Stedentrip in Göteborg met kinderen, met een pretpark in de stad!

Met een gezellig centrum, leuke parken en een heus pretpark in de stad, is een stedentrip in Göteborg met kinderen een echte aanrader.

Pretpark Liseberg en het Universeum in Göteborg

Göteborg ligt in het Zuid-Westen van Zweden. Je komt er aan met de boot vanuit Denemarken,of vertrekt er weer. Maar het zou zonde zijn om direct door te rijden.

Het is namelijk een hele leuke, gezellige stad, met leuke wijken en parken. En voor kinderen is er veel te doen, zoals een ontdekkingscentrum en pretpark Liseberg.

Wij bezochten Göteborg in de zomer van 2015, aan het eind van onze vakantie in Zweden. Hieronder lees je welke leuke dingen wij in Göteborg bezocht hebben, of klik direct door naar de

Neem je het toeristentreintje of de rondvaartboot?

De rondvaartboot voor de Viskerk in Göteborg

In een onbekende stad is een rondleiding altijd een goed idee. In Göteborg kan dat met een toeristentreintje. Maar vanwege het vele water in de stad is de rondvaartboot ook een goede optie.

Onze treinenfreaks Zeb en Tycho willen liever met het toeristentreintje, dus dar leggen we ons maar bij neer... Dat treintje brengt ons langs de haven, de mooie gebouwen in de stad, de verdedigingsgracht, en de monumenten.

Ondertussen leren we wat van de geschiedenis van de stad. Bij de Viskerk (de vismarkt die meer op een kerk lijkt) stappen we uit om op eigen houtje verder te gaan.

Wandeling naar de gezellige Haga wijk

Op een terrasje in de gezellige Haga wijk van Göteborg

Het treintje komt namelijk niet in de Haga wijk. En dat zou toch de leukste wijk van Göteborg moeten zijn. We vragen ons af of dat ook op deze zondagochtend zo is als we door wat lege straten wandelen.

Maar dan staan we plots midden in de gezelligheid. Levendige straatjes met leuke tentjes en veel volk op straat.

We hebben honger, en dat komt goed uit. Bij een leuk terrasje kunnen we verschillende gebakjes uitkiezen, en binnen bestellen we een paar drankjes. We doen ons tegoed aan deze lekkernijen, terwijl we op het terras heerlijk mensen kijken.

De toren van Skansparken

De jongens spelen met het kanon bij Skansen Kronan

Achter de Haga wijk ligt Skansparken: een groene heuvel met daarop Skansen Kronan. Dit is een fort dat Göteborg moest verdedigen tegen indringers. Het gouden kroontje op het gebouw is vanuit de stad te zien.

We beklimmen de heuvel en komen uit bij de kanonnen. Leuk om op te spelen! En wij genieten daarbij van het prachtige uitzicht over de stad.

Het fort zelf is niet zo groot, maar mooi om te zien. We besluiten aan de andere kant de heuvel weer af te lopen, richting Slottsskogen park. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, maar als we door de brandnetels zijn vinden we het pad weer.

Dierenpark en gezelligheid in het Slottskogen park

Acrobatiek in het Slottskogen park

Slottskogen is een enorm groot park op loopafstand van het centrum van Göteborg.

Behalve bossen, grasvelden en fiets- en wandelpaden vind je hier ook een gratis toegankelijk dierenpark. Met onder anderen zwijnen, elanden, paarden, en zelfs zeehonden en pinguïns.

Als we aankomen bij het park is het er een gezellige drukte. Mensen genieten van de zon op de grasvelden. Jongeren zijn bezig met acrobatiek, en er heerst een gezellig sfeertje.

Helaas is de rest van het park die dag afgesloten voor een festival. Maar bij het grote restaurant kunnen we nog wel genieten van een drankje.

Pretpark Liseberg

De ingang van het pretpark Liseberg

In een ander deel van de stad, maar gemakkelijk te bereiken met de tram, ligt het pretpark Liseberg.

Net als bij Tivoli in Kopenhagen,is dit dus een pretpark midden in de stad. En ook hier kun je hier een kaartje kopen voor alleen toegang, waarna je per attractie moet betalen.

