Duinzoomhoeve, bekroonde camping in het mooiste stukje van Nederland

Door: Simone Baart

Camping Duinzoomhoeve in Noord-Holland is in 2022 uitgeroepen tot beste kleine camping van Nederland. Simone en haar gezin namen er een kijkje. Lees haar ervaring hier!

Simone en haar gezin bezochten de Duinzoomhoeve en genoten van de ligging nabij het strand

Van sommige stukjes Nederland weet je eigenlijk niet hoe mooi ze zijn. Al snel heb je in de omgeving van Julianadorp (onder de rook van Den Helder) in de gaten dat Onze Lieve Heer op dit stukje aarde extra goed z’n best heeft gedaan.

Uitgestrekte landschappen vol met kleurrijke bloembollen lachen je tegemoet. En, achter de duinen en dijken, voel je de continue aanwezigheid van de zee.

Camping Duinzoomhoeve wordt gerund door Mary en haar man Jan. Naast de camping waar voornamelijk Mary zich over ontfermt, runnen ze nog een bloembollenbedrijf. 

Beste kleine camping van Nederland

Ons huisje op camping Duinzoomhoeve met picknicktafel ervoor.

Als we de camping Duinzoomhoeve opdraaien, voel we ons direct thuis. Niet voor niets verdiende de camping in 2022 de titel ‘Beste kleine camping van Nederland’.

Op de ruime parkeerplaats geven we onze auto een plekje waarna we de omgeving nog maar eens goed in ons opnemen. Zelfs onze Tesla konden we opladen als we wilden. 

We mogen met ons vieren deze dagen genieten van een hooiberghut voor vier personen. Het compacte huisje bevat eigenlijk alles wat we dit weekend nodig hebben: goede stapelbedden, een slim ingerichte keuken, een toilet en een tafel om onze avonturen urenlang aan na te bespreken en tegelijk nieuwe ideeën te plannen.

Toch deden we dat voornamelijk aan de picknicktafel voor het hutje.

Service en app

Onze zoon in het stapelbed in ons hutje. Het is klein maar fijn en slim ingericht!

Voordat we de stapelbedden betreden, bestellen we eerst wat broodjes voor de volgende ochtend via de app. Jesper had nog zin in een lokaal biertje, de kinderen in een ijsje. Dat bestellen we ook via de app van de camping .

De ijsjes en het biertje worden direct verorberd, de broodjes haalde ik op na een mooie lange hardlooptocht door de duinen en over het strand. Echt een fijne service!

Sowieso zorgen Mary en Jan ervoor dat hun gasten niets tekort komen. Wanneer je geen zin hebt om zelf voor een ontbijt te zorgen, kun je ook elke dag behalve op zondag aanschuiven in de ‘Pinkenstal’ waar Mary voor een fantastisch ontbijt zorgt!

Fietsen, skelters en bloemen

De kinderen lekker op de skelter.

Op de camping kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven in de speeltuinen of op de kosteloos beschikbare fietsen en skelters. Gaaf!

Als ze uitgeraasd zijn, lopen we richting de kleurrijke bloemenvelden. De bloemen staan nog even in bloei voordat ze er afgehaald  worden.

Mary en Jan waren zo vriendelijk dat wij tussen de bloemen foto’s mochten schieten. Wij hebben ons cadeau voor moederdag binnen! De foto’s spatten van je beeldscherm, daar kan geen AI tegenop.

Binnen een paar minuten op het strand

De kids lopen door de duinen. Vanaf Duinzoomhoeve is het slechts enkele minuten naar de zee!

Ondertussen voel je de lokroep van de zee over de duinen denderen. En wie zijn wij om daar geen gehoor aan te geven.

Binnen een paar minuten staan we na een leuke wandeling met onze tenen op het zand. Tijd om onze vlieger onder het stof vandaan te halen en hem het “ruime sop” te gunnen boven het strand.

Ondertussen speuren Seppe en Bobbie naar alle items die ze op de bingokaart (verstrekt op de camping) moeten afkruisen. Hoe zag zo’n Noordzee-kwal er ook weer uit? En telt een beeld van een zeehond ook als een zeehond?

We zetten koers naar beachclub Zee van Tijd om onze hongerige magen te verwennen met een heerlijke lunch. Deze hippe strandtent heeft een leuke en complete kaart en je zit er fantastisch.

Daarna lopen we via de duinen waar we ook nog enkele bunkers treffen terug naar Duinzoomhoeve. Vanuit daar rijden we met de auto in iets meer dan tien minuten naar Fort Kijkduin.

Fort Kijkduin

Op de brug bij Duinkerk, een leuk museum om te bezoeken met de kinderen.

We zijn alle vier verrast door dit gave museum. Enerzijds waan je je bijna 100 jaar geleden omdat het fort perfect onderhouden is.

Alsof iemand de tijd daar heeft stilgezet en toevallig een paar minuten geleden de wijzers van die klok weer een duwtje vooruit heeft gegeven.

Anderzijds zit het fort vol met moderne slimmigheidjes om de jeugd te vermaken. Wat denk je van een “dag in het leven van een soldaat” waarin de kids via opdrachten worden uitgedaagd om hun soldaatboekje vol te stempelen.

Tussen schietgaten, bunkers en een indrukwekkende ondergrondse tunnel (“wel een beetje spannend hoor, papa”) maken we de middag en onze reis door de tijd vol. Op naar de camping, hadden we al gezegd dat die als thuis voelt?

Table d'Hôtes, BBQ of Pizza

Speeltuin, BBQplaats en camperplaatsen op camping Duinzoomhoeve

Het eten doen wij deze keer in één van de vele restaurants die Mary aanraadde, maar er zijn zo veel goede mogelijkheden op de camping om heerlijk te kokerellen.

Er is een gezellige BBQ-plek met een pizza-oven en een stenen BBQ waar de lekkerste worstjes van de lokale boeren geroosterd kunnen worden. Om daarna af te sluiten bij het vuur met sticky marshmallows!

Maar je kunt ook in de ‘Pinkenstal’ aanschuiven waar Mary een heerlijk diner verzorgt. Table d'Hôtes, maar dan op z'n (Noord-)Hollands.

Conclusie: geweldig plekje

Even chillen op de camping

Camping Duinzoomhoeve is de perfecte plek om dit mooie stukje Nederland te ontdekken.

Het familiaire karakter en de gastvrijheid geven een aangename sfeer, terwijl je als gast van de ruimte en rust geniet.

Het ontbreekt niet aan faciliteiten: broodjesservice in de ochtend, lokale producten, Mary en Jan die dag en nacht klaar staan en veel tips hebben in de omgeving.

Maar ook de warme en propere douches met een muur van bloembollen, de verharde campingplekken, de luxe hotelkamers oftewel hooiberghutten of zelfs de creatieve pipowagen. Dit doen ze gewoon fantastisch goed.

En ja. Die ligging hè? Daar kan niks tegenop!

Simone en haar dochter in het bollenveld van de Duinzoomhoeve
Spelen aan zee
Een spannende ondergrondse ingang

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)