De leukste Center Parcs vakantieparken waar je eigenlijk niet af hoeft

Van de verschillende vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn die van Center Parcs degenen, die de meeste activiteiten bieden. Er is zoveel, dat je eigenlijk het park helemaal niet af hoeft.

Center Parcs staat bekend om zijn mooie subtropische zwemparadijzen, de Aqua Mundo's

Het valt dus niet mee om het leukste, het mooiste, of het beste Center Parcs vakantiepark te kiezen.

Daarom op deze pagina een overzicht van de ruim 20 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, met een beschrijving van wat ze uniek maakt.

Maar eerst wat algemene informatie over Center Parcs en de activiteiten die je in bijna ieder park kan vinden.

Van Sporthuis Centrum naar Center Parcs

Typisch voor bijna iedere Center Parcs: meertje, klimtoren, en subtropisch zwemparadijs

Voorheen bekend als Sporthuis Centrum, heeft Center Parcs sinds 1986 een goede naam in Nederland.

Zij exploiteren luxe vakantieparken, die de meeste mensen vooral kennen vanwege het subtropisch zwemparadijs.

Maar de parken hebben veel meer te bieden, vooral voor gezinnen met kinderen.

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er vele activiteiten. Sommige daarvan vind je in vrijwel ieder Center Parcs vakantiepark. Anderen zijn uniek voor het betreffende park.

Aqua Mundo is meer dan een subtropisch zwemparadijs

Wildwaterbaan van het Meerdal

Het subtropisch zwemparadijs heet bij Center Parcs "Aqua Mundo", en in deze waterwerelden zijn unieke attracties te vinden.

Sporthuis Centrum begon al ver in de vorige eeuw met tropische beplanting, glijbanen en een golfslagbad. En sindsdien hebben ze niet stilgezeten.

Tegenwoordig vind je in de Aqua Mundo, afhankelijk van het park:

  • Wildwaterbanen, ook om te raften
  • Een koraalbad, met tropische vissen en zelfs haaien
  • Kinder doe-bad
  • Water Playhouse
  • Waterglijbanen

Lees hier meer over de verschillende Aqua Mundo's van Center Parcs!

Het Wannabe programma, wat wil je worden?

Wannabe een brandweerman

Kinderen mogen 2 uur lang onder professionele begeleiding ervaren hoe het is om brandweerman te zijn. Of circusartiest, of ridder, of ranger, of...

Voor kleine kinderen van 4 tot 8 jaar is dit een hele bijzondere ervaring. En leerzaam bovendien.

Naast het Wannabe programma zijn er natuurlijk nog veel meer activiteiten voor (jonge) kinderen. Zo zijn er Orry en zijn vriendjes, een Kids Bingo, Kids Parade, een voorleesuurtje en nog veel meer.

Voor 0 tot 3 jaar is er trouwens een apart programma: "Kiddies". Knutselen, koekjes bakken, en spelletjes spelen met papa en mama erbij.

Cool Factor Mission, als in het stoere TV programma

Het Cool Factor programma van Center Parcs

Voor wat oudere kids van 8 tot en met 12 is er de Cool Factor Mission. Dit zijn stoere, uitdagende activiteiten volgens het gelijknamige TV-programma op Nickelodeon.

Je voert met de groep opdrachten uit, volgt een klimparcours, racet op een BMX, gaat wildwater raften, enzovoorts.

Op ieder park zijn de activiteiten anders. Maar het format is hetzelfde, en staat garant voor actie. Vrienden zijn zo gemaakt, waarmee je de rest van de week (of het weekend) meer activiteiten onderneemt.

Center Parcs blijft uitbreiden en verzint steeds weer nieuwe activiteiten.

Kindercottages en andere bijzondere huisjes

Kindercottage

In alle vakantieparken is Center Parcs bezig om de bungalows (cottages zoals zij ze noemen) te vernieuwen en verbeteren.

Hierbij stappen ze af van de formule van standaard-huisjes. In plaats daarvan bieden ze verschillende luxe-niveau's. En daarnaast op verschillende parken unieke accommodaties en Natuur en Wellness cottages

Bijzondere aandacht verdienen wat mij betreft natuurlijk de Kindercottages. Deze worden op steeds meer parken ingevoerd.

