Een actieve vakantie met kinderen, om je nooit te hoeven vervelen

Hoe mooi een bestemming ook is, soms kan de verveling bij een gezinsvakantie toeslaan. Een actieve vakantie met kids verveelt echter nooit.

Tycho aan een reuzenschommel op de Katschberg in Oostenrijk

Er zijn allerlei activiteiten die je in een actieve familievakantie kan ondernemen. Hou je van fietsen en wandelen, of wil je liever raften en klimmen en abseilen?

Wat je ook gaat doen, een actieve vakantie met kinderen zorgt voor een voldaan gevoel.

Dat komt niet alleen door de sportieve activiteiten, maar ook vooral door ze samen met je kinderen te ondernemen.

Samen de top van de berg beklimmen, samen een vlot bouwen en de rivier afzakken, het samen actief bezig zijn tijdens de vakantie schept een band.

Dus kijk snel verder of er een leuke actieve vakantie met kids voor jullie bijzit!!

Reisaanbod

Kijk op de aparte pagina voor een fietsvakantie met kinderen, of kijk hieronder bij de andere mogelijkheden voor een actieve vakantie met kids.

Actief Ardennen Arrangement

Kanoën in de Ardennen

De Nederlandse organisatie Sports Unlimited heeft een grote ervaring met schoolreisjes en schoolkampen naar de Ardennen. En deze ervaring zetten ze in de zomervakantie in om een geweldige familievakantie te organiseren.

In een week tijd ga je vlot varen, abseilen, boogschieten, speleologie doen, en nog veel meer. 's Avonds geniet je van een heerlijke maaltijd en van het kampvuur.

Pharos Reizen - Magic Mountains Zauchensee

Bootjes op een Oostenrijks meer

Dat wordt een vakantie vol actie en gezelligheid in het Salzburgerland.

Voor de kinderen is er per leeftijdsgroep een aangepast activiteitenprogramma. Tot 5 jaar zijn dit vooral spelletjes. Vanaf 6 jaar worden de activiteiten sportiever.

De tieners gaan op mountainbiketour, hikingtour, klimmen op de klimwand, roeien en waterfietsen op de Zauchensee, zelfverdedigingscursus en kunnen naar de disco.

Op deze reis kun je kiezen uit verschillende hotels met familiekamers of een appartement.

Actieve ouder-kind vakanties in Spanje

Canyoning is één van de activiteiten bij van Dam Outdoor

Bij van Dam Outdoor in Andalusië organiseren ze gave actieve ouder-kind vakanties waarbij je hele leuke activiteiten gaat ondernemen.

Wat dacht je van canyoning, rotsklimmen, mountainbiken en hiken? Samen met andere ouders en kinderen vanaf ongeveer twaalf jaar heb je hier de vakantie van je leven. Ook heel gaaf is de adventurerun, een gave tocht van 7 of 15 km met onderweg puzzels en opdrachten om naar de volgende post te gaan.

En dat in een natuurlijke omgeving, op nog geen anderhalf uur rijden van de luchthaven van Málaga.

8-daagse actieve familievakantie Algarve

Kinderen leren surfen

Wil je leren surfen langs de mooiste stranden van Europa en genieten van de ongerepte zuidwestkust van de Algarve? Dan is deze vakantie wat voor jou.

Samen met andere Nederlandstalige gezinnen onderneem je activiteiten op en rond het water. Zo leer je golfsurfen, suppen en kunstwerken bouwen. En maak je leuke excursies naar bijzondere plekken in de Algarve.

Je overnacht in een 4-persoons tipitent op basis van logies, maar als je wilt kun je het ontbijt bijboeken.

Actief in Zweden met Outdoor Center Värmland

Bushcraft in Zweden

In het prachtige Värmland in midden-Zweden kan je een geweldige actieve vakantie met de kinderen beleven. Behalve fietsen, wandelen en peddelen kan je op survival, vlotten bouwen, pijl en boog schieten en nog veel meer.

Er zijn programma's voor jonge kinderen en voor tieners. Of je stelt je eigen programma samen. Alles onder begeleiding van een ervaren, kindvriendelijke gids.

AlpenReizen: actieve vakanties in de Alpen

AlpenReizen is specialist in vakanties in de Alpen. Ze hebben leuke vakanties voor gezinnen naar Oostenrijk, Slovenië, Italië, Zwitserland of Zuid-Duitsland. 

Naast een groot aanbod aan kindvriendelijke accommodaties, heeft AlpenReizen ook vakantiepakketten waarbij bijna alles voor je geregeld is. Voor gezinnen zijn er de Outdoor Active vakanties, waarbij zowel de activiteiten als de accommodatie al vastliggen. Daarnaast levert AlpenReizen ook maatwerk, waarbij een vakantie wordt samengesteld naar de wensen van de klant.

