Landal 't Loo, heerlijk vakantiepark met recreatiemeer

Aan de rand van de Veluwe, vlakbij Zwolle, ligt Landal Landgoed 't Loo. Eén van onze favoriete vakantieparken, en niet zonder reden.

low rope parcours bij het meer

Het park is mooi opgezet met een groot recreatiemeer waar je bij mooi weer lekker kunt vertoeven. Met minder weer is er ook binnen speelgelegenheid of kan je een duik in het zwembad nemen.

Ze hebben een gaaf restaurant waar de kinderen op een schommel aan tafel kunnen zitten. En er worden hele leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

De bungalows zijn heerlijk ruim en je mag je bagage afleveren bij de accommodatie. Maar daarna breng je de auto naar de parkeerplaats, want het park is autovrij.

Wij waren er toen onze jongens 10 en 11 jaar oud waren, lees onze ervaringen tijdens een weekend Landal 't Loo met opa en oma. Of lees hieronder wat je er allemaal kan verwachten.

Leuke activiteiten rond het recreatiemeer

Kinderen mesten de stal uit

Centraal op Landgoed 't Loo ligt een groot recreatiemeer. Hier kan je zwemmen, met een vlot naar de overkant, of huur een waterfiets.

Langs het meer ligt ook een low-rope parcours, speeltuin en een grote tipi-tent waar veel activiteiten worden georganiseerd. Dat gebeurt overigens ook elders op het vakantiepark.

In de zomermaanden (van juni t/m september) is de waterpret op het meer extra groot. Je kan dan lekker glijden, klimmen en klauteren, spetteren en zwemmen in het aquapark.

Een andere topper is de tokkelbaan over het water. Hier kunnen de kinderen zich iedere dag voor opgeven.

Een uitgebreide map met alle activiteiten ligt in de bungalow klaar. Een aanrader is op zaterdagochtend het dieren voeren op de kinderboerderij. De kinderen krijgen allemaal een overall en klompen aan, het zijn zo echte boeren.

Naast het voeren wordt ook de stal uitgemest, en stelt de recreatieleiding diverse vragen over de beesten, waar iedereen veel van leert!

En wist je dat er in de schoolvakantie een speciale tienerhost is die leuke activiteiten voor deze doelgroep organiseert?!

Het mooie zwembad van Landal 't Loo

Vernieuwde zwembad Landal t loo, het spraypark

Als het weer wat minder is, of het is nog te koud om in het meer te zwemmen, dan kan je terecht in het zwembad.

Hoewel het zwembad zelf niet heel groot is, is de ruimte superleuk voor jonge kinderen. Ze kunnen hier glijden, spelen en spetteren dat het een lieve lust is.

Er kan gespeeld worden in het spraypark voor kinderen tot 8 jaar.  En de kleintjes kunnen lekker plonzen in het peuterbad.

Bijzonder is dat voor de verwarming van het zwembad zelfgeproduceerde duurzame energie wordt gebruikt.

Leuke binnenspeeltuin

binnen spelen bij Landal Landgoed 't Loo

Als het weer even wat minder is kunnen de kinderen spelen in de leuke overdekte speeltuin.

De speeltuin is niet groot maar heeft wel wat klim- en klauter toestellen van natuurlijke materialen. En er zijn grote bouwblokken waar hele kastelen mee gebouwd kunnen worden.

De speeltuin ligt onder de restaurants, de winkel en terrassen, dus ook hier kan je je kinderen gemakkelijk achterlaten terwijl je zelf van een drankje of hapje geniet.

Veel ruimte in en rond de bungalows

Lekker veel ruimte om het huisje om te ravotten

Henriette logeerde bij Landal Landgoed 't Loo in een 6-persoons kinderbungalow. Ze is erg enthousiast en vertelt hier hoe deze eruit ziet:

"De ruimte in en om het huisje valt ons meteen op. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer beneden met een eigen badkamer en boven 2 erg ruime slaapkamers met nog een badkamer.

De kinderslaapkamer is ontzettend leuk, met een gewoon bed en een hoogslaper, een zitje en een commode met een aankleedkussen. Ook beneden zijn er allerlei dingen voor de kinderen, zo zitten er spelletjes in de salontafeltjes, is de douchekop een kikker en is er speelgoed voor in het bad aanwezig. Ook een kinderstoel en kinderbeveiliging overal kan natuurlijk niet ontbreken!"

Maar ook de 4, 6, 8 en 12-persoons bungalows zijn heerlijk ruim en allemaal vrijstaand. Voor de veiligheid zijn er in deze bungalows ook traphekjes wat wel fijn is wanneer je dit type boekt.

Bijzonder zijn de speciale babybungalows waar alles aanwezig is voor je vakantie met baby. Bedje, badje, babyfoon en aankleedkussen is maar een kleine greep van wat er aanwezig is in deze bungalows. Dat wordt heerlijk genieten van een vakantie met de allerkleinsten zonder teveel gesleep met babyspullen

Ook buiten is er veel ruimte om de bungalow heen. In oktober liggen er veel beukennootjes, die de kinderen enthousiast verzamelen om later binnen bij de open haard op te peuzelen.

Lekker eten bij Italiaans restaurant Pizza Limone

Restaurant pizza Limone heeft een tafel met schommels.

Het vakantiepark heeft een pizza restaurant. Wat erg leuk is in dit restaurant is de tafels met schommel. Dat is nog eens leuk eten voor de kinderen. Om het feest compleet te maken kunnen ze bij het kinderbuffet de lekkerste kindergerechten kiezen.

Geen trek in Italiaans eten. Kies dan voor de brasserie. Hier kan je ook heerlijk eten, met uitzicht over de recreatieplas. En voor de kinderen is er een apart kindermenu. En anders is er nog de snackbar of het gourmet arrangement.

Zelf koken is natuurlijk ook mogelijk in de ruime bungalows. Boodschappen daarvoor kan je online bestellen en laten bezorgen in je bungalow. Of je loopt even naar de parkshop waar alle dagelijkse boodschappen verkrijgbaar zijn.

Activiteiten in de omgeving

Landal Landgoed 't Loo ligt aan de Noord-kant van de Veluwe, met veel activiteiten in de omgeving.

In de nabijheid van het park is een kaasboerderij waar rondleidingen worden gegeven. De boer vertelt je met humor de bijzondere anekdotes van het (kaas)boer zijn op het familiebedrijf.

op schoot bij Bollo

En natuurlijk logeert Bollo ook bij Landal Landgoed 't Loo. Hij heeft er zijn eigen huisje.

Ben je ook enthousiast geworden over dit super leuke kindvriendelijke park?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)