Landal parken in Groningen, zijn ze er wel?

Eigenlijk is het wel schokkend, maar de Landal parken in Groningen zijn dun gezaaid. Toch zijn er nog 2 landal parken waar vanuit je de provincie kan ontdekken

Officieel ligt er maar één Landal park in de provincie Groningen. En die ligt ook nog eens tegen de grens met Friesland aan.

Maar als je iets verder kijkt, dan zie je nog een tweede Landal park, dat nog net in Drenthe ligt, maar zo ongeveer op de grens met Groningen.

En vanuit dat park kan je het beste de stad Groningen bezoeken.

Lees hieronder wat je op de beide vakantieparken kan vinden.

Natuurdorp Suyderoog

Entree van het van der Valk hotel in Utrecht

Landal Natuurdorp Suyderoogh ligt aan de Groningse kant van het Lauwersmeer, bij de grens met Friesland dus. Zoals de naam al suggereert kan je vanuit hier de natuur ontdekken. Van de wadden en van Nationaal Park Lauwersmeer om precies te zijn.

Op het park is ook veel te doen. Er is een overdekt zwembad, een game ruimte, minigolf, airtrampoline, speeltoestellen enzovoorts.

Ook bijzonder zijn het Roversbos met tokkelbaan en het grootste vogelhuis van Nederland.

Waterpark de Bloemert overgenomen door Summio

Mooi vakantiehuizen aan het water bij de Bloemert

De dorpen Nood-, Midden-, en Zuidlaren liggen bij, op en over de grens van Groningen met Drenthe. En precies hier, in Middenlaren, ligt Waterpark de Bloemert.

Het vakantiepark ligt aan het Zuidlaardermeer, dat grotendeels in Groningen ligt, terwijl het park zelf in Drenthe ligt. Van hieruit ben je binnen een half uur midden in de stad Groningen.

Maar je komt hier natuurlijk ook voor de watersport. Alle bungalows liggen heerlijk aan het water. En er zijn ook speeltuintjes, een midgetgolfbaan en een dierenweide.

Het park is nu overgenomen door Summio Parcs. 


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)