Phantasialand Duitsland, top-pretpark voor dagje of weekend op een paar uur rijden

Op een paar uurtjes van Nederland ligt één van de leukste pretparken van Duitsland. Ga een dagje tijdens de vakantie, of boek een weekend Phantasialand.

Chiapas attractie in het Mexicaanse themagebied

Phantasialand ligt in Brühl, vlakbij Keulen, en is één van de oudste pretparken van Duitsland. Ook is het één van de meest populaire, en dat is niet voor niks.

Phantasialand heeft een groot aantal attracties, op een relatief klein oppervlak. Er is veel te beleven, voor jong en oud.

De attracties zijn verdeeld over 6 themagebieden, die soms ongemerkt in elkaar overlopen.

Hoewel de achtbanen en andere attracties aardig verdeeld zijn over de gebieden, kunnen we toch wel onderscheid maken tussen wat voor wie geschikt is. Dat lees je hieronder. Of klik direct door naar de

Themagebieden geschikt voor jonge kinderen

Samen met Tycho in de monorail in het Fantasy gebied

Als je via de hoofdingang binnenkomt, dan kom jet in het themagebied Berlijn. Een gezellige winkelstraat, met aan het begin de grote paardencarrousel, en aan het eind de grote zweefmolen.

Achter de gevels bevinden zich enkele leuke attracties, zoals het crazy hotel Tartüff, en Maus au Chocolat, waarbij je in een wagentje op allerlei muizen moet schieten.

Sla bij de zweefmolen linksaf, en je komt in het themagebied Fantasy. Met leuke kleine attracties voor de kleintjes. En bovendien het dorpje Wuze town, waar de Wuzen wonen.

Heel leuk is hier de duo-achtbaan Winja's Fear en Force. Hierbij draai je rondjes en ga je voor- en achteruit door de grote zaal.

In dit gebied zijn ook de dark ride Hollywood Tour en de overdekte achtbaan NightHawk. Beide zijn wat verouderd en zullen waarschijnlijk vervangen of vernieuwd gaan worden.

Leuke gebieden voor iedereen

Het mijn-treintje van Colorado Adventure

Naast Berlijn ligt het themagebied Mexico. Met een leuk Mexicaans dorpje, waar de boomstam attractie Chiapas doorheen raast. Dit was de favoriet van onze Zeb, ook vanwege het mooie decor.

Het Mexico gebied heeft ook een wild-west deel. Dat is onder andere het terrein van de Colorado Adventure. Een treintje dat door de mijn slingert, ook een favoriet van onze jongens.

Ook China town is een gebied dat voor iedereen geschikt is. Mooi aangekleed met Chinese paleizen en tempels. Het heeft twee naar het schijnt griezelige attracties. Maar zowel het Mad House (soort Vila Volta) als de Geisher Riksha (chinees spookhuis) vallen reuze mee.

Spektakel en Mysterie

De supersnelle Taron achtbaan

Voor spektakel moet je in het themagebied Mystery zijn. Hier staat de grote toren die je vanaf iedere plek in Phantasialand kan zien. Daarbinnen is een bungee-drop attractie. Hierbij wordt je in het donker omhoog en omlaag geschoten.

Nieuw is het Middeleeuws dorp Klugheim in dit gebied. Met daarin de supersnelle achtbaan Taron, en de boomerang achtbaan Reik. Vooral die eerste is populair, ga er dus als eerste in.

Een andere wilde achtbaan vind je in het gebied Deep in Africa. In een leuk west-Afrikaans dorp vind je hier de Black Mamba. Dit is een omgekeerde achtbaan, die vooral leuk is als je voorin zit.

Shows voor groot en klein

IJsshow in Phantasialand

Wat is een pretpark tegenwoordig zonder mooie shows. Phantasialand heeft verschillende theaters waar shows worden opgevoerd.

Daarbij worden op diverse open plekken in het pretpark ook shows gegeven. Met trommelaars in het Afrikaanse gebied, bijvoorbeeld. Of met exotische dansers in China Town.

In Wuze Town in het Fantasy gebied worden speciale kindershows gegeven.

De shows worden ieder seizoen vervangen. Maar er is altijd genoeg variatie voor iedereen.

Wintertraum

Winterse sferen bij Wintertraum Phantasialand

In de wintermaanden biedt Phantasialand Duitsland het Wintertraum arrangement. Het park is dan in winterse sferen aangekleed, en er zijn speciale shows.

Bijzonder is ook dat de achtbanen gewoon draaien. En zelfs de waterattractie Chiapas blijft het gewoon doen!

In het Berlijnse themagebied is een kerstmarkt. En in de avond is er een grootse show op het Kaiserplatz: The Magic Rose – Spirit of Light. Afgesloten met een groots vuurwerk.

Wij waren er in December 2018 en hebben genoten, hoewel de avondshow vanwege de harde wind deels werd afgelast.

Overnachten bij de Phantasialand hotels

Phantasialand kent op dit moment 2 eigen hotels. Wij zijn in hotel Matamba en Ling Bao geweest, en dit vonden we ervan:

Hotel Lin Bao in Oosterse sfeer

Stapelbed in Lin Bao hotel

Hotel Lin Bao is een sfeervol oosters hotel. Het thema is goed doorgevoerd, ook in de prachtige kamers.

Kinderen slapen hier in een stapelbed in de vorm van een Oosterse boot. De ouders hebben een 2-persoonsbed in dezelfde ruimte.

Het hotel heeft een mooi zwembad, waarbij je zowel binnen- als buiten kan zwemmen, ook in de winter.

Een speciale vermelding ook voor het prachtige restaurant. Hier kan je genieten van verschillende soorten, vooral Oosters eten. het één nog lekkerder dan het ander. Het ijs wordt zelfs ter plekke bereid op een ijskoude plaat, waarbij je zelf de ingrediënten mag bepalen.

Hotel Matamba in Afrikaanse sfeer

Leuk klimparcours in Hotel Matamba

Het andere hotel van Phantasialand, Matamba, is in Afrikaanse stijl. Meer specifiek de stijl van Mali in West-Afrika. Het hotel lijkt aan de buitenkant op de beroemde grote moskee in de hoofdstad Bamako.

In het hotel heerst de sfeer van een Afrikaans dorp, met lemen hutjes en veel hout.

De familiekamers zijn mooi, en wij hebben zelfs uitzicht op de Black Mamba achtbaan in Phantasialand!

De kinderen slapen hier in een apart kamertje, ideaal!

Ook hier is er een bijzonder restaurant, Zambesi geheten. Het is ook weer in Afrikaanse stijl, en je kan ook gerechten eten als couscous, exotische vleessoorten en vruchten zoals dadels. Het vlees wordt speciaal voor je op de gril gebakken.

Er is ook voldoende voor degenen die niet zo exotisch willen eten, en er is een speciaal kinderbuffet.

Bekijk ook deze pretparken in Duitsland:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)