De leukste Kindvriendelijke Landal Parken, waar vind je ze?

Met meer dan 50 Landal parken is Landal GreenParks de grootste aanbieder van bungalowparken in Nederland. Maar waar vind je de beste, mooiste of leukste Landal parken?

De beste, meest kindvriendelijke parken van Landal zijn wat ons betreft:

Zoiets is natuurlijk subjectief. Ieder kan zijn eigen Top 10 Landal parken samenstellen.

Objectiever is bij welk park je de leukste kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten voor je gezin kan vinden.

Hiernaast zie je daarom mijn overzicht. Met in Blauw de parken met subtropisch zwemparadijs. In Oranje de parken met grote indoor speeltuin. En de vierkantjes hebben de meeste kindvriendelijke faciliteiten.

Je kan op de parken klikken voor meer informatie. Of op de provincies, waarbij je een overzicht krijgt van de Landal parken.

Naast de Landal parken in Nederland, kan je natuurlijk ook nog kijken bij de Landal Parken in

En bij:

Voordat ik alle kindvriendelijke Landal Parken in Nederland beschrijf, vertel ik je wat je bij Ieder vakantiepark van Landal kan verwachten:

Respect voor de natuur

Kinderen zaaien wilde bloemen

In ieder geval ben je bij Landal verzekerd van een vakantie in de natuur. De begrippen rust, ruimte en natuur vind je terug op de vakantieparken en zijn belangrijk voor de gasten.

Voor de kinderen is het geweldig om de natuur te ontdekken. En op de Nederlandse parken wordt dat op een mooie manier gestimuleerd. Landal is namelijk sponsor van OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Je vindt dan ook op vele parken kinderactiviteiten om de liefde voor de natuur bij kinderen en hun ouders te vergroten.

Sportieve kinderwandelingen met opdrachten waarbij je op een speelse manier de natuur ontdekt. Zaadbolletjes maken om wilde bloemen te zaaien op het park waar je vakantie viert of lekker knutselen aan een insectenhotel. Waar heb jij zin in? Lees er alles over in de blog van Sanne!

Natuurlijk kun je ook zelf heerlijk struinen door de bossen, eekhoorntjes en herten spotten, schelpen zoeken op het strand of vissen en varen op een meer. De kinderen zullen er volop van genieten!

En dat wil Landal ook graag zo houden. Ze gaan dan ook met respect om met de natuur. Dat uit zich o.a. in het scheiden en recyclen van afval op de vakantieparken. Voertuigen worden vervangen door een milieuvriendelijke Electrocar en op Landal Aelderholt zijn zelfs Eco bungalows te vinden.

Daarnaast worden producten duurzaam ingekocht waarbij ze proberen om zoveel mogelijk fairtrade en lokale producten te kopen. En brochures worden van FSC-gecertificeerd papier gemaakt. Dit papier is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Kinderbungalows en Speciale Accommodaties

Waar Landal ook erg sterk in is, is het aanbieden van diverse soorten accommodaties.

De Kinderbungalows zijn daar een mooi voorbeeld van. Deze zijn voorzien van leuke meubeltjes, speelgoed, kinderstoel, kinderbedje en -badje, traphekje,  kindveilige stopcontacten en aankleedkussen en soms een commode. Een speeltuintje ligt vaak dichtbij de bungalow.

Strandhuisjes bij Landal Beach Resort Ooghduyne

Ook heel bijzonder zijn de strandhuisjes van het Noord Hollandse Landal Julianadorp. Met de zee en het strand voor de deur is dit een geweldige belevenis voor de kinderen.

Bij Landal Miggelenberg kun je vanaf 1 juli 2016 slapen in een boomhuis. Uniek is dat ook de sanitaire voorzieningen in de woning aanwezig zijn. Het huis staat 3 meter boven de grond, kinderen kunnen via een glijbaan weer naar beneden.

Op Landal Coldenhove vind je mooie luxe safaritenten. De tenten staan aan de rand van de camping, vlakbij het wildhek dat leidt naar de Loenerhei.

Maar ook voor mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelf sprekend is heeft Landal accommodaties beschikbaar. Op diverse parken vind je bungalows voor mindervaliden en astma/COPD.

Op Landal Rabbit Hill is een bungalow speciaal voor gasten met een gehoorbeperking.

Heb je tijdens de vakantie extra zorg of hulpmiddelen nodig? Ook dan heeft Landal een oplossing. Door de samenwerking met Comfortzorg kan je erop vertrouwen dat je dezelfde zorg en hulpmiddelen krijgt die je thuis ook hebt.

