Logeren bij de Boer zo basic of luxe als je wil

Een hele leuke en vrij goedkope vakantie is logeren bij de boer. Bij steeds meer boerderijen kan je heerlijk kamperen met kinderen. Maar er is meer mogelijk.

Koeien voeren op de boerderij

Sinds de invoering van melkquota en andere beperkingen voor de boeren, is het kamperen bij de boer ontstaan. Voor de boeren een leuke bijverdienste, en voor de kampeerders een leuke en goedkope vakantie.

Door de jaren heen zijn de gelegenheidscampings op de boerderijen steeds professioneler geworden. En nu is er veel meer mogelijk, van eenvoudig kamperen tot een veel luxer verblijf bij de boer.

Boerencampings

Boerencampings zijn meestal vrij klein en dus maak je gemakkelijk contact met anderen. Er hangt vaak een gemoedelijke sfeer.

De noodzakelijke voorzieningen zoals toiletten en douches zijn aanwezig. En op de meeste campings zijn wel een aantal speeltoestellen voor de kinderen.

Op sommige campings mogen de kinderen helpen met de dieren voeren. Of kun je ’s ochtends verse melk en eieren halen voor bij het ontbijt. Voor het hele gezin is een vakantie op de boerderij een onvergetelijke ervaring.

Campingveld met speeltuin op boerencamping op Texel

Kamperen bij de Boer op Texel

Op Texel zijn een heleboel kleine boerderij campings te vinden. Heel leuk lijkt mij Boerencamping Hoeve Nieuwkoop. Het is een boerderij met roodbonte melkkoeien en kalfjes, een paar schapen en een paard.

Op de camping zijn 14 ruime plaatsen voorzien van stroom. Binnen een straal van 5 kilometer vind je het strand, het bos, het subtropisch zwemparadijs, en het openluchtzwembad. Het juttersmuseum ligt tegenover de boerderij.


Kinderen voeren de koeien

Ook leuk lijkt mij Boerderijcamping Vrije Vogel in Oudeschild.

De kinderen zullen hier veel plezier beleven in de zandbak, op de speeltoestellen, skelters en de vliegerweide.

In overleg mogen ze meehelpen bij het voeren of melken van de koeien. Elke kampeerplaats is voorzien van elektra en water.


Luxer logeren bij de boer

Hou je niet zo van kamperen maar wil je wel een leuke vakantie op de boerderij? dan kan je er ook voor kiezen om te wat luxer te logeren bij de boer.

Er zijn namelijk vele boerderijen die ook luxere accommodaties verhuren. Dit kan variëren van luxe tenten en stacaravans tot verblijven voor grote groepen voor familie-uitjes en dergelijke.

Kies je voor een vakantie op één van de boerderijen van FarmCamps, dan kies je voor glamperen bij de boer, met bovendien heel veel leuke activiteiten voor de kids.

Terwijl de kinderen genieten van buiten spelen op de boerderij en helpen met het verzorgen van de dieren, geniet je als ouder van de luxe van de safaritent, of een nog luxere lodgetent. Die laatste heeft zelfs een douche, extra speelruimte en een eigen konijn bij de tent.

Elke boerderij heeft zijn eigen extra leuke voorzieningen voor de kids. Denk dan aan de Hooi Hooi Speelschuur, de Water Pret Weide en de Stoere Boeren Stormbaan.


Interieur van een Boerenbed tent

Nostalgisch glamperen bij het Betere BoerenBed

BoerenBed is logeren bij de boer in een tent die ruim en comfortabel is, met een bijzondere inrichting die herinnert aan het landleven van vroeger dagen. In de tent kook je op een houtkachel en de kinderen kunnen slapen in een bedstee.

Ze zullen zich ook prima vermaken met alle dieren op de boerderij en genieten van het buitenleven. 's Avonds is het knus in de tent met verlichting van een olielamp.

Je vindt het betere boerenbed op werkende agrarische bedrijven, in de omgeving van de mooiste natuurgebieden in Nederland, Engeland, Duitsland of Frankrijk. Het zijn kleinschalige boerderijen, ver weg van het massa toerisme.


