Een leuke wintervakantie in de Dolomieten bij boerderij Mudlerhof

De bijzonder kindvriendelijke boerderij Mudlerhof ligt in de Italiaanse Dolomieten. Wist je, dat je hier ook een uitstekende wintervakantie kunt vieren?

sleeën voor de boerderij

In het Italiaanse Zuid-Tirol, tussen de prachtig besneeuwde toppen van de Dolomieten, ligt boerderij Mudlerhof.

Deze gezellige boerderij heeft vijf vakantiewoningen, geschikt voor 2 tot 6 personen. Ze zijn knus ingericht, en van alle gemakken voorzien. Ook ligt er nog een appartementengebouw achter de boerderij.

Meer over de boerderij, en de vele kinderactiviteiten daar, kun je lezen op de pagina boerderijvakantie bij Mudlerhof.

Deze pagina beschrijft de mogelijkheden voor een wintervakantie bij Mudlerhof. Want hoewel de gewone boerderijactiviteiten in de winter natuurlijk gewoon doorgaan, is er in de sneeuw nog veel meer te doen!

Sneeuwpret voor de deur

met de arreslee door winterwonderland

Héél erg ver hoef je niet te gaan voor een beetje sneeuwpret. Bij de boerderij, op hun eigen ‘huisberg’, kunnen de kids zich uitstekend vermaken met sleetje rijden, rodelen, tubing, sneeuwpoppen maken enzovoorts.

Een rodelbaan is aanwezig en sleeën, rodels en dikke roetsjbanden staan gratis tot jullie beschikking!

Hoogtepunt van de week is de winterwandeling met boerenzoon Valentin (hij gaat het bedrijf in de toekomst ook overnemen van zijn ouders).

Al dan niet met sneeuwschoenen (die keuze is aan de gasten zelf) brengt hij jullie naar boven op een alm en van daaruit gaat het met een rodel weer terug naar beneden. Sneeuwpret gegarandeerd!!!

Voor de langlaufers onder ons: een 42 km lange loipe begint pal voor de deur!
Verder is het mogelijk om een tocht met de arreslee door het winterse sprookjesland te maken. Gezellig met de paarden op stap! Dit kun je regelen via de plaatselijke VVV. De boerin helpt je hier graag bij.

De VVV organiseert overigens nog meerdere uitstapjes, zoals bijvoorbeeld een fakkeltocht met aansluitend een kampvuur met glühwein. Deze is wèl laat op de avond, dus geschikter voor wat oudere kinderen.

Skigebieden in de buurt

skileraar Georg met de kinderen op de skies

Op slechts 4 kilometer afstand ligt het kleine familieskigebied St. Magdalena. Mèt skischool, waar de schoonzoon van de boerenfamilie, Georg, de kids met alle liefde de fijne kneepjes van het skiën bijbrengt.

De skibus stopt onder aan het pad van de boerderij (150 meter) en brengt je er gratis naartoe (met de Holiday Pass). Je bent er in vijf minuten.

Een paar minuten verder ligt het dorpje Taisten, ook hier bevindt zich een klein familieskigebied met skischool.

Pak je het toch liever wat grootser aan? Binnen een half uurtje ben je in de skigebieden Kronplatz en Helm / Sextner Dolomieten, die beide onderdeel zijn van het Dolomiti Superskigebied, met ruim 200 km aan pistes.

In Kronplatz zijn diverse leuke kinderlanden aanwezig, zowel in het dal als op de berg.

Opwarmertje op de boerderij

Gezin aan tafel met lekkernijen

Wat je ook doet, als je eind van de middag weer terugkomt op de boerderij staan de koffie, thee en een  lekkere koek of taart van de boerin op je te wachten! Eventjes ook de inwendige mens verwennen...

Of je gaat een vuurtje maken op de kampvuurplaats van de boerderij. Eén keer per week wordt er ook een gezamenlijk kampvuur gemaakt met alle gasten. Inclusief glühweinparty! Het toppunt van gezelligheid!

De overige activiteiten gaan in de winter gewoon door. Zo maakt de boerin elke week boter of mozzarellakaas met de kids.

Iedereen mag ook mee helpen met het bereiden van het wekelijkse Tiroler diner voor alle gasten. En je mag het nog helpen opeten ook! Samuel is dan aanwezig met zijn accordeon.

Is je interesse gewekt? Lees dan snel meer over de

Ook de dieren genieten van de sneeuw!
Vakantie Boerderij Mudlerhof in de sneeuw

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)