De leukste pretparken in Duitsland, groot en klein

Er zijn diverse mooie pretparken in Duitsland. Hele grote, met ook veel vertier voor volwassenen, maar ook kleine, zonder grote attracties maar wel veel te doen.

Wat voor jou het beste pretpark in Duitsland is, hangt van veel dingen af. Maar ik noem hier alvast welke ik het leukste vind:

Bijzondere belevenissen bij Belevenispark Tripsdrill

Achtbaan bij belevenispark Tripsdrill

In de buurt van Stuttgart vind je meer dan 100 bijzondere attracties in Belevenispark Tripsdrill.

In dit park stap je een stukje terug in de tijd en kun je de winnaar van de zeepkistenrace worden en in een wastobbe door een wild bruisende bergbeek varen.

Er zijn spectaculaire achtbanen en ook leuke attracties voor de kleintjes.In het nabijgelegen wildparadijs kan je het voeren van wolven, lynxen en beren gadeslaan.

Via TUI kan je een vakantie bij dit leuke pretpark boeken. En dat worden bijzondere overnachtingen in een boomhut of pipowagen!!


Phantasialand, groots op een klein terrein

Trein-achtbaan in Phantasialand

In Brühl vlakbij Keulen staan op een relatief klein en compact terrein een grote hoeveelheid attracties. Jong en oud stappen hier in een wereld vol fantasie!

Er zijn zeven themagebieden waar je spectaculaire attracties vindt. Zoals de Colorado Adventure-achtbaan, de River Quest wildwaterbaan, de loopingachtbaan Black Mamba en Mystery Castle waar je een vrije val kan maken van 65 meter...

Natuurlijk zijn er voor de jongere kinderen leuke draaimolens te vinden en zijn er prachtige shows, een leuke winkelstraat en diverse restaurants.

Tijdens ons bezoek in de winter logeerden we een nachtje in het Ling Bao Hotel. Wat een sfeervol Oosters hotel is dat, met fijne familiekamers voor max 4 personen! Tip: wil je in het hotel dineren, reserveer direct bij aankomst!

De hotels in Phantasialand kan je boeken via:

Een hotel in de omgeving met familiekamer is Ramada Hurt 


Legoland Duitsland, bijna zo goed als het origineel

In de Duplo-trein in Legoland Duitsland

Als je niet naar Denemarken gaat, dan is Legoland Duitsland een uitstekend alternatief. In 2010 zijn wij er met de kinderen geweest en het was één groot feest.

In het park valt van alles te beleven voor jong en oud. Je vindt er achtbanen, wildwaterbanen, draaimolens, bootjes en Europa in Miniland, gebouwd door héél veel legosteentjes.

De kinderen kunnen ook zelf bouwen in het LEGO-bouwcentrum. Wij zijn er twee dagen geweest zodat we rustig de tijd hadden om te bouwen en in alle attracties te gaan.

We bleven slapen in het LEGOLAND® Feriendorf Günzburg, het vakantiepark naast Legoland. De huisjes zijn in legostijl gebouwd en staan gezellig opgesteld met veel klim en klautertoestellen voor de kinderen. De inrichting is wel wat eenvoudig, maar voldoet prima.

Kijk voor leuke aanbiedingen naar Legoland Duitsland bij:


De allergrootste: Europa-Park

Water-attractie in Europa-Park

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Het ligt aan de rand van het Zwarte Woud en nabij het drielandenpunt Duitsland/Frankrijk/Zwitserland.

Het park is verdeeld in verschillende Europese thema's. Je maakt hier een reis van de Noordkaap tot Andalusië en ontdekt er meer dan 100 unieke attracties en shows.

Voor de echte adrenaline zoekers is er de ‘Silver Star’. Europa’s grootste en hoogste achtbaan, die met 130 km/u steil naar beneden suist.

Via Vrij Uit kan je een overnachting boeken in een hotel bij Europapark.


Beleef de film in Movie-Park Germany

Movie Park Germany in Bottrop ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Utrecht. Hier draait alles om films.

Als bezoeker moet je niet verbaasd zijn als je je plotseling op een filmset bevind en de aanwijzingen van de regisseur moet opvolgen of spectaculaire stunts van heel dichtbij kan meemaken.

Er zijn ook vele top-attracties. Durven jullie kinderen in de High Fall en de MP Xpress? Of stappen ze liever in de Mysterie River, één van de spectaculairste wildwaterbanen van Europa?

TUI heeft een leuk arrangement. 1 Nacht in een hotel op 15 km van het park en 2 dagen entree


Wunderland Kalkar, pret bij een ongebruikte kernreactor

Autootjes besturen in Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar ligt net over de grens bij de achterhoek. De bedoeling was dat er ooit een kernreactor in geplaatst zou worden. Maar in plaats daarvan is er een leuk pretpark gemaakt met een achtbaan, een wildwaterbaan, draaimolens, zweefmolens, een piratenschip en reuzenrad.

De imposante toren van de 'kerncentrale' wordt door klimmers gebruikt als klimwand.

Het park is voor kleine kinderen heel erg leuk omdat er veel treintjes en auto's zijn.


Veel voor weinig bij Playmobil Funpark

De ridderburcht bij Playmobil Funpark

In de buurt van Neurenberg heeft Playmobil een themapark gerealiseerd. Dit park heeft een imposante ridderburcht, een moeilijk beklimbaar piratenschip en een geheimzinnige jungle-ruïne.

In dit mooie park kan je heerlijk actief spelen en beleven. Het is relatief goedkoop in vergelijking met andere pretparken.

Kijk voor meer informatie op de website van Playmobil-FunPark (in het Engels). Bij deze leuke rondreis Duitsland in een Notendop zit een bezoek aan Playmobil Funpark inbegrepen.


Steile houten achtbaan bij Heide-Park

Overzicht van Heide-Park

Heide-Park Soltau ligt in de buurt van Hamburg. Het heeft 's werelds steilste houten achtbaan, diverse attracties voor jong en oud en een action-comedy-show uit de 'wereld der piraten'. Een heel leuk park voor groot en klein.

Wij hebben Heide Park bezocht en onze belevenissen op de blog staan. We waren verrast hoe leuk dit attractiepark is! Lees ons verhaal.

Naar Heidepark met Vrij Uit met overnachting in een hotel in de omgeving of logeren bij het park via Pharos Reizen.


Adrenaline-rush bij Fort Fun in het Sauerland

Pretpark Fort-Fun

Fort Fun in het Sauerland heeft de 'Wild Eagle'. Deze attractie schiet je met 70 km/u de lucht in en zo steek je het Avonturenland over!

Maar ook de andere attracties in het pretpark doen het adrenalineniveau razendsnel stijgen.

Bekijk meer details op de website van Fort Fun.


Meer pretparken in Duitsland, en een mooi overzichtskaartje van waar ze zich bevinden vindt je op de website PretparkenDuitsland.nl.


Keer terug van Pretparken in Duitsland naar Duitsland met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?