Overnachten als Tarzan en Jane in de Jungle Dôme van Center Parcs Heijderbos

Overnachten in de jungle zónder in het vliegtuig te hoeven stappen? Dat kán in de Jungle Dôme van Center Parcs Heijderbos, in het noordelijkste puntje van Limburg. Dat scheelt een hoop reistijd en kost een stuk minder geld!

Overnachten in een cabana in de Jungle Dome van Center Parcs Heijderbos

Center Parcs Heijderbos is in het trotse bezit van een èchte ‘indoor jungle’. Compleet met watervallen, touwbruggen en kabelbanen voel je je hier voor even als een èchte Tarzan en Jane uit de welbekende Disneyfilms.

Verblijf je op het vakantiepark, dan kun je uiteraard spelen zo vaak als je wilt in deze Jungle Dôme. Maar nog veel leuker èn spannender is het natuurlijk om er ook te blijven slapen voor een ècht jungle-avontuur.

Die mogelijkheid heeft Center Parcs gecreëerd door de bouw van cabana lodges aan de rand van deze 2500 m2 grote indoor speelwereld.

Cindy beleefde dit 2-daagse avontuur in deze Jungle Dôme met man en kids om de verjaardag van manlief te vieren en doet verslag voor jullie!

Back to basic

Uitzicht vanaf het terras van huisje 61 en 62

Verwacht hier geen luxe! De Jungle Cabana’s zijn ‘back to basic’.

Ze zijn geschikt voor 2 of 4 personen (de 4-persoons zijn ook te schakelen tot 8-persoons).

In het midden van je lodge staat een 2-persoons bed met klamboe. Dit zijn eigenlijk twee 1-persoons bedden tegen elkaar aan, maar je kunt ze niet van elkaar af schuiven. Of je moet wel een héle sterke Tarzan bij je hebben!

Twee stoeltjes, een kapstok en wat plankjes aan de muur maken de kamer compleet. Uiteraard ingericht in junglestijl èn -kleuren! Een verbindingsdeur leidt je naar de eventuele volgende kamer.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor je klaar. Er zijn centrale sanitaire voorzieningen, die alleen voor Jungle Cabana-gasten zijn. Iedere cabana heeft zijn eigen privé-terras, waar je ‘s ochtends lekker kunt ontbijten. Wifi is inclusief.

De Jungle Dôme van Center Parcs Heijderbos is geschikt voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar. Kindermeubilair is dan ook niet aanwezig. En het bed is hóóg!

Licht in de duisternis

Ook papa mag mee klimmen in de Jungle Dome van Center Parcs Heijderbos!

Het avontuur begint al bij het inchecken bij de receptie. De kids krijgen een knalgroen Jungle-rugzakje mee, gevuld met een zaklampje (knijpkat) en een spiegeltje.

Het zaklampje voor als je ‘s avonds in het donker nog dieren wilt zoeken of ‘s nachts naar het toilet moet. Het spiegeltje hoort bij één van de latere opdrachten van de ranger…

Vanaf 14.00 uur mag je je cabana lodge in. Tot die tijd mag je wèl gewoon al gebruik maken van de Jungle Dôme en de overige faciliteiten van het park.

Zo is de entree tot subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo voor beide dagen óók inbegrepen in dit leuke arrangement.

Welkom in de Jungle Lodge!

Zomaar ineens een tropische regenbui in de Jungle Dome van Center Parcs Heijderbos!

Anai leu ita oftewel….welkom in de Jungle Lodge!

De jungle van Siberut, een eiland ten westen van Sumatra, met wel meer dan 40 diersoorten, 250 soorten tropische bomen en planten èn watervallen is hier nagemaakt om de gasten een unieke jungle-ervaring te bezorgen. Een ervaring, die al je zintuigen zal prikkelen.

Houd er rekening mee, dat dit geen jungle is, die je ‘s nachts even uitzet…….de watervallen kletteren dus gewoon door en kijk ook zéker niet op van een tropisch regen- en onweersbuitje!

De cabana lodges, met ieder een eigen thema, bevinden zich allen rondom de jungle. Voor het leukste uitzicht kunnen wij cabana nummer 61 en 62 aanbevelen.

Tropische temperaturen

Lekker klimmen en klauteren in de Jungle Dome

De kinderen zullen zich hier geen moment vervelen! Ze kunnen hier klimmen en klauteren in de vele touwbruggen, slingeren aan de kabelbaan, lopen ‘op’ het water, spelen in het zand en ga zo maar door.

Tip: houd rekening met de kledingkeuze. Trek ze makkelijk zittende kleding aan (joggingpak, legging etc.) en werk in laagjes. In de jungle zijn de temperaturen namelijk tropisch!

Tel daar al het klimmen en klauteren ook nog eens bij op…..erg fijn, als ze dan wat uit kunnen trekken. Later op de avond, als ze stilzitten en afkoelen, kunnen ze dan weer wat aantrekken.

Op pad met een ranger

Heel dicht bij de vogels in de Jungle Dome

Als om 17.00 uur de Jungle Dôme sluit voor de overige gasten, gaat het avontuur pas ècht beginnen.

