Center Parcs Les Ardennes, een kleinschalig paradijs vol activiteiten voor het hele gezin

Door: Simone Baart

Beleef een avontuurlijke gezinsvakantie bij Center Parcs Les Ardennes,  gelegen aan het meer van Vielsalm in de Belgische Ardennen. Simone en haar kinderen hadden het genoegen om dit leuke park en de prachtige omgeving te verkennen.

Simone en haar kinderen bezochten Center Parcs Les Ardennes begin Juni

Voor Center Parcs begrippen is Les Ardennes wat kleinschaliger dan andere parken.

Toch heeft dit vakantiepark alles wat een gezin nodig heeft voor een leuk verblijf, alleen dan net wat knusser dan bij de grootschalige parken. Voor ons alleen maar fijn!

Wij doken met onze kinderen in de Aqua Mundo, speelden in de speeltuintjes en genoten van de schitterende omgeving. Die omgeving is ook bijzonder te noemen, want je zit hier vlak bij het drielanden punt!

Lees verder of klik door naar:

Inchecken bij Center Parcs Les Ardennes

De huisjes op Center Parcs Les Ardennes tijdens een zonovergoten dag in Juni

Vanuit onze woonplaats in Noord-Brabant zijn we in twee uur in Vielsalm, een populaire toeristische plaats midden in de Ardennen, dicht bij de Luxemburgse en Duitse grens. Je kunt zeggen dat we op het drielandenpunt van België zijn beland.

Center Parcs heeft tijdens de coronatijd moeten improviseren en het inchecksysteem hebben ze behouden, wat wij enorm waarderen.

Vanuit de auto wordt de QR-code gescand, krijgen we de "digitale armband", waarmee we alles kunnen doen en rijden we direct naar onze cottage.

Comfortabele cottages

Ons vakantiehuisje op het park van Les Ardennes

De cottage die ons is toegewezen, ligt tegenover het centrum van Center Parcs. We kunnen de auto voor de deur parkeren om alle spullen naar binnen te brengen.

Daarna rijdt Jesper de bolide naar de speciale parkeerplek voor elektrische auto's waar de Tesla weer volledig wordt opgeladen. Er zijn in totaal zes oplaadpalen en er is altijd wel een paal beschikbaar.

De cottage is van alle gemakken voorzien: een slaapkamer voor de ouders beneden, een woonkamer met een klein keukentje inclusief vaatwasser. We missen echter wel een oven.

In de tweede hal vinden we het toilet en een aparte, ruime badkamer met douche. Na een paar extra treden bevinden we ons in de slaapkamer van de kinderen met twee eenpersoonsbedden.

Vanuit de woonkamer kunnen we naar ons kleine, maar beschutte terras. Wil je meer luxe? Er zijn cottages in verschillende klassen: premium, VIP en ook voor meerdere personen.

Action Factory en de Market Dome

Lekker buiten spelen op Center Parcs Les Ardennes

Na de rit van twee uur verkennen we toch nog even het park.

De weg oversteken en we bevinden ons in de Market Dome. Het is een kleine dome, maar de supermarkt heeft verse broodjes, er is een buffetrestaurant, een grand café, een take away en een café waar wij met livemuziek nog even een drankje nemen.

Vervolgens wordt er nog even gespeeld in de buitenspeeltuin. De binnenspeeltuin, BALUBA, is helaas al gesloten.

Morgen een nieuwe kans!

Ontbijt en koffie op Les Ardennes

De kids op een schommelbankje bij Center Parcs Les Ardennes

Wij starten de ochtend altijd met hardlopen. Een rondje om het meer van Vielsalm (Lac des Doyards) is prachtig. Wat zijn de Ardennen toch mooi!

Vervolgens halen we een broodje in de Market Dome en een take away koffie. Deze zijn in elke Center Parcs te vinden!

Buiten in het zonnetje genieten we van ons ontbijt om vervolgens naar het hoogtepunt te gaan voor de kinderen, want wat stelt nooit teleur bij Center Parcs? Juist, Aqua Mundo, het zwemparadijs dat Center Parcs zo typeert.

Waterpret in de Aqua Mundo

De duoracer glijbaan in de Aqua Mundo op Center Parcs les Ardennes

Les Ardennes heeft een golfslagbad, een Duo Racer Glijbaan en een tunnelglijbaan. Daarnaast is er een heel groot peuterbad.

De bekende wildwaterbaan ontbreekt. Onze jongste heeft net haar zwemdiploma's en wij kunnen het stiekem wel waarderen dat de wildwaterbaan ontbrak.

Wij laten onze kinderen los en dat kan hier vol vertrouwen: veel badmeesters en een overzichtelijk zwembad.

Entertainment en Orry & Vrienden

Theatershow van Orry en zijn vriendjes.

Op Les Ardennes kun je, zoals op de meeste parken van Center Parcs, ook kindervriend Orry & Vrienden te vinden. Hij rijdt rond en geeft kindvriendelijke theatervoorstellingen op het park, die leuk zijn voor kids vanaf 2 jaar. 

