De leukste Aqua Mundo zwembaden van Center Parcs!

Center Parcs staat bekend om haar geweldige Aqua Mundo's. Prachtige tropische zwemparadijzen met meerdere zwembaden. Maar welke is nu het leukst en waarom? Ik zet het hier voor je op een rijtje!

Volop plezier in de Aqua Mundo van Center Parcs de Kempervennen

Een vakantie bij Center Parcs met de kinderen staat garant voor veel zwemplezier. Alle Aqua Mundo's mogen met recht tropische zwemparadijzen genoemd worden.

Maar wat past nu het best bij jouw gezin? Met hele jonge kinderen heb je vaak wat meer behoefte aan rust, of misschien een leuk en veilig peuterbad.

Oudere kinderen willen juist lekker hard gaan in de wild waterbaan. Ik heb daarom hier de leukste Aqua Mundo's van Center Parcs op een rijtje gezet, en verdeeld in de volgende categorieën:

De leukste Aqua Mundo's met wildwaterbaan

De wild waterbaan in Center Parcs de Huttenheugte

Zin in een wilde tocht? Je kunt hier alle Aqua Mundo's met wildwaterbaan van Center Parcs vinden.

Het zijn er in totaal maar liefst 19, verspreid over Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. En allemaal zijn ze net even anders. 

Oudere kinderen vermaken zichzelf graag in de snelste varianten, terwijl ouders samen met hun jongste kroost het avontuur aangaan op een wat voorzichtigere manier.

Ik noem hier vier van onze favoriete wildwaterbanen bij Center Parcs.

De wild waterbaan van Center Parcs de Eemhof

De wildwaterbaan van Center Parcs het Heijderbos in Nederland is echt een topper. Deze baan heeft zowel ruige als rustige stukken met diverse versnellingen en wilde afdalingen. 

Supervet is de baan van Center Parcs de Huttenheugte. Hier kun je op een normale manier doorheen, maar je kunt er ook in raften! De baan voert langs buiten en is vooral voor oudere kids echt te gek.

Center Parcs de Eemhof heeft een geweldige wildwaterbaan, die weer wat meer geschikt is voor jongere kinderen. Hij is wat rustiger en er is op veel plekken wat meer ruimte zodat je elkaar veilig kunt passeren.

In Duitsland kun je Center Parcs Allgäu vinden, en hier een duik nemen in een van de langste wildwaterbanen van Center Parcs. Dit is dan ook meteen de reden dat hij bij onze favorieten staat. De baan is maar liefst 165 meter lang!

Spectaculair: Aqua Mundo's met tropisch snorkelbad

Waan je op een tropische bestemming tijdens het snorkelen in het snorkelbad van de Aqua Mundo van Center Parcs

Heb je altijd al eens op een exotische plek willen snorkelen? Dat kan dus ook gewoon bij Center Parcs in een snorkelbad. In de snorkelbaden kun je zwemmen met uitzicht op tropische vissen, en neem je een duik in een exotische wereld. Supergaaf!

Je kunt hier op snorkelavontuur: 

De leukste Aqua Mundo's met veel glijbanen

Vader en zoon hebben plezier op de glijbaan bij Center Parcs Heijderbos

Glijbanen zijn voor jong en oud leuk. En je kunt ze in wel 24 Aqua Mundo's vinden!

Ben je op zoek naar een Aqua Mundo met glijbanen voor de kinderen? Kijk dan hier naar het overzicht.

Maar het park met de meeste glijbanen is Center Parcs Allgäu in Duitsland. Het is niet gek dat deze Aqua Mundo ook in dit rijtje weer naar voren komt, dit waterparadijs is namelijk 6.000 vierkante meter groot! Je vindt hier wel 15 grote en kleine waterglijbanen. Plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Vader en dochter in één van de 15 glijbanen van Center Parcs Allgau in Duitsland

Maar vergis je niet, want sommige parken hebben misschien wat minder glijbanen, maar dat compenseren ze dan vaak weer door andere bijzondere attracties.

Per land zijn dit de Aqua Mundo's met de meeste glijbanen:

De leukste Center Parcs met Aquapark buiten

Het aquapark. buiten bij Center Parcs Huttenheugte in Drenthe

Is het hoogzomer en wordt jouw kind helemaal blij van een uitdagend parcours buiten? Bekijk dan eens één van deze 5 Center Parcs parken. 

De Aquaparken die je hier kunt vinden, bestaan uit een opblaasbaar hindernissenparcours op het water, en staan vaak in een prachtige omgeving in de natuur.

De kids kunnen hier in de buitenlucht lekker op het water al hun energie kwijt. 

Het Aquapark bij Center Parcs Kempervennen

Ze klauteren, springen, plonzen en lachen zich een breuk met hun vriendjes of familie! 

Let op: deze parcours zijn geschikt voor kids vanaf 8 jaar. Je kunt ze hier vinden:

Aqua Mundo's met leuk kinder-doe-bad 

Lekker spelen in de zandbak van het kinder-doe-bad in Center Parcs

Voor de kleine mannen en dametjes onder ons is het wel zo fijn als er een echte peuter of dreumes speelplaats is in de Aqua Mundo. En daar zijn er gelukkig heel veel van!

Deze kinder-doe-baden kun je vinden in wel 26 parken verdeeld over Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Een kinder-doe-bad is geschikt voor kleintjes vanaf 3 maanden. Dreumesen en peuters kunnen hier naar hartenlust spelen en spetteren op een veilige manier.

Je kunt hier het volledige overzicht van Kinder-doe-baden vinden. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar Center Parcs? Lees dan op deze pagina verder over de vakantieparken van Center Parcs. Of ga direct door naar de verschillende parken per land via deze knoppen:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)