Zoek je een grote accommodatie voor een groep vrienden of familie reünie, ook dan kan je bij Landal Greenparks terecht. De grootste woning is voor 32 personen.

Bollo, Puk en Pelle en het fun & entertainment programma

Bollo, de meest populaire mascotte van Nederland

Op diverse parken is er voor de kinderen de Bollo Club. Op deze parken kan je Bollo tegenkomen en hem een handje of een knuffel geven.

Hij heeft zijn eigen huisje op het park staan. Daar kunnen de kinderen naar binnen gluren en een mooie tekening of een brief posten. Het leuke is dat Bollo dan ook iets terug stuurt.

Daarnaast is er de Bollo show en het voorlees moment voor de allerkleinsten. Natuurlijk kan er gespeeld en geknutseld worden in de Bollo Club. Nieuw is nu ook de Bollo Webshop waar je leuke items van Bollo voor de kids kan bestellen.

Puk en Pelle show in Lommerbergen

Puk en Pelle kom je tegen op Landal De Lommerbergen en Landal Het Vennenbos. De parken waar je ook kunt genieten van het Subtropische Zwemparadijs.

Deze vrolijke snuiters zorgen twee keer in de week voor een leuke theatershow. Ook hebben ze een eigen programma op tv in deze parken.

Op diverse parken is er het hele jaar een fun & entertainment programma. Op andere parken alleen tijdens de schoolvakanties of soms tijdens enkele schoolvakanties.

Het programma is per park verschillend. Er worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd en met de feestdagen zijn de activiteiten vaak daarop gericht.

Bijzondere feestdagen bij Landal

Op diverse parken van Landal worden er tijdens de feestdagen leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Zo kan je rondom de sinterklaas gebruik maken van de Pieten Express. Piet komt dan op bezoek in de bungalow. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Maar ook activiteiten als pietendisco, pepernoten bakken, Sinterklaasknutselen, pieten bingo en schoentje zetten maken het feest compleet.

Maar ook met Kerst, oud en nieuw en Pasen worden er op diverse parken leuke activiteiten georganiseerd. Vaak met het thema van de feestdagen zoals eieren zoeken met pasen of kerststukjes maken met Kerst. Natuurlijk zijn er ook diverse sportieve en knutselactiviteiten.


Overzicht Kindvriendelijke Landal Parken

Hieronder vind je het overzicht van de, naar mijn mening, beste, leukste, meest kindvriendelijke Landal parken in de volgende regio's:

Landal parken in Drenthe

Landal GreenParks heeft in Drenthe 6 vakantieparken. Hiervan zijn Landal Aelderholt, Landal het land van Bartje en het Hof van Saksen zeer kindvriendelijk.

Het Hof van Saksen kreeg het Vakantie met Kinderen Keurmerk

Hof van Saksen

Het Hof van Saksen is een park met net wat meer extra's.

Het overdekte zwembad heeft een wildwaterbaan en 4 hele gave waterglijbanen. Daarnaast kunnen de kinderen zich opgeven om met onderwaterscooters het zwembad onveilig te maken. Het hoogtepunt voor onze jongens bij het Hof van Saksen. Maar ook buiten kunnen de kinderen in de zomer heerlijk zwemmen in het recreatiemeer.

In het indoor speelparadijs Harrewar kunnen de kinderen terecht als het weer wat minder is. Al is het er zo leuk, dat ze er ook met mooi weer naartoe willen. En in hetzelfde gebouw zit ook bounz. Een super leuke trampoline belevenis.

Bijzonder bij het Hof van Saksen zijn de Educatieve Kinder Academies. zoals de MOOV Academie waarbij je je eigen bike of scooter bouwt, de Avonturen Academie waarbij je o.a. vlotten of hutten bouwt en gaat klimmen of de Knutsel- of Kook Academie.

Daarnaast verblijf je in mooie boerderijen. Er is sinds kort zelfs een boerderij speciaal voor jonge ouders, de Newborn-boerderij.


indoor spelen bij Landal aelderholt

Landal Aelderholt

Landal Aelderholt ligt vlakbij het dorpje Aalden in het bosrijke zuidoosten van Drenthe.

Het park heeft een leuk overdekt zwembad met apart kleuterbad en een 60 meter lange waterglijbaan. Het grote indoor speelparadijs zorgt voor vele uurtjes speelplezier als het weer wat minder is.