Kindercottages kennen natuurlijk vrolijke kleuren en kindvriendelijk meubilair. Maar daarnaast is er een aparte speelkamer, met onder andere speelgoed, een poppenkast en klimtoestel.

En er is ook een afgesloten buitenspeelruimte. Hierin staan bijvoorbeeld een speelhut, glijbaan en klimwand. Met een kindercottage weet je zeker, dat de kids zich wel zullen vermaken.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe kindercottages bijgekomen in verschillende thema's.

Center Parcs vakantie met baby en familie

Voor baby's heeft Center Parcs de Pack&Go arrangementen

Ga je voor het eerst met je baby op vakantie, dan helpt Center Parcs je met de belangrijkste dingen.

Zo zijn er babymeubels zoals een babybedje en een kinderstoel aanwezig in de cottages. En ook aan de veiligheid is gedacht. Alles is gelijkvloers of er is een traphekje.

Bij het Meerdal, de Huttenheugte en Erperheide gaan ze nog een stapje verder. Daar kun je gratis babyservicepakket bestellen bij het boeken met aankleedkussen, buggy, wipstoeltje, badje en tegen betaling een box.

Wil de hele familie mee, dan hebben ze 20% Familiekorting. Helaas is deze korting niet geldig tijdens schoolvakanties en feestdagen. Maar als je vroeg boekt kun je voor die periodes vroegboekkorting krijgen.

Ieder Center Parcs Vakantiepark is uniek

De Center Parcs formule laat iedereen op de vakantieparken een unieke vakantie beleven.

Dat omvat de bovenstaande activiteiten, die je op ieder park vindt, maar ook vele zaken die het ene park onderscheiden van het andere.

Hieronder daarom een overzicht van de unieke factoren voor ieder park in:

Center Parcs vakantieparken in Nederland

Aquapark of op de kite-buggy bij Port Zélande

Center Parcs Port Zélande ligt pal aan het Grevelingemeer. Hier kun je leren surfen of zeilen. Maar je kan ook andere bootjes huren, een vaarbewijs is niet nodig.

Ook dichtbij is het strand, met nog veel meer leuke activiteiten. Wat dacht je van Kite-surfen? Of strand-zeilen, waarbij de wind je over het strand blaast.

Bij minder weer is er natuurlijk de Aqua Mundo. Dolle pret in de Turbo Tunnel, waar je op een band doorheen raast. En er is Adventure Factory, een indoor speelhal met onder andere een zandbak, luchtkussen en mini-cars.

In de zomermaanden wordt er een cool aquapark in het meer opgebouwd. Gegarandeerd uren plezier met klimmen, glijden en zwemmen voor de kids!

Overnachten doe je in een gewone of kinder-cottage. Of lekker luxe in een Hotel appartement. De appartementen zijn net vernieuwd.

Het Heijderbos met de unieke Jungle Dôme

Tycho aait de toekan in de Jungle Dome

Center Parcs het Heijderbos in Noord-Limburg is onze favoriet. Hier zorgen het koraalbad, de glijbanen en de wildwaterbaan in de Aqua Mundo voor vele uurtjes zwemplezier. En de klimtoren met zip-wire over de grote vijver met bootjes geeft een adrenaline-kick. Er zijn ook pony's op het park, die de kinderen mogen verzorgen en er een stukje op rijden.

Maar het meest bijzondere aan dit park is toch de Jungle Dôme. Een grote overdekte koepel, waar het altijd heerlijk warm is. Hier waan je je in een echte jungle, waar je zelfs kunt overnachten.

Klimmen en klauteren doe je over de vele touwbruggen. Je kruipt en sluipt door de grotten. En je springt van steen naar steen over het water, langs de waterval.

En dan sta je plots oog in oog met een goudfazant, of één van de vele andere mooi gekleurde vogels.