Dan komt er een ranger speciaal voor de cabana-gasten.

Na een korte rondleiding door de jungle, krijg je drie opdrachten. Voor de eerste opdracht komt eindelijk het spiegeltje uit het rugtasje aan bod.

Op verschillende plekken in de jungle kom je teksten en tekens in spiegelschrift tegen. Met het spiegeltje kun je deze ontcijferen!

Deze opdracht kun je doen wanneer je wilt, voor of na het diner of desnoods de volgende dag pas.

Je eigen bamboebeker zagen

Je eigen bamboebeker zagen in de Jungle Dome

De andere twee opdrachten ga je wèl meteen doen, vóór het diner. Hiervoor liggen namelijk de benodigde materialen klaar.

Van een bamboepaal mogen de kids met een eenvoudige zaag hun eigen bamboebeker zagen. Dat is nog eens stoer!

Daarna met schuurpapier de zaagranden nog even glad schuren en voilá…. drinken maar!

Als laatste opdracht mogen de kids hun eigen amulet rijgen. Hiervoor krijgen ze een draad en liggen er schelpen en kralen klaar. Als hij klaar is, mogen ze hem natuurlijk meteen omhangen.

Erg grappig om te zien, hoe de jongens eerst meteen naar de zaag lopen en de meisjes naar de kralen.

Barbecue in de jungle

Zelf barbecuen in het Jungle Restaurant

En dan is het tijd voor het diner! En dat is echt super leuk èn lekker!

In de Chomba (de junglekeuken) mag je je eigen vis-, vlees- en groentespiesen rijgen èn grillen. Kies uit wat je lekker vindt van het buffet en ga lekker kokkerellen.

Ook is er soep, brood en salade. Het eten wordt geserveerd op origineel jungleservies. Dit is genieten van een overheerlijke maaltijd in een unieke omgeving.

En voor de kinderen is het superleuk om op deze manier zèlf te koken!

Na het diner kun je nog lekker verder de jungle in trekken (met je spiegeltje!) of uiteraard ervoor kiezen naar je cabana te gaan. Om de nachtrust van de dieren en de andere gasten te respecteren, wordt vanaf 22.00 uur om rust verzocht.

Ontbijten met de vogels

Ontbijten met de vogels in de Jungle Dome

De volgende ochtend word je uiteraard gewekt door het gekwetter van de vroege vogels.

Een picknickmand wordt bij je cabana bezorgd, gevuld met verse broodjes en beleg, eitjes, sap, yoghurtjes en fruit.

Voor de kinderen is er een speciaal kids-ontbijtje in een leuke kidsbox, met een klein kleurboekje en potloodjes erbij.

De bijgeleverde thermosfles kun je bij de bar van de junglekeuken laten vullen met koffie of thee.

Je kunt er nu voor kiezen om te ontbijten op je eigen veranda, waar een klein tafeltje met stoeltjes staat. Maar je bent ook van harte welkom om met je picknickmand naar de eettafels bij de junglekeuken te komen.

Ten eerste heb je hier meer ruimte. En ten tweede……de vogels weten blijkbaar óók hoe laat het ontbijt begint en eten graag een hapje met je mee!

Ontbijfbuffet voor de dieren

De ranger helpen om alle dieren te voeren in de Jungle Dome

Na het ontbijt mogen de kids met de vólgende ranger mee. Nu moeten de dieren namelijk gevoerd worden.

De ranger brengt je langs vele vogels, vissen, vleermuizen en schildpadden. En uiteraard mogen de kids meehelpen met voeren!

De ranger heeft van alles bij zich en weet er heel veel over te vertellen. Een leuke meet & greet voor de kids! En ook nog eens heel leerzaam dus!

Om 11.00 uur moet je uit je cabana zijn. Maar je hoeft nog niet weg! Je kunt nog langer in de jungle blijven spelen of van de andere faciliteiten van het park gebruik maken.

Ideaal na al het klimmen en klauteren is om nu de rest van de dag de Aqua Mundo in te duiken.

Ook overnachten in de jungle?

Wil je dit nu ook wel eens uitproberen? Dan is het volgende handig om te weten:

  • Reserveer tijdig! 
  • Dit arrangement is alleen mogelijk van vrijdag op zaterdag of van zaterdag op zondag.
  • Alle genoemde activiteiten en maaltijden zijn inclusief in de arrangementsprijs. Het enige, wat je ter plaatse nog bij dient te betalen, zijn de overige drankjes. 

Voor meer informatie en reserveringen voor de Jungle Cabana, kun je verder kijken op de website van Center Parcs Heijderbos.

Wil je wèl spelen in de Jungle Dôme, maar er niet overnachten? Bekijk dan de andere overnachtingsmogelijkheden van Center Parcs Het Heijderbos. Dit park heeft namelijk ook hele leuke kindercottages!

Zelf je spiezen rijgen voor het barbecuediner in de Jungle Dome
Overheerlijk en uniek dineren met een barbecue in de Jungle Dome

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)