Wunderland Kalkar, all-inclusive pretpark net over de grens met Duitsland

Net over de grens in het Duitse Kalkar ligt Wunderland Kalkar. Bij deze nooit afgebouwde kerncentrale vind je hotels, restaurants, en het pretpark Kernie's Familienpark.

Reuzenrad achter de loods

Amanda nam met haar gezin in de herfstvakantie een kijkje bij Kernie's Familienpark. En om de dag vol te kunnen besteden besloten ze een nachtje te gaan overnachten in één van de hotels van Wunderland Kalkar.

Dat het hele park is gebouwd op een plek die eigenlijk een kerncentrale moest worden is nog goed te zien. Het hotel zag er industrieel uit met onder andere nog zware branddeuren.

De familiekamer was erg ruim met een tweepersoonsbed, een stapelbed en nog een los bed. De badkamer was simpel, maar de douche was lekker. Ook was er een televisie op de kamer.

De All-inclusive formule is een feestje voor kinderen

Lekker frietjes eten!

Bij Wunderland Kalkar maken ze gebruik van het all-inclusive concept en dit geldt ook voor het hotel. Koffie, thee, gebak, licht alcoholische drankjes zoals wijn en bier en activiteiten zijn allemaal inclusief.

We hadden nog wat tijd voor het avondeten dus zijn we gaan kegelen. Maar je kan hier ook nog bowlen of midgetgolfen. Bij het eten was er een lopend buffet. Normaal zijn wij daar niet zo van maar de kinderen vonden het geweldig en het eten was goed.

De caféstraat hebben wij overgeslagen. Maar voor ouders met oudere kinderen kan dit een fijne plek zijn om nog een drankje te nuttigen.  Er is hier ook live entertainment.

De volgende ochtend was het ontbijt ook prima met pannenkoeken voor de kids.

Fun in Kernie's Familiepark

we draaien een rondje in de draaimolen

Na het ontbijt gingen we het pretpark, Kernie’s familiepark in. Het was om 10.00 uur nog erg rustig, dus we konden eerst even lekker rondkijken met wat er allemaal te doen was. Al snel hadden de kids het één en ander gevonden.

Doordat het zo rustig was stonden er nergens rijen en konden we overal zo doorlopen. Dat is waarschijnlijk het voordeel van de maandag.

Het nadeel als het zo rustig is, is dat de attracties niet allemaal tegelijk open zijn en dat ze rouleren. Je moet dus even goed opletten hoe laat ze open en dicht gaan.

Ook is koffie en thee, frisdrank, patat en ijs inclusief dus daar hebben we ook lekker gebruik van gemaakt.

Koele zweefmolen en meer gave attracties

De zweefmolen gaat echt heel hoog!

In het park zijn veel leuke attracties voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. De toegang wordt bepaald door lichaamslengte.

Quinn mocht overal in, maar Vico mocht nog niet in de achtbaan. Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar maakt wel vijf rondjes voordat hij weer stopt.

Er zijn verder vliegende olifantjes, ronddraaiende schotels, een reuzenrad, een schommelboot, een wildwaterbaan, botsbootjes, een rijdend treintje, autootjes en nog veel meer ronddraaiende attracties.

Letterlijk hoogtepunt is de zweefmolen in de als koeltoren bestemde constructie. Deze gaat al ronddraaiend helemaal omhoog totdat hij boven de koeltoren uitkomt en je dus een fantastisch uitzicht hebt over de omgeving.

Circus aan de Rijn

De kamelentemmer heeft een leuke show

Ter ontspanning is er een klein strandje met relaxfauteuils met een mooi uitzicht op de druk bevaren Rijn die pal langs het park loopt.

Lekker spelen kunnen de kids in de buitenspeeltuin en een indoor speeltuin. Doordat je een polsbandje om hebt, kan je ook nog even het park uit en relaxen in het hotel als je wilt.

Na de lunch woonden we een circusvoorstelling bij. Een mooi rustmoment van ongeveer een halfuurtje met clowns, een jongleur en een kamelen temmer.

Al met al een super leuke dag met goed weer en veel leuke attracties zeker voor de leeftijd van onze jongens van 5 en 8 jaar. Na het fotomoment met mascotte Kernie, vernoemd naar de geplande kerncentrale, gingen we aan het einde van de middag voldaan weer naar huis.

Arrangementen van Wunderland Kalkar

Schommelen en draaien in de schotel

Bij Wunderland Kalkar kun je diverse arrangementen boeken. Dat zijn niet alleen overnachtingen. Je kan bijvoorbeeld ook je kinderpartijtje vieren met een potje bowlen en spelen in de indoor speeltuin. Daarbij zitten frietjes met een snack en drinken.

Maar ook een dagarrangement met lunch of avondarrangement met diner in het steakhouse of het buffetrestaurant zijn super leuk voor familie uitjes. Voor volwassenen zijn er nog evenementen arrangementen. Zoals bijvoorbeeld een wild west party.

En dan zijn er de diverse arrangementen met overnachting. Dat kunnen aanbiedingen zijn voor één of twee nachtje genieten, weekendarrangementen en speciale arrangementen voor de feestdagen.

Overnachten doe je er in één van de 6 hotels die op het terrein staan. Er zijn kamers voor maximaal 6 personen.

Entree voor Kernie's familiepark zit bij de overnachtingen. Maar hou er wel rekening mee dat het park in de wintermaanden gesloten is en in bepaalde periodes alleen in het weekend geopend is.

Ook zin in een vakantie bij Wunderland Kalkar?

Op de foto met Kernie

Bekijk ook deze pretparken in Duitsland:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)