Europa-Park met tieners, de tofste achtbanen en andere tips van onze tieners

Door: Zeb en Tycho

Hoe leuk is Europa-Park voor tieners? Nou, daar zijn onze jongens Zeb (17) en Tycho (15) het helemaal over eens, het is er fantastisch!! Ze hebben het park bezocht en kunnen jullie er alles over vertellen.

Zeb en Tycho in de Euromir

Als je het terrein op komt lopen en de poort voor je op ziet doemen voel je al dat de dag niet meer stuk kan. Als je van pretparken houdt is Europa-Park een echte must. Niet alleen de achtbanen en attracties zijn geweldig, maar de sfeer die in het park hangt met zijn prachtige themagebieden is al een wereld op zich.

Om je weg te vinden in zo'n groot park en niet constant te hoeven zoeken naar de attracties geven wij hier onze tips voor een gegarandeerd geweldige dag. Tips van tieners voor tieners!

Europa-Park heeft 18 verschillende themagebieden. Verspreid over deze gebieden staan 13 achtbanen. Maar niet ieder themagebied is weggelegd voor de wat oudere kinderen. Daarom gaan we stap voor stap het park door en melden we wat je vooral wel en niet moet bezoeken.

Welkom in Duitsland, een goede plek voor je ouders

Dit kom je onder andere tegen in de wachtrij van Voletarium

Als je de poort door bent en het park aan je voeten ligt voel je de sfeer waar het park om bekend staat. Het eerste themagebied waar je inkomt is Duitsland.

Meteen om de hoek links is hier het Voletarium. Dit is een soort vliegsimulator, waar je met een klein vliegtuig door Europa vliegt.

De rit zelf is niet zo heel spannend, al is de film wel heel mooi. Maar met de wachtrij erbij is dit wel een hele ervaring die de moeite waard is. Alleen 1 tip, de attractie ligt dan wel helemaal in het begin, het is toch handiger hem wat meer midden op de dag te doen, want dan is het er rustiger.

Verder heeft Duitsland een kasteeltuin en een Biergarten waar je je ouders achter kan laten ;-)

Frankrijk: de Place to Be

Ingang van de Eurosat Can Can coaster.

Om je voort te bewegen in het park zijn er naast lopen ook 2 monorails en een treintje. Om snel van gebied naar gebied te gaan kan je deze gebruiken. Zo stopt de grootste monorail: de E.P. expres, in themagebieden Duitsland, Spanje, Griekenland en zelfs bij de hotels. 

Naast Duitsland ligt het Italiaanse themagebied. Hier is op een spookhuis na niet veel voor tieners te beleven. Als je Italië verlaat kom je uit in Frankrijk. De prachtige geveltjes waarmee je je in Parijs waant leiden je naar een enorme koepel.

Hier bevindt zich de Eurosat Can Can coaster. Deze indoor achtbaan neemt je mee naar de Moulin Rouge, waar je in het donker de Parijse straten doorkruist: een echte aanrader.

Rechts om de koepel bevindt zich de grootste achtbaan van het park: de Silverstar. In deze achtbaan kan je met z'n vieren naast elkaar. Je wordt omhoog getakeld naar 73 meter om vervolgens het parkeerterrein over scheuren. Bij elke heuvel voel je je een beetje zweven.... De Silverstar is voor achtbaanfans wel echt een must.

Raas door de Zwitserse boerderij

De Schweizer Bobbahn vanuit de lucht

Naast Frankrijk is ook Zwitserland een mooi plekje. De karakteristieke huisjes maken plaats voor 2 leuke achtbanen.

Allereerst heb je de Matterhorn blitz. Deze wilde muis achtbaan takelt je in een lift omhoog en raast zo door de Zwitserse boerderij heen. De karretjes zijn bijzonder comfortabel en voorzien van kussens, waardoor het een fijne rit is.

De tweede Zwitserse achtbaan is de Schweizer Bobbahn. Deze kleine bobbaan neemt je al glijdend mee door de Zwitserse bergen. De attractie zelf is niet zo groot, maar is voor een keertje wel leuk om mee te nemen.

Schiet op rood! In Abenteuer Atlantis

Patrick en Zeb in de Poseidon

Als je Zwitserland verlaat kom je vanzelf uit in Griekenland. Dit themagebied is erg groot en begint in een gezellig straatje. Dit straatje verbergt een leuke, vrolijke darkride: Abenteuer Atlantis.

In deze attractie krijg je een laserpistool en moet je in een mystieke onderwaterwereld op de gekleurde lampjes schieten. De ingang is een beetje verstopt, maar het is er nooit druk, wat het ideaal maakt de attractie mee te pakken.

Via de uitgang van Atlantis of een afslag eerder naar rechts kom je uit aan de waterkant van Griekenland. Hier bevindt zich een soort villa volta: De Fluch der Kassandra. Maar het meest opvallend is toch de tempel die te zien is aan het water. Hierin bevindt zich de watercoaster Poseidon.

Poseidon is een combinatie van achtbaan en splash en neemt je mee door het verhaal van de Griekse stad Troje, Dit is een echte aanrader, ook al is hij wel een beetje schokkerig.

Om bij de ingang van de Poseidon te komen moet je eerst rechts om het water heen. Daar zit ook de kleine achtbaan Pegasus. Pegasus is een familieachtbaan waar het erg druk kan worden. Als de wachtrij minder dan 15 minuten is is hij wel leuk, maar langer niet de moeite waard.

