Hansa-park, leuk pretpark aan de Duitse Oostzee

Gelegen tussen de Hanzesteden aan de Oostzee, ligt het pretpark Hansa-park. Een ideale afwisseling tussen het bezoeken van de steden en het strand.

Zeb en Patrick bij de entree van Hansapark met typische gebouwen uit de Hanzesteden

Hansa-park ligt in het Duitse Sierksdorf in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Dat ligt in Noord-Duitsland, boven Hamburg aan de Oostzee.

Hoewel het park wel 12 themagebieden gedefinieerd heeft, zijn ze niet heel erg benadrukt op de plattegrond. Op de website zijn ze beter te ontdekken, maar dienen ze eerder als richtlijn.

Het park heeft meer dan 125 attracties, waarvan 7 achtbanen. 3 zijn er voor echte waaghalzen en 4 voor de hele familie.

Zeker in het hoogseizoen kunnen de wachtrijen erg oplopen. Om toch alles te kunnen ontdekken is het daarom handig dat je er ook kan overnachten.

Hieronder lees je meer over het pretpark, of klik direct door als je wilt...

Een mooie ontvangst in het gebied van de Hanze

Het treintje maakt een rondrit over Hansa-Park

Als je Hansa-park binnenkomt, valt je oog meteen op een grote poort. Het is een namaakversie van de Holstentor in Lübeck.

Zodra je de poort doorloopt zie je allemaal mooie hanzegebouwen. Je proeft meteen de sfeer die hangt in de hanzesteden. Als je doorloopt zie je meteen ook de souvenirwinkel.

Als je rechts het treinspoor volgt kom je bij het station. Hier kan je het treintje pakken om meer van het park te zien. Als je links om het station heenloopt kom je in de 'Hansa-Garten', een rustig themagebied met de panoramatoren Holsteinturm.

Beautiful Britain en de Alter Jahrmarkt

Het treintje van de Royal Scotsman

Als je het treinspoor links van het station volgt kom je in Beautiful Britain. Dit is een klein themagebied met 2 achtbanen. Nessie is een stalen achtbaan met een grote looping. De Royal Scotsman is een kleine treinachtbaan voor het hele gezin.

Verder staat het themagebied ook bekend om zijn hoge vrijevaltoren Highlander. Op een hoogte van 120 meter val je met 120 km/h de diepte in.

Als je links Beautiful Britain verlaat, kom je in de 'Alter Jahrmarkt'. Dat is een klein themagebied met grotendeels kermisattracties zoals een zweefmolen en safari-auto's. Er staat één achtbaan voor de kleintjes: Der Kleine Zar.

Houthakkerskamp, Fiesta del Mar en Bonanza City

Der Flucht von Novgorod

Als je links om de Alter Jahrmarkt heenloopt kom je in het Houthakkerkamp. Dit gebied is geïnspireerd op de Russische Oostzeekust. Hier staan twee grote attracties.

Der wasserwolf am Ilmensee is een log flume die door de Russische wilde wateren vaart. De Flucht von Novgorod is een intense achtbaan die door een boze tovenaar vervloekt wordt en afgeschoten wordt langs de muren van de stad Novgorod.

Bij de uitgang van de Flucht von Novgorod of als je het pad erlangs volgt kom je in het vrolijke Fiesta del mar, een klein gebied in Mexicaans-Spaans thema. Er staat één kermisachtige attractie: Barcos del Mar. Verder is er een kleine souvenirwinkel.

Als je je route vervolgt links van de arena, kom je in het wild west dorp Bonanza City. Dit mooie dorp heeft een saloon waar je kan eten, een plek waar je kan goudzoeken en een kleine bootjesattractie voor kinderen: Indian River.

Die Reiche des Nordens, Abenteuer- en Wikingerland

Der Schwur des Kärnan komt met hoge snelheid uit de toren

Als je op het pad langs de arena rechts afslaat kom je in de Rijken van het Noorden. De eyecatcher van dit gebied is de hyper-coaster Der Schwur des Kärnan. Deze stoere achtbaan laat je eerst in een hoge toren omhoog takelen, waar hij na een vrije val uit wordt geknald.