Liseberg is een volwaardig pretpark. Het heeft top-attracties zoals Helix de supersnelle launchcoaster, Valkyria de divecoaster (zoals de Baron in de Efteling) en Kållerado de wildwaterbaan.

Wij houden het bij een kijkje bij de ingang, en naar de attracties die boven de omheining uitkomen. Hadden we nu nog een dagje Göteborg gehad…

Het Universeum ontdekkingscentrum

Zeb en Tycho bouwden een grote knikkerbaan in het Universeum

Naast het pretpark Liseberg ligt nog een attractie: het Universeum.

Het Universeum is een groot ontdekkingscentrum. Met een tropisch regenwoud, stukje ijstijd, groot aquarium, ruimtevaart, en wetenschapsdeel. En nog veel meer. Daar hebben onze jongens wel oren naar.

En het enorme gebouw stelt ons niet teleur. We gaan op zoek naar slangen en kikkers. We zien een zaaghaai in het aquarium, en zien leguanen in het regenwoud. Jammer dat de kleine aapjes al naar bed zijn.

Bovenop het gebouw staan de modellen uit de ijstijd uitgestald. Mammoeten, sabeltandtijgers en de wolharige neushoorn, om maar wat te noemen.

De meeste tijd besteden we echter in het wetenschapsdeel. Zeb en Tycho bouwen een reuzen-knikkerbaan. We doen geheugen- en reactiespelletjes, en plakken Tycho in een klittenbandpak tegen de muur.

De rustige wijk Kviberg

We verkennen het terrein rond de kazerne van Kviberg

Toen wij in Göteborg waren verbleven we in de wijk Kviberg. Een rustige buurt waarvandaan je met de metro zo in het centrum bent.

Kviberg heeft ook leuke restaurantjes, zoals Gula villan waar we heerlijk gegeten hebben.

Hier ligt ook de Kviberg kazerne. Voormalig kazerne moet ik zeggen, want het grote mooie terrein wordt nu voor allerlei andere doeleinden gebruikt.

De gebouwen zien er allemaal heel mooi en indrukwekkend uit. Er is onder andere ook een indoor klimpark gevestigd.

Kindvriendelijke hotels in Göteborg

Kviberg Hostel en cottages

We poseren voor het Kviberg Hostel

Dit leuke hostel ligt in de wijk Kviberg even buiten het centrum van Göteborg. Het is wat ons betreft de ideale accommodatie voor een stedentrip in Göteborg.

Het hostel heeft leuke trekkershutten voor maximaal 6 personen met eigen badkamer en keukentje.

Er zijn ook appartementen, sommigen met eigen sanitair, anderen met gedeelde badkamer. Wij verblijven in een kleine kamer met 2 stapelbedden.

De gedeelde douches en WC’s zijn geen favoriet van ons. Maar het is hier erg schoon en de sfeer is goed. De bediening is zeer hulpvaardig, we krijgen alle tips om Göteborg in anderhalve dag optimaal te bezoeken.

Hotell Liseberg Heden

De mooie binnentuin van Hotell Liseberg Heden

Dit hotel hoort bij het pretpark Liseberg. Maar let op: het ligt niet in of bij het pretpark, maar op ruim een kilometer er vandaan.

Het is een erg leuk hotel, met vriendelijk personeel. Voor de kinderen is er een speelruimte met glijbaan. Ook kan je spelletjes lenen bij de receptie.

Het hotel heeft familiekamers voor 4 personen.

Quality Hotel Waterfront

Het Quality Hotel Waterfront ligt mooi aan het water

Dit hotel hoorde voorheen bij Novotel en ook West Bestern Hotels. Tegenwoordig is het zelfstandig.

Het hotel ligt bij de ingang van de haven, op 4 km van het centrum. Het heeft een mooi uitzicht over het water.

Er zijn familiekamers tot 5 personen, en het hotel heeft een speelzaal.

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia in het centrum van Göteborg

Dit hotel ligt vlakbij het Centraal Station in het centrum van Göteborg.

Het hotel heeft een spa met sauna en zwembad waar kinderen ook welkom zijn.

Er zijn familiekamers en suites voor maximaal 4 personen. Het hotel staat bekend om de comfortabele bedden en uitstekende restaurant.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)