Boerderijvakantie in Oostenrijk: met het kraaien van de haan uit de veren 

Wat kan je verwachten tijdens een boerderijvakantie in Oostenrijk? Een kraaiende haan bij zonsopgang, verse eitjes, het geluid van klingelende koebellen op de bergweide, de geur van vers gebakken broodjes, zo uit de oven. Zie je het voor je?

De oudste zoon van reporter Cindy tijdens een boerderijvakantie in Oostenrijk, Flachau

Buitenlucht, bergen, boerderijdieren, lekker eten en vriendelijke mensen. Dat houdt in een vakantie op de boerderij in Oostenrijk in. Elk boerenbedrijf is uniek, maar één ding hebben ze allemaal gemeen; hier ben je omringt door dieren en de natuur.

Kinderen kunnen helpen met het rapen van eitjes, het melken van de koeien, pony rijden en spelen op de boerderij. Zijn de kleintjes naar bed, pak dan een stoel, zak onderuit en staar naar de hemel vol ontelbaar veel sterren. 

We hebben een aantal boerderijen in Tirol voor je uitgekozen; allemaal even leuk en een vakantie met kinderen meer dan waard.  Bij welke boer en boerin gaan jullie logeren? 

Ladestatthof in het Stubaital

Boerderijvakantie Ladestatthof in  Neustift im Stubaital Tirol OOstenrijk

Avonturenboerderij Ladestatthof ligt op een prachtige locatie in Neustift in het Stubaital. In het hart van deze bergen heb uitzicht op het Stubaier berglandschap.

Bij Ladestatthof word je in de watten gelegd door Gabi en Karl Pfurtscheller. De gasten zijn vooral enthousiast over het heerlijke eten en gastvrijheid! De eigenaren hebben de kamers met veel zorg voor detail ingericht en zien er supergezellig uit.

Op de boerderij zijn extra handjes altijd welkom. Wil je helpen met het melken van de koeien of het voeren van de dieren? Dat kan! En terwijl de kinderen druk met de dieren bezig zijn of spelen in de speelruimte, kunnen ouders genieten van de spa van 130 m². Ook ontzettend leuk: bij Ladestatthof kun je slapen in een echt hooibed met uitzicht op de sterrenhemel. Over romantisch gesproken...

Breierhof Zell in het Zillertal

Breierhof Zell in het Zillertal Tirol Oostenrijk

Breierhof Zell in het dorpje Zellberg vind je op 1000 meter hoogte, bovenop de alm. Deze boerderij is omgeven door de bergtoppen van de Zillertaler Alpen. Hier nodigt familie Fankhauser je uit om je vakantie te komen vieren.

De appartementen van Breierhof Zell (2 tot 11 personen) zijn licht en modern, maar hebben wel de charme van een Tiroolse boerderij behouden. Zie je jezelf al zitten met je ontbijt van zelfgemaakte yoghurt en een glas water uit eigen bron? Barbara zet iedere ochtend huisgemaakte Zillertaler hooimelkproducten voor de deur van je verblijf. 

De dieren op Breierhof Zell hebben een goed leven. De koeien, pony's en kleine dieren hebben allemaal de ruimte en leven in gloednieuwe stallen. Eigenaresse Barbara Fankhauser neemt de kinderen graag mee naar de stal. Als je geluk hebt, kun je zelfs de geboorte van een kalfje meemaken. Zin in een ritje met de pony? Ook dat is mogelijk. 

Biobauernhof Fleckl Brixental

Biobauernhof Fleckl Brixental boerderijvakantie Tirol

In het Brixental, helemaal op 1200 meter hoogte op de Penningberg, vind je Biobauernhof Fleck. Deze boerderij ligt in het dorpje Hopfgarten.

Volgens eigenaresse Johanna Fuchs ligt hun boederij zo hoog dat het kruis dat je bovenop de berg vindt, bij hun in de kelder staat. Een grapje uiteraard, maar bio-boerderij Fleckl is met zijn 1200 meter wel de laatste en hoogst gelegen boerderij op de berghelling van het Markbachjoch.

De boerderij is meer dan 300 jaar oud, volledig van hout en met een prachtig wijds uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.

De gastheer, boer Josef Fuchs, is opgeleid als houtdraaier en heeft een deel van de massief houten meubelen zelf gemaakt. Josef vindt het leuk als gasten meekijken als hij aan het werk is. Kinderen kunnen meehelpen in de stal met melkkoeien, knuffelen met de lammetjes, pony rijden of mee op de tractor als het tijd is om te hooien. 

Kinderbauernhof Ierzerhof Pitztal

Kinderbauernhof Ierzerhof in het Pitztal Tirol

Boerin Claudia en boer Hans zijn grote kindervrienden. Dit echtpaar zorgt er op Kinderbauernhof Ierzerhof in Arzl voor dat elk kind een vakantie lang boer kan zijn. 

Claudia en Hans zijn naast kinderen ook dol op dieren en vertellen graag over de natuur en het leven op de boerderij. Ga mee de Alpenweide op of maak samen een wandeling naar het kruis op de top van de berg. Hier ga je niet weg zonder een heus boerendiploma in je koffer.  

Terug op de boerderij? Geniet dan van je gezellige vakantieappartement, de zon en het uitzicht op de bergen vanaf het balkon. Of duik de wellness in. Tot de spafaciliteiten van het Ierzerhof behoren een Finse sauna, een biosauna, een infraroodcabine en een ontspanningsruimte met een panoramisch uitzicht op de bergen.

Kinderbauernhof Albeineler Pitztal

kinderbauernhof Albeinelerhof in het Pitztal Tirol Oostenrijk

De stelling van Judith und Daniel Krabichler: alles waar kinderen blij van worden komt uit de natuur. En dan ben je bij Kinderbauernhof Albeineler in het dorpje Wald in het Pitztal aan het goede adres. Helpen jullie boer Pepi mee eitjes zoeken? De overall en laarzen liggen al voor je klaar.

Gaan we vandaag de pony's opzadelen of bessen plukken? Wist je dat je van die goudgele bloemen thee kunt zetten? Maak een praatje met de boer en zijn vrouw en je komt heel veel te weten. De appelbomen hangen vol sappige appels waar heerlijke appelsap en fruitbrandewijn van wordt gemaakt. Leuk voor de ouders; boer Pepi legt graag uit hoe fruitbrandewijn van appels wordt gemaakt. Uiteraard volgt een kleine proeverij. 

Zijn de kinderen wat ouder en hebben ze zin in avontuur? Dan kunnen ze in de zomer raften in Imst, op 6 km van Kinderbauernhof Albeineler. Echte durfals kunnen bungeejumpen bij een brug op 500 meter afstand.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)