De leukste Stedentrips met Kinderen naar bijzondere steden

Wist je dat Stedentrips met kinderen superleuk kunnen zijn? Nee, niet als je gaat slenteren langs winkels en saaie museums. Maar wel als je in bijzondere steden de voor kinderen leuke attracties bezoekt, een speurtocht doet, en er tijd is om te relaxen.

Pret langs de Seine in Parijs

Sightseeing saai? Niet als je de leuke plekjes voor kinderen in een stad opzoekt.

Belangrijk is de afwisseling. Een museum mag best, als je er maar niet uren naar schilderijen gaat staan turen. Hou het vooral kort en bondig, zoals de aandachtsboog van je kind.

Geef de kinderen ook inspraak. Waar willen ze naartoe? Als je de opties leuk presenteert, dan worden ze van te voren al enthousiast.

Maak ook geen haastklus van je stedentrip. Neem de tijd, en plan het goed. Het openbaar vervoer helpt je daarbij. Dat is op zichzelf al een belevenis voor de kids. Bus, tram, metro, allemaal even leuk.

De bekende grote steden

Bij een stedentrip denk je in eerste instantie aan de bekende, grote steden. En de volgende steden zijn zeker aanraders:

Andere leuke steden voor kinderen

Naast de grote steden zijn er ook diverse kleinere, minder bekende steden geschikt voor een stedentrip met kinderen. Deze steden kunnen wij aanraden:

Aanbieders van Stedentrips met kids

Stedentrips met NS Internationaal

Met de Thalys naar Parijs

Vervoer per trein is ideaal als je een stedentrip in Europa boekt. En de kinderen vinden het vaak al een beleving op zich!!

NS Internationaal biedt treinreizen naar vele leuke Europese steden zoals Londen, Berlijn en Praag.

Stedentrips per fiets met BajaBikes

Stedentrip op de fiets met BajaBikes

Een superleuke manier om een stad te ontdekken is per fiets. Maar dan graag wel met een Nederlandse gids, en een tocht die geschikt is voor kinderen.

BajaBikes biedt precies dat. In maar liefst 36 top-steden, waaronder Praag, Barcelona en Rome, maar ook bijvoorbeeld Florence, New York en Buenos Aires.

In de meeste steden zijn kinderfietsen en kinderzitjes aanwezig, en er zijn ook stadswandelingen die geschikt zijn voor kinderen.

Kijk voor meer informatie op de site van BajaBikes.

ANWB Reizen - Stedentrip met kids

ANWB reizen heeft hele leuke Stedentrips met Kids. De steden die je met de ANWB kunt bezoeken zijn Antwerpen, Parijs, Berlijn, Barcelona, Rome en Londen.

Je verblijft in een kindvriendelijke accommodatie en meestal zit er bij het arrangement iets leuks voor de kinderen, zoals toegangskaarten voor een dierentuin of museum, een boottocht of ballonvaart.

Ga weer eens genieten van een mooie stad en je zult zien dat de kinderen het ook geweldig vinden!!

Harry Potter in Londen met Buro Scanbrit

Ben je een echte Harry Potter fan? Dan is deze thema stedentrip een aanrader.

Bij deze trip zit namelijk entree inbegrepen voor de Warner Bros Studio’s waar je een kijkje achter de schermen kan maken op de filmset van The Making of Harry Potter.

Bij de reis zitten twee overnachtingen in een hotel in Londen. En de twee overnachtingen aan boord van de Stena Line.

Ook inbegrepen zijn Retourtickets voor de trein van Harwich naar Londen. En kaartjes voor de Hop-on-Hop-Off Londen City Tour.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!