Veel te doen bij het Südsee camp op de Lüneburger Heide

Het Südsee Camp is een camping/vakantiepark op de Lüneburger Heide in Noord-Duitsland. Wij waren er in 2015 en hadden er tijd te kort!

Ons chalet bij Südsee Camp

Het is een druilerige zondag als we al vroeg in de auto stappen op weg naar Noord-Duitsland.

Het is een kleine 5 uur rijden, en pas aan het eind van de rit klaart het een beetje op.

Eenmaal bij camping/vakantiepark SüdSee Camp aangekomen gaan we op zoek naar onze chalet.

Het vakantiepark is groot, maar leuk ingedeeld in kleinere gedeelten. We vinden ons stekje langs een rondweg rond een leuke visvijver.

Een rondje rijden en dan kiezen…

Lekker skelteren over het park

Bij het mooie huisje staan fietsen voor ons klaar. En ook nog een skelter voor de jongens. Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we dus het grote vakantiepark ontdekken.

We fietsen langs een grote speeltuin, zien het klimpark dat vanwege de nattigheid gesloten is, en een grote tent waar vanavond diverse activiteiten zijn.

In de verte lonkt het subtropisch zwemparadijs, maar onze keuze valt op de jungle golf

Jungle Golf

Superleuke jungle mini-golfbaan

Het Südsee camp heeft twee midget-golf banen. Een gewone, en ernaast een bijzondere: de Jungle Golf.

De jungle golf is prachtig aangekleed. In jungle-stijl, natuurlijk. Maar ook met vijvertjes, bruggetjes, en diverse jungle-dieren.

Het spelletje lijkt ook meer op het echte golf. Je balletje kan zomaar in een bunker belanden, in de “rough”, of in het water. Met een netje aan een stok vis je hem er dan weer uit om verder te spelen.

We moeten ook nog een paar keer over het water slaan. En er zijn lange trajecten waarbij je uiteindelijk op de “green” terecht moet komen.

Paardrijden in de manege

Paardrijden in de naastgelegen manege

Naast het vakantiepark ligt een manege. Tot onze verrassing wil Zeb wel een rondje paardrijden, en dus gaan we erheen.

Na een korte uitleg krijgt Zeb een cap op, en wordt hij op het grote paard gehesen. Patrick mag vervolgens meelopen om het paard te begeleiden.

Terwijl zij hun rondjes maken ga ik met Tycho het naastliggende café in. Even lekker warme chocolademelk drinken, met uitzicht op de paarden. Even later komen Patrick en Zeb ons vergezellen.

Zwemmen in het subtropisch zwembad

Het golfslagbad in het subtropisch zwembad

Voordat we gaan eten willen we ook graag het subtropisch zwembad uitproberen. Deze bevindt zich in een grote koepel vlakbij de hoofdingang van het park.

Bij binnenkomst zoeken de jongens al gauw de wildwaterbaan op. Ook hier is die met recht wild te noemen. Het is aardig druk en dus krijg je nog al eens een arm of been in je nek. Na een paar rondjes zijn we het dus wel zat.

Op naar de volgende attractie: het golfslagbad. In het grote centrale bad worden ieder kwartier grote golven op het publiek losgelaten. En de golven lijken hier wel groter en wilder dan wat we elders gezien hebben.

Zeb en Tycho vermaken zich prima. En wij nemen nog even een kijkje bij het gedeelte voor jongere kinderen. Er is een peuterbad met kleine glijbaan, en een wat dieper bad met een piratenschip. Zeb en Tycho komen hier ook nog even kijken, want dat is ook voor hen nog wel leuk.

Na een uurtje zwemmen zijn we het zat. Het is een leuk zwembad voor kinderen van alle leeftijden, maar niet heel groot en daardoor vrij druk.

Diner in de verschillende restaurants

Plezier in één van de diverse restaurants op Südsee Camp

Op het vakantiepark zijn maar liefst 7 verschillende restaurants. We kunnen ze niet allemaal proberen, maar doen aardig ons best.