Grondulow bij Koe in de Kost

Verzorg je eigen koe bij Koe in de Kost

In het Salland in Overijssel vind je Koe in de Kost. Bij deze kleinschalige boerderij kun je één van de 6 grondulows huren: bungalows deels verstopt in de grond.

Ook bijzonder is dat iedere grondulow haar eigen koe krijgt om te verzorgen. Super cool!

En er is nog veel meer te doen op deze bijzondere boerderij. Hier lees je er alles over!


De familie Bierema van Puur Terschelling

Puur Terschelling - Puur logeren bij de boer en een zee van activiteiten

Bij de Paarden- en Schapenboerderij Puur Terschelling in Oosterend wordt een zee aan activiteiten georganiseerd om het mooie eiland op unieke wijze te ontdekken. Zo zijn er ezelwandelingen met GPS, paardrijtochten voor beginners en gevorderden, en heel veel leuke huifkartochten. Ook kun je gaan wadlopen....en zelfs zwemmen met paarden is hier mogelijk! 

Wil je zo‘n leuke activiteit boeken? Lees hier dan snel verder voor meer informatie en reserveringen.

Deze leuke boerderij heeft ook nog eens een knus en sfeervol ingericht 4-persoons appartement: Puur Slapen. Deze is van alle moderne gemakken voorzien en heeft een afgesloten privé terras met houten tuinmeubelen, twee hangmatten, een met hout gestookte hot tub, buitendouche en een terrashaard.

Vanaf zomer 2020 komt er ook nog eens een boerderijcamping bij met circa 10 kant en klare tenten. Gezellige kampvuuravonden zullen hier zeker bij gaan horen.

Op het erf vind je een speelveld met trampoline, een speelhuisje en een glijbaan. En heel veel boerderijdieren, voornamelijk paarden. Maar er zijn ook schapen, lammetjes, ezels en de twee super lieve boerderijhonden Saar en Moos!

Vanaf najaar 2019 zullen ook zowel het appartement Puur Logeren als de boerderijcamping boekbaar zijn via onze site voor volgend jaar.


De Schaapskooi in Kasterlee, logeren tussen de schapen

Logeren tussen de schapen kan bij De Schaapskooi in Kasterlee, in de Belgische Kempen. Kinderen mogen in de Schaapskooi bij Boer Benny en boerin Ans de lammetjes aaien, knuffelen, vasthouden en een flesje melk geven.

In de maanden mei / juni / juli kun je zien hoe de schapen worden geschoren. Ook kun je een wandeling maken met de herder en zijn kudde schapen, en niet te vergeten met de bordercollies voor een demonstratie schapen drijven.

De voormalige stal is omgebouwd tot drie vakantiestudio's. De kleinste studio heeft plaats voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen, de middelste studio heeft plaats voor 6 personen en de grootste studio voor wel 8 personen.

Lees meer over de Schaapskooi


Boerderijvakantie in het buitenland

Boerderij Mudlerhof in Zuid-Tirol

Boerderij Mudlerhof in de Dolomieten

In Zuid-Tirol in de Italiaanse dolomieten ligt deze prachtige boerderij. In een prachtige omgeving worden ouders en kinderen volledig in de watten gelegd.

Je mag meehelpen bij de dieren op de boerderij, met kaasmaken, eten koken enzovoorts. En dan zijn er ook nog leuke uitjes, zoals met de tractor de bergen in!

Lees meer over deze superleuke boerderijvakantie in Italië


Landgut Schönhof

Bijzondere boerderij in de Fränkische Schweiz (Duitsland)

SNP heeft een leuke selectie aan boerderijvakanties, zoals deze op een fraaie hoeve. Hij ligt midden in een romantisch heuvelland met kronkelende riviertjes, dichte loofbossen en roofburchten.

Je kunt hier lekker kanoën over de Wisent, fossielen zoeken, fietsen langs de watermolens, naar een druipsteengrot of de roofvogels van Ravenburcht. De kinderen helpen mee met het melken van de koeien. En ’s avonds lekker smikkelen aan de lange tafel op Landgut Schönhof.

De appartementen zijn gebouwd in de voormalige schuur en zijn modern, fraai met hout afgewerkt en van alle gemakken voorzien.

Lees meer over de boerderij- en andere bijzondere vakanties van SNP Travelkids.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!