Sport en ontspanning in het Meerdal

In het Meerdal zijn diverse mogelijkheden om te sporten, en om te ontspannen. Zo is er het indoor Sportcenter voor onder andere tennis, badminton, tafeltennis, boogschieten, High Adventure Experience (in de herfst/winter), Poco Loco indoor mini golf.

De jongere kinderen vermaken zich in de Beluba indoor speelhal.  Of buiten, bijvoorbeeld in de bootjes van de Kids-haven of de zipwire.

In de Aqua Mundo vind je onder andere de wildwaterbaan en een superlange glijbaan van maar liefst 103 meter. Ook is er een leuk waterplayhouse.

Je vindt het Meerdal in de Limburgse Peel. Vlakbij ligt het magische Toverland, waarvoor je goedkoop een meerdagenkaart krijgt bij verblijf in het Meerdal.

Bijzonder is de speciale nieuwe generatie kindercottage met speelhuisje in je eigen afgesloten tuin!

De Eemhof, watersport aan het Eemmeer

Volgens de website ligt de Eemhof bij Amsterdam, maar het zuidelijkste puntje van de Flevopolder ligt toch echt veel dichter bij Amersfoort....

Hoe dan ook, de Eemhof biedt een prachtig park waar je heerlijk kunt watersporten op het Eemmeer. Zeilen, wakeboarden, waterskiën, suppen, het kan hier allemaal.

Je kan zelfs je eigen boot meenemen en aanleggen in de jachthaven. Waar je kan overnachten in de luxe Watersuites en de woonboten van Marina de Eemhof.

Uiteraard kan je ook kiezen voor de vele andere activiteiten. In de Aqua Mundo is de Flow Rider, waar je leert surfen op de golven en hebben ze diverse coole waterglijbanen.  En er is een uitdagend outdoor touwenparcours voor de kids die graag klimmen.

De Kempervennen, skiën op het water of in de sneeuw!

kempervennen-skiles-zetyma-600.jpg

Hoe bijzonder is dat? Zowel in de zomer als in de winter kun je in de sneeuwhal terecht om ècht te skiën. En vind je dat te koud in de zomer? Dan kun je ook waterskiën op het meertje in het park waar in de zomer ook nog een aquapark in het water ligt!

Of je gaat natuurlijk naar de Aqua Mundo. Hier vind je onder andere een wildwaterbaan, de stoere glijbanen Aqua Racer & Aqua Loop en het koraalbad met tropische vissen. Voor tieners van 12-17 jaar worden er leuke pool party's georganiseerd.

Overnachten doe je hier in normale of luxe "Eden" cottages of speciale kindercottages. Wil je een unieke accommodatie, kies dan voor de bijzondere Woonboot.

De Huttenheugte vol kids-actie

Je wordt meegesleurd door het water in de wildwaterbaan

Bij Center Parcs de Huttenheugte vinden kinderen veel plekken om te spelen. Zo is er het avonturen-eiland, met een speeltuin, vlotvaren en de wasberenopvang. Ook is er de klimwand met tokkelbaan, en zijn er tal van andere outdoor activiteiten.

Binnen is er de Action Factory. Hier is de Kids-club, mini-cars, speelhuisjes, enzovoorts. En er is de High Adventure touwbanen parcours. Dat alles naast de Aqua Mundo natuurlijk, met wildwaterbaan, waterplayhouse en kinder doe-bad.

Ook uniek is de ligging naast Plopsaland. Combineer de Huttenheugte daarom met een meerdagenkaart Plopsaland Coevorden

Rust bij de Limburgse Peel

Orry en zijn vriendjes

Ook in de Limburgse Peel is het Center Parcs park met dezelfde naam. Deze is iets minder luxe. Maar ook hier geniet je van alle Center Parcs activiteiten. 

Bijzonder aan dit park is het SportCenter met tennisbaan, tefeltennis en squashbanen. En er is een 9 holes Supa golfbaan.

Voor de jonge kinderen is er een kinderboerderij, kabouterpad en speeltuintjes. Een potje adventuregolf is altijd gezellig. Of gaan jouw kinderen liever boogschieten of bowlen.

