Europa-park Rulantica: Waanzinnig veel waterpret in een spetterende Waterwereld

Ongetwijfeld het leukste waterpark van Duitsland is Waterwereld Rulantica bij Europa-Park. Hier ga je spetteren in het golfslagbad, luieren op de lazy river, met knikkende knieën van de waterglijbaan en nog veel meer! 

Het speelschip met glijbanen bij Rulantica

Het gigantische waterpark heeft 9 themagebieden waarvan 8 binnen en 1 buiten. Allemaal aangekleed in mystieke Noord-Europese sferen en namen.

In totaal zijn er 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Ook kan je een duik nemen in de golven van het grootste golfslagbad van Duitsland en een ontspannende tocht maken op de 'Mystery River'.

In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar om te relaxen en als je jezelf echt wilt laten verwennen, huur dan een exclusieve cabana met bediening.

Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is ook nog genoeg waterplezier te beleven. Naast een buitenbad en een 'Wild River' is er een ligweide waar je op één van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn kleedhokjes in verschillende groottes en je kan je spullen opbergen in lockers.

Het verhaal achter Rulantica

Tekening van het bovenaanzicht van Rulantica

Rulantica is speciaal voor Europa-Park ontwikkeld. Het is geïnspireerd op de Noord-Europese mythologie.

Alles draait om het eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Volgens de verhalen was er op het eiland een bijzondere bron, "de bron van de eeuwige jeugd". Een zeeslang bewaakte deze bron.

Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum.

Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

Hoe kom je van Europa-park bij Rulantica?

De naam Rulantica op één van de glijbaan torens

Vanaf de hotels van Europa-park rijdt er een busje op en neer om gasten te brengen en halen. Wij zitten op het Camp Resort van Europa-Park en rijden daarom met de auto naar Rulantica.

Wandelen kan ook wel, maar dan ben je vanaf de hotels toch snel een klein half uurtje bezig. 

Na de auto geparkeerd te hebben lopen we naar de ingang. Je loopt dan ook langs het museumhotel Krønasår. Ziet er groots en indrukwekkend uit! En als we dan de ingang van het aquapark inlopen is mijn eerste reactie ook, wat is het hier groot! 

In een hele ruime toegangshal zitten vele loketten waar je een kaartje kan kopen of waar je met je online kaarten een polsbandje ophaalt. Met deze polsband kan je je kleding opbergen in een locker en ook drankjes en eten betalen in het zwembad. Achteraf betaal je dit weer aan de kassa. Erg handig, zo hoef je geen waardevolle spullen mee te nemen!

Wij kleden ons om en wandelen na een douche het waterpark in.

Eerst even luieren op de lazy river

Klaar voor een rondje Lazy River

Na binnenkomst kan je kiezen wat te gaan doen. Wij kiezen voor een paar rondjes relaxen op de Lazy River. Zo kunnen we even acclimatiseren en om ons heen kijken.

We stappen op een band en laten ons meedrijven door Rulantica. De rivier leidt je door bochten en grotten. Regelmatig word je nat omdat er van die overloop emmers hangen.

Onderweg kom je beeldschermen tegen waarop je Snorri plezier ziet maken. Snorri is de mascotte van waterpark Rulantica. 

Het Trølldal voor de kleintjes

Het kinderbad Trolldal in Rulantica

Naast de toegang van de Lazy River ligt Trølldal. Dit is een grote waterspeelplaats voor de kleintjes. Hier kunnen ze helemaal los gaan. Er zijn glijbaantjes, een emmer die omkiept, waterspuiters en nog veel meer.

Zoals de naam al suggereert is dit ook het domein van de Trollen. Maar geen nood, de kleintjes zullen snel vriendjes worden met deze wezens.

Dit bad is op de ingang na afgesloten van de rest van het zwembad. De kinderen kunnen dus niet zomaar weg lopen. De ligbedden rondom het bad zorgen voor een relaxt plekje voor de ouders.