Het hele jaar door is er een fun en entertainment programma, en de kleintjes kunnen terecht bij de Bollo club. Een bijzondere activiteit is hier boerengolf, leuk voor het hele gezin!


Het Land van Bartje heeft het keurmerk verdiend

Landal het land van Bartje

Het land van Bartje ligt op de Hondsrug, midden in de Drentse bossen.

In dit leuke park kunnen de kinderen zwemmen in het binnenbad dat op warme zomerdagen omgetoverd wordt tot buitenbad.

Bijzonder aan dit park is de ponyranch waar het hele jaar activiteiten georganiseerd worden. Van huifkar tochtjes tot cursus ponyverzorging. Voor de allerkleinsten is er de Bollo club.

Heel gaaf vind ik de prachtige boerderijen waar je in overnacht.


Landal Orveltermarke kindvriendelijk met aandacht voor de natuur

Wat een prachtig park is Landal Orveltermarke.

Er is een leuk avontureneiland waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren en spelen met zand en water. Op het eiland worden op bepaalde tijden ook activiteiten aangeboden als vlotten bouwen, vuur maken en bootcamp.

Het natuurbad is ook heel bijzonder. Dit bad wordt puur natuurlijk gezuiverd en het is er heerlijk om met warm weer te vertoeven.

Ook is er een binnenbad met glijbaan met apart peuterbad en er is indoor speelgelegenheid. Daarbij worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Hou je van golfen, dan is Landal Orveltermarke een aanrader. Er ligt namelijk een 18 holes Pitch&Putt golfbaan direct naast het park, met ook een voetgolfbaan.


De andere 2 Landal parken in Drenthe hebben wat minder faciliteiten voor de kinderen:

Landal Hunerwold state heeft een eenvoudig zwembad en een buitenbad. Naast het park ligt een zwemmeer en er worden activiteiten georganiseerd in de mei en zomer vakantie.

Landal de Bloemert heeft een jachthaven aan het Zuidlaardermeer en is dus zeer geschikt voor watersporters. Er zijn wat speeltuintjes en sportvelden aanwezig.


Landal Parken in Flevoland

landal waterpark Veluwemeer

Landal Waterparc Veluwemeer

Het enige park van Landal in Flevoland is Waterparc Veluwemeer. Het park ligt direct aan het Veluwemeer en heeft een jachthaven.

Voor de kinderen is er een binnen- en buitenbad en er is een indoor speelplaats voor als het weer wat minder is. Activiteiten worden georganiseerd in de schoolvakanties.


Landal parken in Friesland en Groningen

In Friesland en Groningen heeft Landal 4 vakantieparken. Landal Esonstad is de meest kindvriendelijke.

Golfen bij Landal Esonstad

Landal Esonstad

Landal Esonstad ligt naast Nationaal Park Lauwersmeer. Het park heeft een haven voor roei en zeilboten. Via de open vaarverbinding kunnen watersporters gemakkelijk op het Lauwersmeer komen.

Dit park is dus een topper als je van water houdt, er zijn zoveel watersportmogelijkheden in de omgeving. Van vissen en zwemmen op het strand aan het Lauwersmeer tot waterfietsen, boottochten of zelf een bootje huren.

De kinderen kunnen zich vermaken in het overdekte zwembad, het speel huis en bij de Bollo Club. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Met de watertaxi kan je een trip maken naar Schiermonnikoog, vlakbij ligt een golfbaan en van de kerst tot voorjaarsvakantie is er een kunststof schaatsbaan. Het park heeft ook een camping.


De andere drie parken hebben (nog) weinig kindvriendelijke faciliteiten:

Landal Natuurdorp Suyderoogh heeft wel een eenvoudig binnenbad, een roversbos met tokkelbaan en heeft het grootste vogelhuis van Nederland staan.

Landal Waterpark Sneekermeer is een klein park direct aan het Sneekermeer. De huisjes staan ook allemaal aan het water. Het park is nog in aanbouw.

Leuk is een uitstapje naar het Kameleon avontureneiland. Hier ga je op avontuur door het moeras. En over de sloot en kan je polsstokspringen, oftewel Fierljeppen.

Landal Waterpark Terherne ligt op loopafstand van het dorpje Terherne. Hier verblijf je in luxe accommodaties direct aan het water.

Landal parken in Gelderland en op de Veluwe

In Gelderland en op de Veluwe heeft Landal GreenParks maar liefst 9 parken. Landal Coldenhove, Landal Rabbit Hill, Landal Landgoed 't Loo en Landal Stroombroek zijn het meest kindvriendelijk. Op de voet gevolgd door Landal Heihaas, Landal Heideheuvel en Landal Miggelenberg.

