Europapark Rulantica, voor echte waterratjes

Hou je van zwemmen, dan kan je vanaf eind 2019 iets heel bijzonders gaan beleven. Dan opent Rulantica haar deuren. Een spetterend waterpark naast Europapark in Duitsland.

rulantica van bovenaf

Rulantica, waar alles om water draait zal jaarrond geopend zijn. Het gigantische waterpark heeft 8 themagebieden die allemaal zijn aangekleed in mystieke Noordeuropese sferen en namen.

Zo is bijvoorbeeld 'Trøll Valley' helemaal afgestemd op de allerkleinsten. Hier vind je diverse waterattracties en ondiepe baden waar de kleintjes zich prima zullen vermaken en vriendjes worden met de vriendelijke trollen.

Terwijl op 'Skip Strand' de kinderen kunnen spelen in de avonturenspeelplaats met een gestrande driemaster, omgeven door netten, touwen en masten.

In Skog Lagune kom je lekker tot rust met zijn watervallen en bubbelbaden.

Maar liefst 25 waterattracties in Rulantica

tekening van de kinderbaden in rulantica

In totaal zijn er 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Ook kan je een duik nemen in de golven van het grootste golfslagbad van Duitsland en een ontspannende tocht maken op de 'Mystery River'.

In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar om te relaxen en als je jezelf echt wilt laten verwennen, huur dan een exclusieve cabana met bediening.

Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is ook nog genoeg waterplezier te beleven. Naast een buitenbad en een 'Wild River' is er een ligweide waar je op één van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes en je kan je spullen opbergen in lockers.

Overnachten in Krønasår het Museum Hotel

tekening van het 'Krønåsar -The Museum Hotel'

Bij Rulantica staat het zesde themahotel van Europapark. Bezoekers van Hotel Krønåsar krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film 'Night at the museum'.

Het hotel is vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar je naast logeren ook de historische vondsten van de 'Adventure Club of Europe' kunt bezichtigen. 

Het 'Krønåsar -The Museum Hotel' heeft 7 verdiepingen, 277 kamers en 27 suiten. Er zijn kamers aanwezig met aanpassingen voor minder-validen. Voor een fijne maaltijd of een drankje kun je terecht in één van de twee restaurants waaronder een familierestaurant of bij de bar.

Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot 'Rulantica'. Het hotel opent haar deuren in mei 2019. Rulantica pas later dit jaar.

Tot die tijd kan je al wel een geweldige tijd beleven in Europapark. Hier lees je er alles over.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!