Lekker golven en de wildwaterbaan

Patrick en Zeb in het golfslagbad van Rulantica

Van Lazy gaan wij naar Wild! Tijd om de wildwaterbaan te verkennen. We laten ons op volle snelheid met het water meevoeren. Halverwege is er een splitsing. Mam, jij neemt links en wij gaan rechts. Kijken wie er het snelste is.... Hmmm, niet ik dus.

Als we uit het wilde water komen zien we het golfslagbad. Deze ligt prachtig centraal in het binnenbad. Maar hij is alleen vanaf deze kant bereikbaar met een brug over de Lazy river. Wij gaan even lekker golven. En ik moet zeggen, die zijn best hoog! Rondom dit bad staan heel veel ligstoelen. Het is dan ook de plek om lekker te relaxen.

Hier vind je ook 'Skip Strand' een leuk zwembad met een speelschip met netten, touwen en schotsen in het water. Probeer maar eens om droog, en als snelste de overkant te halen!

Ook zijn hier diverse kleine waterglijbanen. Een fijne plek voor kinderen die de grote glijbanen nog eng vinden maar aan meer toe zijn dan het peuter/kleuter gedeelte.

Glijbanen in overvloed! 

Racen in de glijbanen Munin en Hugin in Rulantica

In Rulantica heb je aan twee kanten van het binnenbad spectaculaire waterglijbanen. Dichtbij de wildwaterbaan heb je twee bandenglijbanen, Munin en Hugin. Nou, die wilden we wel uitproberen.

Deze twee glijbanen starten naast elkaar. Het is dan ook erg leuk als je tegelijk start en er een wedstrijdje van maakt. Op een paar plekken kan je elkaar zien tijdens de rit. Daar word je lekker fanatiek van!

In deze hoek zitten ook de waterglijbanen Dugdrob en Vildfal. Dat zijn van die glijbanen waar je in gaat staan en de bodem onder je weg zakt. Je maakt dan een vrije val wat de adrenaline in je lichaam laat koken.

De jongens na een glijbaan ritje in de Vinter Rytt

Aan de andere kant van het binnenbad heb je nog 4 bandenglijbanen. Twee ervan zijn voor 4 personen. (je mag er ook met twee personen in) Svalgur Rytt gaat heel snel en is al best heftig. Maar Vinter Rytt is wel het spectaculairst. Daar maak je extra snelheid in de buis om daarna omhoog geschoten te worden langs een steile wand. 

In de bandenglijbaan Två Fall slinger je veel heen en weer en bij de glijbaan Stormvind kom je halverwege in een grote trommel terecht waar je minstens een heel rondje in ronddraait voordat je weer de buis in glijdt. 

Ook nog een hele leuke glijbaan aan deze kant is de Isbrekker. Het zijn eigenlijk twee glijbanen naast elkaar waaruit je in volle vaart gelanceerd wordt en een mooie plons in het water maakt. 

Voor de bandenglijbanen moet je minimaal 1,10 meter zijn. Voor Vinter Rytt en Isbrekker zelfs 1,25 meter. En voor Dugdrop 1,40 meter.

We krijgen honger en dorst

Gezin aan het eten bij Lumålunda met uitzicht op het zwembad

Na deze adrenaline boost hadden we wel trek gekregen. We bestellen wat te eten aan de bestelpaal bij Snekkjas. Hier kan je frietjes, burgers, curryworst, kipnuggets en wat zoete lekkernijen bestellen.

We nemen plaats aan een tafeltje en genieten van de snacks die erg goed smaken!

Maar je kan ook voor een andere maaltijd kiezen. Bij Lumålunda kan je bijvoorbeeld pasta, pizza en salades eten. En bij het buitenbad vind je Kök Strand waar in de BBQ Grillhütte verse braadworsten voor je gebraden worden. Maar ook voor koffie,  ijs, frisdrank en biertjes kan je hier terecht.

