Volop kinderpret bij FarmCamps de Stolkse Weide in Zuid-Holland

Logeren bij de boer is leuk, maar glamperen is nog veel leuker! Dat kan bij FarmCamps de Stolkse Weide in Stolwijk. De super kindvriendelijke boerderij van boer Wilco en boerin Durkje.

Met de boer de koeien uit de wei halen

De Stolkse Weide is een traditionele melkveehouderij. Ze hebben ongeveer 100 koeien en kalfjes. Als je geluk hebt kun je zelfs een kalfje geboren zien worden. Dat gebeurde toen wij er logeerden. Heel bijzonder om mee te maken!

Kinderen houden van dieren, en op deze boerderij zijn die in grote getallen te vinden. Ook dieren om mee te knuffelen.

Maar misschien nog wel leuker zijn de coole Water Pret Weide, de skelters, de overdekte speelschuur en nog veel meer leuke speelvoorzieningen voor de kids op deze gezellige boerderij.

Een konijn om te verzorgen en meer dieren op de boerderij

Patrick en Tycho dragen het konijn naar de tent

Naast de koeien en kalfjes wil ik je nog even voorstellen aan de andere dieren op de boerderij.

Hou je van knuffelen, dan kun je terecht bij de konijnen. En het leuke is, je mag ook een konijn bij je eigen tent verzorgen.

De kinderen krijgen uitleg van boerin Durkje over hoe het konijn verzorgd moet worden. En ook wordt uitgelegd wat het verschil is tussen stro, hooi en kuilgras.

De kooi voor het konijn wordt door de kinderen zelf ingericht, en dan mogen ze een konijn uitkiezen. Vol trots mogen ze de kooi met konijn naar de tent dragen.

Verder zijn er 30 schapen en lammetjes, geiten, katten, kippen, eenden en niet te vergeten Saar, de boerderijhond. Een super gezellige beestenboel dus.

Lekker spelen op het boerenerf

Spelen in de Hooi Hooi Speelschuur

Bij de boer verwacht je natuurlijk veel ruimte, en die is er ook. Bovendien is die ruimte gevuld met speelattributen.

Zo is er een gave speeltoren, compleet met kabelbaan en trampoline. En er staan overal skelters om op het terrein rond te crossen. Maar een potje voetbal is ook mogelijk. Of lekker springen op de trampoline, vissen of kanoën.

Is het weer iets minder goed, dan is er de Hooi Hooi speelschuur. In deze speelschuur kun je hutten bouwen. Maar je kan er ook lekker in het hooi stoeien. Plezier gegarandeerd!

Op de speelzolder is nog meer leuks te beleven. Hier staan een tafelvoetbalspel, airhockey, tafeltennistafel, en een hoek met strips om even bij te komen.

Veel plezier in de mega Water Pret Weide

Spelen in de Water Pret Weide

De Water Pret Weide was voor ons de reden om voor deze FarmCamps boerderij te kiezen.

Van de brede sloot die tussen de twee rijen tenten ligt, is namelijk een compleet waterspeelpark gemaakt.

Het water in de sloot is ondiep, en bovendien staat er een hek omheen zodat de kleinste kinderen niet bij het water kunnen komen.

Over het water zijn een tweetal bruggen gebouwd. En er zijn emmers om een waterparcours te kunnen vullen. Onze jongens waren er uren zoet mee.

Activiteiten met de boer en boerin

Kalfje aaien

De boer en boerin organiseren verschillende leuke activiteiten voor de kinderen en hun ouders.

Zo is er de Tour de Boer waarbij je een rondleiding krijgt over het boerenbedrijf.  Je krijgt uitleg over de koeien, de kalfjes, pinken en vaarsen. En over de melkproductie natuurlijk, want daar gaat het op deze boerderij om. Onderweg mag je de kalfjes voeren en aaien.

Ook laten ze de plek zien waar de koeien gemolken worden en mag je natuurlijk een slokje verse melk uit de grote ketel drinken. Hé, dat is toch best wel lekker. Maar het hoogtepunt is natuurlijk als iedereen even in de grote tractor mag. En op quad, die misschien nog wel stoerder is.

IJs maken door de kinderen

Een hele leuke en lekkere activiteit is ijs maken. Dat begint met zelf eieren rapen in het kippenhok. Want dat vormt de basis van je ijsje. Daarna krijgen de kinderen de andere ingrediënten waaronder melk en een ijskoude beker waar alles in gaat. Dan is het roeren geblazen tot het vocht veranderd in ijs. En smullen maar!

Aan het eind van de middag worden de koeien van het land gehaald. Natuurlijk mag je daarmee helpen.  Hiermee kun je stempel halen voor in je boerenpaspoort die je bij aankomst gekregen heb. Bij genoeg stempels ontvang je een boerenknecht diploma!

Wat een stoere luxe tenten!!

Het speelhuisje in de FarmCamps lodgetent

Toen wij hier logeerden sliepen we in de luxe lodgetent!   We wisten dat de tent van alle gemakken voorzien zou zijn, maar toch waren we verrast hoe mooi de tent was.

Fijne luxe bedden, het keukentje met alles erop en eraan, een eigen badkamer aan de tent. Maar vooral gaaf is het leuke speelhuisje met slaapplek in de tent. Ook is er een kist met spelletjes en speelgoed.

Buiten staat een hangmat om lekker te relaxen en voor de tent is een fijn terras met picknick tafel. Bij deze tent is ook een bbq aanwezig.

Maar je kan bij FarmCamps de Stolkse Weide ook logeren in de iets minder luxe maar nog steeds erg mooie safaritent. Grote verschil is dat er geen speelhuisje in de tent is en douchen doe je in het sanitairgebouw. Wel is er een eigen toilet in de tent en heb je stromend water. Bedden zijn prima!  BBQ en hangmat ontbreken bij deze tenten.

Laat je verwennen met deze extra's

De gevulde ontbijt kist

Als je vakantie viert is het fijn om jezelf eens lekker te verwennen. Dat kan heel goed bij de Stolkse Weide.

Zo kan je een ontbijtmand bestellen met heerlijke verse broodjes, beleg, eieren, fruit, verse melk en jus 'd orange.

Maar ook het Gourmet of BBQ vlees kan door de boerin besteld worden. Compleet met BBQ of grillplaat, stokbrood, sausjes en salade. En ben je een kaas fan, dan is er ook de mogelijkheid om een kaasfondue te bestellen.

Op de boerderij is een kleine boerderijwinkel waar je verse broodjes kan halen.

Hou je van gemak, dan kan je een babypakket bijboeken met bedje, kinderstoel en aankleedkussen. Het bedlinnen moet je wel zelf meenemen. En het is ook mogelijk om een handdoekenpakket of overalls voor de kinderen bij te boeken. Wil je in een gespreid bedje aankomen, laat dan de bedden alvast opmaken.

Waar ligt Farmcamps de Stolkse Weide?

FarmCamps de Stolkse Weide ligt in het Groene Hart bij het dorpje Stolwijk, vlakbij Gouda in Zuid-Holland.

De boerderij is omgeven door weilanden en slootjes waar je vanuit de tent uitzicht op hebt.

Leuke uitstapjes in de omgeving zijn het Archeon of Avifauna, allebei in Alphen aan den Rijn. En de kaasmarkt in Gouda natuurlijk! Meer uitjes vind je op de pagina Zuid-Holland met kinderen.

De speelzolder met het tafelvoetbalspelMax en Tycho spelen een spelletje tafelvoetbal terwijl Zeb een boekje leest
Zonsondergang op de boerderijWe werden getrakteerd op een prachtige zonsondergang

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)