Recreatiemeertje bij Landal t Loo

Landal Landgoed 't Loo

Op 12 km van Zwolle, aan een prachtig recreatiemeer ligt Landal Landgoed 't Loo.

Dit park heeft een  Bollo Club, een low rope parcours, tokkelbaan, speeleiland met pontje, en een nostalgische speelboerderij met kinderactiviteiten. Voor als het regent is een overdekt zwembad met stroomversnelling en een indoor speelplaats.

Daarnaast een Gran Place met diverse restaurants en winkels, zodat het hele gezin zich hier prima zal vermaken.

Bijzonder is het themarestaurant Kasteel ’t Loo, geheel in Middeleeuwse sferen met (kinder) animatie.

Lees op de Weblog onze belevenissen bij Landal 't Loo.


Strandje bij Landal Stroombroek

Landal Stroombroek

In de Achterhoek, naast een prachtig recreatiemeer waar je ook kan waterskiën ligt Landal Stroombroek.

Het park heeft een leuk zwembad en een indoor speelruimte. De speeltuin zit naast het terras en met mooi weer is het genieten aan het recreatiemeer. Het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kids naar de Bollo Club.

Wil je even helemaal tot rust komen, maak dan even tijd om te relaxen in het  wellnesscentrum.

Naast het park ligt speelpark het Land van Jan Klaassen. Landal Stroombroek is in het bezit van het Vakantie met Kinderen Keurmerk.


Ook safaritenten bij Landal Coldenhove!

Landal Coldenhove

Landal Coldenhove ligt midden op de Veluwe op 20 km van Arnhem.

In dit park is alles aanwezig voor een heerlijke vakantie met kinderen. Zo is er onder andere een binnenbad met apart kleuterbad, een indoor speelparadijs, een MOOV hoek waar je je eigen skelter kan bouwen, de Maxi LEGO in het speelbos,  Bollo Club en een geitenweide.

Wist je dat er ook een heel mooi restaurant is waar de kids aan tafel kunnen zitten op een schommel. Hoe leuk is dat!

En je kan er ook kamperen op de camping of een luxe safaritenten huren.

Op 1 km van het park ligt een mooi openluchtzwembad met peuterbad en 25 meter bad met een waterglijbaan. Ideaal voor warme dagen!


Mooi boomwoning bij Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg

Het bosrijke Landal Miggelenberg staat bekend om zijn ruimte. Om de vrijstaande bungalows is een zee aan ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Spelen dat doen ze ook vast en zeker op het Avonturenhof. Hier zijn waterspelen, een spannend eiland en de bomenburcht.

Natuurlijk is er ook een overdekt zwembad aanwezig en worden er leuke activiteiten georganiseerd. De kleintjes kunnen terecht Bij de Bollo Club.

Bij de dierenweide is ook een vlindertuin.

Nieuw vanaf 1 juli 2016 is de nieuwe Boomwoning voor 4 personen. Een unieke vakantie ervaring. Bijzonder is dat het sanitair aanwezig is in de accommodatie die op 3 meter hoogte staat. De kinderen kunnen met de glijbaan naar beneden!


Konijntjes bij Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill

In het plaatsje Nieuw Milligen, midden in het bos ligt Landal Rabbit Hill. De naam zegt het al, in dit park kan je konijntjes spotten!

Dit park heeft ondermeer een openlucht- en overdekt zwembad, een groot indoor speelparadijs, een dierenweide, airtrampoline en het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kleintjes terecht in de Bollo Club.

Het park heeft ook een camping.


Landal Heihaas zwembad

Landal Heihaas

In een prachtige bosrijke omgeving en op zo'n 5 km van strand Nulde ligt Landal Heihaas.

Op het park zullen de kinderen zich vermaken bij de Bollo Club en het binnen zwembad met onder andere een stroomversnelling, een glijbaan en een apart kleuterbad.

Buiten is er een dierenweide, speeltuin, diverse sportvelden en een airtrampoline. Het hele jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd.


Lasergamen bij Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel

Omringd door bos en woud ligt Landal Heideheuvel, op ongeveer 10 km van Apeldoorn.

Het zwembad op dit park is eenvoudig maar heeft wel een apart kleuterbad. Veel plezier zullen de kids beleven in het speellandschap met terras voor de ouders. Daarnaast zijn er diverse sportvelden, een dierenweide, Bollo Club en activiteiten voor het hele gezin.

