Logeren tussen de schapen in de Schaapskooi in Kasterlee (België)

Wat is er nu leuker en schattiger dan zachte, wollige lammetjes? Logeren tussen de schapen kan bij De Schaapskooi in Kasterlee, in de Belgische Kempen.

Lammetjes melk geven bij de Schaapskooi Kasterlee

De lente staat volop in het teken van jonge dieren……en dan vooral lammetjes.

Kinderen mogen in de Schaapskooi bij Boer Benny en boerin Ans de lammetjes aaien, knuffelen, vasthouden èn een flesje melk geven. En als je geluk hebt zie je misschien zelfs wel een lammetje geboren worden!

Maar niet alleen in de lente, ook in andere jaargetijden valt er altijd wat te beleven. In de maanden mei / juni / juli kun je bijvoorbeeld zien hoe de schapen worden geschoren.

En van eind april tot eind januari worden de schapen elke avond gemolken. Je bent van harte welkom om hierbij een kijkje te komen nemen.

Activiteiten bij de Schaapskooi

Schapendrijven met de herder

Op de boerderij wordt schapenyoghurt en schapenkaas van eigen melk verkocht.

Verder zijn er twee ‘wandelschaapjes’ (grote witte Mieke en kleine zwarte Jeanneke), die graag een ommetje maken met de kids over de boerderij en in de nabije omgeving. Dat is weer eens wat anders dan de hond uitlaten!

Wil je hélemaal iets unieks beleven? Maak dan een wandeling met de herder en zijn kudde schapen. Uiteraard gaat één van de bordercollies ook mee en is een demonstratie schapen drijven inbegrepen.

Op de boerderij zijn verder ook nog poezen en kippen. De kippen lopen los rond in de stal en leggen overal eieren. Als je ze vindt, mag je ze houden, en heb je dus een lekker kakelvers eitje bij je ontbijt!

En in de zomer kun je je eigen fruit plukken in de Zelfpluktuin.

3 verschillende Studio's te huur

Aan tafel in één van de studio's van de Schaapskooi

De voormalige stal is omgebouwd tot een ruimte, die beschikt over drie vakantiestudio’s.
De kleinste studio is voor maximaal vier personen, met een woonkamer en één slaapkamer met een tweepersoons bed en een juniorbed. Een babybed is bij te plaatsen.

Voor gezinnen met grotere kinderen is de tweede studio een betere optie. Deze beschikt over twee slaapkamers: één met een tweepersoons bed en één met twee stapelbedden.

Daarnaast kan de bank in de woonkamer ook nog eens omgebouwd worden tot een tweepersoons bed.

De derde studio is er eentje voor maximaal twaalf personen. Ideaal dus als je met meerdere gezinnen op vakantie wil of opa en oma mee wil nemen. Deze is ook nog eens rolstoeltoegankelijk.

Uitstapjes in de omgeving

Waterballen spel bij Hidrodoe

Ook aan leuke uitstapjes in de omgeving is er geen gebrek.

Heel leuk en leerzaam is Hidrodoe, een wereld van water. Watermuseum is eigenlijk het verkeerde woord. Hier kun je allerlei leuke experimentjes doen met water, zowel binnen als buiten in de watertuin!

Tip: neem een handdoek en droge kleren mee! Let wel op: op zaterdag is het gesloten!

Voor de allerkleinsten tussen 3 en 7 is de Kabouterwandeling op de Kabouterberg ontzettend leuk.

De kinderen krijgen een rode kaboutermuts op en gaan samen met de vertelster op zoek naar het kabouterhuisje. Onderweg kunnen ze luisteren naar boeiende verhalen, liedjes zingen en wordt er geklommen, geklauterd en gespeeld. Papa en mama wandelen gratis mee!

En mocht je nog zin hebben in een dagje pretpark: vanuit je ‘achtertuin’ kijk je al uit op het reuzenrad van Bobbejaanland!

Lekkere Belgische frieten kun je overigens eten bij Puur Frituur in het centrum van het dorp!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)