Overnachten bij Legoland Duitsland: een ideale tussenstop

Legoland Duitsland ligt op de grens van Beieren en Baden-Würtemburg in het Zuiden van Duitsland. Het is iets kleiner, maar zeker zo leuk als Legoland Denemarken. Hier beleef je een geweldige tijd als je in de buurt of op doorreis bent.

Overnachten doe je in het geweldige Feriendorf, of bij vakantieparken en hotels in de buurt.

Even poseren bij de ingang van Legoland Duitsland

Zeb en Tycho zijn grote Lego-fans, en dus zijn we al diverse keren in Legoland geweest. Ons bezoek aan Legoland Duitsland was al 8 jaar geleden, en dus besloten we er in 2018 weer eens langs te gaan. En wat werden we verrast!

Het kleine vakantiepark (Feriendorf in het Duits) dat erbij lag is helemaal veranderd. Het was al leuk, maar is nu helemaal geweldig, met mooie grote themahotels en nog veel meer.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, en eerst het pretpark zelf even beschrijven. Of ga direct door naar de

Let op: Legoland Duitsland is niet hetzelfde als het Lego Discovery Center dat bij Oberhausen ligt. Dat is meer een indoor speeltuin met Lego.

Legoland, een pretpark, maar dan nog leuker

Achtbanen en Lego gecombineerd: dat is Legoland

Vanwege de combinatie van Lego en een pretpark, is Legoland een fantastisch concept. Niet alleen geniet je van de attracties, maar je verwondert je ook over de bouwwerken van Lego.

Zoals bij ieder pretpark heb je hier te maken met wachtrijen voor de attracties. Maar in Legoland staan er vaak bakken met Lego. Dan kunnen de kinderen tijdens het wachten lekker bouwen.

Centraal in Legoland Duitsland ligt Miniland. Een soort Madurodam, maar dan van Lego. Met hier veel monumenten, steden, en landschappen uit Duitsland. Maar ook Nederland en andere landen zijn er te bewonderen.

Wat de attracties betreft: die zijn vooral heel leuk voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Voor oudere kinderen zijn er wel een paar leuke (lees: wildere) attracties. Maar geen hele grote achtbanen.

De verschillen met Legoland Billund

De Flying Ninjago attractie in Legoland Duitsland

Wat ons opvalt, is dat veel attracties in Legoland Duitsland heel erg lijken, danwel één op één gekopieerd zijn van die in Legoland Billund:

  • Veel gebouwen/steden in Miniland
  • Het treintje
  • Atlantis
  • Ninjagoland
  • Power Builder
  • Pirate Splash Battle
  • Temple X-pedition
  • Jungle Racers
  • Drakenachtbaan (ritje in Duitsland is leuker, aankleding in de wachtrij is leuker in Billund)

En dan vergeet ik er nog wel een paar. Maar er zijn ook attracties die ze niet in Denemarken hebben:

De Lego-Fabriek is een hele leuke attractie waar bezoekers een kijkje achter de schermen van een Lego-fabriek krijgen. Erg grappig en leerzaam. Er zit een pick-a-brick winkel bij waar Lego-fans losse steentjes kunnen kopen.

Flying Ninjago is een favoriet van onze jongens. Hiermee kan je zelf proberen over de kop te gaan. Omdat er maar weinig tegelijk in kunnen, staat hier wel een flinke wachtrij.

Lego Akademie, waar kinderen modellen kunnen bouwen om een diploma te verdienen. Of doe mee aan een Mindstorms workshop!

Het vakantiepark, oftewel Feriendorf Legoland

Het nieuwe Piratenhotel, met speelschip ervoor.

Wat voorheen een klein leuk parkje was, met blokhutjes in verschillende thema's rond speeltoestellen, is nu flink uitgegroeid.

Die blokhutten zijn er nog steeds. Maar er is nog veel meer bijgekomen. Egyptische blokhutten bijvoorbeeld. Die opvallend genoeg niet rond een speeltoestel staan (volgens Zeb zijn die voor stellen zonder kinderen...)

Ook zijn er maar liefst 3 hotel-kastelen: het Ridder-kasteel, Draken-kasteel en Konings-kasteel (in het Duits natuurlijk). Alle drie prachtig aangekleed. Met in de kamers diverse decoraties van Lego. En een kist Lego voor de kinderen om te bouwen.

Tenslotte is er een groot nieuw Piraten-hotel bijgekomen. Prachtig aangekleed, met een grote piraten-speeltuin ervoor, helemaal geweldig.

Zowel in het Konings-kasteel als in het Piratenhotel is een prachtig restaurant waar je heerlijk kan eten, volledig in thema natuurlijk. En er zijn ook nog een Jungle Buffet en Steak House restaurant op het park, genoeg keuze dus!

Meer te doen op het Vakantiepark

Het klimpark in het vakantiepark

Zoals gezegd is in het feriendorf een speeltuin nooit ver weg. Maar er is meer te doen.