Op dit park kan je ook lasergamen!


Er is nog een park in Gelderland/Veluwe waar geen Bollo Club aanwezig is:

Landal Veluwse Hoevegaerde ligt op 15 km van Harderwijk. Het heeft een verwarmd buiten zwembad, een speeltuin en dierenweide. Er worden activiteiten aangeboden in samenwerking mat Landal Heihaas. Op het park staan mooie rietgedekte bungalows.


Landal parken in Limburg

In Limburg heeft Landal GreenParks 7 vakantieparken. Landal de Lommerbergen, Landal Hoog Vaals en Landal Domein de Schatberg zijn het meest kindvriendelijk.

Zwemmen bij Landal de lommerbergen

Landal de Lommerbergen

Met het subtropische zwemparadijs en de animatie van Puk en Pelle heeft Landal de Lommerbergen (en ook Landal het Vennenbos) net wat meer te bieden dan de andere parken.

Dit is echt een park waar je naartoe gaat voor de vele mogelijkheden in en om het centrumgebouw. Er is namelijk een prachtig avonturen eiland, een kinderboerderij, sprookjes midgetgolf, bollo club en nog veel meer.

Ouders kunnen heerlijk vanaf het terras de kinderen in de gaten houden. En als het weer wat minder is, dan ga je toch op het terras in de park plaza zitten. Hier zijn ook diverse restaurantjes, supermarkt, winkeltje en een indoor speelplaats.

De huisjes zijn wel aan vervanging toe, maar alles is er aanwezig en ze worden goed schoon gemaakt. Het bosrijke park ligt op 15 km van Venlo.


Speelkasteel bij Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals

Wauw, wat een mooi uitzicht heb je over het prachtige heuvellandschap van Zuid Limburg vanaf Landal park Hoog Vaals.

En dan hebben ze ook nog geweldige faciliteiten voor de kinderen. Zo is er een leuk zwembad met een 50-meter lange waterglijbaan, een indoor speelparadijs in kasteel thema, de Bollo Club, diverse speeltuintjes, sportvelden en het hele jaar door zijn er activiteiten waar je aan deel kunt nemen.

De bungalows zien er allemaal tip tip uit en een echte aanrader zijn hier de kinderbungalows. Wat zijn die leuk ingericht met o.a. een mooi stapelbed en spellen tafel.

Het park is ook een aanrader voor beginnende golfliefhebbers. Je kan er namelijk in 5 dagen je golfvaardigheidsbewijs halen.


Kinderkamer bij Landal Schatberg

Landal Domein de Schatberg

In het dorpje Sevenum, op 1 km van attractiepark Toverland ligt Landal Domein de Schatberg.

Met een binnenbad, buitenbad en recreatieplas met zandstrand, allen voorzien van glijbaan, is dit een heerlijk park voor zwemliefhebbers. Op de recreatieplas is ook een kabelwaterskibaan.

Natuurlijk zijn er diverse speeltuintjes, dierenweide, klimpark, en sportvelden aanwezig. In het weekend en tijdens schoolvakanties worden er ook leuke activiteiten georganiseerd.

Tijdens het hoogseizoen wordt er disco georganiseerd en kan je er ook paintballen.  Leuk voor gezinnen met tieners.


Bekijk ook het complete overzicht van


Landal Parken in Noord- en Zuid Holland

In Noord- en Zuid Holland is Landal beach Resort Ooghduyne het meest kindvriendelijk.

Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne ligt in het Noordelijkste stukje Noord-Holland, aan de rand van Julianadorp aan Zee, op ongeveer 1 km van het strand.

Het is een sportief park met golf- en tennisbanen, een overdekt zwembad met peuterbad en een coole verlichte glijbaan, indoorspeelplaats in het parkcentrum, airtrampoline,  een midgetgolfbaan en bowling met kindvriendelijke banen. In de schoolvakantie is er een entertainment-programma.

Op het resort kan je logeren in een appartement voor 2 personen of in prachtige vakantiehuizen die geschikt zijn voor 4 tot wel 16 personen.


Strandhuisje van Landal

Landal Strandhuisjes Julianadorp

Op 1 kilometer van Beach Resort Ooghduyne vind je Landal Strandhuisjes Julianadorp.

Wat een mooie accommodaties zijn dat! Strand en zee voor de deur en alles in het huisje wat je nodig hebt. Ook sanitair! Wil je een keer zwemmen in een zwembad, dan mag je gratis gebruik maken van het zwembad van Beach Resort Ooghduyne.

