Altratoscana, wandelen met ezel in het andere Toscane

Toscane is met zijn glooiende landschap en prachtige steden de meest populaire vakantiebestemming in Italië. Maar een actieve kindervakantie is er bijna niet te vinden. Altratoscana brengt daar nu verandering in.

De kids geven een high five tijdens het wandelen met de ezels in de prachtige natuur van Toscane

Toscane is namelijk veel meer dan wat je van de ansichtkaarten kent. Er zijn zwemrivieren, watervallen, verlaten kloosters, oude thermen, dichte bossen, verlaten strandjes en nog veel meer.

En dat andere Toscane kan je ontdekken bij de leuke ezeltochten in Italië van Altratoscana.

Een ezeltocht is de ideale manier om leuke wandeltochten met kinderen te maken. Ze vinden het leuk om de dieren te verzorgen. En zijn ze moe, dan mogen ze op de rug meerijden!

Eigenaresse Tinne ontdekte het zelf

Eigenaresse Tinne met haar dochter en een ezel

Toen Tinne naar Toscane verhuisde, werkte ze nog in de mode. Als actieve wandelaar en natuurliefhebber leerde ze de prachtige omgeving snel kennen.

Na een paar jaar kwamen er kinderen, en dan wordt het wat lastiger om mooie wandeltochten te maken. Tot ze een ezeltocht maakten.

Dat wandelen met een ezel was heerlijk. De kinderen vonden het super met de dieren en zelf konden ze nog eens goed stappen.

Het werd haar beste vakantie ooit. Ze wilde meer, maar vreemd genoeg worden er maar weinig van dergelijke actieve gezinsvakanties in Toscane aangeboden.

Toen besloot ze om zelf ezeltochten aan te bieden.

Het prachtige, andere Toscane

Met de ezel wandel je door de prachtige natuur van Toscane

Alle ezeltochten van Altratoscana beginnen en eindigen in Pomarance, een dorp nabij Volterra in hartje Toscane. Je wandelt in het natuurreservaat Monterufoli-Caselli.

In tegenstelling tot andere delen van Toscane is deze streek onbekend voor de massa. Alleen bij Altratoscana kan je een wandeltocht in dit gebied boeken. En Ezeltochten zijn al helemaal uniek in Toscane.

Het landschap bestaat uit glooiende, groene heuvels afgewisseld met hoge rotsformaties. Door haar kennis van dit gebied loodst Tinne je langs de mooiste plekjes.

In de omgeving zijn geisers en warmwaterbronnen. De middeleeuwse natuurstenen dorpjes zijn nog steeds gezellig en levendig.

De combinatie van de rust, natuur en cultuur maakt dit gebied ideaal voor een wandelvakantie over onbetreden paden.

Wandelen met een ezel

Kinderen vinden wandelen met ezels geweldig!

Ezels zijn ideaal wandelgezelschap voor jong en oud. Ze zijn lief, geduldig en sterk.

Kinderen vinden het leuk om voor de ezel te zorgen en hem te begeleiden. Daardoor wandelen ze veel meer dan ze normaal zouden doen. Als ze dan toch moe zijn, kunnen ze wat uitrusten op de rug van hun nieuwe maatje.

Altratoscana biedt standaard een drie-, vijf- en zevendaagse ezeltocht aan. Hierbij wordt de eerste dag een opleiding op de manege. Zo leer je alles wat je nodig hebt om met een ezel op stap te gaan.

De volgende dag is het eigenlijke vertrek, alleen met de ezel de natuur in!

Er zijn ook korte afstand tochten. Leuk voor gezinnen die houden van lange stops onderweg of relaxen aan het zwembad .

Overnachten in een mooie Agriturismo

Mooi zwembad bij een Agriturismo in Toscane

Overnachten doe je in zogenaamde Agriturismi. Een Agriturismo is een agrarisch bedrijf dat logies aanbiedt.

De Agriturismi zijn zorgvuldig geselecteerd en de meesten hebben een zwembad om lekker af te koelen na een dag wandelen.

De accommodaties zijn gebouwd met respect voor de natuur en passen in de lokale architectuur. Kinderen vermaken zich prima bij een Agriturismo. Ze spelen in het zwembad of lopen eens langs hun ezeltje en de dieren van de boerderij.

Altratoscana biedt een uitgebreide informatiebundel inclusief kaartmateriaal over de reis. Elke dag wordt duidelijk besproken en alle bijzonderheden staan vermeld.

Toscane snoepen van de druiven

Onderweg pauze houden om van de druiven te snoepen...

Schoenen uit bij het riviertje

Er is genoeg tijd om onderweg op de mooiste plekjes te rusten, picknicken en spelen.

Met de Ezel wandelend in Toscane

Wil jij dit ook?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)