Tripsdrill: Pretpark, Wildpark en Vakantiepark in één

Erlebnispark Tripsdrill ligt bij Stuttgart in Zuid-Duitsland. Het is een nog relatief onbekend park, en dat biedt diverse voordelen.

Even poseren in het pretpark van Tripsdrill

We hebben de bijzondere boomhutten van Tripsdrill al enkele jaren op de website staan. Toen we in de zomervakantie vanuit Italië (en Legoland) naar huis reden besloten we er eens een kijkje te nemen.

En niet alleen bij de boomhutten natuurlijk. Want Tripsdrill heeft ook een pretpark en een wildpark.

Sterker nog: Tripsdrill is het oudste pretpark van Duitsland! Toch is het vrij onbekend, zeker bij ons in Nederland.

Hoog tijd om er wat meer over te vertellen, te beginnen bij het Wildpark.

Het Wildpark van Tripsdrill

Hertjes voeren in het Wildpark

Tripsdrill is in 1929 begonnen met een speelmolen. Maar al snel kwam er een dierenpark bij. En dat dierenpark groeide uit tot het grote Wildpark wat het nu is.

En dat zijn 47 hectaren park met 40 verschillende soorten dieren. Al die dieren leven in grote stukken bos, afgezet met hekken. Zoals er op verschillende plekken in Duitsland WIldparken zijn.

Dieren die je hier kan vinden zijn onder anderen herten (die je kan aaien en voeren), beren, wolven, lynxen, otters enzovoorts.

Er zijn ook vele roofvogels waarmee in de zomer 2 keer per dag shows gegeven worden. Wel handig als je een beetje Duits verstaat, want er wordt veel verteld.

Ook kan je gaan kijken bij het voeren van diverse andere dieren, zoals de wolven. Ook leuk om te zien, zeker als je iets van de verhalen kan verstaan.

Al met al is het Wildpark zeker leuk om te bezoeken, al zal je het in een halve dag wel gezien hebben.

Een bijzonder leuk pretpark, met korte wachttijden!

De bootjes en Donnersbalken attractie in Tripsdrill

Dat geldt natuurlijk niet voor het pretpark van Tripsdrill. Hier kan je je zeker wel een dag (of meer) vermaken.

Dit pretpark heeft het leven in het oude Duitsland als thema. Met diverse attracties waarin je in wastobbes, meelzakken en badkuipen zit. In een decor van mooie oude huizen.

Het park heeft grofweg twee delen. In het eerste deel vind je vele bijzondere attracties geschikt voor kleine kinderen. Bootjes waarbij je elkaar kan natspuiten, monorails, een hoge draaimolen, autootjes, enzovoorts.

Een nieuwe attractie in dit deel is trouwens de Höhenflug, wat dezelfde attractie is als Flying Ninjago in Legoland! In een ander thema natuurlijk.

Grote achtbanen achterin het park

Het tweede deel ligt achterin het park, en bevat de grotere attracties. Zoals de houten achtbaan Mammut. En de G'sengte Sau, waarin je met karretjes door een mooi kasteeltje racet. Door datzelfde kasteeltje gaat een splash-attractie waarbij je in een badkuip zit.

De mannen in lanceer-achtbaan Karacho

Maar de absolute topper is de lanceer-achtbaan Karacho. Daar zal wel een flinke wachtrij voor staan, dachten we. Maar nee hoor! Binnen 5 minuten waren we al aan de beurt!

Onbegrijpelijk, want deze achtbaan is super-gaaf. Voordat je begonnen bent, ga je al een keer over de kop. En na het lanceren gebeurt dat nog een paar keer. Op een leuke, soepele manier.

Bij ieder ander pretpark had de Karacho voor grote wachtrijen gezorgd, maar niet in Tripsdrill. We deden hem daarom twee keer, voordat we doorgingen naar de andere attracties.

