Pretpark Heide-Park in Duitsland, perfecte tussenstop naar het Noorden

Wat Europapark is voor het Zuiden, is Heide-park voor het Noorden. Boek een overnachting bij dit één na grootste pretpark van Duitsland, als korte vakantie of overnachting als je naar Scandinavië rijdt.

Met Tycho in achtbaan Big Loop in Heide-Park

Heide-Park ligt in Soltau op de Lüneburger Heide in Noord-Duitsland. Dat ligt tussen Hamburg, Bremen en Hannover.

Het is een groot pretpark, op Europapark na het grootste van Duitsland. Het is verdeeld in 4 themagebieden, sommigen daarvan zijn weer onderverdeeld in kleinere gebieden.

Zoals het bij een groot pretpark hoort, zijn er genoeg attracties voor zowel jonge kinderen, als voor de grotere waaghalzen.

Het is ook een park waarvoor één dag eigenlijk niet genoeg is. Mooi dus, dat er zowel een hotel, als een camping is.

Hieronder lees je meer over het pretpark, of klik direct door naar de

Rustige attracties bij de Entree en Piraten gebied

De Oldtimer attractie

Bij binnenkomst in Heide-park kom je in een straatje met winkeltjes en rustige attracties. Maak een ritje in de nostalgische draaimolen, of in een old-timer. Stap in het treintje om alvast wat meer van het park te zien, of maak een rondje op een vlot over het meertje.

Stiekem ben je dan al in het Piraten gedeelte gearriveerd. Hier worden de attracties iets uitdagender, met onder andere een schommelschip en de bootjes waarin je elkaar en de toeschouwers nat kan spuiten. Of zij jou natuurlijk.

Hier is ook een arena waarin piratenshows worden opgevoerd. En kijk nou: een stukje Nederland met molen en grachtenpandjes!

Griezel-attracties in Transsylvanië

We poseren voor de Kraken achtbaan

Als je verder loopt kom je bij de griezeliger attracties. Dat begint al in het piratengebied, met de Krake achtbaan. Dat is een dive coaster zoals de Baron in de Efteling. Maar hier duik je in de bek van een zeemonster, de Kraken.

Daar achter kom je in het Transsylvanië themagebied. Hier vind je de Scream, een toren waarbij je van grote hoogte naar beneden valt. En een kleine versie, de screamy.

Nog leuker zijn de achtbanen hier. De Big Loop (staat net buiten het gebied, maar hoort er toch bij), inverted achtbaan Limit en de favoriet van onze jongens: de Bob bahn. Ook deze ken je van de Efteling (nu weg), maar is in Heide-park veel langer.

Voor waaghalzen is de echte topper de Vlucht der demonen (Flug der Dämonen). Een wing-coaster waarbij de zetels links en rechts van de baan hangen en wild door de bochten gaan, heel gaaf.

De Colossos in het Land der Vergessenen

De Colossos houten achtbaan

Toch staat de beroemdste achtbaan van Heide-Park in het themagebied verderop. Dat is namelijk de houten achtbaan Colossos in het Land der Vergessenen.

Deze achtbaan is vanaf 2016 jaren uit de roulatie geweest voor renovatie. Maar hij is in het voorjaar van 2019 weer geopend, met een nieuw thema: Kampf der Giganten.

Verder staat er in het land van de vergetenen nog een achtbaan: de launchcoaster Desert race. En er is een Mexicaans sub-themagebied. Hier staan een aantal kleine kermis-attracties.

Verschillende thema's in het Wilde Westen

Mountain rafting

Het laatste themagebied heet Wild Wild West. Hier rijdt een leuk mijn-treintje, altijd een succesnummer. En de Mountain-rafting in grote ronde bootjes is ook altijd populair.

Het eigenlijke wild-west gebiedje heet Lucky Land. Hier een aantal attracties voor de kleintjes, met als hoogtepunt het achtbaantje Indy Blitz.

Nieuw in het Wilde Westen gebied is een apart themagebiedje, rond het boek Hoe Tem je een Draak?. Het bevat 4 attracties voor (jonge) kinderen. Er is onder andere een zweefmolen met draakjes, en je maakt een rondje in een drakenbootje.

Iets ouder is het kleine themagebiedje over Pegga Pig. Ook dit is vooral bedoeld voor kleine kinderen.

Wij waren in 2015 in het Heide-Park. Deze themagebiedjes waren er toen nog niet, maar op het weblog lees je onze belevenissen.

Overnachten bij Heide Park

Avonturenhotel Heide-Park

Het Avonturen hotel van Heide-Park

Overnachten bij Heide-Park doe je het beste (lees: het meest luxe) bij het Abenteuer Hotel, oftewel Avonturenhotel, dat bij Heide-Park hoort.

Het avonturenhotel heette voorheen Hotel Port Royal, en staat bij het Piratengebied van het pretpark, waar het ook een eigen ingang heeft. Handig, want toegang tijdens je hele verblijf zit inbegrepen. En ook nog wat meer extra's zoals een consumptiebon van 10 euro p.p. voor bij het dinerbuffet.

Het hotel heeft familiekamers in piratenthema. Er zijn speeltuintjes en ook een eigen zwembad en sauna. En natuurlijk een heerlijk restaurant.

Huur een huisje in het All-inclusive Vakantiepark

Het strandje bij het Holiday Park van Heide-Park

Naast het hotel ligt het Holiday Camp. Een vakantiepark met bontgekleurde houten huisjes.

Ontbijt is in het buffetrestaurant. En je krijgt vouchers voor een snack in het pretpark. Snacks, fisdranken en bier zijn ook inbegrepen. 's Avonds kan je terecht bij de snackbar in het camp.

Er zijn diverse faciliteiten op het vakantiepark, en er is een strandje om het kleine meer. De huisjes hebben geen eigen sanitair.

Voor andere accommodaties in de buurt van Heide-Park kijk je op de pagina over de


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)