Europapark Rulantica, voor echte waterratjes

Hou je van zwemmen, dan kan je iets heel bijzonders gaan beleven. Waterwereld Rulantica is het nieuwe spetterend waterpark naast Europapark in Duitsland. En is het grootste aquapark van Europa!

Het peuterbad van Rulantica met trollen en glijbanen

Het gigantische waterpark heeft 9 themagebieden waarvan 8 binnen en 1 buiten die allemaal zijn aangekleed in mystieke Noord-Europese sferen en namen.

Zo is bijvoorbeeld 'Trølldal' helemaal afgestemd op de allerkleinsten. Hier vind je diverse waterattracties en ondiepe baden waar de kleintjes zich prima zullen vermaken en vriendjes worden met de vriendelijke trollen.

Terwijl op 'Skip Strand' de kinderen kunnen spelen in de avonturenspeelplaats met een gestrande driemaster, omgeven door netten, touwen en masten.

In Skog Lagune kom je lekker tot rust met zijn watervallen en bubbelbaden.

Maar liefst 25 waterattracties in Rulantica

De 4 persoonswaterglijbaan van Rulantica

In totaal zijn er 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Ook kan je een duik nemen in de golven van het grootste golfslagbad van Duitsland en een ontspannende tocht maken op de 'Mystery River'.

In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar om te relaxen en als je jezelf echt wilt laten verwennen, huur dan een exclusieve cabana met bediening.

Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is ook nog genoeg waterplezier te beleven. Naast een buitenbad en een 'Wild River' is er een ligweide waar je op één van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn kleedhokjes in verschillende groottes en je kan je spullen opbergen in lockers.

Overnachten in Krønasår het Museum Hotel

Hotel Krønåsar

Bij Rulantica staat het zesde themahotel van Europapark. Bezoekers van Hotel Krønåsar krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film 'Night at the museum'.

Het hotel is vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar je naast logeren ook de historische vondsten van de 'Adventure Club of Europe' kunt bezichtigen. 

Het 'Krønåsar -The Museum Hotel' heeft 7 verdiepingen, 277 kamers en 27 suiten. Er zijn kamers aanwezig met aanpassingen voor minder-validen. Voor een fijne maaltijd of een drankje kun je terecht in één van de twee restaurants waaronder een familierestaurant of bij de bar.

Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot 'Rulantica'.

Het verhaal achter Rulantica

Relaxbad van Rulantica

Het verhaal achter Rulantica dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld is geïnspireerd op de Noord-Europese mythologie. Alles draait om het eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Volgens de verhalen was er op het eiland een bijzondere bron, "de bron van de eeuwige jeugd". Een zeeslang bewaakte deze bron.

Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

Rulantica openingstijden en tickets

Waterwereld Rulantica is bijna het hele jaar open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels).

Maar er zijn enkele datums dat het waterpark gesloten is. Dat is in ieder geval op 24 en 25 december. Maar ook zijn ze dagen dicht voor onderhoud. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl.

Om bezoekersaantallen te kunnen reguleren moet je voor Rulantica een ticket op datum kopen. Losse dagtickets zijn online te koop, vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum. Avondkaartjes (toegang vanaf 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar.

Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Tickets zijn te bestellen op tickets.europapark.de.

En als je dan toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoek aan Europapark. Volgens mijn kinderen en ik het leukste attractiepark van Europa. Hier lees je er alles over.


Rulantica speelschip met glijbanen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)