De Lüneburger Heide met kinderen, van historisch stadje tot pretpark

In het Oosten van Nedersaksen, tussen Hamburg en Hannover ligt de Lüneburger Heide. In dit stukje Duitsland vind je veel natuur, een leuk historisch stadje, en ook nog een pretpark!

De oude houten hijskraan in Lüneburg

Hoewel de naam anders doet vermoeden, bestaat slechts een klein deel van de Lüneburger Heide nog echt uit heide. De meeste heidevelden zijn nu bossen en akkergebieden.

Dit deel van Duitsland lag dicht bij het ijzeren gordijn. En in het verleden was het hier militair gebied.

Het gevolg daarvan is ook dat de tijd hier een beetje heeft stilgestaan. Waardoor het nu juist weer een interessant toeristisch gebied is.

Naast oude steden vind je hier heel veel leuke activiteiten. Lees daar hieronder meer over, of klik direct door naar het

Het leuke stadje Lüneburg

Met onze gids duwen we de houten hijskraan rond

De Lüneburger heide is genoemd naar het stadje Lüneburg. Een stad met een roemruchte geschiedenis, en het is dan ook leuk om dat met kinderen te ontdekken.

In de Middeleeuwen is Lüneburg rijk geworden met de winning van zout. Hier leren kinderen alles over in het leuke zoutmuseum in de stad. Met als hoogtepunt dat ze zelf het zout uit het water mogen koken.

In de stad zelf bewonder je het stadhuis en de vele oude gebouwen. Omdat de stad snel in verval raakte is ook de oude haven nog in tact. Inclusief houten hijskraan, waarmee met mankracht de boten met zout werden beladen.

Dierentuinen en vogelparken

Tycho bewondert een wolf in Wildpark Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide telt maar liefst 9 dierentuinen. Van het kleine otter-centrum Hankensbüttel tot het grote Serengeti safari-park.

Ook leuk zijn het Weltvogelpark in Walsrode, of het Greifvogelgehege (roofvogelpark) in Bispingen.

Zelf hebben wij het Wildpark Lüneburger Heide bezocht. Een leuke dierentuin met vooral bijzondere dieren die in Duitsland en Noord-Europa voorkomen. Maar ook met bijvoorbeeld tijgers en sneeuw-luipaarden.

Sprookjes, omgekeerde huizen, klimparken enzovoorts

Het Verrückte Haus in Bispingen

De Lüneburger Heide kent ook vele bijzondere uitjes. Wat dacht je van het Verrückte Haus? Een huis dat ondersteboven staat, perfect voor trucfoto's.

Op verschillende plekken in de bossen en op de heide zijn bijzondere wandelpaden aangelegd.

Zo is er de Sprookjeswandeling "Der Trickser" in Jesteburg. En het Blote Voetenpad in Bad Bodenteich, of het Planeten belevenispad in Handeloh.

En dan zijn er nog diverse klimparken, een kart-baan, speeltuinen en ga zo maar door. Je hoeft je hier geen dag te vervelen.

Lees meer over de activiteiten die wij in 2015 op de Lüneburger heide hebben gedaan.

De vele achtbanen in Heidepark

De mannen voor hun favoriete Bobbaan in Heidepark

De grote topper op de Lüneburger Heide is natuurlijk het pretpark Heidepark. Dit staat garant voor een dag top-plezier voor jong en oud.

Na binnenkomst in Heidepark kom je eerst bij het vertier voor jonge kinderen. Het treintje, vlotvaren en de oldtimers doen het altijd goed.

Maar ook attracties in het Wild West deel, zoals de kleine indianenachtbaan, zijn voor iedereen leuk.

Verder naar achteren in het park kom je bij de grote achtbanen. De Big Loop, de Limit, de nieuwe Demonen-achtbaan en de Krake die erg op de Baron 1860 in de Efteling lijkt. Hier lees je meer over Heide-Park Duitsland.

Favoriet van ons zijn de Bobslee-baan en het Grottenblitz treintje. En natuurlijk de piratenshow op het grote podium. Wij waren er in 2015, je leest onze belevenissen op de weblog.

Het Reisaanbod: Campings en vakantieparken op de Lüneburger Heide

Center Parcs Bispinger Heide

Het peuterbad van Center Parcs Bispinger Heide

Bij Bispingen op de Lüneburger Heide ligt een groot park van Center Parcs: de Bispinger Heide.

Behalve de van CenterParcs bekende Aqua Mundo en Market Dome vindt je hier een uitgebreide Baluba indoorspeeltuin, de Big Swing schommel, en in de Aqua Mundo een wildwaterbaan, drakenrots en pool party voor tieners van 12 -17 jaar.

Sinds 2015 zijn er ook pony's op het park waar je op mag rijden en je mag ze heerlijk vertroetelen en verzorgen.

En wat wel heel erg leuk is, je kan hier overnachten in coole accommodaties. Een waterwoning of boomhuis!

Sudsee camp

Zeb en Tycho spelen bij het meertje van Südsee camp

Bij Wietzendorp ligt het grote Sudsee Camp, waar wij in de herfst van 2015 een paar dagen zijn geweest. Lees onze belevenissen op Sudsee camp.

Deze camping ligt rond een groot recreatiemeer, met strand en veel speeltoestellen. Elders op het grote terrein zijn ook andere speeltuinen, en je kan hier skelters en kinderfietsen huren.

Op de camping is een groot sub-tropisch zwembad met golfslagbad en wildwaterbaan. Er is ook een klimpark, trampolines, een jungle-minigolf baan en een manege.

Je kan hier verblijven in mooie stacaravans tot 6 personen.

All inclusief vakantie Lüneburger Heide

All Inclusief Eurostrand Lüneburger Heide resort

Luchtfoto van Eurostrand Lüneburger Heide

Bij Eurostrand Lüneburger Heide is het all inclusive genieten van heerlijke maaltijden, snacks en drankjes, gevarieerde sport- en ontspanningsfaciliteiten, animatie en zelfs enkele leuke excursies zijn inbegrepen.

Op het park is een meer met zandstrand, een overdekt zwembad, speeltuin, speelkamer en Nederlandstalige animatie in de vakantieperiodes.

Je kan hier logeren in een hotelkamer of appartement boeken

Overnachten bij Pretpark Heide Park

Het Avonturenhotel in Heide-Park

Heerlijk een (korte) vakantie vieren bij pretpark Heide Park op de Luneburger Heide. 

Heide-Park heeft zowel een mooi Avonturen Hotel, als het Holiday Camp vakantiepark.

Het Hotel staat bij het Piratengebied van het pretpark, en heeft een eigen ingang. Je slaapt er in familiekamers in piratenthema. Er zijn speeltuintjes en ook een eigen zwembad en sauna. En natuurlijk een heerlijk restaurant.

In het Holiday Camp slaap je in bontgekleurde houten huisjes. Er is een speeltuin aanwezig. Je verblijft hier op basis van All Inclusief. Ontbijt en diner worden geserveerd in het buffetrestaurant.

Kijk voor meer vakantieadresjes op de Lüneburger Heide bij:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)