Ga bijvoorbeeld heerlijk mini-golfen op de prachtige piraten-minigolf baan. Je hebt mooie, en minder mooi aangeklede minigolf-banen, maar deze is van de buitencategorie!

Direct in het oog springend is ook het high-rope parcours op het terrein. Avontuurlijke kids (en ouders) kunnen zich hier uitleven met klimmen, ziplinen en abseilen. Er zijn 6 verschillende parcours voor ieder niveau, vanaf 4 jaar.

Als overdekte activiteit zijn er 8 bowlingbanen in het Piratenhotel.

Tenslotte is het ook nog mogelijk om een vlucht te maken in een hete luchtballon. Over Legoland! Dat moet helemaal fantastisch zijn natuurlijk.

Aanbiedingen voor het Feriendorf/vakantiepark

Wil je graag met je gezin één of meer nachtjes in zo'n prachtige themakamer overnachten? Dan kan je gebruik maken van één van de volgende aanbiedingen:

Aanbieding via TUI

Het koningskasteel in het vakantiepark

Ook TUI biedt overnachtingen aan in het Vakantiepark van Legoland Duitsland. Maar ook hier is de informatie niet erg duidelijk en enigszins verouderd.

Maar bij TUI is wel duidelijk dat je een huisje (Cottage) boekt, of een kamer in een kasteel (Castle) of bij de piraten (Pirates).

Niet helemaal duidelijk is of je entreetickets voor Legoland erbij krijgt, en voor hoeveel dagen. Vraag dat vooral na!

Rondreis met Legoland bij ANWB

Wij sliepen in een themakamer in het kasteel

Bij de ANWB kan je een leuke rondreis nemen met de hoogtepunten van Duitsland: Duitsland in een Notendop, inclusief 2 dagen entree voor Legoland.

Let op: de ANWB legt niet goed uit in welke accommodatie je bij Legoland verblijft. Waarschijnlijk slaap je in een themakamer in één van de losse huisjes.

Heb je de keus voor Burg/Superior dan slaap je in één van de ridderkastelen. Heb je de keus voor het "Pirateninsel" kiest, dan slaap je in het Piratenhotel.

Camping/Vakantiepark in de buurt van Legoland Duitsland

Dat Feriendorf is mooi, maar toch wel prijzig, zeker als je wat langer wilt verblijven. Kijk in dat geval naar deze leuke campings en vakantieparken in de buurt.

Rosencamping Schwäbische Alb

Veel te doen op Rosencamping Schwabische Alb

In het mooie landschap van de Schwäbische Alb ligt deze bijzonder kindvriendelijke camping. Legoland ligt op 5 kwartier rijden, maar er is hier nog veel meer te doen.

Er is een kinderboerderij, zwembad, speeltuin, sportvelden enzovoorts. En in de vakanties een entertainment team.

In de buurt liggen onder andere een zomerrodelbaan en nog een kleinschalig pretpark: Traumland auf der Bärenhöhle.

Overnachtingshotels in de buurt van Legoland

Gebruik je Legoland Duitsland als onderbreking van een reis naar Zuid-Europa, en vind je een verblijf op het vakantiepark wat te duur? Kies dan één van deze overnachtingshotels in de buurt:

Vienna House Easy Günzburg

Vienna House Günzburg

In het centrum van Günzburg, vlakbij Legoland, ligt dit leuke hotel. Met prima kamers en een goed ontbijtbuffet.

Je zal wel de hele dag in Legoland vertoeven, maar in het hotel is ook speelgelegenheid voor kinderen. En in het gezellige centrum van Günzburg zijn genoeg leuke restaurants te vinden.

Je kan kaartjes voor Legoland bijbestellen.

Jufa Hotel Nördlingen im Ries

Jufa hotel Nördlingen

Nördlingen ligt op een uurtje rijden van Legoland. Dit mooie hotel heeft ruime familiekamers, speelruimte binnen en een speeltuin.

In het leuke middeleeuwse stadje kun je ook gerust meerdere dagen verblijven. Voor het hotel hoef je dat zeker niet te laten.

Last minute hotel vinden bij Booking.com

Hotel Falk in Krumbach

Besluit je op het laatste moment nog een stop-over te plannen bij Legoland Duitsland? Dan kan je het beste een hotel vinden via Booking.com.

Start dan met deze link en vul de juiste gegevens in. Klik op de resultaten-pagina die je dan ziet op "Laagste prijs eerst", je zal toch weinig tijd bij het hotel besteden (omdat je naar Legoland gaat!).

Overigens kom je zo best in leuke Duitse hotelletjes terecht. Wij vonden zo Hotel Falk in Krumbach (op een half uur van Legoland). De slaapbanken waren niet geweldig, maar we hebben er heerlijk Duits gegeten!

Bekijk ook deze pretparken in Duitsland:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)