Een fietsvakantie met kinderen, actief en interessant!

Wil je lekker sportief bezig zijn, dan is een fietsvakantie met kinderen een leuke en goede optie. Maar let wel op dat je de goede keuzes maakt voor de kids.

Heerlijk fietsen in de natuur

Er is een scala aan mogelijkheden. En hebben de kids al ervaring met een fietsvakantie? Ga dan direct door naar het Reisaanbod.

Maar ben je altijd op fietsvakantie geweest en ga je dat nu voor het eerst doen met kinderen? Dan moet je eraan denken dat kinderen beperkingen hebben. Zeker jonge kinderen.

Ze moeten op tijd eten of slapen en houden het niet zo lang vol op de fiets. Ze hebben tijd nodig om te rennen en te spelen. En ze zullen andere dingen leuk vinden dan wat jij leuk vindt.

Daarom is het handig om een lijstje te maken wat de kinderen willen doen op vakantie en een lijstje wat jullie willen. Bekijk vervolgens de wensen en maak een keuze.

Hieronder staan nog wat handige tips per levensfase van de kinderen waar je rekening mee kan houden om je vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe oud moeten de kinderen zijn?

Een fietsvakantie van camping naar camping met het hele gezin

Zoals met alle soorten vakanties geldt dat baby's eigenlijk het meest flexibel zijn. Zolang je het dagritme van de baby aanhoudt kun je heel veel kanten op.

De baby vervoer je eenvoudigweg in een karretje achter de fiets, en dat geldt ook nog voor een dreumes of peuter. Op een zeker moment zal het karretje worden ingewisseld voor een zitje voor- of achterop.

Dat wordt echter ook het moment waarop het wat lastiger wordt om een lange fietstocht te maken. Peuters en kleuters zullen dan verveeld raken, en hebben het gewoon nodig om lekker te rennen en klauteren.

Meer tips hoe je daarmee om kan gaan vind je op de pagina fietsvakantie met peuter.

Op het moment dat ze zelf kunnen fietsen wordt die behoefte voor activiteiten deels ingevuld door het fietsen. Niet dat de tochten dan meteen langer kunnen worden, want ze zullen snel vermoeid raken.

Naarmate de kids ouder worden, worden langere tochten mogelijk. Maar dat dan natuurlijk alleen als de kinderen daar plezier in hebben.

Worden ze tieners, dan is het waarschijnlijk alles of niets. Vinden ze fietsvakanties leuk, dan kun je met pubers de hele wereld op de fiets af. Zo niet, dan haken ze snel af.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een fietsvakantie met kinderen.

Je kunt ervoor kiezen om met je eigen gezin te fietsen, maar je kan ook met een groep fietsen en zo verzekerd zijn dat je kinderen kunnen spelen met andere kinderen.

Je kunt kamperen in je eigen tent of in een ingerichte tent die al klaar staat. Natuurlijk kan je ook logeren in een hotel of appartement.

Ons eigen Nederland is een mooi land om te fietsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ergens in Europa of zelfs buiten Europa de wereld te verkennen op de tweewieler.

Je kunt je fietsvakantie met kinderen zelf regelen maar je kan ook alles laten regelen door een reisorganisatie. Kijk daarvoor eens naar de onderstaande aanbieders.

Reisaanbod

SNP Fietsvakanties voor gezinnen

Fietsvakantie in Maleisië

Als specialist van actieve vakanties in de natuur heeft SNP Travelkids uiteraard ook een uitgebreide selectie fietsvakanties. De meeste hiervan zijn individueel, dus met je eigen gezin.

Er zijn geschikte reizen voor alle leeftijden. Ze hebben ook fietskarren en fietszitjes te huur voor de kleintjes.

Er is een flinke keuze in de bestemmingen. Zo zijn er reizen naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden, Italië, Griekenland en Spanje. Bovendien zijn er nog verre fietsreizen in Maleisië en Thailand.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)