Europa-park ook voor glutenvrij en andere dieetwensen

Wij zijn fan van Europa-park. En dat komt niet alleen doordat het park zoveel leuke attracties heeft. Je kunt er ook heerlijk eten in diverse restaurants. Europa-park heeft ook speciale aandacht voor glutenvrij en andere dieetwensen.

Europa-Park ingangEuropa-Park here we come...

Onze zoon Tycho heeft een gluten intolerantie. Dat geeft bij veel pretparken de nodige problemen als je iets wilt eten. Bij Europa-park is het beter geregeld

Het was voor Tycho een waar feestje toen we per toeval bij Pizzeria Venezia langs het buffet liepen om drinken te halen. We zagen namelijk dat ze ook glutenvrije pizza's hadden. Hier gaan we straks eten, was zijn blije reactie!!

Dit was een goede reden om eens verder te kijken naar de mogelijkheden in Europa-Park voor mensen met dieet wensen. En ik kwam erachter dat ze veel mogelijkheden hebben. Ik zet ze voor je op een rijtje:

Dieet ontbijt in de Europa-park hotels

glutenvrij ontbijt europa-park hotelsGlutenvrije muesli voor ontbijt

Europa-Park heeft 5 hotels waar je kan logeren. Overnachtingen hier zijn inclusief een uitgebreid ontbijt buffet met verse broodjes, fruit, yoghurt, divers broodbeleg, ei en worstjes.

Voor mensen met dieetwensen is er een speciale tafel met wat lactose vrije en glutenvrije producten.

Hier vind je broodjes, muesli, lactosevrije melk en boter. In het grote buffet staan natuurlijk ook een heleboel producten die geen gluten of melk bevatten.

Weet je niet zeker welke producten daarvan geschikt zijn voor jou, dan kan je aan één van de koks vragen of ze even een rondje met je lopen langs het buffet. Ze kunnen dan precies uitleggen wat je wel of niet kan eten.

Dieet wensen in de Silver Lake Saloon op het Camp Resort

Silver Lake Saloon Europa-Park camp resortDe Silver Lake Saloon

Bij het Camp Resort kun je ontbijten in de Silver Lake Saloon. Ook hier is er een ontbijtbuffet met verse broodjes, fruit, beleg en wat warme lekkernijen.

Maar bij dit restaurant staat geen speciale tafel met dieet producten. Ze hebben wel glutenvrije broodjes en wat lactose vrije producten. Maar voor deze wensen moet je even naar de bediening lopen. Zij kunnen je dan verder helpen.

Hetzelfde geldt voor het avondeten in Silver Lake Saloon. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw dieetwensen, en ze vertellen het je.

Glutenvrij eten in het attractiepark

europa-park glutenvrije pizzaJippie, glutenvrije pizza!

In het attractiepark zijn een aantal restaurants waar je terecht kan met dieet wensen. In deze restaurants worden de speciale gerechten apart bereid, zodat er geen sporen van gluten of melk in de gerechten kunnen komen. Hieronder een lijstje met restaurants en welke maaltijden ze hebben voor mensen met dieet wensen.

In het Fjord Restaurant in Themagebied Scandinavië kan je vis eten.

Restaurant Petit France in Themagebied Frankrijk heeft een varkenssteak met frietjes en rauwkostsalade.

Het See-Restaurant in themagebied Oostenrijk heeft een gebraden kippenbout met frietjes en rauwkostsalade

Restaurant Spices in Avonturenland heeft wisselende exotische gerechten. Vraag aan de bediening welke gerechten er voor jou mogelijk zijn.

Pizzeria Venezia in themagebied Italië en Restaurant Mille Fleurs in themagebied Frankrijk hebben allebei een eigen ingang, maar maken gebruik van hetzelfde buffet. Hier kan je zalmfilet met glutenvrije pasta en limoensaus eten, een glutenvrije pasta met andere saus of een glutenvrije pizza Margherita.

Restaurant Schloss Balthasar in themagebied Duitsland heeft Quinoa-Risotto met oesterzwammen.

Dineren in Europa-Park Hotels met dieet wensen

europa-park hotel vlees spiesHeerlijk stukje vlees van een spies

Er zijn in de hotels van Europa-Park 4 restaurants waar je terecht kan met speciale dieet wensen. Dat zijn:

  • Restaurant Don Quichotte in hotel El Andaluz
  • Restaurant Bodega ook in hotel El Andaluz
  • Restaurant Medici in hotel Colosseo
  • Restaurant Captain's Finest in hotel Bell Rock.

Wat je het beste kan doen is uiterlijk drie dagen van tevoren in één van deze restaurants een tafel reserveren met daarbij jouw dieet wens. Het restaurant kan dan van tevoren de speciale producten die nodig zijn voor het gerecht inkopen zodat je kan gaan genieten van een heerlijk diner.

Meer informatie over in contact komen met de restaurants vind je op de website van Europa-Park.

De foto die je ziet is gemaakt in het restaurant Castillo Alcazar. Daar was een buffet en kon je kiezen uit verschillende soorten vlees van een spies. Ook daar zijn wel gerechten te vinden die glutenvrij zijn. En een glutenvrij broodje is ook altijd te bestellen. Alleen zijn deze gerechten in de keuken bij de andere gerechten gemaakt, en kunnen dus sporen van gluten bevatten.

Over Europa-park

europa park anwb prijs leukste uitje over de grensANWB leden kiezen Europa-park als "leukste uitje over de grens"

Europa-park ligt in het plaatsje Rust in het zwarte woud in Duitsland, op ongeveer 6 uur rijden van Utrecht.

Het is één van de grootste pretparken van Europa, en diverse keren uitgeroepen tot beste pretpark ter Wereld!

Ook in Nederland is het park favoriet. Volgens de ANWB leden is het "Het leukste uitje over de grens". Een mooie prijs waar de Fam Mack trots op is.

Het is ook onze grote favoriet. Je leest waarom op...


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)