De Wintertraum in Phantasialand, beleef een winters wonderland vol attracties

Tijdens de winter verandert Phantasialand in Brühl in een winters spektakel. Tijdens de Wintertraum is het park geheel versierd in winterse sferen, en zijn er speciale attracties. Wij waren al tweemaal in dit winter wonderland.

De verlichtte draaimolen in Phantasialand

Phantasialand is één van de leukste pretparken in Duitsland. Het ligt in Brühl, vlakbij Keulen. Op maar een paar uurtjes rijden van Nederland dus.

Tijdens de winter wordt het pretpark omgetoverd tot een magische winterwereld. Het winterfestival Wintertraum wordt van eind november tot begin januari gehouden.

Het park is aangekleed met fonkelende lichtjes, versierde kerstbomen en sneeuwdecoraties. Er wordt een ijsshow georganiseerd, een wintermarkt vol lekkernijen en een parade volledig in stijl met mooie kostuums en praalwagens.

Wij zijn al twee keer in de kerstvakantie naar Phantasialand geweest. Om te genieten van de attracties natuurlijk, waarvan de meeste gewoon open zijn. Maar ook van de winterse sferen van Wintertraum.

Extra mooi: Wintertraum in de sneeuw

De eerste keer dat we bij de Wintertraum waren hadden we geluk: het had gesneeuwd. En dat zorgt natuurlijk voor een extra mooi decor.

We verbleven in het Lin Bao hotel van Phantasialand, en de Chinese tuin daarvan was mooi ondergesneeuwd.

De chinese tuin van het Lin Bao hotel in de sneeuw
Mooi verlichtte Chinatown tijdens de Wintertraum van 2017

Mooie aankleding en verlichting

Maar ook zonder sneeuw kijk je bij Wintertraum je ogen uit. Vooral als het gaat schemeren, dan komen alle lichtjes en verlichte elementen het mooiste uit.

Mooi verlichte draken
Sabine met de winterengel bij Wintertraum

Leuke winterse shows

De ijsshow van Phantasialand in 2017

Tijdens de Wintertraum van Phantasialand zijn er verschillende winterse shows. We zien een show over de werkplaats van de kerstman, die er niet is. Een kerstengel en de duivel betwisten elkaar terwijl de elfen acrobatische touren uithalen. Leuk, hoewel het verhaal een beetje onduidelijk is.

De ijsshow “White Christmas on Ice” is eigenlijk indrukwekkender. Geen verhaal ofzo, gewoon een mooie schaatsshow.

In het Berlijnse gebied gaan we het grote theater in voor de voorstelling “Crazy Christmas”. Een leuke show met veel dans, acrobatiek en humor. Tycho zegt al snel “veel leuker dan die show van gister”. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Later, tussen een paar ritjes met de Colorado Adventure door, bezoeken we ook de show Talvia, een wintersprookje. Ook dit is een leuke show, al is hij voor de jongens wat moeilijker te volgen.

Op zondag, tenslotte, bezoeken we de ijsshow “Alle Jahre Wieder”. Met veel ijsdansen, en de nodige humor valt ook deze in de smaak. En niet onbelangrijk: een goed toevluchtsoord omdat het buiten ging regenen!

Prachtige lichtshows in de avond

Mooie projecties bij de Tiempo del Fuego lichtshow

In de avond zijn er prachtige licht-shows in het park te bekijken. Wij bezochten Tempo del Fuego in het Mexicaanse themagebied. Op het mooie Mexicaanse decor met toren worden prachtige beelden geprojecteerd.

De hele Mexicaanse geschiedenis, cultuur en natuur worden getoond. En het geheel wordt afgesloten met een show van vlammenwerpers. Erg indrukwekkend.

Het klapstuk van de avond moet de show the Magic Rose, spirit of light zijn. Daarvoor volgen we de massa mensen naar het Kaiserplatz in themagebied Berlin.

Voor de show begint krijgen we te horen dat het afsluitende vuurwerk gecancelled is, vanwege een te harde wind. En ook het vuur in de show zelf is niet aanwezig.

Om kort te zijn: deze show valt ons tegen. Zonder de genoemde elementen blijft een wat gezapig dansende set acteurs over, die ons en de jongens maar weinig kan bekoren.

De dag erna zien we nog wel het vuurwerk, wat inderdaad prachtig is. Maar nog het best te bewonderen vanuit onze hotelkamer…

Meer voordelen van Wintertraum

Samen met de kinderen in de draaimolen!
Tycho en Patrick in de Taron achtbaan

Als hotelgasten van Phantasialand krijg je per overnachting één Quick Pass p.p.  Met één Quick Pass krijg je ofwel 1 snelle toegang tot 2 attracties ofwel 2 snelle toegangen tot 1 attractie.

Je kan deze pas gebruiken bij de volgende attracties: Talocan, Maus au Chocolat, Chiapas – DIE Wasserbahn, Winja's Fear, Winja's Force en de Colorado Adventure.

Een aanrader!

Het winterprogramma Phantasialand Wintertraum is zeker een aanrader. Je beleeft echt een gezellig wintergevoel in het park. Zeker een leuk uitje in de kerstvakantie!

Enthousiast geworden over Phantasialand? Kijk dan voor meer informatie op onze website. Of boek een overnachting met entree tot het park in het:

De mooie verlichtte kerstboom bij Wintertraum

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)