De ultieme actieve vakantie in de natuur bij B-Nature in Noorwegen

Wil je je kinderen in contact met de natuur laten komen tijdens een actieve vakantie in Noorwegen? Dan ben je bij B-Nature aan het juiste adres.

Een sprong in het water van de Osa Fjord

Op het mooiste plekje van Noorwegen, aan een zijtak van het beroemde Hardanger fjord, biedt B-nature een unieke vakantie aan. Een complete natuur-ervaring met persoonlijke aandacht.

Je hebt de keuze om te verblijven in het unieke Hardanger Basecamp, of als je wat meer luxe wil in het Strand Fjord Hotel.

Vanuit beide locaties wordt een groot aantal activiteiten in de natuur aangeboden. Spelenderwijs leer je alles over de natuur.

Je gaat Back to Basic. Je maakt kennis met Bushcraft en survival technieken. Maar je gaat ook diverse sportieve activiteiten doen.

Bij alle activiteiten krijg je persoonlijke aandacht en zorg. B-Nature bestaat uit een klein team dat je persoonlijk leert kennen. Zij zullen ervoor zorgen dat zowel de kinderen als volwassenen zich thuis voelen in de prachtige Noorse natuur.

Hoe het allemaal begon

Robert geeft uitleg over eetbare planten

In 2009 is B-nature opgericht door Robert Koesharto uit België. Hij wilde het haastige leven ontvluchten en kwam daarvoor naar de prachtige natuur van Noorwegen.

Hier leerde hij eerst te overleven in de natuur. Zonder luxe, zonder elektriciteit, en zonder stromend water behalve de rivier.

Van daaruit bouwde hij in samenwerking met de lokale gemeenschap in Ulvik het Hardanger Basecamp op. Met als visie om hier mensen uit te nodigen om op een comfortabele manier weer in contact te komen met de natuur.

Dit kan door hier te overnachten in de prachtige natuur. Met een kampvuur en een prachtig uitzicht. Maar ook door diverse natuur workshops en activiteiten aan te bieden.

Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6

Met zijn allen rond het kampvuur

Alle activiteiten van B-Nature zijn geschikt voor jong en oud. Op een speelse en interactieve manier maken de kinderen kennis met de natuur.

Door de natuur te laten zien, er over te vertellen en er (soms letterlijk) van te laten proeven, leren ze wat de natuur allemaal te bieden heeft.

Het is gebleken dat wanneer 2- en 3-generatie families hier verblijven, er een versterkende band ontstaat. Zeker wanneer het verblijf wordt gecombineerd met de activiteiten in de natuur. Een soort van “Teambuilding” effect maar dan voor gezinnen.

De natuur biedt volop speelgelegenheden voor kinderen. Maar mocht dat niet voldoende zijn, dan zijn er in het dorpje Ulvik diverse openbare speeltuinen. En er is een zandstrandje in de buurt waar kinderen heerlijk in het water kunnen spelen.

Overnachten in het Hardanger Basecamp

Het Hardanger Basecamp

Het Hardanger Basecamp is een ‘outdoor’ yurt resort. Gelegen in de unieke Noorse natuur waar fjord, delta, rivier, valleien en bergen samenkomen.

Een overnachting in een van de Mongoolse yurts is een sfeervolle en comfortabele ervaring en je ontwaakt midden in de natuur. Er zijn vier yurts die twee aan twee met elkaar verbonden zijn maar gescheiden verhuurd worden. Totaal 30 bedden.

De yurts zijn uitgerust met gedekte bedden, elektra, verwarming en verlichting. Elke yurt beschikt over een overdekte vuurplaats waar maaltijden zelf op geprepareerd kunnen worden.

Iedere gast ontvangt bij aankomst een workshop (primitief) vuur maken en koken op houtvuur.

Bij aankomst in Hardanger basecamp wordt je met een warm welkom ontvangen in de ‘kafeen’ / receptie. Hier kan eventueel ook ontbijt, lunch of avondeten genuttigd worden. Een bezoek aan het kafeen is een beleving op zich zelf.

Of wat meer luxe in het Strand Fjord Hotel

Het zonneterras van het Strand Fjord Hotel

Wil je toch wat meer luxe? Dan kan je ook in het Strand Fjord Hotel overnachten.

Het Strand Fjordhotel is een gezellig boutique hotel gesitueerd vlak aan het Ulvik fjord. Vanaf aankomst voel je je thuis.

Alle 50 kamers hebben uitzicht over het pittoreske Ulvik fjord. In het hotel is een recreatie ruimte aanwezig met biljart tafel, darts en bordspellen.

Het hotel is voorzien van een groot terras waar lang van de zomerse zon genoten kan worden. Het hotel beschikt naast 1 en 2 persoonskamers ook over familie kamers voor 3 of 4 personen.

Gratis B-Free activiteiten

Kinderen leren vuur te maken

Iedere individuele gast die verblijft in het Hardanger Basecamp of in het Strand Fjordhotel, ontvangt een pakket van zeven gratis (B-Free) activiteiten.

Geen extra kosten, geen kleine lettertjes. Alle B-Free activiteiten zijn uitstekend geschikt voor kinderen. Al deze activiteiten zijn een dag op voorhand of op de dag zelf te boeken.

Voor de begeleide / geinstrueerde activiteiten geldt wel een minimum van 4 deelnemers.

Alle B-Free Activiteiten: (van 1 juni tm 31 augustus)

  • Kajakken (1 uur gratis)
  • Fietsen (2 uur gratis)
  • Boogschieten
  • Wandeling met gids
  • Nature workshop
  • Activiteiten voor kinderen
  • Ulvik Quiz Quest

Deze activiteiten vinden plaats nabij het B-Active Center (slechts 100 m lopen van Strand Fjordhotel)

Of stel je eigen programma samen

Spannende tunnel excursie

Naast de gratis B-Free activiteiten biedt B-Nature tal van andere leuke activiteiten, zowel met als zonder gids.

Zo kan je kajaks, fietsen of een motorbootje huren om zelf op pad te gaan. Of laat een gids jullie meenemen de bergen in, door een tunnel-complex, of door de fjorden varen.

Ook heel leuk zijn de workshops. Leer te leven als in de Steen-tijd. Of leer te overleven in de natuur.

Tijdens jullie verblijf stel je je eigen programma van activiteiten samen. Je hoeft deze niet eerder dan de dag ervoor te reserveren. Voor sommige activiteiten is er alleen wel een minimum aantal deelnemers nodig.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)