De Aqua Mundo heeft een Kinder Doe-bad, golfslagbad, buitenbad en een leuke interactieve glijbaan . Je kan goedkoop een meerdaagse kaart voor Toverland kopen.

Park Zandvoort, met het strand als je achtertuin

De Beach Factory, waar de zon altijd schijnt

Naar Zandvoort ga je voor de zee, en dat geldt ook voor Park Zandvoort. Maar daarbij krijg je in dit park ook de faciliteiten van Center Parcs.

De Aqua Mundo bevat behalve een 25-meter bad voor de baantjestrekkers, ook een golfslagbad, diverse leuke glijbanen, een wildwaterbaan èn, speciaal voor de kleintjes: een kinder-doe-bad!

Bijzonder is de Aqua Cinema, waar je in rubberbanden op het water naar een film kunt kijken. Als dát geen spetterend filmpje wordt!

Daarnaast is er de Beach Factory, een indoor speelhal voor de kids. In tegenstelling tot wat je bij de naam zou verwachten, ligt hier echter geen zand. Ook de squash, bowling en indoor midgetgolf zijn hier te vinden.

Buiten vind je nog een leuke outdoor midget-golfbaan, de Kids Haven, een kinderboerderij, speeltuintjes en diverse sportvelden. En Orry en zijn vriendjes zorgen voor het nodige vermaak voor de kids!

Overnachten doe je in een Premium, Comfort of VIP Cottage van 2 tot zelfs 18 personen. Ook is er een hotel aan de boulevard. Uniek hier zijn de Beach Chilla‘s voor 4 of 6 personen. Dat zijn strandhuisjes....om in te chillen!

Bungalows aan het water in Parc Sandur

Op en vlot tussen de schiereilanden

In De Grote Rietplas in Drenthe ligt Park Sandur. Alle bungalows in dit park liggen op schiereilanden aan het water.

Dit is het enige Center Parcs vakantiepark zonder Aqua Mundo. Er is wel een zwembad, maar die is veel kleinschaliger. Het heeft nog wel een apart peuterbad, een bubbelbad en een lange glijbaan.

Watersporten kun je hier ook, maar dan wel de rustiger varianten. Kanovaren, waterfietsen, of in een fluisterbootje.

Dan is er ook nog het Piratennest. Een indoor speelhal met ballenbak, bootjescarrousel en klimnet.

Center Parcs vakantieparken in België

Waterpret bij Center Parcs de Haan

Waterpret in de wild water river

Naast waterpret op het park kun je ook veel waterpret beleven op het strand. Want Center Parcs de Haan ligt op wandelafstand van het strand van het pittoreske De Haan.

Op het park zijn diverse kleine speeltuintjes en een indoor speelhal voor als het weer wat minder is. In het subtropisch zwemparadijs de Aqua Mundo is een golfslagbad en er zijn stoere interactieve glijbanen. Voor de kleintjes is er een kinder-doe-bad en het hele gezin zal uren pret hebben in de wild water river.

Natuurlijk zijn Orry en zijn vriendjes ook van de partij op dit park. En zijn er vele activiteiten waar je aan mee kan doen. Van leuke workshops tot sportieve strandtoernooien.

De cottages zijn allemaal vernieuwd en zijn te boeken voor 2  tot max. 12 personen.

Center Parcs Les Ardennes is lekker avontuurlijk

De kids op een schommelbankje bij Center Parcs Les Ardennes

Dit park ligt middenin de Ardennen en heeft een minder groot Aqua Mundo. Maar ze hebben wel een coole dubbele glijbaan neergezet voor extra veel waterpret.

Super leuk is het klimmen door de boomtoppen op de High Adventure Experience en in de omgeving kan je quad rijden of mountainbiken.

Ook leuk is de speleo tunnel, laser labyrinth, muurklimmen en het Baluba indoor speelparadijs.

En naar dit park kom je natuurlijk ook voor de prachtige omgeving van de Ardennen. Simone ging er op bezoek.

Piraten avontuur bij de Vossemeren

Vlotvaren in Discovery Bay

Net over de grens bij Lommel vind je één van de mooiste parken van Center Parcs. Hier zijn zoveel dingen te doen dat je er weken kan vertoeven.