Handig zijn ook de accommodaties en vakanties voor éénoudergezinnen. Vaak kan je pas van kinderkorting profiteren als je eerst voor twee personen de volle mep hebt betaald. Bij deze hotels geldt de korting ook als je alleen met de kinderen op pad gaat.

SNP Family Specials, bijzondere actieve vakanties

SNP Natuurvakanties heeft een speciale selectie Family Specials (voorheen Travelkids). Hierbij besteden ze extra aandacht aan de accommodaties, en aan de activiteiten natuurlijk.

In het aanbod vind je geen grootschalige campings of vakantieparken, maar originele programma’s zoals kanoën over de Moldau in Tsjechië. Deze reis is individueel.

Ook in andere landen vind je leuke Multy Activity reizen van SNP. Of wat dacht je van wandelen met een ezel in o.a. Frankrijk, Italië, Nederland en Marokko en fietsen in Duitsland,Spanje en Frankrijk?

Pharos reizen - Avontuurlijke gezinsvakanties

Avontuurlijke vakantie met Pharos

Voor de stoere gezinnen heeft Pharos reizen hele leuke avontuurlijke vakanties.Hierbij zijn accommodaties en een uitgebreid activiteitenprogramma inclusief!

Zo kun je o.a. in Italië gaan via ferrata en op bivak met overnachting in de bergen. En in Noorwegen gaan bergbeklimmen en raften.

Een hele leuke vind ik deze reis in Zweden. Het is een trektocht door de natuur, waarbij de manier van trekken elke dag anders is. Dat kan wandelend zijn, maar ook op een familiefiets of over het water in een kano of op een vlot.

Ezeltjetrekje, leuke ezeltochten in Frankrijk

Wil je graag iets bijzonders doen op je vakantie in Frankrijk? Ga dan wandelen met een ezel.

Kinderen vinden het geweldig om een paar dagen met het dier op te trekken. Als ze moe zijn van het wandelen kan de ezel hen dragen, terwijl de ouders het dier leiden.

Ezeltjetrekje organiseert leuke ezeltochten in Frankrijk, helemaal naar jullie wensen.

Beleef het andere Toscane met een Ezeltocht

Wil je naast de indrukwekkende steden ook de prachtige natuur van Toscane in Italië ontdekken? Dan is een ezeltocht ideaal en leuk voor de kids!

Altratoscane heeft leuke wandeltochten met een ezel. Voor actieve gezinnen is dit de ideale gezinsvakantie.

De kinderen vinden het geweldig om een ezel te verzorgen. En als ze moe zijn, mogen ze op de rug meerijden.

Fiets-Fun - fietsvakanties voor gezinnen

Bij Fiets-Fun kan je de mooiste fietsvakanties met kinderen boeken. De mogelijkheden zijn divers.

De fietsvakanties van Fiets-Fun vind je in Nederland, Denemarken, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië. Je fietst van camping naar camping en verblijft in compleet ingerichte 'De Waard' tenten.  

In het voorseizoen kan je bij een aantal reizen in plaats van in tenten slapen, heerlijk comfortabel in huisjes verblijven. De "Fietsen & Huisjes" arrangementen zijn er in Denemarken en in Frankrijk.

Bij de "Fietsen & Hotels" arrangementen overnacht je in hotels. Deze reizen zijn te boeken in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Liever een ander deel van de wereld verkennen? Fiets-Fun heeft twee Wereldbestemmingen, namelijk Indonesië en Suriname

Een vaarvakantie met Jachthuren.nl

Op de uitkijk tijdens een vaarvakantie in het rivierengebied

Een unieke manier om het Rivierenland en de Betuwe te verkennen is natuurlijk vanaf het water! Bij Jachthuren.nl kun je boten huren, die gewoon complete huisjes op het water zijn. De thuishaven is in Kerkdriel, midden in het rivierengebied.

Van hieruit kun je al in een weekend of midweek hele leuke routes door het Rivierenland varen. Maar langer kan natuurlijk ook. Je vaart langs sfeervolle oude vestingstadjes en je kunt bevers gaan spotten in De Biesbosch. Onderweg kun je leuke uitstapjes met de kids maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Slot Loevestein in Woudrichem.

De kids kunnen onderweg met van alles en nog wat meehelpen: sturen, aanleggen, wegvaren, knopen maken, schutten in de sluizen, kaartlezen en ga zo maar door. Voor hen is zo’n vaarvakantie één groot avontuur!

Handig detail: je hebt voor deze boten géén vaarbewijs nodig!

Cindy ging tot twee keer toe varen voor Jachthuren met haar gezin in het Rivierenland en De Biesbosch èn op de Linge.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!