Keulen met kinderen, combineer Phantasialand met een stedentrip

Keulen is een prachtige culturele stad, en lekker dicht bij pretpark Phantasialand. Maar wist je dat je je in Keulen met kinderen ook prima kan vermaken?

De Altstad in Keulen

Uiteraard ga je naar Keulen voor de beroemde Dom. En daarnaast bezoek je de Altstadt (oude stad) met zijn leuke terrasjes, en wandel je op de mooie promenade langs de Rijn.

Maar dan raken de kinderen verveeld en ga je op zoek naar wat leuks voor hen. En dat is niet zo moeilijk.

Lees hieronder over wat er allemaal te beleven is, of klik direct door naar het Reisaanbod.

Van de Kabelbaan naar de dierentuin

Allereerst is daar de kabelbaan, aan de noordrand van de stad. Deze geeft je een prachtig uitzicht over de hele stad, en over de Rijn. De kids kijken hun ogen uit, en jij ook.

Dan bezoek je natuurlijk de dierentuin: de Kölner Zoo. Dit is één van de oudste, maar toch ook meest moderne dierentuinen van Duitsland.

Hoogtepunten hier zijn het grote olifantenpark en het aquarium, waar je ook krokodillen en piranha's vindt.

En nieuw is het prachtig Hippodom. Deze nagebouwde Afrikaanse rivier toont je het leven van de wilde dieren onder water.

Afkoelen in Aqualand Thermenwelt

Glijbaan in Aqualand Thermenwelt

Aqualand Thermenwelt zit aan de noordzijde van Keulen. Dit is een reusachtig park met zwemgedeelte met glijbanen, whirlpools en een cocktailbar en restaurant.

Er is ook een groot saunagedeelte, waar je ongeveer 15 verschillende sauna's vindt. Ook worden er verschillende massages gegeven in een afzonderlijke hamam en zijn er speciale kinderprogramma's.

Zowel het zwem- als het saunagedeelte hebben een grote ligweide. Voor de kids om op te spelen, en voor jezelf om te zonnen.

Avonturen in het Odysseum

Het Odysseum in Keulen is een groot interactief informatie- en avonturencentrum net buiten het centrum van de stad. De kinderen worden hier meegenomen op een interactieve ontdekkingsreis.

Neem een kijkje in de toekomst van de mensheid, of op de top van het universum. En leer hoe cyberspace werkt op een enorme boordcomputer.

Het hoogtepunt voor de kids: Phantasialand

Colorado adventure achtbaan in Phantasialand

En dan is Keulen natuurlijk ook een uitstekende uitvalsbasis om Phantasialand te bezoeken.

Phantasialand in Brühl heeft op een relatief klein en compact terrein een grote hoeveelheid attracties staan. Jong en oud stap hier in een wereld vol fantasie!

Er zijn zeven themagebieden waar je spectaculaire attracties vindt als de Colorado Adventure-achtbaan, de River Quest wildwaterbaan, de loopingachtbaan Black Mamba en Mystery Castle waar je een vrije val kan maken van 65 meter...

Natuurlijk zijn er voor de jongere kinderen leuke draaimolens te vinden en zijn er prachtige shows, een leuke winkelstraat en diverse restaurants.

Je kunt een bezoek aan Phantasialand met overnachting boeken bij:

Het Reisaanbod

Kindvriendelijke accommodaties in Keulen vind je bij:

Neckermann Keulen en Phantasialand
HotelSpecials
Booking.com

Wanneer je Keulen met Phantasialand wil combineren, dan zijn er diverse leuke hotels te vinden. Allereerst zijn er de hotels bij Phantasialand zelf:Familiekamer in A&O Köln Neumarkt

Familiekamers in Hotel A&O Köln Neustadt

Dit is een prima hotel om Keulen met kinderen te ontdekken. Het hotel heeft familiekamers tot 4 personen, waarbij de kinderen in een stapelbed op de kamer slapen.

Het A&O Hotel ligt midden in het centrum van Keulen, vlakbij de St Andrea kerk.

Ontbijten doe je in het hotel, en er zijn diverse leuke restaurantjes in de buurt.

Het hotel heeft gratis Wifi, een Gamehoek, biljart en tafelvoetbalspel. 


Keer terug van Keulen met Kinderen naar Duitsland met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!