Landal parken in Groningen, zijn ze er wel?

Eigenlijk is het wel schokkend, maar de Landal parken in Groningen zijn dun gezaaid. Toch zijn er nog 3 Landal parken waar vanuit je de provincie kan ontdekken.

Van de drie Landal parken in de provincie Groningen ligt er één tegen de grens met Friesland: Landal Suyderoog. Dit mooie park valt al longer onder het Landal concern.

Recent zijn daar nog eens twee nieuwe parken bijgekomen: Landal Wedderplassen en Landal Landgoed Bourtange. Beide liggen in het Zuid-Oosten van Groningen, vlakbij de Duitse grens.

Lees hieronder wat je op deze vakantieparken kan vinden.

Kom tot rust in het luxe Landal Wedderplassen

De nieuwe luxe duurzame Landal huisjes

Dit spiksplinternieuwe Landalpark is heel geschikt voor natuurliefhebbers. Gezinnen die van rust houden, maar ook net wat extra luxe zoeken, zitten hier helemaal goed!

Op het kleinschalige park kun je prachtige vakantievilla's vinden, direct aan het water. De villa's zijn gemaakt van materialen die mooi opgaan in de omgeving, en duurzaam opgezet. Zo hebben alle woningen zonnepanelen.

Op het park kun je animatie vinden voor kinderen tot en met 12 jaar, een speeltuintje en ruimte genoeg om lekker te spelen.

Direct naast het park ligt het Weddermeer, met een strandje en zwem- en kanomogelijkheid. In de omgeving is nog veel meer te doen, ontdek bijvoorbeeld de stad Groningen, of steek de grens over met Duitsland.

Je kunt hier een vakantiehuis boeken voor maximaal 8 personen.

Natuurdorp Suyderoogh

Entree van het van der Valk hotel in Utrecht

Landal Natuurdorp Suyderoogh ligt aan de Groningse kant van het Lauwersmeer, bij de grens met Friesland dus. Zoals de naam al suggereert kan je vanuit hier de natuur ontdekken. Van de wadden en van Nationaal Park Lauwersmeer om precies te zijn.

Op het park is ook veel te doen. Er is een overdekt zwembad, een game ruimte, minigolf, airtrampoline, speeltoestellen enzovoorts.

Ook bijzonder zijn het Roversbos met tokkelbaan en het grootste vogelhuis van Nederland.

Landal Landgoed Bourtange

Lekker spelen in de speeltuin bij Landal

Landal Landgoed Bourtange is een nieuw park van Landal bij het vestingstadje Bourtange. De prachtige omgeving kun je met de fiets of met de kano ontdekken. Beide zijn te huur op het park.

Zwemmen kun je op mooie dagen in de zwemvijver en je hebt gratis toegang tot zwembad de Barlage, op een kwartiertje rijden van het park.

Natuurlijk is er voor de kinderen een avonturenspeeltuin en ze kunnen zich uitleven op het sportveld. Hebben ze honger gekregen, een kleine snack en een drankje kun je halen bij het café en er is ook een minishop en broodjesservice.

Op het park zijn een aantal accommodaties waar de hond welkom is. Je kan er met 4, 6 of 8 personen in verblijven. Er zijn ook luxe woningen met sauna.

Waterpark de Bloemert overgenomen door Summio

Mooi vakantiehuizen aan het water bij de Bloemert

De dorpen Nood-, Midden-, en Zuidlaren liggen bij, op en over de grens van Groningen met Drenthe. En precies hier, in Middenlaren, ligt Waterpark de Bloemert.

Het vakantiepark ligt aan het Zuidlaardermeer, dat grotendeels in Groningen ligt, terwijl het park zelf in Drenthe ligt. Van hieruit ben je binnen een half uur midden in de stad Groningen.

Maar je komt hier natuurlijk ook voor de watersport. Alle bungalows liggen heerlijk aan het water. En er zijn ook speeltuintjes, een midgetgolfbaan en een dierenweide.

Het park is nu overgenomen door Summio Parcs. 


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)