Dineren doen we eerst in Pier-One, en een dag later bij het Insel-Restaurant. Zoals het in Duitsland gewoon is, kun je in beide restaurants heerlijk eten voor een redelijke prijs. In Pier-One genieten we van echt Duitse schnitzels. In het Insel-restaurant zijn er wat uitdagender gerechten, maar ook erg lekker.

Ontbijten doen we in het Bootsmann restaurant, vlakbij ons chalet. Hier kan je ook broodjes halen, wat we op de laatste dag doen, voordat we vertrekken.

Op de laatste avond eten we bij de Camper’s Inn, wat meer een soort snackbar is. Maar ook hier kan je prima dineren.

Het klimpark

Het klimpark ligt direct naast de camping

Op de tweede dag hebben we een vol programma, en besteden we weinig tijd op Sudsee Camp. De derde dag, als we terugkomen van ons uitstapje naar Lüneburg, is het echter hoog tijd om het klimpark te proberen.

Dat klimpark ligt net buiten de omheining van het vakantiepark. Het wordt door een ander bedrijf gerund, maar wel gepromoot vanuit het vakantiepark.

Bij het klimpark kan je kiezen uit drie routes: makkelijk, gemiddeld, of moeilijk. Patrick en de jongens zijn inmiddels aardig ervaren, en dus kiezen ze moeilijk. En ik blijf achter om foto’s te maken

Het parcours blijkt aardig lastig. Tycho vindt dat geen probleem, hij gaat voorop en gaat als een speer. Slechts een enkel keertje heeft hij de hulp van Patrick nodig, die achter hem aankomt.

Zeb heeft wat meer moeite. Hij klimt op zijn eigen manier. Soms zuchtend en steunend (zijn manier is niet de minst vermoeiende...), maar trots na ieder stuk dat hij aflegt.

Op de laatste tokkelbaan naar beneden hangt hij wat ongelukkig in de touwen. En met een van pijn vertrokken gezicht voltooit hij het parcours.

Het grote meer en strand

Eén van de vele speeltoestellen op het strand bij het grote zwemmeer

Na het klimmen gaan we richting het grote meer en strand. Hier ontleent het vakantiepark haar naam aan, en we hebben er nog niet eens naar omgekeken. Ten onrechte, zo blijkt al snel.

Als we er aankomen, dan kijken we onze ogen uit. Naar het grote meer, natuurlijk. Maar ook naar de mooie vuurtoren met glijbanen. En naar het scheepswrak om in te spelen. En het enorm grote speeltoestel. En naar de rotspartij waar regelmatig een waterval uitkomt.

Het is herfst, en dus is er niemand aan het zwemmen. Maar gespeeld wordt er volop op en rond het strand. In de zomer zal het hier helemaal geweldig zijn, schatten we zo in.

Een ritje met de Rappelkiste

Dolle pret achterin de Rappelkiste

Plots zien we een auto met aanhanger aankomen, vol met uitgelaten kinderen. Het blijkt de Rappelkiste te zijn. Deze rijdt rondjes op het vakantiepark, om de kinderen te vermaken.

Eerst vinden Zeb en Tycho zich een beetje te oud om mee te rijden. Maar na enig aandringen gaan ze toch mee, en daar krijgen ze geen spijt van.

De jolige chauffeur maakt allerlei rondjes over het park, tot hilariteit van de kinderen. En als hij halverwege ook nog een lading snoep uitreikt is het feest compleet.

Het is ons na drie dagen wel duidelijk: op vakantiepark SudSee Camp doen ze er alles aan om de kinderen te vermaken. En met succes, onze kinderen hebben er weer een favoriet vakantiepark bij!

Accommodaties bij Südsee Camp

Bij het Südseecamp kan je kiezen uit 3 verschillende stacaravans/chalets: de types Comfort, Comfort Vista en Azure.

Alle drie de types beschikken over 3 slaapkamers en zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Ook hebben ze alle drie een houten veranda. De verschillen zitten in de uitstraling en de details.

Comfort
Comfort Vista
Azure

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)