Een actieve vakantie met kids, om je nooit te hoeven vervelen

Hoe mooi een bestemming ook is, soms kan de verveling toeslaan. Een actieve vakantie met kids verveelt echter nooit.

Boogschieten

Er zijn allerlei activiteiten die je in de vakantie met de kinderen kan ondernemen.

Hou je van fietsen en wandelen, of wil je liever raften en klimmen en abseilen?

Wat je ook gaat doen, een actieve vakantie met kinderen zorgt voor een voldaan gevoel.

Dat komt niet alleen door de sportieve activiteiten, maar ook vooral door ze samen met je kinderen te ondernemen.

Samen de top van de berg beklimmen, samen een vlot bouwen en de rivier afzakken, het samen actief bezig zijn tijdens de vakantie schept een band.

Dus kijk snel verder of er een leuke actieve vakantie met kids voor jullie bijzit!!

Reisaanbod

Kijk op de aparte pagina voor een fietsvakantie met kinderen, of kijk hieronder bij de andere mogelijkheden voor een actieve vakantie met kids.

Actief Ardennen Arrangement

De Nederlandse organisatie Sports Unlimited heeft een grote ervaring met schoolreisjes en schoolkampen naar de Ardennen. En deze ervaring zetten ze in de zomervakantie in om een geweldige familievakantie te organiseren.

In een week tijd ga je vlot varen, abseilen, boogschieten, speleologie doen, en nog veel meer. 's Avonds geniet je van een heerlijke maaltijd en van het kampvuur.

Lees meer over dit geweldige Ardennen Arrangement


Bootjes op een Oostenrijks meer

Pharos Reizen - Magic Mountains Zauchensee

Dat wordt een vakantie vol actie en gezelligheid in het Salzburgerland.

Voor de kinderen is er per leeftijdsgroep een aangepast activiteitenprogramma. Tot 5 jaar zijn dit vooral spelletjes. Vanaf 6 jaar worden de activiteiten sportiever.

De tieners gaan op mountainbiketour, hikingtour, klimmen op de klimwand, roeien en waterfietsen op de Zauchensee, zelfverdedigingscursus en kunnen naar de disco.

Op deze reis kun je kiezen uit verschillende hotels met familiekamers of een appartement.


Actieve vakantie in Zweden met Bike-Hike-Paddle

In het prachtige Värmland in midden-Zweden kan je een geweldige actieve vakantie met de kinderen beleven. Behalve fietsen, wandelen en peddelen kan je op survival, vlotten bouwen, pijl en boog schieten en nog veel meer.

Er zijn programma's voor jonge kinderen en voor tieners. Of je stelt je eigen programma samen. Alles onder begeleiding van een ervaren, kindvriendelijke gids.


Paardrijtrektocht in Zweden

Trektochten en Bushcraft in Zweden

Jonature organiseert volledig verzorgde groepsreizen in de Zweedse natuur.

Je kan op een trektocht per paard of per kano. Of leer te overleven in de natuur door middel van Bushcraft. Wat je ook kiest, je zal een fantastische vakantie beleven!

Lees meer over de reizen van Jonature.


SNP Family Specials, bijzondere actieve vakanties voor alle leeftijden

SNP Natuurvakanties heeft een speciale selectie Family Specials (voorheen Travelkids). Hierbij besteden ze extra aandacht aan de accommodaties, en aan de activiteiten natuurlijk.

In het aanbod vind je geen grootschalige campings of vakantieparken, maar originele programma’s zoals kanoën over de Moldau in Tsjechië. Deze reis is individueel.

Ook in andere landen vind je leuke Multy Activity reizen van SNP. Of wat dacht je van wandelen met een ezel in o.a. Frankrijk, Italië, Nederland en Marokko en fietsen in Duitsland,Spanje en Frankrijk?

Lees hier verder wat de Family Specials van SNP zo bijzonder maakt.