Hou je van softijs, dan kan je jezelf verwennen met een lekker ijsje met diverse toppings bij Langnese Happiness Station.

In de zomermaanden is buiten Snorri’s Piknikbud open waar je hotdogs, broodjes en drankjes kan halen. En voor een drankje met uitzicht op het zwemparadijs moet je bij Skål Bar zijn.

Het Buitenbad met indrukwekkende glijbaantoren

Relaxen in het zonnetje op een ligbedje bij het buitenbad van Rulantica

En dan denk je dat je alles gehad hebt. Maar nee hoor, Rulantica heeft nog een heel groot buitengedeelte.

Je kan van binnen naar buiten zwemmen maar ook gewoon de deur nemen om in dit deel van Rulantica te komen. Zwem je naar buiten, dan kom je in een groot bad terecht waar je wat waterelementen hebt en een zwembadbar.

Maar de grote glijbaantoren met zijn gigantische slangenkop trekt natuurlijk de aandacht. In deze toren vind je maar liefst 10 verschillende glijbanen.

Meest spectaculair is de Stormrok waarbij je in een trechter terecht komt en een paar rondjes draait voordat je je weg verder vervolgt door de glijbaan. Maar ook de beginnende glijbaanliefhebbertjes zullen hier veel plezier beleven.

Aan de kleintjes is buiten ook gedacht. Snorri Strand is een vrolijke kleurrijke waterspeelplaats waar de kindjes op warme dagen veel waterpret zullen beleven.

Er staan heel veel ligbedden, dus met mooi weer kan je heerlijk van de zon genieten.

We sluiten af met een drankje aan de zwembadbar

We genieten van een drankje in de Skog Lagune

We waren heel benieuwd naar Rulantica. En ik moet zeggen, het waterpark heeft onze verwachtingen overtroffen! Hier kan je je met gemak een volle dag vermaken.

Onze jongens vinden zwembaden en glijbanen altijd wel leuk, maar zijn daar er dan na een paar uurtjes wel op uitgekeken. Dat was bij Rulantica niet zo. Er was zoveel te ontdekken!

En dan hebben we nog niet eens alles gezien. Zo hebben we Snorri Snorkling VR gemist en voor ouders die willen relaxen is er nog het saunagedeelte Hyggedal. Hier vind je drie verschillende sauna's, een rustruimte en de sauna bar met gezonde maaltijden met vis, tofu of rosbief.

Wij sluiten ons bezoek af met een drankje in de Skog Lagune. Een heerlijk warm zwembad met bubbelbaden waar we aan de zwembadbar een drankje drinken. Proost op Rulantica! We komen snel nog eens terug!

Wil jij er ook een keertje naartoe?

Rulantica openingstijden en tickets

Waterwereld Rulantica is bijna het hele jaar open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels).

Maar er zijn enkele data dat het waterpark gesloten is. Dat is in ieder geval op 24 en 25 december. Maar ook zijn ze dagen dicht voor onderhoud. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl.

Om bezoekersaantallen te kunnen reguleren moet je voor Rulantica een ticket op datum kopen. Losse dagtickets zijn online te koop, vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (toegang vanaf 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar.

Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken.

Overnachten in het MuseumHotel Krønasår

Hotel Kronasar by Night

Bij Rulantica staat het zesde themahotel van Europapark. Bezoekers van Hotel Krønåsar krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film 'Night at the museum'.

Het hotel is vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar je naast logeren ook de historische vondsten van de 'Adventure Club of Europe' kunt bezichtigen. 

Het 'Krønåsar -The Museum Hotel' heeft 7 verdiepingen, 277 kamers en 27 suiten. Er zijn kamers aanwezig met aanpassingen voor minder-validen. Voor een fijne maaltijd of een drankje kun je terecht in één van de twee restaurants waaronder een familierestaurant of bij de bar.

Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot 'Rulantica'.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)