Landal 't Loo, heerlijk vakantiepark met recreatiemeer

Aan de rand van de Veluwe, vlakbij Zwolle, ligt Landal Landgoed 't Loo. Eén van onze favoriete vakantieparken, en niet zonder reden.

low rope parcours bij het meer

Het park is mooi opgezet met een groot recreatiemeer waar je bij mooi weer lekker kunt vertoeven. Met minder weer is er ook binnen speelgelegenheid of kan je een duik in het zwembad nemen.

Ze hebben een gaaf restaurant in kasteel thema wat écht een feest is voor de kinderen. En er worden hele leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

De bungalows zijn heerlijk ruim en je mag je bagage afleveren bij de accommodatie. Maar daarna breng je de auto naar de parkeerplaats, want het park is autovrij.

Leuke activiteiten rond het recreatiemeer

kinderen mesten de stal uit

Centraal op Landgoed 't Loo ligt een groot recreatiemeer. Hier kan je zwemmen, met een vlot naar de overkant, of huur een waterfiets.

Langs het meer ligt ook een low-rope parcours, speeltuin en een grote tipi-tent waar veel activiteiten worden georganiseerd. Dat gebeurt overigens ook elders op het vakantiepark.

Een uitgebreide map met alle activiteiten ligt in de bungalow klaar. Een aanrader is op zaterdagochtend het dieren voeren op de kinderboerderij. De kinderen krijgen allemaal een overall en klompen aan, het zijn zo echte boeren.

Naast het voeren wordt ook de stal uitgemest, en stelt de recreatieleiding diverse vragen over de beesten, waar iedereen veel van leert!

Een andere topper is de tokkelbaan over het water. Hier kunnen de kinderen zich iedere dag voor opgeven.

En wist je dat er in de schoolvakantie een speciale tienerhost is die leuke activiteiten voor deze doelgroep organiseert!

Een eenvoudig maar fijn zwembad

koninklijke glijbaan in het zwembad

Als het weer wat minder is, of het is nog te koud om in het meer te zwemmen, kan je terecht in het zwembad.

Het zwembad is redelijk ruim, en kent nog een kleine stroomversnelling. Verwacht echter geen glijbanen of iets dergelijks, het is een eenvoudig zwembad.

Wel is er nog een peuterbad met een glijbaantje wat leuk is voor de kleinste kinderen. Het is niet heel groot en spetterend, maar genoeg voor een uurtje zwemplezier.

Leuke binnenspeeltuin

binnen spelen bij Landal Landgoed 't Loo

Als het weer even wat minder is kunnen de kinderen spelen in de leuke overdekte speeltuin.

De speeltuin is niet groot maar heeft wel wat klim- en klauter toestellen van natuurlijke materialen. En er zijn grote bouwblokken waar hele kastelen mee gebouwd kunnen worden.

De speeltuin ligt onder de restaurants, de winkel en terrassen, dus ook hier kan je je kinderen gemakkelijk achterlaten terwijl je zelf van een drankje of hapje geniet.

Veel ruimte in en rond de bungalows

lekker veel ruimte om het huisje om te ravotten

Henriette logeerde bij Landal Landgoed 't Loo in een 6-persoons kinderbungalow. Ze is erg enthousiast en vertelt hier hoe deze eruit ziet:

"De ruimte in en om het huisje valt ons meteen op. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer beneden met een eigen badkamer en boven 2 erg ruime slaapkamers met nog een badkamer.

De kinderslaapkamer is ontzettend leuk, met een gewoon bed en een hoogslaper, een zitje en een commode met een aankleedkussen. Ook beneden zijn er allerlei dingen voor de kinderen, zo zitten er spelletjes in de salontafeltjes, is de douchekop een kikker en is er speelgoed voor in het bad aanwezig. Ook een kinderstoel en kinderbeveiliging overal kan natuurlijk niet ontbreken!"

Maar ook de 4, 6, 8 en 12-persoons bungalows zijn heerlijk ruim en allemaal vrijstaand. Voor de veiligheid zijn er in deze bungalows ook traphekjes wat wel fijn is wanneer je dit type boekt.

Ook buiten is er veel ruimte om de bungalow heen. In oktober liggen er veel beukennootjes, die de kinderen enthousiast verzamelen om later binnen bij de open haard op te peuzelen.

Lekker eten in het kasteel restaurant

het kasteel restaurant bij landal 't Loo

Het vakantiepark heeft een bijzonder leuk kasteel restaurant. Kinderen mogen zich hier verkleden als ridders, om dan te genieten van pizza's of pannenkoeken.

Reserveer wel op tijd, want je begrijpt dat dit restaurant erg populair is.

Maar geen nood als het al vol is. Bij de brasserie kan je ook heerlijk eten, met uitzicht over de recreatieplas. En anders is er nog de snackbar.

Zelf koken is natuurlijk ook mogelijk, in de ruime bungalows. Boodschappen daarvoor kan je online bestellen en laten bezorgen in je bungalow.

Activiteiten in de omgeving

Landal Landgoed 't Loo ligt aan de Noord-kant van de Veluwe, met veel activiteiten in de omgeving.

In de nabijheid van het park is een kaasboerderij waar rondleidingen worden gegeven. De boer vertelt je met humor de bijzondere anekdotes van het (kaas)boer zijn op het familiebedrijf.

op schoot bij Bollo

En natuurlijk logeert Bollo ook bij Landal Landgoed 't Loo. Hij heeft er zijn eigen huisje.

Ben je ook enthousiast geworden over dit super leuke kindvriendelijke park?


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!