Een reuzenschommel in de Oostenrijkse bergen

Familieweken bij Gasthof Auwirt

Zelf heerlijk relaxen terwijl de kinderen zich vermaken met hun nieuwe vrienden? Dat kan bij de familieweken van Gasthof Auwirt, in de Oostenrijkse bergen.

Iedere morgen neemt eigenaresse Annelies de kinderen mee. Naar een speurtocht in de bergen, een verkleedpartij in een kasteel, of een leuke ezeltocht. Met als klap op de vuurpijl het klimpark.

In de middag is er dan tijd voor het gezin, al is de kans groot dat de kinderen ook dan met hun nieuwe vrienden willen optrekken!


Avontuurlijke vakantie met Pharos

Pharos reizen - Avontuurlijke gezinsvakanties

Voor de stoere gezinnen heeft Pharos reizen hele leuke avontuurlijke vakanties.Hierbij zijn accommodaties en een uitgebreid activiteitenprogramma inclusief!

Zo kun je o.a. in Slovenië gaan raften en mountainbiken, in Italië gaan via ferrata en bivak met overnachting in de bergen. En in Noorwegen gaan bergbeklimmen en raften.

Een hele leuke vind ik deze reis in Zweden. Het is een trektocht door de natuur, waarbij de manier van trekken elke dag anders is. Dat kan wandelend zijn, maar ook op een familiefiets of over het water in een kano of op een vlot.

Kijk voor een overzicht op onze pagina over Pharos avontuurlijke gezinsvakanties.


Labyrinth, gezellige actieve gezinsvakanties voor iedereen

Een vakantie vol actie en avontuur, maar ook tijd om te relaxen en tot rust te komen. Het kan allemaal bij Labyrinth. Zij organiseren leuke actieve vakanties voor gezinnen en éénoudergezinnen.

Bij de reizen kun je een activiteitenpakket bijboeken die per camping verschillend is. Vaak kan je op de camping zelf ook nog extra activiteiten en excursies bijboeken. De begeleiding van de activiteiten wordt verzorgt door medewerkers van Labyrinth

Verblijven doe je in een huurtent, stacaravan of eigen tent op een kindvriendelijke camping.


Ezeltjetrekje, leuke ezeltochten in Frankrijk

Wil je graag iets bijzonders doen op je vakantie in Frankrijk? Ga dan wandelen met een ezel.

Kinderen vinden het geweldig om een paar dagen met het dier op te trekken. Als ze moe zijn van het wandelen kan de ezel hen dragen, terwijl de ouders het dier leiden.

Ezeltjetrekje organiseert leuke ezeltochten in Frankrijk, helemaal naar jullie wensen.


Beleef het andere Toscane met een Ezeltocht

Wil je naast de indrukwekkende steden ook de prachtige natuur van Toscane in Italië ontdekken. Dan is een ezeltocht ideaal en leuk voor de kids!

Altratoscane heeft leuke wandeltochten met een ezel. Voor actieve gezinnen is dit de ideale gezinsvakantie.

De kinderen vinden het geweldig om een ezel te verzorgen. En als ze moe zijn, mogen ze op de rug meerijden.

Lees meer over de korte en lange ezeltochten die Altratoscana biedt.


Fiets-Fun - fietsvakanties voor gezinnen

Bij Fiets-Fun kan je de mooiste fietsvakanties met kinderen boeken. De mogelijkheden zijn divers.

De fietsvakanties van Fiets-Fun vind je in Nederland, Denemarken, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië. Je fietst van camping naar camping en verblijft in compleet ingerichte 'De Waard' tenten.  

In het voorseizoen kan je bij een aantal reizen in plaats van in tenten slapen, heerlijk comfortabel in huisjes verblijven. De "Fietsen & Huisjes" arrangementen zijn er in Denemarken en in Frankrijk.

Bij de "Fietsen & Hotels" arrangementen overnacht je in hotels. Deze reizen zijn te boeken in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Liever een ander deel van de wereld verkennen? Fiets-Fun heeft twee Wereldbestemmingen, namelijk Indonesië en Suriname


Keer terug van Actieve vakantie met kids naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!