Over Cindy de Lange,
Redacteur op Vakantie met Kinderen

Hoi, mijn naam is Cindy de Lange en ik ben redacteur en auteur op Vakantie met Kinderen. Samen met mijn man en twee zoontjes ga ik graag zo veel mogelijk op vakantie of leuke weekendjes weg. Hoe vaker, hoe beter!

Cindy bij Schloss Schonbrunn tijdens een stedentrip in Wenen

Hoe dat zo is gekomen? Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik de Middelbare Hotelschool in Den Haag gaan doen. Deze heb ik afgesloten met een leuke stage in een hotel in hartje Londen.

Zowel de hotellerie als de reisbranche hadden mijn interesse. En de eerste leuke vacature, die na mijn opleiding op mijn pad kwam, was dus niet bij een hotel, maar bij een reisorganisatie. Ik heb meteen gesolliciteerd en werd aangenomen!

Bijna zeven jaar jaar heb ik met veel plezier bij deze kleine reisorganisatie in Delft gewerkt. Zij organiseerden De Ski-Trein en Alpen Expres naar de wintersportgebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk, waarbij de nadruk op Oostenrijk lag.

Als je mijn complete CV wilt bekijken, klik dan op de knop hieronder:

Bekijk mijn CV op LinkedIn

Als Hoofd Reserveringen regelde ik álles voor de reizigers, vanaf het moment van boeking tot het moment van aankomst….en weer terug.

Ook ging ik regelmatig een weekend mee op de trein. Om te helpen bij personeelstekort of om medewerkers van touroperators kennis te laten maken met het product. Veel Oostenrijkse bestemmingen klinken mij dan ook als een jodelahiiiitieeee in de oren!

Wèl liefde, geen reisbranche....

Op de Tafelberg in Kaapstad mijn verjaardag gevierd!

Met pijn in mijn hart heb ik deze leuke baan opgezegd, toen ik voor de liefde naar Tiel verhuisde.

Werk in de reisbranche was daar helaas moeilijk te vinden en de onregelmatige tijden van de horeca zag ik inmiddels niet meer zitten.

Dus heb ik het maar over de administratieve boeg gegooid en heb ik diverse functies gedaan op het gebied van verkoop, inkoop, sales & marketing en secretarieel / administratief werk.

Maar de reisbranche bleef lonken….

Reizen als stel

Eén van onze vele zeilvakanties, zowel in Nederland als daarbuiten

Mijn verhuizing naar Tiel was uiteindelijk gelukkig wèl een goede keus, want in 2008 ben ik met die eerder genoemde liefde getrouwd.

En inmiddels zijn we twee geweldige zoontjes rijker: Nick is geboren in januari 2011 en Mark volgde in september 2014.

Reislustig zijn manlief en ik altijd al geweest: van wintersport tot stedentrips, en van (verre) rondreizen tot vespatours en zeilvakanties.

Onze mooiste reizen zijn toch wel onze rondreis door Zuid-Afrika, onze huwelijksreis door Costa Rica, onze zeilvakanties in Griekenland, Kroatië èn Nederland, de vespa-tours in Italië en een fantastische rondreis door winters Fins Lapland. 

Zeilen / varen is onze grootste passie. Een passie, die we nu ook op onze kinderen proberen over te brengen. Wij hebben nog aardig wat plannen voor vaarvakanties in petto, zowel in Nederland als daarbuiten. Inmiddels heb ik dan ook het thema Vaarvakanties aan Vakantie met Kinderen toe kunnen voegen! 

Reizen als gezin

Spectaculaire ijsbrekercruise in Fins Lapland!

Al voordat we kinderen hadden, was ik grootse plannen aan het maken wat ik allemaal wel niet met onze kinderen wilde gaan doen, als we die ooit zouden krijgen.

Plannen, die ik nu dus al een aantal jaren in uitvoering aan het brengen ben.

En waarbij de website van Sabine al meerdere malen voor inspiratie heeft gezorgd.

De meeste van onze vakanties met de kinderen waren gewoon in Nederland. Maar ook een aantal andere landen in Europa hebben we al met een bezoekje vereerd, namelijk België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Denemarken.

Maar favoriet bij ons hele gezin zijn gewoon onze eigen Waddeneilanden! Inmiddels hebben we alle vijf de eilanden al eens bezocht. Niet voor niets schreef ik dan ook alle Waddenpagina‘s voor Vakantie met Kinderen. Heb je een vraag hierover, mail mij dan gerust!

Reizen met een kind met een beperking

Ons 10-jarig huwelijk vierden we in Disneyland Parijs

Door de komst van de kinderen heb ik ervoor gekozen om tijdelijk te stoppen met werken.

Wat wederom een juiste keus was, aangezien mijn oudste zoontje autistisch bleek te zijn.

Dit heeft, zéker de eerste jaren, behoorlijk wat tijd en energie gekost.

Hierdoor heb ik wèl een neus gekregen voor het zoeken naar leuke, originele en vooral kleinschalige vakantieadresjes, waar het niet al te drúk is….aangezien mijn oudste zoontje er dan ook véél meer van kan genieten.

Zijn favoriet? Boerderijvakanties! Hier vind je de leukste vakantiehuisjes op een rustige plek, met veel dieren, genieten van het buitenleven en genoeg te doen voor de kids.

Heb je leuke tips nodig voor dit soort kleinschalige, unieke vakantieadresjes? Neem dan gerust contact met mij op!

En toen was daar….Vakantie met Kinderen

Mijn winnende foto van de vuurtoren van Ameland

In het najaar van 2017 won ik de jaarlijkse fotowedstrijd van Vakantie met Kinderen met mijn foto van de vuurtoren van Ameland.

Al jaren volgde ik de website, nieuwsbrief en Facebookpagina van Sabine, maar door het winnen van die fotowedstrijd volgde er steeds vaker contact, waarbij ik haar van mooie foto’s en leuke tips voorzag.

Uiteindelijk ging ik haar helpen met het maken van Facebookberichten en af en toe een blog of webartikel schrijven over een leuke vakantie.

Toen mijn jongste vier werd en naar school ging, heb ik de subtiele hint gegeven, dat ik graag weer aan het werk wilde en of ik niet nóg meer voor haar kon betekenen…...een paar maanden later ben ik officieel voor Vakantie met Kinderen gaan werken en was mijn terugkeer in de reisbranche een feit.

Mijn bijdragen aan Vakantie met Kinderen

Dat aantal groeit met de dag….waarbij vaarvakanties, boerderijvakanties, de Waddeneilanden en wintersport toch wel mijn specialiteit zijn. Ik licht er hier graag even een paar uit:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)