De strandhuisjes zijn geschikt voor max. 6 personen.

Kijk ook bij de andere kindvriendelijke Landal parken.


Landal De Reeuwijkse Plassen

Een bijzonder groen vakantiepark is Landal Reeuwijkse plassen! Want het is het eerste vakantiepark in Nederland dat zelf duurzame elektriciteit opwekt.

Landal De Reeuwijkse Plassen ligt direct aan de Reeuwijkse Plassen dichtbij Gouda. In de zomer ideaal om er lekker te vertoeven op het strandje. Maar er is ook een overdekt zwembad, indoor speelplaats en een natuur speeleiland.

Bij de parkshop kan je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Uit eten kan je op loopafstand bij het gezellige restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout.

Logeren doe je er in geschakelde of vrijstaande waterwoningen die direct aan het water liggen en een aanlegplaats hebben. Er zijn waterwoningen voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen.


Landal Beach Villa’s Hoek van Holland

Een unieke vakantie aan het strand. Dat kan je beleven in de prachtige Beach Villa's van Landal. De villa's liggen aan de monding van de Nieuwe Waterweg, waardoor je de hele dag grote containerschepen kan spotten.

Dit park is wel anders van opzet. Er is geen parkcentrum met restaurant of zwembad. Maar wel zijn er in de omgeving heel veel leuke strandtentjes waar je kan lunchen of dineren.

En de kinderen kunnen heerlijk spelen op het strand en kennis maken met diverse watersporten. Er zijn in de omgeving surfscholen waar je o.a. kan leren kitesurfen of blokarten.

De Beach Villa's zijn van alle gemakken voorzien. Er is een badkamer met toilet en douche, complete keuken met vaatwasser en magnetron, twee slaapkamers met 4 bedden en de mogelijkheid om twee mensen in de huiskamer te laten slapen op een bedbank. Kinderbedje kan je tegen betaling huren.


Speelduin bij Landal Ouddorp

Landal Ouddorp op de grens met Zeeland

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ligt Landal Ouddorp prachtig in de duinen.

Dit gebied voelt aan als Zeeland. Met het Grevelingenmeer en de Noordzee in de buurt is dit een heerlijke plek voor een strandvakantie.

Je verblijft in mooie villa's, zoals de speciale kindervilla. Het binnenzwembad en de binnenspeeltuin zijn niet zo groot, maar de ruimte buiten is des te groter!

Lees hier meer over Landal Ouddorp.


Het andere park in Zuid Holland maar met niet zo heel veel kinderfaciliteiten is Landal Dunimar.

Landal Dunimar ligt op 4,5 km van het strand in Noordwijkerhout. Het is hier prachtig wandelen in het mooie duin- en bosgebied. Op het park is een speeltuintje en airtrampoline.


Landal Parken in Noord Brabant

In Noord Brabant heeft Landal 3 parken en is er ééntje in aanbouw. Landal het Vennenbos en Landal de Vers zijn zeker de moeite waard om met kinderen te bezoeken. En het nieuwe Landal Kaatsheuvel ligt op 2 km van de Efteling!

Landal het Vennenbos zwemparadijs

Landal het Vennenbos

Subtropisch genieten, dat kan je bij Landal het Vennenbos in de Brabantse Kempen.

In het subtropisch zwemparadijs zullen de kinderen zich vele uurtjes vermaken. Daarna kan je heerlijk bijkomen op het terras in de Park Plaza met restaurantjes en winkeltjes.

Vervolgens kunnen de kids o.a. spelen in het indoorspeelparadijs, bij de kinderboerderij met grote speeltuin, op het trekvlot, waterfietsen en bij het doolhof van Kwarantas met uitkijktoren.

Puk en Pelle en de Bollo Club zijn ook aanwezig.  Het hele jaar door worden er activiteiten voor het hele gezin georganiseerd.


Landal de Vers

Landal de Vers

Midden in de bossen bij Overloon en dichtbij recreatieplas ’t Schaartven ligt Landal de Vers.

Het park heeft een eenvoudig binnenzwembad en een kleine binnen speelplaats. Buiten zijn er drie speeltuinen en een airtrampoline.

Tijdens de schoolvakanties is er een Fun & Entertainment-programma voor de kinderen.


Jacuzzi bij Landal Duc du Brabant

Landal Duc de Brabant

Landal Duc du Brabant ligt in één van de mooiste streken van Brabant, In het Land van de Hilver. Met in de omgeving bos en heide.

