Plopsa Coo in de Belgische Ardennen: pretpark onder de watervallen

Een pretpark doet het natuurlijk altijd goed bij kinderen. Zo vind je in de Ardennen het pretpark Plopsa Coo. Wij verrassen onze jongens tijdens onze vakantie in de Ardennen met een bezoek aan dit pretpark.

Plopsa Coo is prachtig gelegen onder de Watervallen van Coo

Alleen al door zijn prachtige ligging aan de voet van de Watervallen van Coo en omringd door de Ardense bossen, is dit pretpark uniek in zijn soort.

Wij parkeren op een parkeerplaats in het dorp en steken de weg over naar de watervallen, om hier eerst even een kijkje te nemen.

Naast de watervallen bevindt zich een extra ingang van Plopsa Coo, dus we kunnen hier gelijk naar binnen.

Hier vind je overigens ook een restaurant met royaal terras aan het water en uiteraard uitzicht op de watervallen. Verspreid over het park vind je nog meerdere kleinere horecagelegenheden en kiosken. 

Voor ieder wat wils in Plopsa Coo

De Dino Splash!

In Plopsa Coo vind je allerlei attracties voor alle leeftijden.

Van een carrousel tot vliegende fietsen, van een DinoSplash tot een vlindervlucht, en van een rodelbaan tot de achtbaan van Wicky de Viking.

Mijn jongste zoontje Mark wordt helemaal wild als hij een heuse kartbaan met race-auto's ziet en voelt zich helemaal Max Verstappen, zodra hij instapt. Voor de wat jongere bestuurdertjes is er de K3 Autorijschool.

Ook leuk is de dierenweide midden in het park, waar je gewoon doorheen kunt wandelen. Even gezellig de geitjes aaien…. Ook is er een heus Apeneiland!

Ook de spetterende Maya Splash valt goed in de smaak!

Verder kun je spetteren en spatteren bij de dansende fonteinen, verdwalen in het labyrinth of je uitleven in de speeltuin of het lunapark.

Wil je nog meer dan alleen pretpark? Dan kun je nog terecht op de midget-golfbaan. Of maak een ritje naar boven met de stoeltjeslift voor een prachtig uitzicht over het park en de omgeving. 

Je kunt Plopsa Coo ook combineren met het nabij gelegen Wildpark Coo, dat hoog gelegen is op de Ardense heuvels.

Met een treintje maak je een 40 minuten durende rit door het prachtige gelegen wildpark langs everzwijnen, damherten en nog veel meer.

Het treintje vertrekt, heel handig, vanuit Plopsa Coo. Hier dien je wel apart voor te betalen. Je kunt ook vooraf een combiticket kopen.

Het pretpark is niet mega (Mindy) groot, eerder juist klein maar fijn. Wij zijn hier in de herfst, dus mede door alle pompoenen en herfstkleuren is het nu óók nog eens heel sfeervol. Zéker als ook de lichtjes nog eens aan gaan….

Er is een heuse kartbaan in Plopsa Coo!
Nick op het konijn in Plopsa Coo

Zijn het nu dino's of Halloween? Het is Dinoween!

Dino's in Plopsa Coo in de herfstvakantie!

Leuk weetje voor de herfstvakantie: dan staat Plopsa Coo namelijk geheel in het teken van dino's….en Halloween! Oftewel Dinoween!

Vooral mijn jongste zoontje Mark is gek op dino's en beleeft hier dus een super dag.

Dagelijks is er een Dino Halloween Show, een Meet & Greet met dino Rex, een Dino dance Battle en een Dino Walk door het park. Uiteraard kun je met de dino's op de foto.

Verder is het gehele park in Halloweensfeer door de vele pompoenen en bolchrysanten. Dit is geen spannende, maar een leuke Halloween!

Houd je van mega grote pretparken met tig achtbanen, dan zit je hier verkeerd. Zoek je juist een wat kleinschaliger, rustiger park, met voor ieder wat wils, dan ben je aan het goede adres bij Plopsa Coo. Mede hierdoor vinden wij dit park vooral geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

Herfstsfeer in Plopsa Coo!

Ook naar de Ardennen?

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in de mooie Ardennen met leuke uitstapjes? Lees dan verder op onze pagina Ardennen met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Cindy bezocht de Ardennen op uitnodiging van VISITWallonia. Op hun website vind je nog veel meer informatie en inspiratie voor een vakantie naar de Ardennen.

Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in de Ardennen? Dat lees je hier! De Stories van alle uitstapjes van Cindy in de Ardennen zijn terug te vinden bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

Geitjes aaien in de dierenweide midden in het park
Plopsa Coo by night

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)