De leukste Stedentrips met Kinderen naar bijzondere steden

Unieke belevenissen staan je te wachten tijdens een Stedentrips met kinderen! Laat het struinen langs winkels en eentonige musea achterwege, want er is zoveel meer te ontdekken. Bezoek de kindvriendelijke attracties, ga op speurtocht en neem ook lekker de tijd voor een moment pauze in een stadspark met speeltuin.

Sabine en Zeb bij de Amsterdamse grachtenhuisjes in de Lego store

Sightseeing saai? Niet als je de leuke plekjes voor kinderen in een stad opzoekt.

Belangrijk is de afwisseling. Een museum mag best, zeker als het een interactief museum is. Maar uren naar schilderijen staan turen, daar worden de kinderen niet blij van. Hou het vooral kort en bondig, zoals de aandachtsboog van je kind.

Geef de kinderen ook inspraak. Waar willen ze naartoe? Als je de opties leuk presenteert, dan worden ze van te voren al enthousiast.

Maak ook geen haastklus van je stedentrip. Neem de tijd, en plan het goed. Het openbaar vervoer helpt je daarbij. Dat is op zichzelf al een belevenis voor de kids. Bus, tram, metro, allemaal even leuk.

Stedentrip met de trein 

Stedentrip met de trein

De trein is een ideaal vervoersmiddel voor een stedentrip, omdat je vaak midden in de stad aankomt. Ook is het voordelig omdat kinderen goedkoper reizen met de trein.

Wel is het handig om van tevoren je reis te plannen in de NS international app, omdat de prijzen erg kunnen verschillen.

Verder is het een leuke ervaring met de kinderen en beter voor het milieu dan weer de auto of het vliegtuig. Er zijn genoeg leuke bestemmingen die NS international aanbied waardoor je kan kiezen uit je favoriete steden. 

Bekende grote steden

Bij een stedentrip denk je in eerste instantie aan de bekende, grote steden. En de volgende steden zijn zeker aanraders:

Andere leuke steden voor kinderen

Naast de grote steden zijn er ook diverse minder bekende steden geschikt voor een stedentrip met kinderen. Deze steden kunnen wij aanraden:

Aanbieders van Stedentrips met kids

Stedentrips met NS Internationaal

Met de Thalys naar Parijs

Vervoer per trein is ideaal als je een stedentrip in Europa boekt. En de kinderen vinden het vaak al een beleving op zich!!

NS Internationaal biedt treinreizen naar vele leuke Europese steden zoals Londen, Berlijn en Praag.

TUI stedentrips met de trein

Een stedentrip naar Praag met de trein

Met TUI kun je nu op citytrip met de nachttrein. Je vertrekt tussen 16:30 en 20:00 uur vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal. Dan slaap je lekker in de trein om de volgende ochtend aan te komen op de bestemming tussen 8:00 en 11:00 uur.

Je kan kiezen uit verschillende steden. Waar wil jij de kinderen mee naartoe nemen? Is dat Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan of Florence. 

De stedentrips duren 5 dagen. 

Stedentrips per fiets met BajaBikes

Op de fiets Rome verkennen met de kids

Een superleuke manier om een stad te ontdekken is per fiets. Maar dan graag wel met een Nederlandse gids, en een tocht die geschikt is voor kinderen.

BajaBikes biedt precies dat. In maar liefst 36 top-steden, waaronder Praag, Barcelona en Rome, maar ook bijvoorbeeld Florence, New York en Buenos Aires.

In de meeste steden zijn kinderfietsen en kinderzitjes aanwezig, en er zijn ook stadswandelingen die geschikt zijn voor kinderen.

Kijk voor meer informatie op de site van BajaBikes.

ANWB Reizen - Stedentrip met kids

pharos-kids-parijs-eifeltoren-600.jpg

ANWB reizen heeft hele leuke Stedentrips met Kids. De steden die je met de ANWB kunt bezoeken zijn Antwerpen, Parijs, Berlijn, Barcelona, Rome en Londen.

Je verblijft in een kindvriendelijke accommodatie en meestal zit er bij het arrangement iets leuks voor de kinderen, zoals toegangskaarten voor een dierentuin of museum, een boottocht of ballonvaart.

Ga weer eens genieten van een mooie stad en je zult zien dat de kinderen het ook geweldig vinden!!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)