Het park heeft net wat minder faciliteiten voor gezinnen. Maar er is wel wat vermaak zoals het openlucht zwembad, de midgetgolf en de speeltuin.

In de zomervakantie worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Er is een restaurant en minimarkt op het park aanwezig. En ze hebben een gaaf 4-persoons vakantiehuis met Jacuzzi in de tuin!  Er zijn accommodaties voor 2 tot 10 personen.


Artist impression van een huisje van Landal Kaatsheuvel

Nieuw: Landal Kaatsheuvel

Landal Kaatsheuvel is helemaal nieuw in aanbouw. Als het goed is gaan de deuren open voor bezoekers in oktober 2019.

Wat leuk is aan dit park is dat het grenst aan het dorp Kaatsheuvel. Ideaal dus voor een bezoekje aan de Efteling wat op ca. 2 kilometer afstand ligt.

Het vakantiepark krijgt 104 recreatiewoningen voor 4-, 6-, 8-, 10- en 12-personen, waaronder ook speciale kinderbungalows.

De kinderen kunnen er heerlijk zwemmen in het binnenzwembad met peuterbad en spelen in de overdekte speeltuin. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de minishop en je kan er fietsen huren. In de omgeving zijn genoeg restaurantjes om uit eten te gaan.


Landal Parken in Overijssel

In Overijssel heeft Landal 4 parken. Landal de Hellendoornse Berg en Landal Twenhaarsveld zijn daarvan het meest kindvriendelijk.

Mooie bungalow op de Hellendoornse berg

Landal Landgoed de Hellendoornse Berg

Op korte afstand van Avonturenpark Hellendoorn ligt Landal Landgoed de Hellendoornse Berg.

Een mooi park waar je logeert in een boerenhoeve of notariswoning. Er zijn ook kinderbungalows met trampoline in de tuin. Accommodaties zijn er in diverse maten van 4 tot 24 personen.

De kids zullen zich prima vermaken in het overdekte zwembad met glijbaan, op de speelzolder voor kids tot 10 jaar, op de diverse sportvelden, of in de speeltuin. Ook worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.


Landal Twenhaarsveld zwembad

Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld ligt aan de voet van de 60 meter hoge Holterberg.

Het is een autovrij park waar het hele jaar een recreatieteam aanwezig is die leuke activiteiten organiseert en waar de kleintjes zich kunnen vermaken bij de Bollo Club.

Ook leuk is hier de waterspeelplaats, het speelkasteel, het overdekte zwembad, de speeltuin, tokkelbaan en diverse sportvelden. In de zomer kan je tegen betaling ook zwemmen in het naastgelegen openluchtzwembad.


De volgende parken hebben wat minder of geen faciliteiten voor de kids.

Bij Landal Landgoed de Elsgraven verblijf je in mooie vrijstaande landhuizen met veel ruimte er omheen. Het park heeft een overdekt zwembad, speeltuintjes, dierenweide en diverse sportvelden. In de zomer worden er leuke activiteiten georganiseerd. Je kunt hier ook heerlijk kanoën.

Landal de Vlegge ligt dichtbij de Duitse grens en grenst aan een leuk recreatieplas met strand. Voor de kids is er een speeltuintje en in de zomervakantie worden er activiteiten georganiseerd.


Landal Parken in Utrecht

Landal de Amerongse Berg

Landal de Amerongse Berg

Landal de Amerongse Berg is een nieuw park met moderne accommodaties. Het park grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Je kunt hier samen zwemmen in het overdekte zwembad, je vader verslaan met Adventure golf, spelen in de speeltuin of springen op de trampoline, sporten op het sportveld en bij slecht weer klimmen en klauteren in de indoorspeelplaats.

Of je hier nu met zijn vieren of met wel twaalf personen in een bungalow wil slapen, het kan allemaal. Ook is er de mogelijkheid een zes persoons- kinderwoning te huren.


Landal Parken op de Waddeneilanden

Op de waddeneilanden heeft Landal maar liefst 9 parken. Maar alleen Landal Slurftervallei heeft veel faciliteiten voor kinderen.

Kinderkamer bij de Slurftervallei

Landal Slurftervallei

Het op Texel gelegen Landal Slurftervallei ligt midden in de duinen op 2 km van het strand.

Het park heeft het hele jaar een Fun & Entertainment-programma en de kleintjes kunnen terecht bij de Bollo Club.

