Op ontdekkingstocht door de natuur in Parc Chlorofylle

Parc Chlorofylle is een prachtig aangelegd recreatief bospark, waar kinderen zich eindeloos kunnen vermaken. Houden jouw kids ervan om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur, lekker actief bezig te zijn en intussen ook nog wat wijzer te worden? Sla dit park dan zeker niet over tijdens je vakantie in de Ardennen!

De super gave loopbrug in Parc Chlorofylle

Parc Chlorofylle is prachtig gelegen in het hart van de Ardense bossen, nabij de Ourthevallei.

Voor ons bijna een thuiswedstrijd, ons vakantiehuis ligt er op slechts tien minuten rijden vandaan.

Het park is maar liefst 9 hectare groot. Volg de routebordjes, dan leg je het complete parcours van 2 km af. De kinderen zullen niet door hebben, dat ze deze afstand afleggen, want onderweg is er van alles te doen voor ze.

Zo is er een mooie loopbrug tussen de boomtoppen. Deze bevindt zich op 15 meter hoogte en is maar liefst 200 meter lang. Onderweg passeer je vele leuke, educatieve stations en hutten. Door het park heen krijgen ze antwoord op vele vragen: hoeveel gewicht kan een mier tillen, van hoe ver kan een havik zien èn….kun jij verder springen dan een hert?

Eén van de vele leuke educatieve stations op de loopbrug
Hoeveel gewicht kan een mier tillen?

Kraak de code van de kluis

Kraak de code van de kluisjes om de speurtocht op te lossen!

Kinderen krijgen bij de ingang een speurtocht mee. Deze is ècht leuk en een geweldige aanvulling op de wandeling.

Verspreid door het park kom je negen kluisjes tegen. Bij ieder kluisje krijg je een vraag, met drie mogelijke antwoorden.

Achter ieder antwoord staat een code. Toets de code van jouw antwoord in op het kluisje. Heb je het goed, dan zal hij open gaan en vind je een letter achter het deurtje. De negen letters zullen uiteindelijk een woord vormen.

Na afloop kunnen de kids een kleine beloning halen bij de receptie. Deze speurtocht is te doen in vier talen, waaronder Nederlands en Frans.

Tijdens de wandeling kom je al veel te spelen tegen, maar letterlijk hoogtepunt is toch wel de Apenbrug en de speeltuinen aan het eind van de route. Hier ben je de kids wel even kwijt. Gelukkig is er ook nog een brasserie. Trek zeker een halve dag uit voor dit leuke uitstapje.

Kids beleven hier veel plezier in de diverse speeltuinen
Mark op....of in? De Apenbrug!

Ook naar de Ardennen?

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in de mooie Ardennen met leuke uitstapjes? Lees dan verder op onze pagina Ardennen met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Cindy bezocht de Ardennen op uitnodiging van VISITWallonia. Op hun website vind je nog veel meer informatie en inspiratie voor een vakantie naar de Ardennen.

Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in de Ardennen? Dat lees je hier! De Stories van alle uitstapjes van Cindy in de Ardennen zijn terug te vinden bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

Dat is best nog wel lastig!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)