De beste en grootste pretparken vind je in Duitsland. Boek ze met overnachting!

Pretparken in Duitsland vormen een ideaal uitje voor Nederlandse gezinnen. Voor een mini-vakantie net over de grens, of een overnachting bij een pretpark als tussenstop als je op weg naar je vakantieadres bent.

Er zijn diverse mooie pretparken in Duitsland. Hele grote, met ook veel vertier voor volwassenen, maar ook kleine, zonder grote attracties maar wel veel te doen.

Wat voor jouw gezin het beste pretpark in Duitsland is, hangt van veel dingen af. Maar ik noem hier alvast de leukste pretparken volgens ons, en onze kinderen:

Tripsdrill, pretpark, wildpark en slapen in een boomhut

boomhut Tripsdrill

In de buurt van Stuttgart vind je meer dan 100 bijzondere attracties in Belevenispark Tripsdrill.

Dit nog relatief onbekende pretpark is zeker een aanrader. Wij waren er in de zomer van 2018, en waren verbaasd over de korte wachtrijen!

Maar Tripsdrill is méér. Er is een leuk wildpark, en je kunt er overnachten in een boomhut of pipowagen!

Legoland Duitsland, bijna zo goed als het origineel

In de Duplo-trein in Legoland Duitsland

Als je niet naar Denemarken gaat, dan is Legoland Duitsland een uitstekend alternatief, bijvoorbeeld als tussenstop als je richting Zuid-Europa rijdt.

Wij zijn er in 2010 en 2018 met de kinderen geweest en het was één groot feest. Uiteraard in het park zelf, met attracties, miniland, en de Lego-Akademie waar ze zelf kunnen bouwen.

Maar een aanrader is om te verblijven in het bijbehorende vakantiepark, oftewel Legoland Feriendorf. Waar je kan overnachten in een bungalow, het kasteel hotel of het piraten hotel!

De allergrootste en allerleukste: Europa-Park

Wodan, de grote houten achtbaan in Europa-Park

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Het ligt aan de rand van het Zwarte Woud en nabij het drielandenpunt Duitsland/Frankrijk/Zwitserland.

Wij zijn er in 2016, 2018 en 2022 geweest, en vinden het ook het allerleukste pretpark. Omdat de achtbanen geweldig zijn, natuurlijk. Maar vooral omdat er ook rustiger plekjes in het park gevonden kunnen worden. Met kleine attracties, en bijvoorbeeld ook een biergarten.

En naast het attractiepark is nu ook een groot aquapark Rulantica geopend. Je kan je dus zeker een dag of drie vermaken bij Europa-Park.

Ook belangrijk: er wordt aan iedereen gedacht. Jong en oud, maar ook mensen met een glutenvrij of ander dieet.

In 2022 bezochten wij Euopa-Park in de meivakantie. Onze jongens zijn ondertussen tieners en hebben hun favoriete attracties die tieners in Europa-Park niet mogen missen op een rijtje gezet. 

Phantasialand, groots op een klein terrein

Een leuke zweefmolen in Phantasialand

In Brühl vlakbij Keulen staan op een relatief klein en compact terrein een grote hoeveelheid attracties. Jong en oud stappen hier in een wereld vol fantasie!

Er zijn zes themagebieden waar je spectaculaire attracties vindt. Zoals de Colorado Adventure-achtbaan, de River Quest wildwaterbaan, de loopingachtbaan Black Mamba. Maar ook Mystery Castle waar je een vrije val kan maken van 65 meter...

Natuurlijk zijn er voor de jongere kinderen leuke draaimolens te vinden en zijn er prachtige shows, een leuke winkelstraat en diverse restaurants.

Heide-Park, perfecte tussenstop in Noord-Duitsland

Heidepark entree van de bobbaan

Heide-Park Soltau ligt in de buurt van Hamburg. Het is daarmee een uitstekende tussenstop als je op weg bent naar het Noorden (Scandinavië) of Oosten.

Dit in grootte tweede pretpark van Duitsland heeft 's werelds steilste houten achtbaan, diverse attracties voor jong en oud en een action-comedy-show uit de 'wereld der piraten'. Een heel leuk park voor groot en klein.

Wij hebben Heide-Park bezocht en onze belevenissen op de blog staan. We waren verrast hoe leuk dit attractiepark is! Hier lees je ons verhaal.

Fort Fun, mooi gelegen pretpark in het Sauerland

In het bij Nederlanders zo populaire Sauerland, op minder dan een half uur rijden van Winterberg, ligt pretpark Fort Fun Abenteuerland.

Dit pretpark ligt prachtig in een dal. Het is niet erg groot, maar het heeft verrassende, leuke attracties.

Wat dacht je van een grote deltavlieger aan een zipline? Ga talloze keren over de kop in de Thunderbirds, en geniet van de langste en leukste rodelbaan die wij ooit gedaan hebben.

Hansa-park, wilde achtbanen aan de Oostzee

Aan de Oostzee, boven Lübeck in Sleeswijk-Holstein, ligt dit mooie pretpark. Het heeft een uniek thema: de Hanzesteden. En dat is mooi uitgewerkt in de entree en in verschillende attracties.

Hansa-Park is een groot, maar bij Nederlanders nog vrij onbekend pretpark. Met geweldige achtbanen zoals de Flucht von Novgorod en de Schwur des Kärnan. Beiden met uitgebreid verhaal voor in de wachtrij.

Er zijn ook veel attracties voor jongere kinderen, en dit is weer een pretpark waar je eigenlijk aan één dag niet genoeg hebt.

Wunderland Kalkar, pret bij een ongebruikte kernreactor

Autootjes besturen in Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar ligt net over de grens bij de achterhoek. De bedoeling was dat er ooit een kernreactor in geplaatst zou worden. Maar in plaats daarvan is er een leuk pretpark gemaakt met een achtbaan, een wildwaterbaan, draaimolens, zweefmolens, een piratenschip en reuzenrad.

De imposante toren van de 'kerncentrale' wordt door klimmers gebruikt als klimwand.

Het park is voor kleine kinderen heel erg leuk omdat er veel treintjes en auto's zijn.

Beleef de film in Movie-Park Germany

Met de kids bij Movie park Germany

Movie Park Germany in Bottrop ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Utrecht. Hier draait alles om films.

Als bezoeker moet je niet verbaasd zijn als je je plotseling op een filmset bevindt en de aanwijzingen van de regisseur moet opvolgen of spectaculaire stunts van heel dichtbij kan meemaken.

Er zijn ook vele top-attracties. Durven jullie kinderen in de High Fall en de MP Xpress? Of stappen ze liever in de Mysterie River, één van de spectaculairste wildwaterbanen van Europa?

TUI heeft een leuk arrangement. 1 Nacht in een hotel op 15 km van het park en 2 dagen entree

Veel voor weinig bij Playmobil Funpark

De ridderburcht bij Playmobil Funpark

In de buurt van Neurenberg heeft Playmobil een themapark gerealiseerd. Dit park heeft een imposante ridderburcht, een moeilijk beklimbaar piratenschip en een geheimzinnige jungle-ruïne.

In dit mooie park kan je heerlijk actief spelen en beleven. Het is relatief goedkoop in vergelijking met andere pretparken.

Meer pretparken in Duitsland, en een mooi overzichtskaartje van waar ze zich bevinden vind je op de website PretparkenDuitsland.nl.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)