Rechts om de toren heen kom je in een klein gebied met een aantal waterattracties waaronder Störtebekers Kaperfahrt, een piratensplash met ronde boten. Wat er nog wel bij hoort maar wel omlopen is, zijn de Kärnapulten. Dit zijn de vliegtuigjes die je zelf om de as kan laten draaien, bekend van Duinrell onder de naam Wild Wings.

Als je links langs de toren van Kärnan loopt kom je in Abenteuerland. Dit kleine indianenland heeft 2 attracties: de Crazy mine, een mijntreinachtbaan en de Pow Wow, herkenbaar als de theekopjes.

Rechts het pad langs de Pow Wow aflopen en je komt in Wikingerland. Dit kleine vikingland is vooral bedoeld voor de jongere kinderen. Er staat onder andere een kleine achtbaan: Die slange von Midgard. Verder is er een vikingsplash en nog wat kermisachtige attracties.

Kortom...

In de wachtrij voor der Schwur des Kärnan

Hansa-park heeft een groot aantal attracties. Te veel om hier op te noemen, en ook te veel om in één dag te doen.

Wat ons ook erg aanspreekt is de thematisering van het park, rond de Hanzesteden. Een uniek thema, dat op veel plekken ook mooi is uitgewerkt.

Ook de verhalen rond verschillende achtbanen zijn erg leuk. Het is interessant om te volgen, en geeft je wat te doen als je in de wachtrij staat.

Hansa-park is niet voor niets één van de grootste en populairste pretparken in Duitsland, en dus van Europa. We raden een bezoek zeker aan. En verblijf dan in de buurt, want één dag is eigenlijk te kort.

Overnachten in de buurt van Hansa-Park

Hansa-Park Resort am Meer

Het Hansa-Park resort ligt direct naast het pretpark

Het vakantiepark Hansa-Park Resort ligt direct naast het pretpark, EN direct aan de Oostzee.

Het vakantiepark heeft leuke gekleurde huisjes voor 4 of 6 personen. Er is een directe verbinding met het pretpark, maar kaartjes zijn niet standaard bij de prijs inbegrepen.

Het resort heeft geen eigen restaurant. Die zijn er natuurlijk wel in het pretpark, en in de directe omgeving.

Vakantiepark Weissenhauser Strand

Waterspeeltuin bij vakantiepark Weisserhauser Strand

Vakantiepark Weissenhäuser Strand ligt tussen Kiel en Lübeck aan de Oostzeekust, op een half uurtje rijden van Hansa-Park.

Het park wordt door een brede duinenrij gescheiden van de zee en het mooie witte strand. Er zijn vele faciliteiten voor kinderen zoals speeltuin, speelhoeken, kinderboerderij, kidsclub en animatie van april t/m oktober.

Er is ook een groot overdekt Jungleparadijs en subtropisch zwemparadijs met glijbanen, aquaspeeltuin en een gigantische waterval waar je vele uurtjes plezier zult hebben. Wel moet je betalen voor de entree.

Je kunt een appartement of bungalow huren voor maximaal 5 personen.

Landal Travemünde

Waterspeeltuin bij vakantiepark Weisserhauser Strand

Dit a-typische Landal park heeft eigenlijk 2 delen: een vakantiepark met bungalows, en een aantal appartementen complexen.

Het park heeft ook niet de normale faciliteiten van een Landal vakantiepark. In plaats daarvan vind je aan de nieuwe, luxe boulevard diverse restaurants, een speeltuintje en waterspeelplaats. Ook minigolf en een binnenspeeltuin zijn er te vinden.

Landal Travemünde ligt op het schiereiland Priwall. Per ferry kan je naar de badplaats Travemünde, en dan rijd je in een uurtje naar Hansa-park


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!