Draaien, genieten en natte kleren in de volgende drie landen

In de Fjord Rafting met mijn vader.

Na Griekenland kom je in het Russische themagebied. Hier vind je de Euromir: een achtbaan met draaiende karretjes. Van bovenaf heb je hier bovendien een prachtig uitzicht over het centrum van het park. Euromir is een fijne familieachtbaan die echt aan te raden is.

Naast Rusland heb je een grote dome, met hiernaast in een hoekje Nederland. Hier heb je vooral kinderattracties, maar er is er ook 1 die je niet mag missen: Piraten in Batavia.

Hier ga je in bootjes mee in het verhaal van Bartholomeus van Robbemond. Die gaat in de jungle van Java op zoek naar een bijzondere dolk. De attractie is helemaal vernieuwd en is zeker een bezoekje waard.

Als je langs Piraten van Batavia het steegje doorgaat, kom je in Scandinavië terecht, Dit is een erg afwisselend themagebied, dat uit verschillende delen bestaat: het dorpje, de haven en het landschap. Hier heb je Fjord Rafting, de ronde banden bootjes door de wereld van de trollen en heb je het schommelschip Vindjammer.

Blauw vuur in IJsland

Zeb en Tycho in de Blue fire megacoaser

IJsland is naast Frankrijk het themagebied met veel wilde attracties. Om te beginnen is hier de Blue Fire Megacoaster, een launchcoaster met een grote looping. Als je in Europa-Park bent mag je deze echt niet missen!

IJsland heeft verder ook nog Whale Adventures, kleine spuitbootjes waar je op walvisjacht gaat. De attractie zelf is niet heel bijzonder, maar 's zomers kan hij erg leuk zijn om elkaar nat te maken.

Naast de Blue Fire heb je hier ook Wodan Timbercoaster, een grote houten achtbaan. Als je van snelle achtbanen houdt, moet je zeker in deze gaan. Als je de achtbaan tekeer hoort gaan denk je eerst misschien dat hij wel erg hard trilt, maar dat valt reuze mee. Er zitten namelijk zachte kussen zowel onder als naast je, waardoor de rit verre van pijnlijk is.

Portugal is op zichzelf niet zo'n spectaculair themagebied. Het heeft 1 goede attractie: de Atlantica Supersplash. Deze splash is cool en de omgeving met zijn fort en schip zien er mooi uit. Spanje is net als Portugal niet heel bijzonder voor tieners. Er staan alleen kinderattracties. Wel is hier een grote arena, waar erg leuke shows worden gegeven, zeker een kijkje waard.

Splash in de trollengrot

De trollen van de Tiroler Wasserbahn

Naast Spanje zit het Oostenrijkse themagebied. Hier heb je de Tiroler Wasserbahn: een erg leuke boomstammetjes splash, door een grote trollen grot. Hiernaast zit de Alpenexpress, een kinderachtbaan die op zichzelf niet heel bijzonder is, maar je kan hem ook rijden met een VR-bril op. Dan is hij een stuk leuker.

Het Engelse themagebied is meer geschikt voor de jongere kinderen. Wel staat hier de Globe, waar leuke acrobaten shows worden gehouden. Verder vind je er een treinstation en een gamehal.

Naast Engeland is het grote meer waar je je ouders in een bootje kan zetten als ze moe zijn, of ze met je jongere broertjes of zusjes het sprookjesbos in kan sturen. 

Vanuit het sprookjesbos kan je ook nog naar themagebied The Minimoys Kingdom waar Arthur te vinden is. Arthur is een achtbaan die een verhaal vertelt tijdens de rit. Alleen was het voor ons moeilijk te volgen aangezien we de film waarop het gebaseerd is nooit gezien hebben. Het is niet onze eerste keuze, maar als je tijd over hebt, dan zeker doen. 

Onze tips voor Tieners in het kort

Europa Park is eigenlijk te groot om in 1 dag te ontdekken. Ga je die kant op, dan raden wij zeker twee of zelfs 3 dagen aan.

Download de app om gemakkelijk door het park te navigeren. Daar kan je wachttijden vinden, de plattegrond en virtueel in de wachtrij staan. Dat zal je veel tijd besparen.

Vaak is het in een pretpark zo dat je niet weet wat je wil doen. Daarom is het soms goed om rustig het treintje te nemen of de monorail en wie weet kom je in een gebied dat je nog nooit had gezien. 

In het park staan ook een hoop verschillende restaurants. Hier is het eten vaak ook aangepast aan het themagebied. Onze favoriete restaurants zijn:

 • De bamboebaai in Nederland waar je Aziatische bowls kunt eten
 • Foodloop in de Dome van Luxemburg, waar je eten eerst zelf een ritje maakt
 • Mykonos in Griekenland, waar je heerlijke gyros kunt eten
 • Spices aan het Oostenrijkse meer, waar je Indiaas kan eten

Misschien kom je niet toe aan alle attracties, maar deze mag je echt niet missen:

 • Silverstar
 • Eurosat Can Can coaster
 • Blue Fire megacoaster
 • Wodan timburcoaster
 • Piraten in Batavia
 • Poseidon
 • Voletarium
 • Abenteuer Atlantis

Ga jij binnenkort naar Europa-Park, dan zijn we in eerste instantie jaloers.... Het is er gewoon zo gaaf! Maar wensen we je vooral heel heel heel veel plezier! En als je dan gaat, bezoek dan ook Waterwereld Rulantica!

Wij bezochten Europa-Park op uitnodiging van het park. 


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)