hart van Holland.

De mooie moderne huisjes liggen allemaal aan het water. En je kan hier naar hartelust kanoën of suppen. En vlakbij is een heerlijk strand aan de plassen. Met Gouda onder andere Gouda vlakbij zijn er ook leuke uitstapjes te maken.

Overigens heeft het park weldegelijk kindvriendelijke faciliteiten. Een zwembad en indoor speelkamer bijvoorbeeld, hoewel beiden niet al te groot. En het natuurspeeleiland is bijzonder leuk.

Overzicht Kindvriendelijke Landal Parken

Wil je weten wat de leukste Landal Parken per regio zijn? Klik dan hieronder op het overzicht van de Landal parken in


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!