Het meest in het oog springend vind ik de Discovery Bay. Een indoor speelhal met een rivier en jungle-beplanting. En met piratenboot, waterkanonnen, vlotvaren, en zelfs een klimparcours.

Buiten zijn twee grote meren, waar je onder andere kan kanoën, windsurfen of banaanvaren. Of spelen op het strand, in de speeltuin, of het low adventure parcours natuurlijk.

De Aqua Mundo is ook bijzonder, met koraalbad, wildwaterbaan, pool party voor tieners en unieke Monkey Splash. Een supersnelle glijbaan, met trechter en enorme plons. je moet hem gezien hebben.

Ook gaaf, escaperoom en adventuregolf!

Veel spelen in Erperheide

Sprookjesgolf bij Erperheide

In de Limburgse Kempen ligt Center Parcs Erperheide, met heel veel speelgelegenheden voor kinderen.

Buiten vind je vele speeltuintjes, waterfietsen, strandjes, enzovoorts. Met als extra troef het High Adventure touwenparcours, en de Big Swing, een schommel met een kleine 10 meter vrije val!

Binnen is er een Kids Club, en de Baluba speelhal, om lekker in uit te leven.

De Aqua Mundo biedt een waterplayhouse,  koraalbad, een stroomversnelling en nog eens extra een wildwaterbaan.

Terhills Resort

Aquapark in het meer bij Terhills resort

Het Terhills Resort ligt pal naast Nationaal Park Hoge Kempen. Prachtig in de natuur dus! Op 2.5 km van Maasmechelen en 12 km van Maastricht. Het is een kleinschalig luxe park met cottages aan het water.

In het centrum van het park ligt de Country Club. Hier moet je zijn om lekker te zwemmen in het Aqua Garden zwembad met kinderbad en stroomversnelling. Of te spelen in de indoor Speeltuin en bij de Kids Club. Het restaurant ligt ook in dit gebouw met prachtig uitzicht over het meer.

Buiten kan er natuurlijk ook gespeeld worden in de speeltuin. Of gaan jouw kinderen liever varen, kanoën, mountainbiken, waterskiën, een potje adventure golf spelen of naar de kinderboerderij. Of wat dacht je van een leuke workshop? En in de zomer ligt er een aquapark in het meer voor extra veel waterpret.

Er zijn VIP en Exclusive cottages (met buitensauna en buitendouche) voor 2, 4, 6, 8 en 12 personen. Bij de Lakeside cottages heb je prachtig uitzicht over het meer! En bij deze cottages heb je de optie om een bootje bij te huren. Ook voor mindervaliden zijn er aangepaste cottages.

Center Parcs vakantieparken in Duitsland

Center Parcs Park Allgäu

Bandenglijbaan van park Allgau

Center Parcs Park Allgäu in Zuid-Duitsland ligt midden in de natuur en aan de voet van de Alpen, tussen Stuttgart, München en Zürich. 

Het luxe vakantieparadijs heeft een prachtig subtropisch zwemparadijs, het aqua mundo. Met de langste wildwaterbaan van alle Center Parcs parken. Maar ook met een coole bandenglijbaan,  een waterplayhouse, golfslagbad, nog meer glijbanen, een snorkelbad, een kinderdoebad voor de kleintjes en nog veel meer.

Naast zwemmen is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Er zijn speeltuinen buiten maar ook binnen kan er gespeeld worden in het indoor speelparadijs Baluba, Er is een kinderboerderij, klimparcours, wannabee programma, Orry en zijn vriendjes zijn er en en en... het is teveel om op te noemen.

In de tropische Market Dome vind je winkels en verschillende restaurants. En voor een lekker biertje kun je terecht in de biergarten.

In de wintermaanden is het mogelijk om te skiën in de omgeving. Het is ongeveer 40 minuten rijden naar het dichtstbijzijnde skigebied.