Ook bij die andere attracties waren de wachtrijen niet lang. Zonder dat het heel rustig was in het park. Dit is dus een groot pluspunt van Tripsdrill: kies voor dit pretpark in het hoogseizoen, als het elders erg druk is!

In 2020 is Tripsdrill verder uitgebreid met 2 nieuwe achtbanen. De gezinsachtbaan "Volldampf" is in de stijl van een stoomlocomotief uit de 19e eeuw en meerdere coupés. De "Hals-über-Kopf" achtbaan zegt het al, hierin ga je maar liefst 4 keer "hals over kop"!

Overnachten in een boomhut of pipowagen

De pipowagens bij Tripsdrill

En dan kan je bij dit bijzondere pretpark ook nog overnachten! Of liever gezegd: dat doe je bij het Wildpark (op 500 meter afstand van het pretpark).

Hier kan je kiezen tussen overnachting in een pipowagen of boomhut.

De pipowagens staan vlakbij de ingang van het Wildpark. Ze hebben 5 eenpersoonsbedden en douches in een apart sanitairgebouw. Voordeel van de pipowagens: je kan ook 's avonds nog bij de hertjes.

Nog bijzonderder (maar ook een stuk duurder) zijn de boomhutten. In het bos staan deze prachtige houten creaties. Met veel oog voor details zijn deze gebouwd.

Je bent er van alle gemakken voorzien, met sanitair, een 2-persoons bed en een stapelbed voor de kids. Je kan er alleen niet koken.Er zijn eenvoudige maaltijden te verkrijgen bij een snackkar. En er zijn in de omliggende dorpjes diverse restaurants te vinden.

Het ontbijt voor zowel pipowagens als boomhutten wordt geserveerd in het restaurant dat midden in het Wildpark staat. Hiervoor moet je dus nog wel een stukje wandelen, maar wel tussen de dieren.

Zeb en Tycho wandelen de trap op naar onze boomhut

Hotels in de buurt van Tripsdrill

Kies je liever voor het comfort van een hotel in de buurt (ook goedkoper dan de boomhut, maar niet dan de pipowagen!!) kijk dan naar deze opties:

Hotel Herzogskelter

Hotel Herzogskelter

In Güglingen, op slechts 5 minuten rijden van Tripsdrill, ligt dit leuke familiehotel. Het bevindt zich in een mooi historisch pand in het centrum van het gezellige dorpje.

Het hotel heeft familiekamers voor 4 personen, waarbij de kinderen in een stapelbed slapen.

Mönch's Waldhotel

Mönch's Waldhotel bij het Zwarte Woud

Op een uur rijden van Tripsdrill zit je aan de Noordkant van het Zwarte Woud, waar dit hotel ligt. Een mooie plek als je ook nog andere uitstapjes wilt maken.

Het is een mooi hotel waar je kan genieten van de rustige omgeving, het lekkere eten, en een mooi groot zwembad. Veel andere faciliteiten voor (kleine) kinderen zijn er niet, maar dat is geen probleem als je toch veel op pad gaat.

De familiekamers zijn geschikt voor 4 personen. De kinderen slapen dan op een tweepersoons sofabed.

Vakantiepark in de buurt van Tripsdrill

Zoek je een leuke plek voor een langere vakantie in de buurt van Tripsdrill? Bekijk dan dit vakantiepark eens:

Vakantiepark Waldbrunn

Leuke bungalow bij Vakantiepark Waldbrunn

Een leuk vakantiepark met bungalows geschikt voor 5 of 6 personen.

Het vakantiepark heeft een mooie speeltuin, een voetbalveldje en veel ruimte om te spelen. En op 10 minuten wandelen is een openbaar zwembad.

Tripsdrill ligt op 5 kwartier rijden. En in de buurt bevinden zich onder andere ook het mooie stadje Heidelberg en de druipsteengrotten van Buchener.

Bekijk ook deze pretparken in Duitsland:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)