Wandelen met een ezel in Frankrijk en Italië bij Ezeltjetrekje

Wandelen met een ezel is helemaal te gek voor kinderen én hun ouders. Wil je het wel eens proberen? Ezeltjetrekje kan je helpen om de perfecte wandelvakantie voor jouw gezin, met een ezel samen te stellen.

Ezeltjetrekje jongen met zijn vriendje de ezel

Door bossen en weiden, over bergen en ongebaande paden. Kinderen vanaf 5 jaar lopen zonder problemen kilometers achter elkaar met hun maatje.

Beetje moe? Dan kan je kind – tot ongeveer 8 jaar - meerijden op de ezel! Zelf kan je genieten van het prachtige Franse of Italiaanse landschap en van een heerlijke wandeltocht.

Ezeltjetrekje biedt ezeltochten aan in Frankrijk en Italië. Let wel: in de zomer is
het te warm om te lopen in Toscane en Umbrië. De bergtochten zijn nog wel
mogelijk.

Hoe is Ezeltjetrekje ontstaan?

Al 17 jaar organiseert Ezeltjetrekje ezeltochten. Zo’n tien jaar heeft Carolien met haar gezin Adriaan, Lara en Nina ezeltochten gemaakt. Dat was zo ontzettend leuk, dat ze besloot een Internet-reisbureau op te zetten. Met als doel om mensen in Nederland het plezier en het genot van wandelen met een ezel in de vrije natuur te laten ervaren.

Meisje aan de wandel met de ezel

Hun eerste wandeling was in de Alpen, Queyras. De kinderen, toen 2 en 5 jaar, waren meteen verkocht, net als Carolien en Adriaan.

Een ezel is lief, ondeugend, koppig en handig om je bagage te vervoeren. Je kan je kind op de rug van de ezel zetten. Zonder zadel, maar tussen het houten frame van het draagrek van de ezel. Maar alleen als het kind moe is van het wandelen.

Meerijden op de rug van een ezel is altijd voor eigen risico. Maar ezels zijn, vooral met kinderen, heel sociale en zachtaardige dieren. Bovendien zijn ze getraind door de ezelverhuurders om met mensen te lopen.

Wandelen met een ezel in Frankrijk

Wandelen met de ezel

Vooral in Frankrijk zijn veel ezelverhuurders te vinden die hun ezeltjes trainen om ze met pakzadel en bagagetassen te verhuren aan wandelaars. De wandelafstanden variëren tussen 8 en 15 km per dag.

Het is geweldig en heel relax om met een lieve viervoeter door het prachtige Franse landschap te dwalen.

Je komt op plekken die je nooit zou zien. In typische Franse gites en chambres d’hotes waar de herbergier je wil verwennen met zijn/haar zelfgemaakte (en vaak zelf geteelde) lekkernijen.

Waar vind je Ezeltjetrekje in Frankrijk

Ezeltjetrekje organiseert in Frankrijk wandelingen met een ezel. Slapen doe je in gites en chambres d'hotes, maar je kunt ook (wild) kamperen. (als dat is toegestaan). De ezel draagt de bagage en de jonge kids.

Ezeltjetrekje

Op de website van Ezeltjetrekje heb je de mogelijkheid om een wandelarrangement te kiezen.

Maar Ezeltjetrekje is juist ook goed in het samenstellen van een ezeltocht op maat, waar in Frankrijk je maar wilt.

Door de goede contacten en eigen ervaring met veel ezelverhuurders en chambres d’hotes zijn ze in staat de juiste ezeltocht, passend bij jouw gezin te organiseren. Je kunt zelf de zwaarte en het aantal dagen bepalen,

Wandelen met een ezel in Italië

Gezin aan de wandel met de ezel

Zoals eerder vermeld organiseert Ezeltjetrekje in samenwerking met een ezelverhuurder ter plaatse ook ezeltochten in Italië. Het land van de prachtige natuur, pizza en pasta, wijn en indrukwekkende cultuur.

Er zijn ezeltochten in Umbrië, Toscane en in het wonderschone Alpengebied Piemonte. Maak samen met je gezin en jullie nieuwe maatje "de ezel", een trekking door de prachtige natuur. Jullie maatje draagt de rugzakken.

In Piemonte is het prima wandelen in de zomer. Maar in Umbrië en Toscane is het dan erg warm. Wandelen kan wel, maar dan moet je wel 's ochtends vroeg voor 8 uur vertrekken. In het voor en najaar is het in deze regio's juist heerlijk wandelen.

Er zit verschil in zwaarte tussen de verschillende ezeltochten. Eigenaresse Carolien van Ezeltjetrekje kan je helpen bij het kiezen van de juiste ezeltocht voor jouw gezin.

Op de website van Ezeltjetrekje kun je meer lezen over de verschillende ezeltochten in Italië.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)