Op het park staan verschillende soorten cottages voor 4 tot 12 personen. Van Comfort tot luxe wellness cottages. En natuurlijk een cottage die voorzien is van kindermeubilair. Bekijk park Allgau

Park Hochsauerland in de mooie heuvels

Water Play House in Park Hochsauerland

Tussen Winterberg en WIllingen in het prachtige Sauerland vind je Center Parcs Park Hochsauerland. Hier kom je natuurlijk naartoe om te genieten van de omgeving.

Maar op het park is het ook heel erg leuk. Met diverse speeltuintjes, een klein treinbaantje, een klimwand en een sportarena met onder andere een voetbalschool.

Heel gaaf is dat het park naast klimberg Aventura ligt waar de kids gratis de hele dag kunnen klimmen en klauteren.

En de Aqua Mundo is ook weer prachtig. Deze heeft verschillende glijbanen waaronder een bandenglijbaan. En de top-attractie is het Water Play House. Met watervallen, speeltoestellen en een grote emmer water die regelmatig omkiept. De huisjes ondergaan ook een upgrade en zien er weer top uit.

Bispinger Heide, park op groot formaat

In de buurt van Hamburg ligt één van de grootste parken van Center Parcs: Bispinger Heide. Hier vind je alle faciliteiten die je van Center Parcs mag verwachten. Bijzonder zijn de accommodaties, je kan hier logeren in een boomhuis of woonboot.

Vanwege de grootte van het park kan het een aardig eindje wandelen zijn naar de Market Dome, die ook al erg groot is. Zo heeft zo'n park dus voor- en nadelen.

Meest noemenswaardig in dit park zijn de uitgebreide Baluba indoorspeeltuin, de zipline, het klimpark, escaperoom en kids quad parcours De Aqua Mundo heeft een wildwaterbaan, kinder-doe-bad, coole bandenglijbaan Aqua Racer, golfslagbad en buitenbad.

Er zijn ook pony's op het park die je mag vertroetelen, verzorgen en op rijden.

Park Eifel: Lieflijk park in een prachtige omgeving

Leuke huisjes in Park Eifel

Center Parcs Park Eifel ligt in een streek met prachtige natuur en leuke dorpjes langs de Moezel. Het is het mekka voor liefhebbers van Nordic Walking, maar ook met kinderen zul je je er prima vermaken.

Het is een park heeft een wat kleine Aqua Mundo, en wat minder activiteiten dan in andere parken.Maar er is wel een kinder-doe-bad voor de kleintjes, glijbanen en een binnen- en buitenbad.

Maar er is nog genoeg te doen, en met name de Baluba indoor speelhal is hier zeer uitgebreid. En bij de beleefboerderij kan je begeleide fiets- en paardrijtochten maken, wandelen met een lama of een speurtocht met gps naar het Heilbachmeer maken.

Wadlopen en meer bij Park Nordseeküste

Vakantie met Kinderen apie in het zwembad van Center Parcs Nordseeküste

Op het schiereiland Butjadingen in de Waddenzee ligt Center Parcs Nordseeküste. Wadlopen met de kinderen is hier een absolute topper!

Maar er is natuurlijk veel meer te doen. Zoals op de avonturenspeeltuin bij het strand. Of een balletje slaan in het Sportcenter. En een partijtje Avonturen golf.

En de Aqua Mundo is hier maar liefst 4.000 vierkante meter, met onder andere de Crazy River, waar je met een band vanaf racet.

Sabine logeerde hier tijdens haar bezoek aan Budjadingen.

Volop waterpret in Park Bostalsee

Center Parcs Bostalsee

In het Saarland in Zuid-West Duitsland ligt Center Parcs Bostalsee. Aan het enorme meer liggen hier de prachtige moderne cottages.

En het meer staat natuurlijk garant voor enorm veel waterpret. Je kunt hier leren zeilen of surfen, maar ook een fluisterbootje huren, zwemmen of duiken.

Bij slecht weer is er veel vertier in de Aqua Mundo. Deze heeft 3 superlange glijbanen, een Water Play House en een golfslagbad.

Center Parcs vakantieparken in Frankrijk

Kijk op onze aparte pagina voor de


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)