Maar er is nog meer entertainment te vinden.

Zo is er regelmatig Live Muziek op het park, een Family Quiz Night en een DJ Night. Alles is bij de prijs inbegrepen. Vraag naar de agenda van het park bij aankomst om te bekijken wanneer er wat te doen is.

Niet bij de prijs inbegrepen, maar wel leuk om te doen is Gametown op het park. Hier zijn veel multiplayergames om samen te spelen, leuk voor het hele gezin!

Outdoor tip in de omgeving: het Mullerthal!

Wandelen tussen de gigantische rots- en steenformaties in het indrukwekkende Mullerthal, op zo'n 1,5 uur rijden vanaf Center Parcs les Ardennes

De middag brengen wij door in het Mullerthal, net over de grens in Luxemburg. Het Mullerthal staat bekend als een van de mooiste gebieden in de Benelux, en ik kan dit beamen.

Ik ben een hiker en ben verbaasd: dit doet niet onder voor de echte bergen, wat een natuurgeweld! We lopen met de kinderen de B2-route van 4,2 km die in werkelijkheid 5,9 km is.

De kinderen genieten enorm: door grotten, ijzeren ladders beklimmen, volwassenen boulderend aan de rotsen en zelfs door een spleet van 30 cm breed wandelen; het was fantastisch!

Aan het einde van de route drinken we nog een drankje bij de tourist info waar de kinderen lekker oefenen met boulderen.

Meer te doen in de omgeving van Les Ardennes

Het meer van Viesalm in de ochtend tijdens een rondje hardlopen vanaf Center Parcs Les Ardennes

Niet ver van Center Parcs Les Ardennes kun je  het meer Lac des Doyards vinden, waar ik ging hardlopen.

Datzelfde rondje rondom het meer is ook goed te doen met kinderen. De wandeling is ongeveer 2 km lang en onderweg is er ook een toffe speeltuin.

In de omgeving kun je sowieso goed wandelen. Een pittigere route is die naar Rocher Bec du Corbeau. Dit uitkijkpunt biedt een schitterend uitzicht over Vielsalm, maar de route is moeilijk begaanbaar en 13 km lang. Meer iets voor actieve tieners.

Gelukkig kun je met jonge kinderen ook de auto pakken. Je kunt dan het beste parkeren in de straat Cahay in Vielsalm. Houdt vanaf daar Google Maps erbij voor de wandeling door het bos naar het uitkijkpunt, de pointe de vue.

Eten op Center Parcs Les Ardennes

De chillbar op Center Parcs Les Ardennes

Terug op het park is het tijd om een hapje te gaan eten. We zijn alle vier geen grote eters en besluiten daarom een hapje te nuttigen in het Grand Café waar je tegen schappelijke prijzen een hoofd- en nagerecht bestelt.

Naast het Grand Café hadden we ook naar de Italiaan kunnen gaan, iets kunnen halen bij de Chill Bar, of naar het buffetrestaurant. Daar kun je voor iets minder dan 40 euro p.p. en bijna 20 euro per kind onbeperkt eten.

Prima prijzen vinden wij. Uiteraard kun je ook gewoon zelf koken in je cottage.

Bowlen, BALUBA en andere activiteiten voor de kids

Lekker bowlen met de kinderen tijdens ons verblijf op Center Parcs Les Ardennes

We hebben nog een activiteit op de planning, maar na het eten moet er echt eerst nog even gespeeld worden in BALUBA. Deze binnenspeeltuin ligt in de Action Factory en is helemaal in bosstijl ingericht. Naast klimmen en klauteren kun je nog mini-golfen of door tunnels klimmen tegen betaling.

Wij besloten te gaan bowlen. De kinderen maken gebruik van bumpers die niet zichtbaar zijn. Ze hebben echt het idee tegen ons te spelen! Helaas wint papa, maar dat mag de pret niet drukken.

Er zijn nog genoeg andere activiteiten die we via de app kunnen reserveren: rijden in safari-autootjes, klimmen tussen de bomen (vanaf 8 jaar), golf (zowel binnen als buiten),
knutselen, dieren voeren enzovoort. Je kunt je de hele dag vermaken op het park.

Eindoordeel: gezellig en kindvriendelijk park

Lekker buiten spelen in het avondzonnetje op Center Parcs Les Ardennes

Wij hebben een geslaagd weekendje bij Center Parcs gehad. Center Parcs stelt ons eigenlijk nooit teleur moet ik zeggen.

Pluspunten voor ons zijn vooral de kleinschaligheid, de vele speelmogelijkheden en de schitterende omgeving met zijn outdoormogelijkheden.

Hierdoor kan het hele gezin zich vermaken, of het nou lekker weer is of niet.

Kortom: een heerlijke plek voor een weekendje weg.

De Aqua Mundo van Center Parcs Les Ardennes van bovenaf bekeken
De pierenbadjes van Center Parcs Les Ardennes voor kleine kinderen
De slaapkamer van de kinderen
Het binnenspeel paradijs

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)