De kinderen kunnen er heerlijk zwemmen in het overdekte zwembad, met water en zand spelen bij de waterspeelplaats of zich lekker uitleven in de speeltuin of op de diverse sportvelden.


Wat de andere parken te bieden hebben voor kinderen lees je hieronder.

Landal Vitamaris is een appartementen-complex op Schiermonnikoog. Het ligt op 1 km van het strand en heeft een overdekt zwembad, speeltuin en airtrampoline. In de schoolvakanties is er een recreatieprogramma in samenwerking met het Schiermonnikoger recreatieteam.

De appartementen van Landal Ameland State liggen op 100 meter van het strand. Ideaal als je van strand, duinen en bos houdt. Voor de kinderen is er een binnentuin met lego-tafel, Spelotheek en speeltuin op 50 meter.

Op Landal Beach Park Texel verblijf je in luxe energievriendelijke villa's. Op het park is een speeltuin en airtrampoline. Het ligt bij het gezellige dorpje de Koog en op ongeveer 1,5 km van bos, duinen en strand.

Landal Schuttersbos op Terschelling is een knus bungalowpark in Midsland. Het heeft wat speeltoestellen op het park staan, waaronder een speelboot. Vanuit het park loop je zo het bos en de duinen in.

Landal Villapark Vogelmient op Texel is door een kleine bosrand gescheiden van de kust en aan de andere kant van het park loop je zo het dorpje de Koog in. Er zijn wat speelattributen en een speelveld op het park aanwezig.

De moderne appartementen van Landal West Terschelling liggen direct aan het bos en de duinen. Het strand ligt op ca. 5 km en het centrum van West Terschelling op ca. 1 km. Er is een kleine speeltuin aanwezig.

Sinds 2015 heeft Landal Vlieduyn haar deuren geopend en kun je ook op Vlieland genieten van een Landal park. Het kleinschalige en in een duinpan verscholen appartementencomplex ligt op slechts 200 meter van het strand. En op loopafstand van het charmante dorpje Oost Vlieland. Er zijn wat speeltoestellen voor de kinderen.


Landal Parken in Zeeland

Van de 6 Landal parken in Zeeland zijn Landal Port Greve en Landal Resort Nieuwvliet-bad het leukste voor de kinderen.

Struinen aan het meer bij Landal Port Greve

Landal Port Greve

Direct aan het Zeeuwse Grevelingenmeer ligt het grote vakantiepark Landal Port Greve.

Met een overdekt zwembad met glijbaan van bijna 60 meter lang, drie peuter / kleuterbadjes, een strandje aan het meer, kleine binnenspeeltuin in de Plaza, speeltuintjes en diverse sportvelden zullen de kinderen zich hier prima vermaken.

De Bollo Club en het Fun & Entertainment-programma zorgen het hele jaar door voor leuke activiteiten voor het hele gezin.


Speelzolder bij Nieuwvliet-bad

Landal Strand Resort Nieuwvliet-bad

Het nieuwe Landal Strand Resort Nieuwvliet-bad lig op loopafstand van de kust van Nieuwvliet-bad.

Het park is nog gedeeltelijk in aanbouw maar heeft al diverse leuke faciliteiten voor de kinderen, zoals het overdekte zwembad, de speelzolder, het trekvlot, het waterspeeltoestel, de airtrampoline en de speeltoestellen.


Landal resort haamstede ontbijten op het terras

De overige 4 Landal GreenParks in Zeeland liggen allemaal in of bij het dorpje Burg-Haamstede.

Sportcentrum Westerschouwen is het middelpunt van deze parken. Hier vind je de receptie van Landal en ook bowlingbanen, midgetgolfbaan en nog diverse andere indoor sportvelden.

In de omgeving is een golfbaan en een manege en in de zomermaanden worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Landal Duinpark ’t Hof van Haamstede ligt op ongeveer 3 km van het strand. Het heeft voor de kinderen een buitenbad, sportveld, speeltuin en speelboot. Je verblijft hier in vrijstaande bungalows.

Op Landal Resort Haamstede verblijf je in nieuwe royale bungalows. Het park heeft diverse speeltuintjes en een speelveld.

Landal Villapark Livingstone heeft comfortabele en vrijstaande villa’s. De kinderen zullen zich vermaken in de speeltuin of bij de visvijver.

Landal Résidence 't Hof van Haamstede heeft 8 sfeervolle appartementen en 24 hoevewoningen. Er is hier een speeltuin voor de kids.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!