Landal Natuurdorp Suyderoogh, volop spelen in de natuur

Mocht je denken dat Landal Suyderoogh, vanwege de benaming Natuurdorp, wat minder geschikt is voor kinderen, dan heb je het mis. Dit vakantiepark aan het Lauwersmeer biedt heel veel speelplezier.

We proberen het vlot om op het eiland te komen

Landal Natuurdorp Suyderoogh ligt in Groningen, aan de Noordkant van het Lauwersmeer vlakbij de Waddenzee. Een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers.

We hadden dan ook gedacht dat dit Landal park wat minder geschikt zou zijn voor kinderen. Maar dat hadden we compleet verkeerd ingeschat!

In de Meivakantie van 2021 waren we in dit mooie vakantiepark. We keken onze ogen uit, vooral ook naar de vele speelplekken voor kinderen.

Maar laten we bij het begin beginnen, de bungalows.

Mooie bungalows in het groen en bij het water

Een regenboog boven de huisjes van Landal Suyderoogh

Wanneer we komen aanrijden zien we, voordat we het vakantiepark oprijden, al een paar huisjes staan. Mooie witte bungalows met rode daken tussen het groen.

Het hele park staat vol met deze leuke huisjes. En ze hebben allemaal veel ruimte rondom. Veel huisjes staan direct aan het water, en anders is het water nooit ver weg.

Aan de buitenkant zie je dus weinig verschil tussen de bungalows, maar dat is er wel. Zo zijn er bungalows voor 4 of voor 6 personen. Sommigen hebben een sauna, anderen een open haard of magnetron.

Er zijn ook extra toegankelijke bungalows, waar je ook met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel goed uit de voeten kan.

Voor gezinnen zijn er ook enkele kinderbungalows beschikbaar. Deze hebben alle faciliteiten die je voor kleine kinderen nodig hebt, plus extra speelruimte en speelgoed.

Plezier rond het water en in het zwembad

Het zwembad van Landal Suyderoogh

Zoals gezegd liggen veel bungalows aan het water, en wat is er lekkerder dan een terras bij het water? Met kleine kinderen kan je een bungalow iets verder van het water kiezen.

Dat water zijn poeltjes die met elkaar verbonden zijn. Hier kan met kano's op gevaren worden, en regelmatig kan je ook SUPs huren voor een extra uitdaging. Welke dagen dat mogelijk is lees je in het activiteiten programma van het park.

Op twee plekken zijn zandstrandjes aangelegd. Daarbij zijn speeltoestellen en een waterbaan te vinden. En altijd leuk is het vlot dat je naar een eiland brengt.

Is het slecht weer? Gelukkig heeft Landal Suyderoogh ook een klein maar fijn binnenzwembad voor de nodige waterpret. Met apart peuterbad en sauna voor de ouders.

Speeltoestellen in de natuur

Leuk speeltuintje tussen de bungalows

Op het vakantiepark zijn nog meer speeltuintjes te vinden. Met toestellen die voor jong en oud leuk zijn (onze tieners hebben zich er uitstekend mee vermaakt).

Topper zijn natuurlijk altijd de kabelbaan, de Airtrampoline en de mini-golf.

Maar een natuurdorp zou niet zo mogen heten zonder speelgelegenheden in de natuur. En met de Discovery Track zijn die ruimschoots aanwezig. Die is extra leuk als je de route met vragen en opdrachten ophaalt bij de receptie.

Voor de sportieve gezinnen is er een tennisbaan, tafeltennistafel, beachvolleybal, voetbalveld en Jeu-de-boulesbaan. Een potje bowlen is ook nog mogelijk! Wil je de omgeving verder ontdekken? Je kan op het park verschillende soorten fietsen huren.

Restaurant Suyderoogh

We genieten van ons bestelde eten van Restaurant Suyderoogh in ons huisje

Tijdens ons verblijf mocht het restaurant nog geen gasten ontvangen. Maar we hebben wel gebruik gemaakt van de afhaal service. En dat is heel goed bevallen. De gerechten van het restaurant zijn zeer smakelijk! En ze bezorgen ook aan je vakantiehuis!

Maar we hadden graag gebruik gemaakt van het mooie terras met uitzicht op het water. Of lekker een avondje uit eten gegaan.

Landal Natuurdorp Suyderoogh heeft een kleine winkel voor de dagelijkse boodschappen. En je kan er een gourmet bestellen als je gezellig een avondje wil tafelen.

De prachtige natuur rond het Lauwersmeer

Kabouterhuisje bij het kabouterpad bij het Lauwersnest

De natuur gaat buiten het park natuurlijk gewoon verder. De Groningse kant van het Lauwersmeer is wat ons betreft ook de mooiste kant. Met bossen, inhammen van het meer en wandelroutes.

Het activiteitencentrum Lauwersnest ligt vlakbij vakantiepark Suyderoogh. Hier krijg je alle informatie over het Nationale Park Lauwersmeer.

Hiervandaan kan je mooie routes wandelen, Voor kinderen ligt er ook een leuk kabouterpad. Terwijl de kinderen de kabouterhuisjes bewonderen, proberen de ouders de bijzondere vogels te spotten die zich hier bevinden.

En ook dat andere Nationale Park ligt hier natuurlijk om de hoek: De Waddenzee! Neem een kijkje op het wad, of maak een dagtochtje naar Schiermonnikoog. Dat is ook voor de kinderen een feest!

Zeb in actie op de minigolfbaan
In Natuurdorp Suyderoogh zitten mooie vogeltjes zoals deze Gekraagde RoodstaartIn Natuurdorp Suyderoogh zitten mooie vogeltjes zoals deze Gekraagde Roodstaart

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)