Logeren bij de Boer basic of luxe zoals je wil

Een hele leuke en vrij goedkope vakantie is logeren bij de boer. Bij steeds meer boerderijen kan je heerlijk kamperen met kinderen. Maar er is meer mogelijk.

Koeien voeren op de boerderij

Sinds de invoering van melkquota en andere beperkingen voor de boeren, is het kamperen bij de boer ontstaan. Voor de boeren een leuke bijverdienste, en voor de kampeerders een leuke en goedkope vakantie.

Door de jaren heen zijn de gelegenheidscampings op de boerderijen steeds professioneler geworden. En nu is er veel meer mogelijk, van eenvoudig kamperen tot een veel luxer verblijf bij de boer.

Boerencampings

Boerencampings zijn meestal vrij klein en dus maak je gemakkelijk contact met anderen. Er hangt vaak een gemoedelijke sfeer.

De noodzakelijke voorzieningen zoals toiletten en douches zijn aanwezig. En op de meeste campings zijn wel een aantal speeltoestellen voor de kinderen.

Op sommige campings mogen de kinderen helpen met de dieren voeren. Of kun je ’s ochtends verse melk en eieren halen voor bij het ontbijt. Voor het hele gezin is een vakantie op de boerderij een onvergetelijke ervaring.

Boerencamping Hoeve Nieuwkoop

Kamperen bij de Boer op Texel

Op Texel zijn een heleboel kleine boerderij campings te vinden. Heel leuk lijkt mij Boerencamping Hoeve Nieuwkoop. Het is een boerderij met roodbonte melkkoeien en kalfjes, een paar schapen en een paard.

Op de camping zijn 14 ruime plaatsen voorzien van stroom. Binnen een straal van 5 kilometer vind je het strand, het bos, het subtropisch zwemparadijs, en het openluchtzwembad. Het juttersmuseum ligt tegenover de boerderij.

Koeien voeren op de boerderij

Ook leuk lijkt mij Boerderijcamping Vrije Vogel in Oudeschild.

De kinderen zullen hier veel plezier beleven in de zandbak, op de speeltoestellen, skelters en de vliegerweide.

In overleg mogen ze meehelpen bij het voeren of melken van de koeien. Elke kampeerplaats is voorzien van elektra en water.

Luxer logeren bij de boer

Hou je niet zo van kamperen maar wil je wel een leuke vakantie op de boerderij? dan kan je er ook voor kiezen om te wat luxer te logeren bij de boer.

Er zijn namelijk vele boerderijen die ook luxere accommodaties verhuren. Dit kan variëren van luxe tenten en stacaravans tot verblijven voor grote groepen voor familie-uitjes en dergelijke.

Leuke en luxe boerderijvakanties bij FarmCamps

Kies je voor een vakantie op één van de boerderijen van FarmCamps, dan kies je voor glamperen bij de boer, met bovendien heel veel leuke activiteiten voor de kids.

Terwijl de kinderen genieten van buiten spelen op de boerderij en helpen met het verzorgen van de dieren, geniet je als ouder van de luxe van de safaritent, of een nog luxere lodgetent. Die laatste heeft zelfs een douche, extra speelruimte en een eigen konijn bij de tent.

Elke boerderij heeft zijn eigen extra leuke voorzieningen voor de kids. Denk dan aan de Hooi Hooi Speelschuur, de Water Pret Weide en de Stoere Boeren Stormbaan.

Lees meer op onze aparte pagina over Farmcamps.


Interieur van een Boerenbed tent

Nostalgisch glamperen bij het Betere BoerenBed

BoerenBed is logeren bij de boer in een tent die ruim en comfortabel is, met een bijzondere inrichting die herinnert aan het landleven van vroeger dagen. In de tent kook je op een houtkachel en de kinderen kunnen slapen in een bedstee.

Ze zullen zich ook prima vermaken met alle dieren op de boerderij en genieten van het buitenleven. 's Avonds is het knus in de tent met verlichting van een olielamp.

Je vindt het betere boerenbed op werkende agrarische bedrijven, in de omgeving van de mooiste natuurgebieden in Nederland, Engeland, Duitsland of Frankrijk. Het zijn kleinschalige boerderijen, ver weg van het massa toerisme.


Grondulow bij Koe in de Kost

Verzorg je eigen koe bij Koe in de Kost

In het Salland in Overijssel vind je Koe in de Kost. Bij deze kleinschalige boerderij kan je één van de 6 grondulows huren: bungalows deels verstopt in de grond.

Ook bijzonder is dat iedere grondulow haar eigen koe krijgt om te verzorgen. Super cool!

En er is nog veel meer te doen op deze bijzondere boerderij. Hier lees je er alles over!


De Schaapskooi in Kasterlee, logeren tussen de schapen

Logeren tussen de schapen kan bij De Schaapskooi in Kasterlee, in de Belgische Kempen. Kinderen mogen in de Schaapskooi bij Boer Benny en boerin Ans de lammetjes aaien, knuffelen, vasthouden en een flesje melk geven.

In de maanden mei / juni / juli kun je zien hoe de schapen worden geschoren. Ook kun je een wandeling maken met de herder en zijn kudde schapen, en niet te vergeten met de bordercollies voor een demonstratie schapen drijven.

De voormalige stal is omgebouwd tot drie vakantiestudio's. De kleinste studio heeft plaats voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen, de middelste studio heeft plaats voor 6 personen en de grootste studio voor wel 8 personen.

Lees meer over de Schaapskooi


Landgut Schönhof

Bijzondere boerderij in de Fränkische Schweiz (Duitsland)

SNP heeft een leuke selectie aan boerderijvakanties, zoals deze op een fraaie hoeve. Hij ligt midden in een romantisch heuvelland met kronkelende riviertjes, dichte loofbossen en roofburchten.

Je kunt hier lekker kanoën over de Wisent, fossielen zoeken, fietsen langs de watermolens, naar een druipsteengrot of de roofvogels van Ravenburcht. De kinderen helpen mee met het melken van de koeien. En ’s avonds lekker smikkelen aan de lange tafel op Landgut Schönhof.

De appartementen zijn gebouwd in de voormalige schuur en zijn modern, fraai met hout afgewerkt en van alle gemakken voorzien.

Lees meer over de boerderij- en andere bijzondere vakanties van SNP Travelkids.


Keer terug van Logeren bij de boer naar Kamperen met kinderen
Keer terug naar Vakantie met kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!