De Reinbach watervallen en andere uitjes in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een prachtige regio in de Dolomieten van Noord-Italië. Hier vind je de Reinbach watervallen en verschillende andere uitjes die Cindy met haar gezin bezocht.

Samen genieten van de Reinbach Watervallen

Als je in Zuid-Tirol op vakantie bent, en je houdt van vallend water, zoals wij, dan is een bezoek aan de Reinbach watervallen een must.

Maar er zijn nog meer leuke uitjes te maken. Een bezoek aan kasteel Taufers bijvoorbeeld, dat je kan combineren met de vlakbij gelegen watervallen.

Maar ook een wildpark, het leuke stadje Brixen, en we gaan natuurlijk ook de bergen in! Dit waren voor ons de leukste uitjes in Zuid-Tirol:

Wandelen naar de Reinbach watervallen

Wandelen naar het eerste niveau van de Reinbach Watervallen

De Reinbach watervallen bevinden zich in het Rieserferner-Ahrn natuurpark. Ze bestaan in totaal uit drie watervallen. De watervallen bestaan uit verschillende niveaus en hebben een totale hoogte van ongeveer 42 meter. 

De Reinbach watervallen zijn het best te bezoeken in de lente of de vroege zomer. Dan zorgt het smeltwater vanuit de bergen voor een mooie krachtige stroom. 

De watervallen zijn vrij gemakkelijk bereikbaar via wandelpaden. Volg het wandelpad en je komt langs alle 3 de watervallen. De wandelafstand is steeds zo’n twintig minuten naar het volgende niveau.

Na de wandeling kun je terecht bij de kiosk aan het begin van het wandelpad (met terras) en het winkeltje, voor een versnapering of een leuk souvenirtje.

Het imposante Kasteel Taufers

Het imposante kasteel Taufers

Op nog geen tien minuten afstand van de watervallen vind je Kasteel Taufers. Deze twee uitstapjes zijn dus mooi met elkaar te combineren. 

Dagelijks zijn er rondleidingen in het imposante kasteel. Vooral de ridderzaal is voor de kinderen zeer interessant. 

Verder zijn er vooral veel folterwerktuigen te zien. Leuk als de kinderen een beetje van griezelen houden...

Volg na je bezoek het pad vanaf het kasteel voor een lunchadresje op een terras mèt uitzicht over de vallei!

Wildpark Thal-Assling in Oostenrijk

Ezeltjes aaien bij Wildpark Assling

Een èchte aanrader is Wildpark Thal-Assling, nèt over de grens in Oostenrijk (denk aan een tolvignet!). 

Dit wildpark ligt prachtig tegen een berg aan. Als je dus het wandelpad volgt om alle dieren te zien, kom je steeds hoger! Houd hiermee rekening bij je kledingkeuze: hoe hoger je komt, hoe frisser het wordt. Draag dus laagjes! 

Je ziet hier herten, zwijnen, bizons, wasbeertjes, fretten, (sneeuw)uilen, steenbokken, gemzen, roofvogels, ezels, geitjes etc. Daarnaast zijn er langs de route diverse activiteiten voor kinderen, zoals bijvoorbeeld het maken van een kaarsje van bijenwas bij de imker. En vanaf de klimtoren heb je een prachtig uitzicht over het park. 

Bij de entree van het park zijn verder een restaurant, een souvenirwinkel, een speeltuin en een ruimte met modelspoorbanen aanwezig. En ook hier is een gave zomerrodelbaan!

Verder wordt er een leuke foto van jullie gemaakt met de mascotte van het park, die je gratis mee krijgt. Trek hier echt een dag voor uit, je zult je hier niet snel vervelen.

Lunchen, spelen en rodelen

In de stoeltjeslift Haunold

In Innichen kan je met de stoeltjeslift Haunold de berg op. Boven op de berg is een berghut, waar je heerlijk kunt lunchen, met een hele leuke speeltuin voor de kinderen erbij. Ook kun je hier lekker wandelen.

Voor de terugweg naar beneden kun je kiezen: ook gewoon met de stoeltjeslift……..of wordt het toch de zomerrodelbaan?!

Houd rekening met de lunch van de ‘liftmannen’: tussen 12.30 en 13.30 uur staat de stoeltjeslift stil!

Heerlijk rodelend de berg weer af

Het sfeervolle stadje Brixen

De grote Domkerk van Brixen

Wil je toch ook graag een keer een dagje stad? Ga dan zéker naar het leuke en sfeervolle stadje Brixen (Bressanone) met zijn prachtige Domkerk. Loop hier vooral even naar binnen, je kijkt je ogen uit. 

Verder heeft dit knusse stadje ontzettend veel leuke winkeltjes, marktkraampjes en gezellige terrasjes. Uiteraard koop je hier een lekker ijsje voor de kids en kijk eens bij een marktkraampje voor leuke figuurtjespasta. Wedden dat ze dan extra goed eten?

Ga lunchen tussen 12.00 en 15.00 uur, dan zijn de meeste winkels dicht. De kerk is de hele dag open.

Kunst, zwemmen, wandelen of fietsen?

We maken een fietstocht in de Dolomieten

In het dorpje Pichl bevindt zich het atelier van kunstenaar Luis Seiwald. Je mag zijn atelier bezichtigen, en in de zomer biedt hij voor kinderen schilderworkshops aan.

In de directe omgeving zijn diverse natuurbaden, waar je heerlijk kunt gaan zwemmen. Voor een ‘minder-mooi-weer-dag’ of in de winter zijn er ook meerdere overdekte zwembaden, bijvoorbeeld in Bruneck of Innichen.

Verder leent het prachtige Zuid-Tirol zich natuurlijk perfect voor heerlijke wandelingen. Er zijn zelfs speciale kinderwandelingen, waarbij de kids onderweg bijvoorbeeld kunst- of schilderwerken tegenkomen. De boerin van Mudlerhof kan je er alles over vertellen.

En ook fietsen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Let wel: je bent in de Dolomieten. Het is dus níet vlak!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)