Een boerderijvakantie bij Mudlerhof, een pareltje in de Dolomieten

In Noord-Italië, in de regio Zuid-Tirol, ligt het verborgen pareltje Mudlerhof. Voor kinderen is het een feestje om hier een boerderijvakantie te vieren, met uitzicht op de Dolomieten.

boerderijhotel Mudlerhof voor de bergen

De prachtige Dolomieten staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is een fantastische regio om op vakantie te gaan.

En midden in dit weergaloze decor staat boerderij Mudlerhof. Een gezellige boerderij met vijf vakantiewoningen, variërend in grootte voor 2 - 6 personen. 

De woningen zijn zeer knus en sfeervol ingericht met heel veel hout. Daarnaast zijn ze van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser, (deels) wasmachine, koffiezetapparaat, waterkoker, föhn, kluis etc.

De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en de handdoeken liggen klaar. De vakantie kan dus meteen beginnen!

Vanaf zomer 2019 is daar ook nog eens een spiksplinternieuw appartementengebouw bij gekomen, aan het pad dat schuin achter de boerderij langs omhoog loopt. Verblijf je in een appartement, dan mag je ook gewoon van alle faciliteiten van de boerderij gebruik maken en met alle activiteiten meedoen. In tegenstelling tot de vakantiewoningen op de boerderij zèlf is de inrichting hier strak, modern en design. Zo kun je zelf kiezen wat het beste past bij je gezin....en bij je budget!

Vraagbaak Agatha

broodjes bakken met de boerin

Boer Peter en boerin Agatha runnen al vele jaren met veel liefde deze boerderij.

Boer Peter is een rustige, vriendelijke man, die zich voornamelijk bezighoudt met het reilen en zeilen van de boerderij.

Boerin Agatha daarentegen staat dag en nacht klaar voor al haar gasten. Ze heeft tips en adviezen en allerlei leuke activiteiten voor de kids.

Daarnaast heeft zij haar eigen moestuin en kruidentuin. Alles wat zij kokkerelt, komt uit eigen tuin!

Breek de dag... tik een eitje!

Kijken of er een eitje in het hokje ligt.

Op de boerderij zijn vele dieren aanwezig. Koeien en kalfjes, geitjes en varkentjes, poezen, konijnen en kippen. Sterker nog: iedere vakantiewoning heeft zijn eigen kip!

In je huisje staat een speciaal ‘eiermandje’ klaar met een sleutel. Die sleutel is van het hokje van je eigen kip!

Ze hebben allemaal een naam. Dat betekent dus elke ochtend éérst een loopje naar het kippenverblijf om te kijken of jullie kip wel goed haar best heeft gedaan. Is er voor iedereen een kakelvers eitje bij het ontbijt? En zo ja, wil je hem dan gekookt, gebakken of scrambled?

Lekker struinen en meehelpen op de boerderij

Kindje veegt de stal bij de koeien

De kids mogen de hele dag gaan en staan waar ze willen. Ze mogen de dierenverblijven in om de dieren te voeren, te aaien en te knuffelen.

Ze mogen mee helpen in de stal en bij het koeien melken. Kinderoveralls zijn in alle soorten en maten aanwezig.

Met de geitjes en varkentjes mag je zelfs wandelen aan de lijn. Dat is nog eens wat anders dan de hond uitlaten! Of gewoon lekker buiten spelen. Er is een ruime tuin met vele speeltoestellen, skelters en tractortjes.

Ook is er een gezelschapsruimte, die ook nog eens vol staat met allerlei spelletjes, speelgoed en leesvoer. Eigenlijk hoef je dus vrijwel niets van huis mee te nemen. De kinderen zullen zich hier prima vermaken.

De liefde voor Zuid-Tirol gaat door de maag!

Helpen met koeien melken

Op de boerderij is van alles verkrijgbaar (bij de prijs inbegrepen). Naast de eitjes van je eigen kip, zorgt de boer ervoor, dat er elke ochtend een kan met melk voor jullie klaarstaat. Vers van de koe!

Boerensalami en spek, mozzarella, jam en honing, sappen èn zelfgemaakte yoghurt van de boerin! Deze staat dagelijks klaar in de koelkast in de gezelschapsruimte en je mag pakken zoveel je maar wilt. En yoghurt maken, dat kan ze als de beste!

De bakker uit het dorp brengt elke ochtend verse broodjes langs. Geef ’s avonds je bestelling door en het staat ’s ochtends voor je klaar (tegen betaling). Met al deze lekkere dingen kun je zelf een heerlijk ontbijt samenstellen.

Heb je helemaal geen zin om zelf voor het ontbijt te zorgen? Geen probleem! Je kunt deze boerderij ook reserveren inclusief een overheerlijk boerenontbijt.

Schuif aan voor een Tiroler diner

Met zijn allen aan tafel bij het Tiroler diner

Maar met alleen het ontbijt ben je er nog niet! Eén keer per week trakteert de boerin al haar gasten op een zelfgemaakt Tiroler diner.

Gezellig met alle andere gasten samen eten èn koken. Want het is wèl de bedoeling, dat iedereen meehelpt! Dit is echter super gezellig en wie weet doe je nog wel wat receptideeën op voor thuis. Kun je nog even nagenieten. Dit gezamenlijke diner wordt ook nog eens omlijst door live accordeonmuziek!

Verder is er in de tuin een kampvuurplaats (mèt picknicktafels), waar iedereen gebruik van mag maken.  Kun je gezellig met je eigen gezelschap barbecueën. Maar regelmatig worden er ook kampvuuravonden met alle gasten samen georganiseerd.

De kinderen worden koks

Kindje maakt kaas

Op de boerderij tovert boerin Agatha alle kinderen om tot èchte koks! Eén keer per week duikt ze met hen de keuken in om zelf mozzarellakaas te maken. Lekker om door de pasta te doen of bij een salade!

Ook boter maken behoort tot de mogelijkheden. Bij mooi weer gebeurt dit zelfs buiten.
En als de boerin weer eens een dagje brood gaat bakken, dan mogen de kinderen ook ieder hun eigen brood bakken.

Alles wat ze maken, mogen ze mee naar jullie huisje nemen. Heerlijk toch, een vers gebakken broodje met zelfgemaakte boter?! En dan maar hopen, dat jullie kip weer een eitje voor erbij heeft gelegd.

Met de tractor de berg op

Met de tractor de berg op

Klap op de vuurpijl is de tractortocht naar de almhut van de boer en boerin! In de zomer wordt deze wekelijks (afhankelijk van het weer) georganiseerd.

Met zijn allen in een grote aanhanger achter de tractor brengt de boer je naar boven, de berg op. Daar heeft de boerenfamilie een eigen almhut.

Na een mooie wandeling op de berg duikt de boerin (met wederom wat keukenhulpjes!) de keuken in en wordt er een heerlijke lunch bereidt. Deze wordt buiten met zijn allen genuttigd.

Super gezellig en de kids kunnen zich ook hier weer heerlijk uitleven in de gezonde buitenlucht!

Heb je nog tijd over om de omgeving te ontdekken, kijk dan hier voor leuke uitjes in de omgeving.

Kom het zelf ontdekken!

Wil je dit pareltje in de Dolomieten graag zelf ontdekken? Kijk dan snel voor meer informatie en reserveringen op:

O ja, je kunt Mudlerhof ook in de winter bezoeken. Voor een heerlijke wintersportvakantie, met of zonder skiën. Lees meer over een wintervakantie bij Mudlerhof.

tractor rijden op het erf
spelen in de tuin

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)